HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 IV. Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Pusika 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 21. 16:36

Sziasztok, próbáltam megoltdást találni a topicban a kérésemre, de nem talaltam, ezért megkérdezem

idáig nekem t-kábelem volt, most lett t-com adsl  8M/512K-s. Na de ez nem igy van speedtest szerint
le 6877kb/s fel 436kb/s.
Olvastam hogy sm50b-vel lehet adatokat megtudni a d-link 360R modemről. A nagy problémám hogy van nagyon sok adat amit megtudtam, de nem tudom mi mit jelent. Melyik a jobb, kicsi vagy a nagy érték, mit jelentenek azok a 3 betüs rövidítések? Ja és a nagy kérdés amiért írok, hogy szerintetek lesz ebből valaha gyorsabb net, vagy hiába hisztizek a t-onlinenál.

Kép

ha nem sikerülne beilleszteni a képet itt vannak az adtok a modemről:
bitrate              8096            512
relative capacity    81%            51%
FEC error              0                  0
CRC error          0                  0
HEC error          0                  0

SNR                15,5dB              23,0dB
Attenuation        8,5dB            0,0dB
Transmit power  7,0dBm        12,0dBm

köszi, ha megpróbáltok segíteni.

Csatolt fájl:

#182 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 21. 17:03

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 13:28

hehe mondtam én hogy ha szar a főkábel akkor amiatt lehet szar a vonal :D
194-en szóltál be vagy más számon hogy kijöjjenek?

194-en, de nem mondták, hogy mikor jöttek, csak reggel 9kor megjelentek:) milyen bazmegelt a tcomos csávó, mikor meglátta a bekötést:D:D
Per Aspera Ad Astra

#183 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 17:05

Idézet: Pusika - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 16:36

Sziasztok, próbáltam megoltdást találni a topicban a kérésemre, de nem talaltam, ezért megkérdezem

idáig nekem t-kábelem volt, most lett t-com adsl  8M/512K-s. Na de ez nem igy van speedtest szerint
le 6877kb/s fel 436kb/s.
Olvastam hogy sm50b-vel lehet adatokat megtudni a d-link 360R modemről. A nagy problémám hogy van nagyon sok adat amit megtudtam, de nem tudom mi mit jelent. Melyik a jobb, kicsi vagy a nagy érték, mit jelentenek azok a 3 betüs rövidítések? Ja és a nagy kérdés amiért írok, hogy szerintetek lesz ebből valaha gyorsabb net, vagy hiába hisztizek a t-onlinenál.

Kép

ha nem sikerülne beilleszteni a képet itt vannak az adtok a modemről:
bitrate                 8096               512
relative capacity    81%               51%
FEC error              0                     0
CRC error             0                     0
HEC error             0                     0

SNR                   15,5dB              23,0dB
Attenuation           8,5dB               0,0dB
Transmit power     7,0dBm           12,0dBm

köszi, ha megpróbáltok segíteni.

hű, ezért kár volt ennyit szenvedned:) meg sírnod.. 8 megabited van, de a 8 megabit az csak a linksebesség, amiből lejön mindenféle szarság, tcpip miatt, meg adsl miatt, meg blablabla, szal végülis azt kapod kézhez, amit a speedtest mér (miért nem tudtok normális mérővel mérni?!)..

inkább menj fel egy ftp serverre, pl ftp.fsn.hu, és kezdj el tölteni valami 100 megás körülit, és ha 850kbyte-tal jön, akkor minden ok.
Per Aspera Ad Astra

#184 Felhasználó inaktív   Pusika 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 21. 17:12

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 17:05

hű, ezért kár volt ennyit szenvedned:) meg sírnod.. 8 megabited van, de a 8 megabit az csak a linksebesség, amiből lejön mindenféle szarság, tcpip miatt, meg adsl miatt, meg blablabla, szal végülis azt kapod kézhez, amit a speedtest mér (miért nem tudtok normális mérővel mérni?!)..

inkább menj fel egy ftp serverre, pl ftp.fsn.hu, és kezdj el tölteni valami 100 megás körülit, és ha 850kbyte-tal jön, akkor minden ok.

