HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 IV. Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 26. 12:40

Idézet: Danika123 - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 12:56

hát akkor örülhetünk, mondjuk én eg yvidéki 30000fős városban lakom, nem otm mikorra jönnek erre, de jó lenne ha most :D szval karácsonyra szeretnék kapni fasza kis VDSL-t :) betenném a modemet a karácsonyfa alá, és onnan neteznék :D:D

amúgy meg az askey modemhez nem jó az sm50b progi? mert sztem műxik vele, mert ugyan az a chip van benne mint a 360R-ben... szvel elméletileg jónak kell lennie...

gondolom kis városoknál nem kellene tucatszámra kiépíteni cabineteket hanem elég lenne 2-3is mert úgy már mindenki 1-2km-es körön belülre kerülne jóesetben és már az is jobb mint a semmi :respect:

nálunk pl faluhelyen a központtól én lakom a legtávolabbra mert a felu legszélén élek és még én is 1km-en belül vagyok lazán :up:

#762 Felhasználó inaktív   NeveMania 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 26. 12:43

Idézet: Danika123 - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 12:56

amúgy meg az askey modemhez nem jó az sm50b progi? mert sztem műxik vele, mert ugyan az a chip van benne mint a 360R-ben... szvel elméletileg jónak kell lennie...

lehet, hogy rosszul csinálom, de nekem csak annyit ír a progi, hogy "Querying modem..."
modem rá van dugva a gépre, router nincsen.

#763 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 14:50

Idézet: NeveMania - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 11:43

lehet, hogy rosszul csinálom, de nekem csak annyit ír a progi, hogy "Querying modem..."
modem rá van dugva a gépre, router nincsen.

kapcsold ki a tűzfalat...
tcp/ipnél meg be kell lőni 192.168.1.2 re
a maszkot vagy mit ami alatta van azt meg hagyd úgy amit belekattintva megad :)

Szerkesztette: Danika123 2007. 06. 26. 14:51 -kor

<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#764 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 14:52

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 11:40

gondolom kis városoknál nem kellene tucatszámra kiépíteni cabineteket hanem elég lenne 2-3is mert úgy már mindenki 1-2km-es körön belülre kerülne jóesetben és már az is jobb mint a semmi :respect:

nálunk pl faluhelyen a központtól én lakom a legtávolabbra mert a felu legszélén élek és még én is 1km-en belül vagyok lazán :up:

én pl 3km-re lakom, de aztmondták az emeléskor h 4megám örüljek ha meglesz :D szval... szarok az egészbe...
amúgy nálunk csak 1 dslam van az egész városban, a telefonközpontban, máshol sehol :(

#765 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 08:07

ADSL-dilemma: árcsökkenés vagy sebességnövelés?
http://www.sg.hu/cikkek/53291/adsl_dilemma...sebessegnoveles

mivel árat úgysem fognak csökkenteni (meg nem is szeretnének) így remélem sebességnövelés lesz majd a jövőben :respect:  :up:
ideje beizzítani az ADSL2+ eszközöket T-com-nak :D

#766 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 08:26

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 7:07

ADSL-dilemma: árcsökkenés vagy sebességnövelés?
http://www.sg.hu/cikkek/53291/adsl_dilemma...sebessegnoveles

mivel árat úgysem fognak csökkenteni (meg nem is szeretnének) így remélem sebességnövelés lesz majd a jövőben :respect:  :up:
ideje beizzítani az ADSL2+ eszközöket T-com-nak :D

hát jah :p reméljük feltolják 24megára :) abból lesz olyan jó 16 :D meg megadják mellé az 1mega feltöltést :) örülni fogok :)

#767 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 00:55

A Nemzeti Hírközlési Hatóság szervezésében a helyi hurok és helyi bitfolyam átengedésére vonatkozó referenciaajánlatok tárgyában megrendezésre került szakmai fórum összefoglalója
http://www.nhh.hu/?id=hir&cid=2088

Idézet

Jelenleg Magyarországon 1,5 millió szélessávú előfizetés van, ebből körülbelül  700 ezer ADSL, melyre a szabályozásnak közvetlenül van hatása. A szélessávú kiskereskedelmi díjak jelentősen csökkentek a szélessáv élete során: 2002-ről 2005-re  40%-kal, 2006-ról 2007-re 30 %-kal.
A kiskereskedelmi díjak  ára 5000 Ft, majd 3000 Ft alá csökkent. Legújabb a 0 Ft-os havidíjas csomag. Másik tendencia a szélessáv havidíjak stabilizálódása , emellett javult az ár és a sávszélesség arány.
Az eladások nagy része nagykereskedelmi értékesítés részvételével valósul meg. Megindult a hurokbérlet is, jelenleg körülbelül 7000 a bérbe adott hurkok száma, ebből a részleges, illetve a teljes hurokbérlet aránya fele-fele. Csökkentek az elmúlt négy évben a hurokbérleti díjak is, a részleges 75%-kal, a teljes 25%-kal. Az egyszeri díjak közül sok díj törlésre került.
A nagykereskedelmi díjak nem akadályai a hurokbérletnek, de a szolgáltatási feltételek közül több akadályozza a versenyt.

