Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 21:13
azóta biztos megint pár szolgáltató benyomatott közvetlen kapcsolatot is és pár gigabitet megint csökkent a BIX
európában melyik az első 4 Internet kicserélő központ ha mi az 5.-ek vagyunk 50GB-el? én azt hittem magyarország jó ha a 10-20körül van
Aznap jött ki egy játék ISO, azt nagyon szedték. A legnagyobb torrent trackeren úgy emléxem 12 óra alatt annyian szedték le hogy csak az önmagában volt 1.5 Gbps áltagos sávszél foglalás volt, peadben gondolom bőven 2 főlé is ment. Más forrásokkal együtt csak egy az egy játék szerintem biztos dobott több mint 5 Gbps-et az átlagos napi forgalmakon. Biztos lesznek még hasonló kiugró értékek, ahogy jönnek még további komersz releasek, ahogy tavaly voltak.
Az előző oldalon már leírtam a három legnagyobb európai IX-et, a negyedik gondolom a svéd:
http://stats.autonom...ms_max/All.html
Nincs minden országban nagy IX, sok helyen inkább privát peering a divat. Nálunk is ha a nagyok mind direk peerelnének, nem sok forgalom maradna BIX-en, a 2/3-a szerintem gyorsan eltűnne. És már most is több aktív privát peerint van egyes szolgáltatók között. A nagy EU IX-eknél sem a belföldi forgalom dominál azt megoldják privátban egymás között a helyi nagy szolgáltatók, inkább a tartalom szolgáltatók által betelepített szerverek forgalma a növekedés mozgatórugója. Ezek központi helyek, EU szerte minden ország forgalma ide tart, olcsón lehet központilag szervert elhelyezni, sávszélt bérelni ezért települnek ide a CDN szolgáltatók.

Súgó
A téma zárva.