Sziasztok,
úgy tűnik most jött el az ideje, hogy megosszam veletek nekem mi jutott a sávszél emelésből (egyébként a kezdetektől olvasom ezt a topikot). Ma beszéltem két tcom-os emberkével is, hogy mi is van most, de úgy tűnik ez a két szék közt a földre esete ...
Először is az emelés kezdetétől a mai napig nálam semmilyen változás nem történt, most is a 'régi' 2M profillal megy a modem, pedig rendszeresen használom a netet, biztos, hogy bármilyen emelést észrevettem volna (Nyírtelken lakom, a központ itt van a városban, ettől függetlenül a vonalparaméterek nem túl jók). Amit sikerült megtudnom ma:
1. ember: megvolt az emelés (!), de sajnos az én vonalam csak 5600kbit-et képes átvinni (!), ezért a tcomnál érvényben lévő '
negyedelési szabálynak' (!!!) megfelelően csak 8M/4 = 2M sávszélességet kapok (elmondása szerint a központban ugyan be van állítva a 8M profil, de 'kényszerítve' van 2M-ra így a modem nem is képes nagyobb sebességgel kapcsolódni). Amikor kérdeztem, hogy mért nem hagyták 5M-en, akkor a fenti szabályra hivatkozott, hogy amiatt nem lehet. Az ő javaslatuk, hogy lépjek vissza egy csomagot és akkor beállítják a 4M-et. Én ebből azt szűrtem le, hogy lépjek vissza egy csomagot, hogy a lehetséges 5M-ből 4M-et megkapjak.
2. ember: szintén elmondta a '
negyedelő szabályt', illetve úgy vettem ki szavaiból, hogy ha tcom adsl-em lenne, akkor el lehetne intézni a csomagváltást. Természetesen nem tcom előfizetésem van, hanem Euroweb. Az is elhangzott, hogy ez az emelés csak egy lehetőség, ha nem jön össze akkor ez van ...
Ezek után felhívtam az Euroweb üf-át is, ugyanis még elő hűségszerződésem van (szeptemberig, ami pontosan egy fél év). Mondanom sem kell, az első kérdés az volt, hogy van e élő hűségszerződésem.
Nem is különösebben lepődtem meg, miután azt mondta, hogy addig nem válthatok csomagot amíg le nem telt a hűség.
Egyszóval használhatom a 2M-es csomagom mint 8M-est és nem szólhatok egy szót se, mert 2M ugye bőven teljesíti a minimális sávszélt...
Még nem tudom mit csináljak, de ez így nagyon nem jó.