HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. Értékeld a témát: -----

#2701 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 04. 12:11

Idézet: Josephus - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 13:10

NSD, Konkretan mi alapjan matcheltek arra a forgalomra amit shape-eltek? port range vagy netan layer7?

Ezek nem publikus információk.

#2702 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 12:13

NSD, tényleg csak néhány szóban, hogyhogy március előtt bírta a rendszer a 10x gyorsabb p2p-t? Egyszerűen nem bírok aludni, ha ezt nem tudom. ;)

#2703 Felhasználó inaktív   ArGa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 04. 12:16

NSD, akkor ez azt jelenti, hogy a jelenlegi állapotok maradnak a fejlesztések után is, vagy akkor valamivel javulni fog azért a helyzet?
A jelenlegi napközbeni 5-10(néha-20)kB elég gyér. Áprilisban (helyi fejlesztések után) még egész korrekt volt, 100-150kB-ig ment azért.

Szerkesztette: ArGa 2007. 06. 04. 12:18 -kor

#2704 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 12:23

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 13:13

NSD, tényleg csak néhány szóban, hogyhogy március előtt bírta a rendszer a 10x gyorsabb p2p-t? Egyszerűen nem bírok aludni, ha ezt nem tudom. ;)

Meg lettek emelve a sebességek, ami a nem p2p forgalom emelkedéséhez vezet, ami a p2p elől vesz el sávot (lásd priorizáció). Március óta nincs korlát, azóta van, aki egy nap alatt generál akkora forgalmat, mint előtte egy egész hónapban - azaz egymás elől is elveszitek a sávot. Ott kell hagyni a torrent klienst éjszakára, holtidőben emelkedni fog a sebesség.

#2705 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 12:26

Akkor most a kihírdetéstől van 8 napja arra a usereknek hogy kihátráljanak a szerződésből vagy az életbelépéstől számított 8 nap?

Ok közben elolvastam még1x és a közzétételtől számított 8 nap, akkor nincs túl sok ideje annak akik dobbantani akar.

Szerkesztette: shabba 2007. 06. 04. 12:27 -kor

#2706 Felhasználó inaktív   JuanPrimero 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 12:26

Áhh, szerintem nem a flame indul majd, hanem a szerződések bontása... Pedig eddig imádtam a csellót. De ez a korlát, belsőforgalom mérés és a p2p korlátozása elég **** húzás volt. De mégis, egy 20mbites netet mire lehet használni? Fórumozásra meg emailnézegetésre?!? :down:

#2707 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 12:27

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 13:23

Ott kell hagyni a torrent klienst éjszakára, holtidőben emelkedni fog a sebesség.

Nekem igazbol a feltoltes korlatozasa a fajo, mert lejonni lejon aminek kell... es a feltoltes csak a tizede a letoltesnek, azt miert kell korlatozni (kabelen tudom hogy kevesebb jut neki, de en DSL-en vagyok)?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2708 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 12:29

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 12:23

Meg lettek emelve a sebességek, ami a nem p2p forgalom emelkedéséhez vezet, ami a p2p elől vesz el sávot (lásd priorizáció). Március óta nincs korlát, azóta van, aki egy nap alatt generál akkora forgalmat, mint előtte egy egész hónapban - azaz egymás elől is elveszitek a sávot. Ott kell hagyni a torrent klienst éjszakára, holtidőben emelkedni fog a sebesség.

Tehát annyira megnőtt az ftp, youtube és hasonló okosságok forgalma, hogy 30 kbyte/sec marad p2p-re. Noha a forgalom nagy részét állítólag a p2p generálja... És mindezt a fejlesztések sem tudták annyira ellensúlyozni, hogy ne kelljen még éjfélkor is 30kb/sec-kel mennie a torrentnek.

Ezt most vagy nem hiszem el, vagy meg kell legyen a véleményem a upc internet-szolgáltatási tehetségéről. :)

#2709 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 12:33

Lesz ez még finomhangolva, ami nektek mindenképpen jó hír.

#2710 Felhasználó inaktív   potya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 12:39

Viszont ezek után a topic címét meg kell változtatni!  :mad:

#2711 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 12:45

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 12:33

Lesz ez még finomhangolva, ami nektek mindenképpen jó hír.

A legjobb sávszélesség-bővítő díja is finomhangolásra szorul, nem gondolod? :)

#2712 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 12:46

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 12:29

Tehát annyira megnőtt az ftp, youtube és hasonló okosságok forgalma, hogy 30 kbyte/sec marad p2p-re. Noha a forgalom nagy részét állítólag a p2p generálja... És mindezt a fejlesztések sem tudták annyira ellensúlyozni, hogy ne kelljen még éjfélkor is 30kb/sec-kel mennie a torrentnek.

Ezt most vagy nem hiszem el, vagy meg kell legyen a véleményem a upc internet-szolgáltatási tehetségéről. :)

egy fenét nőtt meg a forgalom
nézd meg BIX-en a két 10gigás UPC portot
a feltöltés még kisebb lett mint emelés előtt a letöltés meg alig nőtt meg szerintem :o
úgyhogy a forgalom szerintem csak minimálisan emelkedhetett

#2713 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 12:47

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 12:46

egy fenét nőtt meg a forgalom
nézd meg BIX-en a két 10gigás UPC portot
a feltöltés még kisebb lett mint emelés előtt a letöltés meg alig nőtt meg szerintem :o
úgyhogy a forgalom szerintem csak minimálisan emelkedhetett

Nem értek hozzá, ezért nem akarok bix-szel példálózni. NSD meg az érdemi kérdésekre úgysem válaszol...

