HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 IV. Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   Polygon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 31. 06:26

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 9:49

Nekem ugyanaz a helyzet mint nálad.

"Akár" nyolcas van nekem is, tesztszerveren mérek 2-3Mb-et, fsn.hu-ról 200-300-400 körül ingadozik.
ftp://192.168.9.1-ről, ha teszt kapcsolattal csatlakozok, akkor is 400 K körül van a  letöltés.

Próbáld ki, hogy flashgettel tölts le, több szálon ftp-ről.
A tesztszerverről kb. dupla sebességel sikerült letöltenem így.

"Normális" interneten torrentről is jön akár 800k felett is a cucc (ugye ilyenkor több szálon jön, több embertől), de ha egy szálon szedek akárhonnan valamit, akkor 300-400 felé sosem megy.

Valószínűleg leterhelt lehet a központunk.

Csináltam pár tesztet és letöltést nem sokkal 7 óra után és ezek szerint úgy tűnik, itt nem csak a vonalminőséggel van gond.
Három különböző mérő oldalon a mért letöltési sebesség átlag 4,29M, letöltés az ftp.fsn.hu -ról stabil 545 kB/s. (A modem sync 5600kb)

#342 Felhasználó inaktív   snefi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 08:16

Hello

Akinek meg nem emeletek savot szerintem mar telefonaljon be :)
en is megtettem multhet vasarnapjan.
Elsore adtak egy t-com-os szamot hogy ott probalkozzak savszel ugyben.
miutan kozoltem veluk hogy ok nemfoglalkoznak velem erdekes modon egybol bejelentettek hibara dolgot.
ra kb 1-2 orara mar emelt savom lett.
es kb 3 ora mulva ujra felhivtak hogy hogy megy.

azota is rendben van minden. :)

Szoval telefonalni mar erdemes.
es nehagyatok magatokat lerazni.
Ha meg nemvolt emeles az ugyfelszolgalat szerint akkor kerjetek meg hogy ha nemtudjak az emelest vegrehajtani pl vonalhiba miatt akkor azt adjak irasba.

#343 Felhasználó inaktív   tominho 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 13:34

Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 21:42

hát azért annyira nem mondanám h közel vagy, és átlagos madzagod van sztem..de ha 1,25 mbited van, min háborogsz? vagy váltanál felfelé? ha beruházol egy jó (dlink 380t) modembe, még megcsípheted a 8 mbitet, vagy legalábbis jól megközelítheted.. :rolleyes:

természetesen szeretnék felfelé váltani, de nem datanetnél ... náluk horribilis összeg egy felfelé váltás. inkább átmennék máshova, csak tapogatózom, mit bírhat a vonal.  :)

szerk: egy sávszélemelés díja yo!nekednél 24+6 = 30 ezer forint!!!

Szerkesztette: tominho 2007. 03. 31. 13:36 -kor

#344 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 31. 13:45

Idézet: snefi - Dátum: 2007. márc. 31., szombat - 8:16

Hello

miutan kozoltem veluk hogy ok nemfoglalkoznak velem erdekes modon egybol bejelentettek hibara dolgot.

Ha meg nemvolt emeles az ugyfelszolgalat szerint akkor kerjetek meg hogy ha nemtudjak az emelest vegrehajtani pl vonalhiba miatt akkor azt adjak irasba.

Betelefonáltam. Azt mondták a garantált 480 kb/s megvan oszt kész. Meg valami olyasmit hogy azt javasolja rakassam magam kissebb csomagba a T-online weboldalán ami nem tudom felfogni  hogy jön ide mivel Enternetes vagyok. Amúgy éreztem hogy ebből kimaradok amikor februárban nem emeltek. :(  Kár hogycsak az ilyen jellegű megérzéseim jönnek be.

#345 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 14:01

Idézet: mzso - Dátum: 2007. márc. 31., szombat - 14:45

Betelefonáltam. Azt mondták a garantált 480 kb/s megvan oszt kész. Meg valami olyasmit hogy azt javasolja rakassam magam kissebb csomagba a T-online weboldalán ami nem tudom felfogni  hogy jön ide mivel Enternetes vagyok. Amúgy éreztem hogy ebből kimaradok amikor februárban nem emeltek. :(  Kár hogycsak az ilyen jellegű megérzéseim jönnek be.