Köszönöm gyors válaszodat, kipróbálom ezt az Ftp-s "okosságot". Szerinted elbírna még ez a telefonvolnal még gyorsabb netet is, vagy ezt hogyan kell megállapítani a modem adataiból? kiderül hogy milyen messze vagyok a központól? Láttam már grafikonokat hogy hogyan változik az adsl sebessége, de nem birtam hova tenni az enyémet.

Azért ha esetleg van kedved válaszolni arra hogy mit jelentenek a rövidítések és mi az érterlmük,akkor kapnál még1 köszit tőlem  ;)  :respect:

#185 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 17:28

Gyorsabb már csak akkor lesz, ha nagyobb csomagra váltasz. Teljesen megfelelő a sebességed, mivel a maximumot nyújtja. És még elbír egy kis növelést... :) Tehát nyugodt lehetsz.  ;)

Szerkesztette: petne 2007. 03. 21. 17:29 -kor

#186 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 17:30

...
SNR                15,5dB              23,0dB
Attenuation        8,5dB            0,0dB
Transmit power  7,0dBm        12,0dBm
...

Iszonyatosan jó vonalad van, mit nem adnánk sokan egy ilyenért..de ez már gyorsabb nem lesz, csak ha majd a tisztelt t-com bevezeti az adsl2+ szabványt..na akkor majd lesz 15-18 mbites is  :up:

#187 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 17:43

Idézet: Pusika - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 17:12

Köszönöm gyors válaszodat, kipróbálom ezt az Ftp-s "okosságot". Szerinted elbírna még ez a telefonvolnal még gyorsabb netet is, vagy ezt hogyan kell megállapítani a modem adataiból? kiderül hogy milyen messze vagyok a központól? Láttam már grafikonokat hogy hogyan változik az adsl sebessége, de nem birtam hova tenni az enyémet.

Azért ha esetleg van kedved válaszolni arra hogy mit jelentenek a rövidítések és mi az érterlmük,akkor kapnál még1 köszit tőlem  ;)  :respect:

Nagyon jó vonalad van. A szerintem a usereknek jó ha a 5-10%-nak adatik ilyen jó vonal, vannak még benne tartalékok.

SNR: jel/zaj viszony. minnél kevésbé zajos a vonalad, minnél kevesebb más adsl felhasználó vonala hallatszik bele a Tiedbe, annál jobb lesz az SNR érték. Minnél nagyobb az SNR annál jobb. 9-10 körül még elfogadható, az alatt kezd gázos lenni.

Attenuation: Csillapítás, a vonal tulajdonsága, minnél kisebb a csillapításod, annál jobb a vonalad, annál közelebb Vagy a központhoz.

Transmit power: Megadja a vonaladba betáplált teljesítményt. Max 20dbm lehet, de mint látod Nálad, ennél kevesebb is elég ahhoz hogy maxon csatlkozzon a modem.

Azért van 2-2 mindhárom fent leírt értékből, mert az első oszlop az a down, letőlési irányba vonatkozik, tehát ez jön feléd, a második oszlop up, azaz a feltőltési értékekre vonatkozik, ez megy tőled a központ felé.

#188 Felhasználó inaktív   Pusika 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 21. 17:50

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 17:43

Nagyon jó vonalad van. A szerintem a usereknek jó ha a 5-10%-nak adatik ilyen jó vonal, vannak még benne tartalékok.

SNR: jel/zaj viszony. minnél kevésbé zajos a vonalad, minnél kevesebb más adsl felhasználó vonala hallatszik bele a Tiedbe, annál jobb lesz az SNR érték. Minnél nagyobb az SNR annál jobb. 9-10 körül még elfogadható, az alatt kezd gázos lenni.

