HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 IV. Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 23. 12:01

Wow, most hivtak a T-Com-tol, hogy jonnenek egy ora mulva szerelni.

Mondom nekik, hogy este megoldodott a net problema, de eroskodik az urge, hogy azert kicsereli a modemet, mert mostanaban a Siemensekkel csak baj van, nem birjak a nagy sebesseget, szakadoznak.

Kapok helyette ingyen egy uj modemet :banana:

Ugyhogy egyelore 380T vasarlas elhalasztva, eloszor deruljon ki, hogy megy az uj cucc.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 03. 23. 12:05 -kor

#222 Felhasználó inaktív   Szilasz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 23. 14:28

Fejlemeny.

Ma felhivott egy szerelo. Elmondtam neki a tortenetemet es hogy igazablo csak azt szeretnem ha vissza tennek a 8-as profilt. Mondta beszol a kozpontnak.

Ennek eredmenye az lett, hogy delutan felhivtak a szolgaltatotol, hogy a problemat lezarjak, mert a tcom visszaszolt hogy a vonal az elerheto maximumon uzemel....

Elotte 3 hetig 8 mega stabilan.
Elotte egy-ketto evig (mikor volt az elozo emeles?) 2 Mega stabilan.

Most megprobalok egy szerelot kirangatni. Multkor az bejott.

Folytatas kovetkezik.

Ez egyszeruen hihetetlen.

#223 Felhasználó inaktív   gtr 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 23. 14:55

Sziasztok,

Van még akinél nem volt emelés? lehet már reklamálni?

Az értékeim:
  • Rate (Kbps): 2560 / 224
  • SNR Margin (dB): 32.4 / 31.0
  • Attenuation (dB): 0.0 / 3.0
Túl messze vagyok a központtól? :D

#224 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 14:57

Idézet: gtr - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 15:55

Sziasztok,

Az értékeim:

Azannya :D

#225 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 16:05

Idézet: gtr - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 14:55

Sziasztok,

Az értékeim:

beépítetették a házba a dslamot? vagy bementél a központba lekérni egy modem adatot..de azért kicsit kilóg a lóláb ilyen csillapításnál magasabbnak kellene lenni a marginnak

#226 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 16:07

Idézet: Polygon - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 18:50

Sziasztok,
úgy tűnik most jött el az ideje, hogy megosszam veletek nekem mi jutott a sávszél emelésből (egyébként a kezdetektől olvasom ezt a topikot). Ma beszéltem két tcom-os emberkével is, hogy mi is van most, de úgy tűnik ez a két szék közt a földre esete ...
Először is az emelés kezdetétől a mai napig nálam semmilyen változás nem történt, most is a 'régi' 2M profillal megy a modem, pedig rendszeresen használom a netet, biztos, hogy bármilyen emelést észrevettem volna (Nyírtelken lakom, a központ itt van a városban, ettől függetlenül a vonalparaméterek nem túl jók). Amit sikerült megtudnom ma:
1. ember: megvolt az emelés (!), de sajnos az én vonalam csak 5600kbit-et képes átvinni (!), ezért a tcomnál érvényben lévő 'negyedelési szabálynak' (!!!) megfelelően csak 8M/4 = 2M sávszélességet kapok (elmondása szerint a központban ugyan be van állítva a 8M profil, de 'kényszerítve' van 2M-ra így a modem nem is képes nagyobb sebességgel kapcsolódni). Amikor kérdeztem, hogy mért nem hagyták 5M-en, akkor a fenti szabályra hivatkozott, hogy amiatt nem lehet. Az ő javaslatuk, hogy lépjek vissza egy csomagot és akkor beállítják a 4M-et. Én ebből azt szűrtem le, hogy lépjek vissza egy csomagot, hogy a lehetséges 5M-ből 4M-et megkapjak.

2. ember: szintén elmondta a 'negyedelő szabályt', illetve úgy vettem ki  szavaiból, hogy ha tcom adsl-em lenne, akkor el lehetne intézni a csomagváltást. Természetesen nem tcom előfizetésem van, hanem Euroweb. Az is elhangzott, hogy ez az emelés csak egy lehetőség, ha nem jön össze akkor ez van ...