Szóval 700 ezer ADSL-ből 7000 helyi hurok(LLU) konstrukció. Ez 20 hónappal a legelső üzleti LLU és 16 hónappal az első lakossági LLU indulása után nem épp fényes eredmény. Alig 1%-os piaci részarány. Ennyi idő alatt az angolok közel 15%-os piaci részarányt értek el, átlépve a 2 milliós LLU határt. Ez irgalmatlanul gyenge eredmény. Ezek után még a 1.5-2 éve leírt legpesszimistább becsléseim megvalósulásától is messze kerültek a hazai LLU alternatívok. Anno tavaly év elején 2006 év végére 10-20 ezer körüli LLU bekötést vártam, 2007 év végére pedig 50 ezret, esetleg azt meghaladót. És ezek az én igencsak passzimistának titulált becsléseim voltak, más igen optimista fórumozók ennél is nagyobb pálfordulást vártak, egyesek meg a Tíkom totális legyalulásában reménykedtek, persze ez utóbbiknak és nem túl sok realítást jósoltam.

Azért elég szomorú hogy ennyire alulteljesítenek a hazai alternatív szolgáltatók. Nem hiába mondtam anno az induláskor, ha nem költenek reklámra - és itt elsősorban a tv sportokra gondoltam -,akkor nem lesz túl nagy ismertsége a brandjüknek és hiába árulnak majd jobb konstrukciót az inkubensekhez képest, nem fog fogyni termékük, ha a kutya sem tud a létezésükről. A másik ami a befektetés nagysága. Nem túl sok pénzt öltek az alternatívok LLU beruházásokra. 1 milliárd emberi mértékkel forint soknak tűnhet, de távközlési mértékben ez nem túl nagy összeg, főleg nem olyan nagy amivel komoly piaci hatásokat lehet generálni. Márpedig az néhány szolgáltató amelyik LLU-ba fogok a sajtóhíreik szerint közel ekkora összeget költött a Bp-i részleges megjelenéseikre, és amelyik megjelent vidéki területeken az közel ugyanekkorát a vidéki megjelenésre is.

Szomorú eredmény ez. Így irreális nagyfokú piaci változásokról fantáziálni. Amíg az alternatívok nem érnek el jelentős LLU piaci részarányt, addig az inkubensek sem fognak érdemi változásokat tenni a saját kínálatukban, hisz a verseny nem kényszeríti rá őket. Addig csak annyit tesznek amit a piaci hatóság kötelezően rájuk ró.

#768 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 02:35

mostanában szakadozott a netem, jelentettem hibára drávanetnél (náluk van előfizetés, alaphálózati szolgáltató meg ofkorsz t-com), másnapra meg 1 mbit lett a 4-ből, t-com szerint 4-re van állítva, semmit nem hajlandóak csinálni,merthogy jóval a kötelező érték felett van. jól megszoptam.  :omg:  :omg:  :omg: az a poén h egyik délelőtt a telefonba a t-com-os néni is azt mondta h 1mbites csomagunk van.

#769 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 04:54

Hat igen, nagyjabol ennyit a t-com igazmondasarol...
Udv: Nezelodo

#770 Felhasználó inaktív   hacsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 08:05

Üdv emberek!

A követlező a problémám. Enternet 8 Mbit-es ADSL kapcsolatom van. Sávszélességemelés után a a letöltés 4-4,3 Mbit/s, a feltöltés 331 kbit/s volt. De ez kb. 3-4 hete megfeleződött (2170/188 kbit/s). Már többször bejelentettem, mindig azt mondják, hogy elhárították a hibát, de semmi változás.
Van valkinek valami ötlete, hogy mit tegyek.

köszi a válaszokat előre is.

Hacsi

#771 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 09:12

Idézet: hacsi - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 9:05

Üdv emberek!

A követlező a problémám. Enternet 8 Mbit-es ADSL kapcsolatom van. Sávszélességemelés után a a letöltés 4-4,3 Mbit/s, a feltöltés 331 kbit/s volt. De ez kb. 3-4 hete megfeleződött (2170/188 kbit/s). Már többször bejelentettem, mindig azt mondják, hogy elhárították a hibát, de semmi változás.

Hacsi

Ha Panteles vagy, meg egyébként is, ajánlom a Panteles lakossági stb. fórumot itt a szomszédban. Ott többször volt róla szó, én magam is érintett voltam.

#772 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 09:43

Idézet: hacsi - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 9:05

Üdv emberek!

Hacsi

Enternet általában segítőkész, itt inkább T-Com para lesz (vagy légy rámenősebb ;) ). Azon tudnál erősen lovagolni, hogy a feltöltésed nem éri el a 192 kbitet, a 8 Mbites csomag garantált feltöltési sebessége 192 kbit, mivel ez nálad kevesebb, szerződés nem teljesítése áll fenn. Amúgy milyen modemmel? Ha tudnál vonaldiagnosztikai paraméterekkel szolgálni, talán világosabban látnál/látnánk.