Attenuation: Csillapítás, a vonal tulajdonsága, minnél kisebb a csillapításod, annál jobb a vonalad, annál közelebb Vagy a központhoz.

Transmit power: Megadja a vonaladba betáplált teljesítményt. Max 20dbm lehet, de mint látod Nálad, ennél kevesebb is elég ahhoz hogy maxon csatlkozzon a modem.

Azért van 2-2 mindhárom fent leírt értékből, mert az első oszlop az a down, letőlési irányba vonatkozik, tehát ez jön feléd, a második oszlop up, azaz a feltőltési értékekre vonatkozik, ez megy tőled a központ felé.

Azt hiszem nem kell mondanom ez 1 hallatlan jó topic és mindenki tényleg gyorsan vélaszolt, örülök hogy érthetően megfogalmaztátok a modem tulajdonságokat, mert korábban itt ezt senki nem tette meg, remélem másoknak is segítettetek ezzel.

:respect:  :respect:  :respect:

#189 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 19:57

Idézet: Pusika - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 17:50

Azt hiszem nem kell mondanom ez 1 hallatlan jó topic és mindenki tényleg gyorsan vélaszolt, örülök hogy érthetően megfogalmaztátok a modem tulajdonságokat, mert korábban itt ezt senki nem tette meg, remélem másoknak is segítettetek ezzel.

:respect:  :respect:  :respect:

van itt 6-8 emberke aki szinte mindig segít ,ezeket én is elmondtam volna ha gép előtt ültem volna:)

#190 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 20:16

hát én őszintén elgondolkodtam ezen az adsl-es mizértián, aztán arra jutottam ha lejár a hűség októberbe, átkötöm magam a helyi kábeleszolgáltatóhoz, 9000ftért ad 6M/1M-s csomagot, és ez nem az h akár meg ilyesmi, hanem tényleges, garantálják elvileg...
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#191 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 21:31

Idézet: Danika123 - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 20:16

hát én őszintén elgondolkodtam ezen az adsl-es mizértián, aztán arra jutottam ha lejár a hűség októberbe, átkötöm magam a helyi kábeleszolgáltatóhoz, 9000ftért ad 6M/1M-s csomagot, és ez nem az h akár meg ilyesmi, hanem tényleges, garantálják elvileg...

én is valszeg ezt fogom tenni..

még1x köszi a net-tv-s srácnak a segítséget!:)
Per Aspera Ad Astra

#192 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 21:33

Idézet: Kory - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 9:26

Hát igen, de magyarázd ezt egy olyan embernek, aki a 2 éves notebookját szinte még sosem kapcsolta ki :D (csak szegény 30 percenként megy le standbyba) S a nyomtató, szkenner, meg minden egyéb is 24hr megy, még akkor is, ha elmegy otthonról vagy alszik és rá se néz a cuccra. :)

Éppenséggel ment már nekem is a notim 60 órát, de fent nevezett ember nem egészen áll a helyzet magaslatán, még akkor sem, ha Te vagy az. ;)

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#193 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 01:18

Idézet: Kory - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 9:13

Utána megnéztem mégegyszer a modemet, akkor vettem észre: CRC errors: 444567 (!)

Mondom ez király, kikapcsoltam a modemet, majd 10 másodperc múlva vissza, felvette ugyanezeket az értékeket és minden helyreállt, 430-440 kbyte/sec stabilan!

150 MB letöltése után megnéztem a CRC-t: 0.

S ez így volt nála már vagy 1 hónapja  :omg:  :D , sőt egyszer a T-commal is beszélt már, de semmi ilyesmit nem tanácsoltak neki (T-comos ADSL-je van), még az XP-t is újratelepítették :)

Ez nem sokat jelent ebből a szempontból, nálam a crc hiba jelenleg 7.195.590 mégis 6500-7000 körül kapcsolódik a modem mindig.
Itt mindigis kurvasok crc hiba volt. (pedig nem falun lakunk)

Szám. gép összetevők ki-be kapcsolgatás témával kapcsolatban én azt figyeltem meg, hogy nagy többségben azoknak nagyobb szokott lenni az élettartama amiket nem kapcsolgatnak ki-be sűrűn.
Pl cégeknél.