Te igazából most akkor kivel is beszéltél? T-Com? Enternet? T-Online?

#346 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 14:06

Idézet: addictive - Dátum: 2007. márc. 31., szombat - 14:01

Te igazából most akkor kivel is beszéltél? T-Com? Enternet? T-Online?

Enternet.

#347 Felhasználó inaktív   Csizi12 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 14:11

Idézet: snefi - Dátum: 2007. márc. 31., szombat - 8:16

Hello

Megfogadva a tanácsodat én is így tettem.

Felhívtam először az ISP-met, az Invitelt, hogy mit lehet tenni?
Válasz: Várjak türelemmel, majd emel a T-Com, mást nem tudnak javasolni, intézni.

Felhív 1412.
Menüválasztás, telszámmegadás, ügyfélszám, majd ügyintéző.
Hát nem értik miért őket zaklatom, hiszen az Invitelt kellene, ő a szolgáltató. Mondom én, de Önök végzik az alapvonali szolgáltatást. Aha, ránéz az adataimra: de hiszen én már 8 Mb-es vagyok a rendszerben. Mondom nem még mindig 2-es. Hát akkor hívjam fel a 194-et, a hibabejelentőt.

Felhív 194.
Ügyintéző kérdi miben segíthet. Felvázolom a problémát, erre ő miért őket zaklatom, biztos az Invitel nem tudja biztosítani a 8 Mb-et!!??? Mondom Önök az alapvonal szolgáltatói. két héttel ezelőtt már reklamáltam, de leráztak, pedig egész biztosan bírná a vonalam, csak nem emeltek. Hát akkor is az Invitelnek kell szólni, mert én nem kérhetek vonalbeméretést, csak ISP. Puff....Ez Magyarország 2007.

Most írtam egy ismételt reklamáló levelet az Invitelnek bemásolva a modemem adatait, hogy nyugodtan küldjék el a T-Com-nak is. Kiváncsi vagyok mi lesz, lehet, hogy az, hogy jövő héten lemondom a netet, meg a telefont, aztán új életet kezdek kábeltv-s neten.

Modem adatok:

ADSL Link Status
Adsl Line Status
OPERATIONAL

Adsl Mode
G.DMT

Up Stream
224 kb (Interleave)

Down Stream
2560 kb (Interleave)

Attenuation
Near End: 7.5

Far End: 7.0

SNR Margin
Near End: 34

Far End: 26

HEC Count
0

SW Version
20030122E

Firmware
0x40e4be26

15 min ES Counter
0

CRC Errors
0

1 day ES Counter
0

#348 Felhasználó inaktív   Szilasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 20:56

Talánmost már értelme is van válaszolni...

Aki visszaolvas az tudja, hogy egyszer csak puszira gondolt a T-Com és visszatette a vonalam 8-ról 1 Megára, mely ez elött 2-n volt.

Lalalala, ISP-nél bejelentve, majd kapták a választ a T-Comtól, hogy a vonal a maximumán üzemel. ISP reakciója a "vonal teljesíti a minimumot" című szöveg volt, kérdem és akkor hogyan tovább, ha a vonal egyértelműen képel a 8-ra hisz 3 héten keresztül stabilan 24h-s bontásokkal megy. Mondták csak panasszal élhetek és a T-Comnak 30 napja van a válaszra. Mondtam, ez príma.

No mit tehetünk.. Elöször is... lehiggadunk, majd a T-Com hiba bejelentő. Mondtam, mi a baj, vázoltam a helyzetet, hogy nonszens az a válasz hogy 1M-t bír a vonal. A nő újra megnyitotta a ticketet és mondta, majd hívni fog a szerelő.

Szerelő hív, mesélek, meg kérem hogy jöjjön ki és úgy telefonáljon be a központba, mert elsőre "leráztak". Mondta, ő nem akar, azt majd jelentkezik. 10 perc múlva ismét 8-on ment a vonal.