Ezek után felhívtam az Euroweb üf-át is, ugyanis még elő hűségszerződésem van (szeptemberig, ami pontosan egy fél év). Mondanom sem kell, az első kérdés az volt, hogy van e élő hűségszerződésem.
Nem is különösebben lepődtem meg, miután azt mondta, hogy addig nem válthatok csomagot amíg le nem telt a hűség.

Egyszóval használhatom a 2M-es csomagom mint 8M-est és nem szólhatok egy szót se, mert 2M ugye bőven teljesíti a minimális sávszélt...

Még nem tudom mit csináljak, de ez így nagyon nem jó.  :(

no ad 1 nincs negyedelési szabály,ad 2 nagy valószínűséggel nem bírja a dslam..ad3 jó felültettek..
adnál egy modem értéket ha kérek?

#227 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 16:17

duplázok néha a fene az éjszakás hétbe :offtopic:

Szerkesztette: tommiking 2007. 03. 23. 16:22 -kor

#228 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 16:19

na egy két észrevétel.mivel tícomos is olvassa ezért akinek nem inge nem veszi magára.észrevehető hogy a tökük tele van az egésszel úgy állnak hozzá hogy ez nekik többlet munka amit a dajcsok kitaláltak,nekik elég lett volna a régi seb is minek a magyarnak több sávszél,a hiba bejelentésekre mindig az a reakció nem bírja a vonal és vissza a sebit ahelyett hogy kicsit logikusabban állnának hozzá.hiába ment valakinek akár 2 hónapig is ha hiba van azonnal veszik vissza a sávszélt ahelyett hogy megnéznék mi okozza,nem örülök annek sem hogy a meglevők mellé újabb és újabb előfizetőket kötnek be hiába nem bírja a háttér van hogy az egymás mellett jövő derótokon egytől egyig van adsl..a legtöbbnek persze 1M ami csúcsra húzott tpvel jár hatalmas zajt okozva de irtózatosan stabil mert az 1M hez elé lenne (3kmre számolva 9tp)10 margin ,de nem járatják 30 fellettin hogy csináljon jó nagy zavart.nemrég láttam egy 1M-s adsl-t 33 csillapításon 33 marginnal csúcson járó tpvel..és ez nem egyedi sajnos a targetálást náluk is be kellene vezetni nagyon sok hiba megoldódna,de hát...
UI:kérdem emnnyi embernek lenne adslje ha az árak még mindig a régiek lennének tehát:1M 9900 stb...

Szerkesztette: tommiking 2007. 03. 23. 16:21 -kor

#229 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 16:26

és még valami ami kikívánkozik... imádom a szöveget mikor ezzel jönnek a határon vagy ennyit bír..kérdem én minek a határán? az ország a megye a város a falu? vagy minek a határán??

#230 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 17:44

300 Gb felett extrém a felhasználó
http://www.computerw...ir.php?id=43779

#231 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 18:10

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 16:05

beépítetették a házba a dslamot? vagy bementél a központba lekérni egy modem adatot..de azért kicsit kilóg a lóláb ilyen csillapításnál magasabbnak kellene lenni a marginnak

de ezek az értékek neki 2megás csomagnál vannak
8megánál olyan 15körül lesz a marginja szerintem
eddig amiket láttam neki van a legkisebb attenuation
tényleg 100méteren belül lehet :D