Szerkesztette: smyle 2007. 03. 22. 01:20 -kor

#194 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 08:02

Hát napi 1 be- és kikapcs megvan cégeknél is, nekem az otthoni is kb. annyit megy, mint a munkahelyi (munkahelyi reggel 6-tól este 8-ig, átlag 2 felhasználó váltja egymást / nap).

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#195 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 08:09

Idézet: McLaca - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 21:33

Éppenséggel ment már nekem is a notim 60 órát, de fent nevezett ember nem egészen áll a helyzet magaslatán, még akkor sem, ha Te vagy az. ;)

Üdv!

Ez hogy érted?  :confused:  :) Csak leírtam egy sztorit, elég sok embernél megfordulok, nekem nem is ADSL-em van privátban :)

Szerkesztette: Kory 2007. 03. 22. 08:12 -kor

#196 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 08:12

Idézet: smyle - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 1:18

Ez nem sokat jelent ebből a szempontból, nálam a crc hiba jelenleg 7.195.590 mégis 6500-7000 körül kapcsolódik a modem mindig.

Szám. gép összetevők ki-be kapcsolgatás témával kapcsolatban én azt figyeltem meg, hogy nagy többségben azoknak nagyobb szokott lenni az élettartama amiket nem kapcsolgatnak ki-be sűrűn.
Pl cégeknél.

Hát már pedig amíg nem volt "lenullázva a CRC" hiba, addig maximum 500-600 kbit volt a letöltés.

A kapcsolódással nem volt gond, a modem szépen 4xxx kbit / 256 kbit-el syncelt, tehát látszólag minden tök jó volt, csak éppen 50-100K között ugrált a letöltés.

Kikapcs-reset után teljesen stabil lett, s több száz megányi letöltés után is 0 volt a CRC. Mint említettem a vonali paraméterei igen jók, 5-ös csillapítás 20 körüli SNR.

#197 Felhasználó inaktív   Fefe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 09:03

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

:up:
"Az élet egy félkegyelmű meséje." - William Shakespeare

#198 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 12:29

aha és ezt milyen nettel mérted?
mert hogy ez nem sima up to 8-as ADSL az fix
vagy ha igen félremért cseppet :D

mellesleg nem kellene az egész nap bunkó képet lelopni a weblapról hanem ott van kicsivel lentebb az a kis kocka eredményfotó aminek mellette van 3 módon is a linkje
csak azt másoltad volna be ide :rolleyes:

Szerkesztette: jozsef85 2007. 03. 22. 12:32 -kor

#199 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 12:31

Idézet: smyle - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 1:18

én meg falun lakom és egésznap max ilyen 100CRC jön össze úgy hogy 10gigát letöltök
szerintem akkor lehetséges hogy falun sokkal jobbak a vonalak
már csak azért is mivel a legtöbb faluban a 90-es évek elején vagy közepén lett telefon bevezetve
a nagyvárosokban meg jóval régebbi kábelek is lehetnek :D

#200 Felhasználó inaktív   Fefe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 13:08

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 12:29

aha és ezt milyen nettel mérted?
mert hogy ez nem sima up to 8-as ADSL az fix
vagy ha igen félremért cseppet :D

mellesleg nem kellene az egész nap bunkó képet lelopni a weblapról hanem ott van kicsivel lentebb az a kis kocka eredményfotó aminek mellette van 3 módon is a linkje
csak azt másoltad volna be ide :rolleyes:

Nem hiszem, hogy félre mértem volna, de a kedvedért mértem egy újat :

Kép

Egyébként ez egy síma ADSL, emelés előtt 2 megás csomagom volt !

:up:
"Az élet egy félkegyelmű meséje." - William Shakespeare

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »