HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 IV. Értékeld a témát: -----

#901 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 11. 02. 17:48

Idézet: b0rZ - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 16:55

hat koszi az infot.
bar gondolom ez nem csak tavolsagfuggo, de azert fura mert madzagilag ~1500m-re vagyok a kozponttol...

Ezt megmérted, modem írja ki, vagy tudod merre van a központ? Mert ez utóbbi nagyjából semmit nem jelent, főleg ha valami agyonszigszalagozott beázott tápfejeken kötik meg, oszt 7 lakótelepnyi kerülővel.
Make love not Wor.

#902 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 02. 20:13

Idézet: rendszergazda - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 9:56

...
Ha tudod érdemes lecserélni a DialCom modemet, olyan helyeken ahol a dialcom 7.2k körül tudott kapcsolódni, lecserélve egy egyszerű Dlink 360R-ra rossz esetben is hozta a 7.8k-t, de sokszor szépen 8k-val fel tudott csatlakozni.
...

Mutatok neked valamit

Kép

és

Kép

Na most akkor mivan? Nem mintha belehalna az illető a minusz kbájtokba, de azért mégis..érted  :)

#903 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 20:36

Idézet: b0rZ - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 17:55

bar gondolom ez nem csak tavolsagfuggo, de azert fura mert madzagilag ~1500m-re vagyok a kozponttol...

Egy 6 km-es vonalszakaszon megközelítőleg 60 dB, ill. egy 3,5 km-es szakaszon 45 dB körüli a vonali veszteség. Persze ez csak referencia adat, függ attól is hogy az adott szakaszon mennyi földkábel és mennyi légkábel van - ha van, ill. hány elosztón, csatlakozási ponton megy keresztül a vonal. Ezek akapján a 37,5 dB csillapítás a vonaladon vagy arra utal, hogy az a 1,5 km inkább a duplája, vagy elég vacakok a csatlakozások (bár az általában a jel/zaj arányban is meglátszik). Amit esetleg meg tudsz tenni, hogy megnézed magadnál, házon belül a csatlakozókat, nincs-e toldozott-foltozott kábelszakasz valahol, vagy esetleg egy lazább kötés.
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#904 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 20:46

Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 21:13

Mutatok neked valamit

Na most akkor mivan? Nem mintha belehalna az illető a minusz kbájtokba, de azért mégis..érted  :)

Ha jól látom akkor nálad is a Dlink modem kb. 700 kbps-el többet hoz letöltésben a vonali sebességen mint a dialcom. Nekem is hasonlóak a tapasztalataim, az upto 8M sávszélességet a dialcom modem mintha nem szeretné, 1M/4M netnél teljesen jó, az upto 8M esetében mindta rosszabbul teljesítene mint más modemek.

De Kory írta pár hz.-al korábban, hogy nála a dialcom és a dlink kb. ugyan azt hozta, így lehet hogy nem általános dolog az hogy a dialcom gyengébben teljesítene mint a dlink, lehet csak én fogtam ki ilyen modemeket vagy vonalakat ahol a dlink pont jobb volt.
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#905 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 20:52

Igen ezt jól látod, habár a 380T még a 360R-re is rávert vagy 400 k-t.

De nem is ez az érdekes, hanem, hogy ha nem is maxra, de egy kicsit feljebbtolnák a tp-t, simán meglehetne a 8 Mbit vonali sebesség is. És ez tulajdonképpen senkinek semmibe nem kerülne...ezért idegesitő csak.
Szóval aztmondod, ezt nem lehet megreklamálni?

Szerkesztette: Zpalee 2007. 11. 02. 20:53 -kor

#906 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 21:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 17:48

Ezt megmérted, modem írja ki, vagy tudod merre van a központ? Mert ez utóbbi nagyjából semmit nem jelent, főleg ha valami agyonszigszalagozott beázott tápfejeken kötik meg, oszt 7 lakótelepnyi kerülővel.

tudom hol van a kozpont, de igy is csak nagyon durva becsles. legvonalban van picit tobb mint 1km-re, a fobb utak menten merve jott ki az ~1500m

az agyonszigszalagozott beazott akarmiket pedig teljesen siman el tudom kepzelni azok alapjan, amit a kabeltv/internet kiepitos melom alatt panelok csofolyosoiban lattam a tanacs... ize a matav resziru :)
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#907 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 22:16

Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 20:52

Igen ezt jól látod, habár a 380T még a 360R-re is rávert vagy 400 k-t.

De nem is ez az érdekes, hanem, hogy ha nem is maxra, de egy kicsit feljebbtolnák a tp-t, simán meglehetne a 8 Mbit vonali sebesség is. És ez tulajdonképpen senkinek semmibe nem kerülne...ezért idegesitő csak.
Szóval aztmondod, ezt nem lehet megreklamálni?

év elején emeléskor (nálam február 6.-án emeltek 8megára) nekem is ilyen volt a helyzet
volt mikor megvolt a 8096kbit napközben estére meg volt hogy leromlott 6500-6000kbit-re is és csomószor viszakellett a modemnek szinkronizálnia. (én meg ideges voltam)
akkor úgy nézett ki a vonalam hogy a csillapítás 15 volt a Margin 2-10közt ugrált a TP meg 15 volt max pedig lehetett volna még rajta emelne de sosem történt ilyen.

csak ugye nekem május végén elkezdte a modem dobálni a szinkront napi 100-150x úgyhogy bejelentettem hibára és elmondom neked mi lett az eredménye

szerelőbácsi kijött rámértek a vonalamra először is és rájöttek hogy valami nem frankó
mert nem vagyok messze a központtól és mégis ugrált a Margin érték ami nem okés

hoztak a vonalamra fordítót meg mittudom én még mit
aztán beszéltem a szerelővel hogy tudják-e már mi a hiba és akkor elmondta

400-500méterrel előrébb 2darab vastag főkábel megy az oszlopon mivel 1 nem tud elég vonalat adni az utcának és az én netem úgy volt bekötve hogy az egyik madzagom az egyik főkábelben míg a másik madzagom a másikban ment... (mondta is hogy valami balfasz szerelő műve lehet és hogy ők szívnak miatta is :D )
plusz még rájöttek arra is hogy az utcánkban van itt tőlem 200-300méterre egy vonaltöbbszöröző ami a vonalakat eléggé zajossá teszi...

mikor ezekre rájöttek kimértek nekem egy penge vonalat és arra tették át a madzagomat plusz mondta a szerelő hogy a legtávolabb tettek a vonaltöbbszöröző zajos vonalától vagy mitől...

az eredmény azóta?
csökkent a csillapításom+csökkent a TP míg a Margin meg majd kiakad és május vége óta 1 darab szinkronvesztésem se volt :up:

most így néz ki a vonalam adatai
[DSL Modem Stats]
        US Connection Rate:  512  DS Connection Rate:  8096
        DS Line Attenuation:    13      DS Margin:              14
        US Line Attenuation:    6    US Margin:              24

US Payload :            768  DS Payload:          0
        US Superframe Cnt :  1728    DS Superframe Cnt:      1728
        US Transmit Power :  12      DS Transmit Power:      11
        LOS errors:          0    SEF errors:          0
        Frame mode:          3    Max Frame mode:      0
        Trained Path:        0    US Peak Cell Rate:      1207
        Trained Mode:        3    Selected Mode:          1
        ATUC Vendor Code:    4946544E        ATUC Revision:  1
        Hybrid Selected:        2    Trellis:                1
        Showtime Count:      1    DS Max Attainable Bit Rate: 9504 kbps

látod az uccsó sort? a modem kiírja ezen a vonalon mennyi a max elérhető :up:

#908 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 22:51

Ez szép! Grat  :) Mondhatni mintavonalat kaptál :) Milyen modemmel mérted ezt amugy?

Szóval jól sejtem, hogy nálam nem okés valami..ilyen közel a dslamhoz elég gyalázatos vonalértékeket mutat mindegyik modem! Illetve sajnos az van, hogy nem nálam, hanem pároméknál áll fent az előbbiekben vázolt helyzet, szóval nem akarom, hogy visszájára forduljon a helyzet, vagyis visszavegyenek a sebességből, mert ugye legegyszerűbb "elintézni" a trécom részéről ennyivel.

Tehát arra lennék kíváncsi, hogy mit és kinek jelentettél pontosan? És hogy kerülted el azt, hogy egyszerűen csak visszavegyenek a sebességből?! Én konkrétan azt szeretném elérni, hogy ha mást nem, a tp-t tolják fel, és akkor fizikai szerelgetés nélkül (ami nekik is egyszerűbb) el lehetne érni az elméleti maxot a gyakorlatban is.
(Amint látthattad, a csillapításra 16-ot ír a 360R is, ami sztem igazán nem sok, a dialcom meg még kevesebbet)

#909 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 23:30

A Dlink 380T nálam is jobban hozza 8032-t Kb/s downstreamet. Május óta, amióta beüzemeltem, egyszer kellett újraindítanom, amikor legutóbb a gépben alaplapcsere is volt. Akkor viszont nagyon lecsökkent. (1000 Kb/s alá), persze nem biztos, hogy ezzel a cserével volt összefüggésben. Előtte a Dialcomnál a februári emelés óta 1 két hét után mindig lejjebb mászott a letöltési sáv, és ez a profilban is meglátszott. Plusz a Dlink használa óta az SNR is tartósan 10 felett maradt.
"Légy szerény mint én..."

#910 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 23:44

Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 22:51

Ez szép! Grat  :) Mondhatni mintavonalat kaptál :) Milyen modemmel mérted ezt amugy?

Szóval jól sejtem, hogy nálam nem okés valami..ilyen közel a dslamhoz elég gyalázatos vonalértékeket mutat mindegyik modem! Illetve sajnos az van, hogy nem nálam, hanem pároméknál áll fent az előbbiekben vázolt helyzet, szóval nem akarom, hogy visszájára forduljon a helyzet, vagyis visszavegyenek a sebességből, mert ugye legegyszerűbb "elintézni" a trécom részéről ennyivel.

Tehát arra lennék kíváncsi, hogy mit és kinek jelentettél pontosan? És hogy kerülted el azt, hogy egyszerűen csak visszavegyenek a sebességből?! Én konkrétan azt szeretném elérni, hogy ha mást nem, a tp-t tolják fel, és akkor fizikai szerelgetés nélkül (ami nekik is egyszerűbb) el lehetne érni az elméleti maxot a gyakorlatban is.
(Amint látthattad, a csillapításra 16-ot ír a 360R is, ami sztem igazán nem sok, a dialcom meg még kevesebbet)

D-link 360T modemem van persze a legújabb FW lett rátéve hogy már ADSL2+-t is tudja majd :D

a hibajelentésről annyit hogy párszor engem már leugattak hogy ne írjak hülyeséget de én nem az ISP-nek jelentettem a napi 150 ADSL link szakadást hanem a T-com hibabejelentőre
196 talán a számuk de ez most nem 100% mert régen nem kellett már hívnom
ott bemondtam hogy ADSL link naponta 150x elmegy legalább és mondták hogy meg fogják nézni
talán negyed óra múlva már jött is a telefon és bentről hívott egy T-com-os ember hogy most nézett rá a kártyámra és tényleg rengeteg error-t jelzett ott ki neki
első nap csak újraindította a kártyámat hogy hátha az a hiba
1napig jó volt a net utána megint elkezdte gyártani tucatszámra az errorokat
akkor mondta hogy kijönne hozzám modemet cserélni mert lehet az a rossz, de lebeszéltem mert közben 2házzal előrébb egy 1megás szomszéd srácnak is elkezdte dobálni a szinkront úgyhogy akkor már azt mondta ez nem kártyahiba lesz hanem vonal és megbeszéltem vele hogy adja le a vonalas kollégáknak a hibajelentést.
onnantól azok jöttek és azokkal beszéltem
majd mikor a vonalasok megcsinálták faszára a madzagomat mondták hogyha netán bármi baj lenne megint akkor őket hívjam újra ne az internetszolgáltatót mert így gyorsabb...

ezért páran engem már megszóltak hogy nem így kell hibát bejelnteni...

#911 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 09:20

Az illetékes felügyelet tehetne lépéseket arra, hogy az Internet szolgáltatók a csomagjaikat aszerint nevezzék el, hogy mit nyújtanak. Pl. ne nevezhessék a szolgáltatást 12 Mb-esnek, ha azt  ritkán érik el.

Kevéssé lenne félrevezető, ha úgy kellene elnevezniük, amit az idő legalább 80 %-ában nyújtanak.
Vagy a minimális sávszélességnek el kellene érni a sávszélesség elnevezésében szereplő érték legalább 40 %-át. (Jelenleg ez ritkán haladja meg a 10 %-ot.)

A jelenlegi helyzetet lehet félrevezető reklámnak nevezni, mert a minimum az apróbb betű részekben van. 

#912 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 09:26

Idézet: b0rZ - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 23:10

tudom hol van a kozpont, de igy is csak nagyon durva becsles. legvonalban van picit tobb mint 1km-re, a fobb utak menten merve jott ki az ~1500m

az agyonszigszalagozott beazott akarmiket pedig teljesen siman el tudom kepzelni azok alapjan, amit a kabeltv/internet kiepitos melom alatt panelok csofolyosoiban lattam a tanacs... ize a matav resziru :)

Tölünk az a központ légvonalban 150-200 méterre van, kábelileg pedig 800m !

#913 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 10:23

Én légvonalban és kábelileg is több, mint 3 km-re vagyok a központtól, el lehet képzelni... :( Itt egy full lakótelep, benne több ezer ember (üti a tízezret), több száz ADSL-es és a T* nem rak le külön központot, hanem mindenkit bekötöttek az egyetlen központba - ahol a város ottani részéből maximum 100 ADSL lehet még, azok is inkább üzletiek / hivataliak. (Paks)
A februári bővítés előtt még bírta az 5.5 - 6 Mbitet, aztán behalt az egész, ma már gyakorlatilag 2.5-re vagyok korlátozva, mert többet nem bír a vonalam...
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#914 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 12:51

Idézet

A személyi kiadások mellett a tőkeberuházási keretet is megkurtítja a vállalat az idei első három negyedévében a tavalyinál 15 százalékkal kevesebbet, 49 milliárd forintot fordított erre a cég. Maradi István műszaki vezérigazgató-helyettes elmondta, jövőre mintegy 60 milliárd forintot fordít tőkeberuházásra cég, amelynek hozzávetőleg kétharmadát hálózatfejlesztésre költik.

https://www.hwsw.hu/hirek/34618/magyar_tele..._t-systems.html

#915 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 19:35

Idézet: Kory - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 12:51

ugye hogy ugye?
lesz itt kérem fejlesztés remélhetőleg országosan ADSL2+-ra nagyvárosokban meg VDSL2-re
hajrá T-com :up:

#916 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 20:03

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 20:35

ugye hogy ugye?
lesz itt kérem fejlesztés remélhetőleg országosan ADSL2+-ra nagyvárosokban meg VDSL2-re
hajrá T-com :up:

Ez épp hogy nem ugye. Az a 40 milliárd nem túl sok, ráadásul ennek legalább fele úgyis mobilra megy el, arra mindig jobban költenek a távközlési cégek, mivel manapság ez a legfőbb bevételi és profit forrásuk. Ráadásul most még éve +10 milliárdot egyébként is mobil adat fejlesztésre kell költeni a 900 Mhz-es tender szerződése miatt 2 éven át. Lehet hogy azzal még kevesebb marad a vezetékes részre ebből az amúgy sem túl nagy összegből. Ráadásul ebből költenek a vezetékesnél nem csak a broadbandre hanem másra is, broadbandre ebből szerintem jó ha 10 milliárd marad. Annyit meg eddig is költöttek évente, de az max az előfizetőszám növekedését kompenzáló egyébként is szükséges eszköz és fejlesztési beruházásokra fog elmenni, nem hiszem hogy ennyiből azon felül lényegi infrastruktúra fejlesztésre is maradna(pl. FTTN+VDSL2). Gyanítom nem lesz itt 2008-ban sem semmi látványos VDSL2 beruházás, ahhoz azért komolyabb összeget kellene fejlesztésre fordítani.

Internet fronton tudják a telcok hogy a kábeles cégek jővőre nem igazán fognak lényegi fejlesztéseket eszközölni, a DOCSIS 3.0 térnyerése 2009-10 felé esedékes. Addig úgy tűnik nem erőltetik magukat. DTV fronton a kábelesek nagy valószínűséggel 2008-09 felé erőteljesebben lépni fognak, de úgy tűnik a Tíkom nem szándékozik komoly beruházással, hálózatfejlesztéssel tolni az IPTV projectje szekerét.

#917 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 20:25

Idézet: shabba - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 20:03

Ez épp hogy nem ugye. Az a 40 milliárd nem túl sok, ráadásul ennek legalább fele úgyis mobilra megy el, arra mindig jobban költenek a távközlési cégek, mivel manapság ez a legfőbb bevételi és profit forrásuk. Ráadásul most még éve +10 milliárdot egyébként is mobil adat fejlesztésre kell költeni a 900 Mhz-es tender szerződése miatt 2 éven át. Lehet hogy azzal még kevesebb marad a vezetékes részre ebből az amúgy sem túl nagy összegből. Ráadásul ebből költenek a vezetékesnél nem csak a broadbandre hanem másra is, broadbandre ebből szerintem jó ha 10 milliárd marad. Annyit meg eddig is költöttek évente, de az max az előfizetőszám növekedését kompenzáló egyébként is szükséges eszköz és fejlesztési beruházásokra fog elmenni, nem hiszem hogy ennyiből azon felül lényegi infrastruktúra fejlesztésre is maradna(pl. FTTN+VDSL2). Gyanítom nem lesz itt 2008-ban sem semmi látványos VDSL2 beruházás, ahhoz azért komolyabb összeget kellene fejlesztésre fordítani.

Internet fronton tudják a telcok hogy a kábeles cégek jővőre nem igazán fognak lényegi fejlesztéseket eszközölni, a DOCSIS 3.0 térnyerése 2009-10 felé esedékes. Addig úgy tűnik nem erőltetik magukat. DTV fronton a kábelesek nagy valószínűséggel 2008-09 felé erőteljesebben lépni fognak, de úgy tűnik a Tíkom nem szándékozik komoly beruházással, hálózatfejlesztéssel tolni az IPTV projectje szekerét.

ADSL2+-on IPTV-t is jobban tudnák tolni nem?
legalábbis IPTV mellé több maradna netnek

#918 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 14:17

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 20:25

ADSL2+-on IPTV-t is jobban tudnák tolni nem?
legalábbis IPTV mellé több maradna netnek

ne álmodozz..nem lesz u24-d

#919 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 00:14

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 14:17

ne álmodozz..nem lesz u24-d

1x úgyis lesz és reménykedek hogy talán 2008 végére :up:

#920 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 07:39

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. nov. 10., szombat - 0:14

1x úgyis lesz és reménykedek hogy talán 2008 végére :up:

most építenek le 15%-t gondolod azért hogy eger melletti kisfaluban menjen a 24M? mert akkor tévedésben élsz..ja és nem tuti hogy lesz,mi van ha valaki utána számol és rájön hogy nálatok ráfizetés az egész?

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.