#2714 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 12:54

Idézet

Március óta nincs korlát, azóta van, aki egy nap alatt generál akkora forgalmat, mint előtte egy egész hónapban - azaz egymás elől is elveszitek a sávot.

Ok, de akkor szerintem nem a torrentkorlatot kene bizgetni, hanem a FUP-ot levinni a haromhavi 750-rol.

Idézet

Ott kell hagyni a torrent klienst éjszakára, holtidőben emelkedni fog a sebesség.

Ez meg egyenfuggo, de en ejszaka aludnek, nem a gep zajolasat akarom hallgatni (pedig igen halk amugy)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2715 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 12:55

akkor most hogy is van?

ha változik az ÁFSZ, akkor 8 napon belül ki lehet ugorni a szerződésből?

:think:
Keeping the funk alive

#2716 Felhasználó inaktív   ArGa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 12:58

Idézet: Lazsa - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 11:55

akkor most hogy is van?

Itt elolvashatod hogyan.

#2717 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 12:59

Idézet: Lazsa - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 13:55

akkor most hogy is van?

A kihirdetés 06.01. azaz az óra már ketyeg 4 napja  :D

"Tájékoztatjuk előfizetőinket, hogy amennyiben jelen közlemény közzétételét követő 8 (nyolc) naptári napon belül nem tesznek eltérő tartalmú írásbeli nyilatkozatot, abban az esetben e magatartásuk az új Általános Szerződési Feltételek elfogadásának minősül.

Előfizetőink jogosultak továbbá arra is, hogy a jelen közlemény közzétételét követő 8 (nyolc) napon belül Előfizetői Szerződésüket azonnali hatállyal felmondják. Amennyiben a módosítás az előfizető számára hátrányos rendelkezéseket tartalmaz, az előfizető az értesítéstől számított 15 napon belül további jogkövetkezmények nélkül jogosult felmondani az előfizetői szerződést. Amennyiben előfizetőnk kötelezettséget vállalt arra, hogy a Szolgáltatást meghatározott időtartam alatt, az ebből eredő kedvezményekért igénybe veszi (pl. hűségnyilatkozattal), úgy az előfizetői szerződését csak akkor mondhatja fel az értesítéstő számított 15 napon belül, ha a módosítás az igénybe vett kedvezményeket érinti. Amennyiben az előfizető e feltételekkel mondja fel a Szolgáltatásra irányuló szerződést, úgy a UPC Magyarország Kft. nem követelheti a kedvezményeknek a felmondást követő időszakra eső összegét.

Aki jelenleg még nem előfizetője a UPC Magyarország Kft-nek, csupán igénybejelentést tett szolgáltatásunkra, az a jelen közlemény közzétételétől számított 8 (nyolc) napon belül minden hátrányos jogkövetkezmény nélkül elállhat az előfizetői szerződés megkötésétől.
"

#2718 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 13:03

Ráadásul ha hűséged van, csak akkor mondhatod fel, ha a kapott kedvezményeket érinti az ászf változás: pl havidíj vagy egyszeri kedvezmény. Egyébként sima hűségbontásnak minősül.

#2719 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 13:06

Idézet: ArGa - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 13:58

"Amennyiben előfizetőnk kötelezettséget vállalt arra, hogy a Szolgáltatást meghatározott időtartam alatt, az ebből eredő kedvezményekért igénybe veszi (pl. hűségnyilatkozattal), úgy az előfizetői szerződését csak akkor mondhatja fel az értesítéstő számított 15 napon belül, ha a módosítás az igénybe vett kedvezményeket érinti."

namost

problémám a következő: október óta vagyok lelkes előfizetője upc-nek.
nem használok p2p-t, mert semmi szükségem rá, chello plusz-ra fizettem elő októberben

gyakorlatilag az emelés előtti 6 mbitet, és az emelés utáni 20 mbitet se érte el a speed
most inkább a 10-13 mbithez közelít a legjobban

kérdés:

miért fizessek a 20 mbitért, ha csak 10 jön, és ha már csak az jön, akkor az is elég ???

most akkor hátrányos helyzetű vagyok, vagy sem?
Keeping the funk alive

#2720 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 13:13

Idézet: Lazsa - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 14:06

"Amennyiben előfizetőnk kötelezettséget vállalt arra, hogy a Szolgáltatást meghatározott időtartam alatt, az ebből eredő kedvezményekért igénybe veszi (pl. hűségnyilatkozattal), úgy az előfizetői szerződését csak akkor mondhatja fel az értesítéstő számított 15 napon belül, ha a módosítás az igénybe vett kedvezményeket érinti."

namost

problémám a következő: október óta vagyok lelkes előfizetője upc-nek.
nem használok p2p-t, mert semmi szükségem rá, chello plusz-ra fizettem elő októberben

gyakorlatilag az emelés előtti 6 mbitet, és az emelés utáni 20 mbitet se érte el a speed
most inkább a 10-13 mbithez közelít a legjobban

kérdés:

miért fizessek a 20 mbitért, ha csak 10 jön, és ha már csak az jön, akkor az is elég ???

most akkor hátrányos helyzetű vagyok, vagy sem?

Nem mert a kötelező célértéket megkapod. Ráadásul a csomagodnál (az ÁSZF-ben is és a reklámokban is) ott van, hogy az a maximum ami a te esetedben 20Mbps függ az aktuális terhelésről. Tehát felmondásra nem vagy jogosult max. felrúghatod a hűséget aztán fizetsz mint a katonatiszt.

Szerkesztette: wpepi 2007. 06. 04. 13:16 -kor

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.