Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 20:52
Igen ezt jól látod, habár a 380T még a 360R-re is rávert vagy 400 k-t.
De nem is ez az érdekes, hanem, hogy ha nem is maxra, de egy kicsit feljebbtolnák a tp-t, simán meglehetne a 8 Mbit vonali sebesség is. És ez tulajdonképpen senkinek semmibe nem kerülne...ezért idegesitő csak.
Szóval aztmondod, ezt nem lehet megreklamálni?
év elején emeléskor (nálam február 6.-án emeltek 8megára) nekem is ilyen volt a helyzet
volt mikor megvolt a 8096kbit napközben estére meg volt hogy leromlott 6500-6000kbit-re is és csomószor viszakellett a modemnek szinkronizálnia. (én meg ideges voltam)
akkor úgy nézett ki a vonalam hogy a csillapítás 15 volt a Margin 2-10közt ugrált a TP meg 15 volt max pedig lehetett volna még rajta emelne de sosem történt ilyen.
csak ugye nekem május végén elkezdte a modem dobálni a szinkront napi 100-150x úgyhogy bejelentettem hibára és elmondom neked mi lett az eredménye
szerelőbácsi kijött rámértek a vonalamra először is és rájöttek hogy valami nem frankó
mert nem vagyok messze a központtól és mégis ugrált a Margin érték ami nem okés
hoztak a vonalamra fordítót meg mittudom én még mit
aztán beszéltem a szerelővel hogy tudják-e már mi a hiba és akkor elmondta
400-500méterrel előrébb 2darab vastag főkábel megy az oszlopon mivel 1 nem tud elég vonalat adni az utcának és az én netem úgy volt bekötve hogy az egyik madzagom az egyik főkábelben míg a másik madzagom a másikban ment... (mondta is hogy valami balfasz szerelő műve lehet és hogy ők szívnak miatta is

)
plusz még rájöttek arra is hogy az utcánkban van itt tőlem 200-300méterre egy vonaltöbbszöröző ami a vonalakat eléggé zajossá teszi...
mikor ezekre rájöttek kimértek nekem egy penge vonalat és arra tették át a madzagomat plusz mondta a szerelő hogy a legtávolabb tettek a vonaltöbbszöröző zajos vonalától vagy mitől...
az eredmény azóta?
csökkent a csillapításom+csökkent a TP míg a Margin meg majd kiakad és május vége óta 1 darab szinkronvesztésem se volt
most így néz ki a vonalam adatai
[DSL Modem Stats]
US Connection Rate: 512 DS Connection Rate: 8096
DS Line Attenuation: 13 DS Margin: 14
US Line Attenuation: 6 US Margin: 24
US Payload : 768 DS Payload: 0
US Superframe Cnt : 1728 DS Superframe Cnt: 1728
US Transmit Power : 12 DS Transmit Power: 11
LOS errors: 0 SEF errors: 0
Frame mode: 3 Max Frame mode: 0
Trained Path: 0 US Peak Cell Rate: 1207
Trained Mode: 3 Selected Mode: 1