A lényeg az. Hogyha a szolgáltatónál a 8-as csomagra fizetsz elő. És azt veszed észre hogy nem 8-on van a vonal bármi okból.. az ISP-t inkább hagyd ki a buliból, mert nem fogja magát az érdekedbe erőltetni, mert ha a válasz "vonal a maximumán üzemel" és a "szerődéses minimum teljesítve van", jogi szinten nem sokat tehet. Viszont ha a TComnál jelented be a hibát úgy hogy a 8-as csomag van előfízetve, úgy mivel fel kell dolgozniuk a hibajegyet, garantáltan kapcsolatba lépnek veled és el tudod intézni az ügyed. Végülis a hiba a TCom készülékébe volt...

Szerkesztette: Szilasz 2007. 03. 31. 20:59 -kor

#349 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 22:20

Idézet: Szilasz - Dátum: 2007. márc. 31., szombat - 20:56

Talánmost már értelme is van válaszolni...

Aki visszaolvas az tudja, hogy egyszer csak puszira gondolt a T-Com és visszatette a vonalam 8-ról 1 Megára, mely ez elött 2-n volt.

Lalalala, ISP-nél bejelentve, majd kapták a választ a T-Comtól, hogy a vonal a maximumán üzemel. ISP reakciója a "vonal teljesíti a minimumot" című szöveg volt, kérdem és akkor hogyan tovább, ha a vonal egyértelműen képel a 8-ra hisz 3 héten keresztül stabilan 24h-s bontásokkal megy. Mondták csak panasszal élhetek és a T-Comnak 30 napja van a válaszra. Mondtam, ez príma.

No mit tehetünk.. Elöször is... lehiggadunk, majd a T-Com hiba bejelentő. Mondtam, mi a baj, vázoltam a helyzetet, hogy nonszens az a válasz hogy 1M-t bír a vonal. A nő újra megnyitotta a ticketet és mondta, majd hívni fog a szerelő.

Szerelő hív, mesélek, meg kérem hogy jöjjön ki és úgy telefonáljon be a központba, mert elsőre "leráztak". Mondta, ő nem akar, azt majd jelentkezik. 10 perc múlva ismét 8-on ment a vonal.

A lényeg az. Hogyha a szolgáltatónál a 8-as csomagra fizetsz elő. És azt veszed észre hogy nem 8-on van a vonal bármi okból.. az ISP-t inkább hagyd ki a buliból, mert nem fogja magát az érdekedbe erőltetni, mert ha a válasz "vonal a maximumán üzemel" és a "szerődéses minimum teljesítve van", jogi szinten nem sokat tehet. Viszont ha a TComnál jelented be a hibát úgy hogy a 8-as csomag van előfízetve, úgy mivel fel kell dolgozniuk a hibajegyet, garantáltan kapcsolatba lépnek veled és el tudod intézni az ügyed. Végülis a hiba a TCom készülékébe volt...

A T-Comot milyen számon kell b@szogatni? Talán azzal mág megpróbálkozom. Az Enternetnél igen lazán leráztak ogy megvan a minimum nem jelenthetik a T-comnak.

#350 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 22:54

Budapesten 1412, videken 1212.

Azon belul hibabejelento menupont, ott ISDN/ADSL hiba.

#351 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 23:32

1212? Az már jóideje nem működik.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#352 Felhasználó inaktív   Csizi12 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 08:59

Idézet: mzso - Dátum: 2007. márc. 31., szombat - 22:20

A T-Comot milyen számon kell b@szogatni? Talán azzal mág megpróbálkozom. Az Enternetnél igen lazán leráztak ogy megvan a minimum nem jelenthetik a T-comnak.

1412 az általános ügyfélszolgálat, illetve 194 a hibabejelentő.

#353 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 09:31

Idézet: mzso - Dátum: 2007. márc. 31., szombat - 15:06

Enternet.

Hmm. Megdöbbentő, az Enternetet eddig segítőkész brigádnak ismertem (én is ügyfelük vagyok). Javaslatom nekem is, vagy hagyd ki az Enternetet és T-Comnál jelentsd a hibát, vagy ha Enterneten másodszor adod le ugyanazt a hibát - és kötöd az ebet a karóhoz, hogy adják le T-Comnak - akkor is a T-Com szerelő fogja veled felvenni a kapcsolatot.

#354 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 10:05

Idézet: addictive - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 9:31

Hmm. Megdöbbentő, az Enternetet eddig segítőkész brigádnak ismertem (én is ügyfelük vagyok). Javaslatom nekem is, vagy hagyd ki az Enternetet és T-Comnál jelentsd a hibát, vagy ha Enterneten másodszor adod le ugyanazt a hibát - és kötöd az ebet a karóhoz, hogy adják le T-Comnak - akkor is a T-Com szerelő fogja veled felvenni a kapcsolatot.

Amikor beköttettem még rendesek voltam. Mert akkor se volt jó természetesen. 1 Megabites csomag volt 2 helyett. Kétszer is lejelentették a T-com-nak mire megcsinálták. Amúgy azt mondta is mondta hogyha ugyanaz maradt akkor a vonal nem tud többat ami hülyeség, mert soha egy másodpercre nem változott semmi akkor meg honnan vennék nem megy annyival.

Szerkesztette: mzso 2007. 04. 01. 10:08 -kor

#355 Felhasználó inaktív   Igazi hős 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 10:19

Idézet: Csizi12 - Dátum: 2007. márc. 30., péntek - 19:25

Még nálam sem emeltek, de szerintem nem is fognak, bár van még egy napjuk.

Nem csak egy. Még áprilisban is folytatódnak a "munkálatok". Legalábbis most ezt mondja az ÜSZ. (T-Online.)

#356 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 11:31

Idézet: mzso - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 11:05

Amikor beköttettem még rendesek voltam. Mert akkor se volt jó természetesen. 1 Megabites csomag volt 2 helyett. Kétszer is lejelentették a T-com-nak mire megcsinálták. Amúgy azt mondta is mondta hogyha ugyanaz maradt akkor a vonal nem tud többat ami hülyeség, mert soha egy másodpercre nem változott semmi akkor meg honnan vennék nem megy annyival.

Ha tudnál írni vonalparamétereket (csillapítás, jel/zaj stb) akkor abból lehetne következtetni egy pár dologra.

#357 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 16:35

Idézet: addictive - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 11:31

Ha tudnál írni vonalparamétereket (csillapítás, jel/zaj stb) akkor abból lehetne következtetni egy pár dologra.

Azt nem tudom hogy kell megnézni. Múltkor be volt linkelve egy oldal ( http://hd.tx.hu/images/adsl/adsl.html ), de az most nem jön be. Egyébként Huawei MT800-as modemem van. Vagy nem a modemben kell megnézni?

Szerkesztette: mzso 2007. 04. 01. 17:23 -kor

#358 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 18:31

Idézet: mzso - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 17:35

Azt nem tudom hogy kell megnézni.

1,
Vezérlőpult (Control Panel) / Hálózati kapcsolatok (Network Connections).
Helyi kapcsolat (Local Area Connections) –on jobb click, majd Tulajdonságok (Properties).
TCP/IP protokoll kiválasztása és Tulajdonságok gomb (properties) megnyomása.

A következő IP cím használata (use the following IP address):
IP cím: 192.168.1.2
Mask:  255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró (gateway): 192.168.1.1

2,
Web böngésző címsorába írjuk be a következő címet:
http://192.168.1.1

Így elérhetővé válik a modem konfigurációs felülete.

Usernév+password talán Huawei/Bridge (ez nem 100%).

Szerkesztette: Zpalee 2007. 04. 01. 18:33 -kor

#359 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 19:51

Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 19:31

100%, hogy ez az alap jelszó, lényeges, hogy nagy kezdőbetűvel írd őket.

Utána bal oldalon: Statistic, erről a lapról az Upstream, Downstream értékek kellenek, majd
bal oldalon fölötte: Diagnostic > DSL Line Diagnostic > Upstream Noise Margin, illetve Downstream Noise Margin. A diagnosztikai lapok első 4 sora érdekes.

#360 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 19:52

Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 19:31

100%, hogy ez az alap jelszó, lényeges, hogy nagy kezdőbetűvel írd őket.

Utána bal oldalon: Statistic, erről a lapról az Upstream, Downstream értékek kellenek, majd
bal oldalon fölötte: Diagnostic > DSL Line Diagnostic > Upstream Noise Margin, illetve Downstream Noise Margin. A diagnosztikai lapok első 4 sora érdekes.

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.