#773 Felhasználó inaktív   hacsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 09:52

Idézet: gyena - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 8:12

Ha Panteles vagy, meg egyébként is, ajánlom a Panteles lakossági stb. fórumot itt a szomszédban. Ott többször volt róla szó, én magam is érintett voltam.

Szia!

T-Com-os vagyok.
Egyébként felhívtak és meg akart győzni az ipse, hogy mivel 4,5 km-re vagyok a központtól ezt nem fogja bírni és a 2 Mbites csomagot akarta ráémerőltetni. Mondtam neki, hogy 3-4 hónapja megy a 8 Mbites csomagom 4,3-al. Ő mindenáron azt hajtogatta, hogy ő csak vagy 2-re vagy 8-ra tudja beállítani.
Erre azt válaszoltam, hogy nekem a 8-as csomag teljesen jó, és nem zavar ha csak 4-el megy. Erre ő, hogy  attól az egész rendszer össze fog omolni, meg jegyzőkönyvbe adja, hogy ez csak 2-őt bír. Mikor azt modtam neki, hogy én jegyzőkönyvbe adom, hogy hónapokon kerezstül kifogástalanul működött erre azt modta, hogy beállítja a 8-at de majd meglátom. Most újra megy a 4,3 Mbit/s.
Minek cseszik el ami tök jól működik nem értem.

Hacsi

#774 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 10:24

Modem Status
  Connection Status Connected
  Upstream Rate (Kbps) 160
  Downstream Rate (Kbps) 1280
  US Margin 26
  DS Margin 13
  Modulation GDMT
  LOS Errors 0
  DS Line Attenuation 49
  US Line Attenuation 63
  Path Mode Fast Path

ez normális h 1280/160-t ír 4480/256-os csomagnál?

#775 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 10:58

Idézet: -=IcEmAn=- - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 11:24

Modem Status
      Connection Status  Connected
      Upstream Rate (Kbps)  160
      Downstream Rate (Kbps)  1280
      US Margin  26
      DS Margin  13
      Modulation  GDMT
      LOS Errors  0
      DS Line Attenuation  49
      US Line Attenuation  63
      Path Mode  Fast Path

ez normális h 1280/160-t ír 4480/256-os csomagnál?

Nem, ez a legkisebb csomag, az 1Mbites csomag profilja. Asztalverést javaslok, bár ez a csillapítás nem gyenge. Ment rajta a 4 Mbit nomrálisan?

Szerkesztette: addictive 2007. 06. 29. 11:01 -kor

#776 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 11:05

Idézet: addictive - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 11:58

Nem, ez a legkisebb csomag, az 1Mbites csomag profilja. Asztalverést javaslok, bár ez a csillapítás nem gyenge. Ment rajta a 4 Mbit nomrálisan?

voltak szakadások, de a t-com azt állítja h nem nyúlt hozzá a sebességhez. azt mondják 4480/256-on van.

mi alapján írja ki a modem az értékeket? ez 1 bizonyíték h le vagyok korlátozva vagy csak a modem mérte?

Szerkesztette: -=IcEmAn=- 2007. 06. 29. 11:09 -kor

#777 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 11:16

Idézet: -=IcEmAn=- - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 12:05

voltak szakadások, de a t-com azt állítja h nem nyúlt hozzá a sebességhez. azt mondják 4480/256-on van.

mi alapján írja ki a modem az értékeket? ez 1 bizonyíték h le vagyok korlátozva vagy csak a modem mérte?

Ha valóban 4 Mbites profilod lenne beállítva, akkor igen kis eséllyel áll be pont az 1 Mbites profilra a modem, márpedig ez csontra az 1 Mbites beállítás. Ha párszor áramtalanítod a modemet és mindegyik után leinfózod és mindegyik után pontosan ezekre az értékekre áll be, akkor bizony 100%, hogy 1 megára vagy állítva, de én most is 99.5% esélyt adok ennek.

#778 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 11:23

és most hol reklamáljak? t-comnál vagy drávanetnél? :o

szerk: drávanettel beszétem, továbbra sem hajlandóak semmit csinálni... ennyit erről.  :(

Szerkesztette: -=IcEmAn=- 2007. 06. 29. 11:46 -kor

#779 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 11:49

Idézet: -=IcEmAn=- - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 12:23

és most hol reklamáljak? t-comnál vagy drávanetnél? :o

Elméletileg a szolgáltatódnál, és ő adja le a T-Comnak. Ha a szolgáltatód nem hajlandó leadni a T-Comnak, légy rámenős, nem ezért fizetsz. Nem árt T-Com tesztszerveres mérést csatolni hozzá (azt a baromi hosszú számot, ami a hivatkozási szám) Meg lehet próbálkozni a T-Com hibabejelentőjével is, de ők szeretnek elhajtani azzal, hogy nem vagy ügyfelük. Ilyenkor én arra szoktam hivatkozni, hogy dehogynem, tőlük van a vonal, előfizetőjük vagyok.

T-Com teszt elvégzéséhez itt találsz infót:

http://www.t-com.hu/egyeni/ugyfelszolgalat...tesztszerver.vm

#780 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 11:58

küldtem nekik 3 mérést már korábban, le lettem koptatva azzal h a 256/96-os minimum garantálandó sebesség megvan.

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.