#232 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 18:14

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 16:19

na egy két észrevétel.mivel tícomos is olvassa ezért akinek nem inge nem veszi magára.észrevehető hogy a tökük tele van az egésszel úgy állnak hozzá hogy ez nekik többlet munka amit a dajcsok kitaláltak,nekik elég lett volna a régi seb is minek a magyarnak több sávszél,a hiba bejelentésekre mindig az a reakció nem bírja a vonal és vissza a sebit ahelyett hogy kicsit logikusabban állnának hozzá.hiába ment valakinek akár 2 hónapig is ha hiba van azonnal veszik vissza a sávszélt ahelyett hogy megnéznék mi okozza,nem örülök annek sem hogy a meglevők mellé újabb és újabb előfizetőket kötnek be hiába nem bírja a háttér van hogy az egymás mellett jövő derótokon egytől egyig van adsl..a legtöbbnek persze 1M ami csúcsra húzott tpvel jár hatalmas zajt okozva de irtózatosan stabil mert az 1M hez elé lenne (3kmre számolva 9tp)10 margin ,de nem járatják 30 fellettin hogy csináljon jó nagy zavart.nemrég láttam egy 1M-s adsl-t 33 csillapításon 33 marginnal csúcson járó tpvel..és ez nem egyedi sajnos a targetálást náluk is be kellene vezetni nagyon sok hiba megoldódna,de hát...
UI:kérdem emnnyi embernek lenne adslje ha az árak még mindig a régiek lennének tehát:1M 9900 stb...

támogatom énis :respect:  :up:  :taps:

#233 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 18:15

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 12:01

Wow, most hivtak a T-Com-tol, hogy jonnenek egy ora mulva szerelni.

Mondom nekik, hogy este megoldodott a net problema, de eroskodik az urge, hogy azert kicsereli a modemet, mert mostanaban a Siemensekkel csak baj van, nem birjak a nagy sebesseget, szakadoznak.

Kapok helyette ingyen egy uj modemet :banana:

Ugyhogy egyelore 380T vasarlas elhalasztva, eloszor deruljon ki, hogy megy az uj cucc.

valszeg Dlink 360R modemet fogsz kapni de az még mindig jobb lehet mint a régi Siemens
ha megtörténtek a fejlemények írd le mi újság :up:

#234 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 18:18

Nekem ezen a héten lassult be nagyon.
Előtte 3M volt azt bírta stabilan, emelték akkor kb 7500 Kbps-cel csatlakozott, de kb ennyi is lehet a maximum mert elég messze vagyok a központtól.
Most ilyenek a modem értékek:
Connection Status  Connected
  Upstream Rate (Kbps) 512
  Downstream Rate (Kbps) 5856
  US Margin 20
  DS Margin 5 (Ez szép :) )
  Modulation GDMT
  LOS Errors 0
  DS Line Attenuation 22
  US Line Attenuation 18
  Path Mode Fast Path

A letöltés pedig a Matáv Teszt szerveren: 1983 kbit/sec (2 030 592 bit/sec).
Persze teljesíti a minimumot, de mégsem az igazi.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#235 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 18:25

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 18:18

Előtte 3M volt azt bírta stabilan, emelték akkor kb 7500 Kbps-cel csatlakozott, de kb ennyi is lehet a maximum mert elég messze vagyok a központtól.
  Connection Status      Connected
      Upstream Rate (Kbps)  512
      Downstream Rate (Kbps)  5856
      US Margin  20
      DS Margin  5 (Ez szép :) )
      Modulation  GDMT
      LOS Errors  0
      DS Line Attenuation  22
      US Line Attenuation  18
      Path Mode  Fast Path

messze vagy??? jó ha 1Kmre vagy a dslamtól magyarul ott is komoly gáz lehet.ezekkel a csillapítási adatokkal simán vinnie kellene a 8M bruttót

#236 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 18:25

Connection Status      Connected
      Upstream Rate (Kbps)     512
      Downstream Rate (Kbps)     5856
      US Margin     20
      DS Margin     5 (Ez szép :) )
      Modulation     GDMT
      LOS Errors     0
      DS Line Attenuation     22
      US Line Attenuation     18
      Path Mode     Fast Path

nem vagy te messze
max ilyen 1,5km lehet a táv
viszont te is fastpath-on vagy (rákért nem lehet a legnagyobb csomagba interleave módot tenni?)
meg lehet hogy a vonaladon csomó ADSL user van csúcsidőben és ilyenkor "leromlik" a vonal
ilyen attenuation érték mellett lazán vinnie kellene a 8096kbit-et

#237 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 18:28

Connection Status      Connected
      Upstream Rate (Kbps)     512
      Downstream Rate (Kbps)     5856
      US Margin     20
      DS Margin     5 (Ez szép :) )
      Modulation     GDMT
      LOS Errors     0
      DS Line Attenuation     22
      US Line Attenuation     18
      Path Mode     Fast Path

cfosspeed, router, egyéb ilyen nincs ugye?
matáv testerveren 2 megás csomaggal mérsz.

ftp.fsn.hu-ról mennyi a letöltésed?
Per Aspera Ad Astra

#238 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 18:35

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 19:10

de ezek az értékek neki 2megás csomagnál vannak
8megánál olyan 15körül lesz a marginja szerintem
eddig amiket láttam neki van a legkisebb attenuation
tényleg 100méteren belül lehet :D

Azért ezek a 3-4 ezer forint körüli CPE eszközök öndiagnosztikai mérései nem épp halál pontosak. Pl. te is másoltál már be olyan statuszt ahol az marginod -4 körüli értéket mutatva alulcsordult. Más statusokban lehetett már látni hasonló irreális nullás értékeket.

Azért nem véletlen hogy azok a vonali mérőműszerek, amivel mondjuk egy technikus kivonul 0.5-2 millió körüli ártartományban mozognak, pedig jellemzően semmivel nem nagyobbak mint egy modem. Az igen marginális árbeli differenciát nagy valószínűséggel a pontosságuk és diagnosztikai többletszolgáltatásuk magyarázza.

Az xDSL eszközök evolúciójában és fejlesztéseinél elég fontos szerepet játszott az öndiagnosztikai képesség javítása és a kapott adatok szerinti reakcióképesség fokozása. Ez az ADSL2/2+ szabványoknál is megvolt és a VDSL2 esetén még tovább fejlődött. Hisz az áthallás és egyéb zajproblémák megfelelő kompenzálása xDSL esetén egy marginális probléma forrás.

Legközelebb előfizetőhöz egy miniDSLAM lehet, ami mondjuk ugyanannak a háznak/lépcsőháznak alagsorában lehet ahol az előfizető lakik, ekkor lehet akár csak pár tíz méternyi a kábelezés.

#239 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 19:08

Idézet: shabba - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 18:35

Azért ezek a 3-4 ezer forint körüli CPE eszközök öndiagnosztikai mérései nem épp halál pontosak. Pl. te is másoltál már be olyan statuszt ahol az marginod -4 körüli értéket mutatva alulcsordult. Más statusokban lehetett már látni hasonló irreális nullás értékeket.

Azért nem véletlen hogy azok a vonali mérőműszerek, amivel mondjuk egy technikus kivonul 0.5-2 millió körüli ártartományban mozognak, pedig jellemzően semmivel nem nagyobbak mint egy modem. Az igen marginális árbeli differenciát nagy valószínűséggel a pontosságuk és diagnosztikai többletszolgáltatásuk magyarázza.

Az xDSL eszközök evolúciójában és fejlesztéseinél elég fontos szerepet játszott az öndiagnosztikai képesség javítása és a kapott adatok szerinti reakcióképesség fokozása. Ez az ADSL2/2+ szabványoknál is megvolt és a VDSL2 esetén még tovább fejlődött. Hisz az áthallás és egyéb zajproblémák megfelelő kompenzálása xDSL esetén egy marginális probléma forrás.

Legközelebb előfizetőhöz egy miniDSLAM lehet, ami mondjuk ugyanannak a háznak/lépcsőháznak alagsorában lehet ahol az előfizető lakik, ekkor lehet akár csak pár tíz méternyi a kábelezés.

adsl2+ hardware képes öndiagnosztikára lásd dsl 380T ha jól értem a hozzászólást.a dslam oldalon adsl2+ cucc van,de adsl sima szabványra lőve..kérdem miért?

#240 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 19:21

Sumi, jozsef85, tommiking:

Légvonalban kb 1,5 km a központ.
Matáv szerveren 2 megással mértem.
Router nincs, cfossped van, de előtte is volt és csak a héten csökkent le ennyire a sebesség.
fsn.hu-ról 350-400 KB/s között ugrál. (Ez egész jó :) )
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.