HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. Értékeld a témát: -----

#2741 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:36

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 15:28

Sztem továbbra sem az előfizető van a szolgáltatóért. Én azt látom, hogy 50kb-val megy a p2p, a többi nem az én dolgom.

Csak éppen azt felejted el, hogy a szolgáltató jelezte, hogy a csomag maximális sebessége a hálózati terheléstől függ.

#2742 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:39

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 14:36

Csak éppen azt felejted el, hogy a szolgáltató jelezte, hogy a csomag maximális sebessége a hálózati terheléstől függ.

A háborgást és a szájkaratét nem tiltja a mélyen tisztelt ÁSZF. Nem azt állítom, hogy törvény előtt meg lehet támadni emiatt a upc-t, hanem azt, hogy ez egy igen alacsony színvonalú szolgáltatás így mindazoknak, akik p2p-t is akarnak használni. Ebben egyetértünk? :)

#2743 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:42

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 14:39

A háborgást és a szájkaratét nem tiltja a mélyen tisztelt ÁSZF. Nem azt állítom, hogy törvény előtt meg lehet támadni emiatt a upc-t, hanem azt, hogy ez egy igen alacsony színvonalú szolgáltatás így mindazoknak, akik p2p-t is akarnak használni. Ebben egyetértünk? :)

Ez egy igen alacsony szinvonalu szolgaltatas igy mindazoknak akik p2p-t is maximalis sebesseggel akarnak hasznalni.
Igy mar egyetertunk! (Nekem jo a p2p igy korlatozva 2-3Mbittel is..)
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#2744 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:44

Idézet: b0rZ - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 14:42

Ez egy igen alacsony szinvonalu szolgaltatas igy mindazoknak akik p2p-t is maximalis sebesseggel akarnak hasznalni.
Igy mar egyetertunk! (Nekem jo a p2p igy korlatozva 2-3Mbittel is..)

Nekem is jó lenne a (hálózaton kívüli) p2p 2-3Mbittel, valóban egyetértünk. De sajna itt 256-512kbit szinten mozog a dolog. :)

#2745 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:46

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 14:36

Te meg azt ne felejtsd el, hogy ez az ország nem a G8 -ak egyike. Nem kis pénzt perkálunk le a fizetéshez képest a szolgáltatásért. Mindenki unja, hogy úgy baxák át az embert, ahogy akarják.

#2746 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:47

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 14:32

Na itt a probléma. A gond az, hogy mindenki csak saját magából indul ki. Nem csak azt kell nézni, hogy én mennyit töltök le hanem azt, hogy más mennyit tölt le. A korlátozás valami miatt ugyebár bekövetkezett. Inkább az okokra kellene rávilágítani nem pedig siránkozni.

Igenis magamból indulok ki.
Tisztában vagyok vele, hogy mások is használják a szolgáltatást, de ne abban a korban éljünk, hogy - mivel nem magamból kell kiidulni - elkezdek másokat figyelni, meg feljelentgetni a szolgáltatónál, hogy milyen csúnyaságokat csinál, meg miatta rossz az egész.

Ennek szabályozása a szolgáltató feladata, és most erősen úgy néz ki a dolog, hogy aki használja is a szolgáltatást az egy rossz user.

Az okokat a szolgáltató ismeri, és minden bizonnyal titkolni is fogja halála napjáig, mert mi köze az ügyfélnek ahhoz, hogy miért korlátozták.... hűsége van és kész...pihenjen!

És mégegyszer: Nem a priorizálás tényével van bajom, hanem a mértékével.

maxt

(korábban valaki írta, hogy a kapcsolatok száma is befolyásolja a hálózat terheltségét. Ha nem kell fenntartani 50 kapcsolatot darabonként 0.3k sebességgel, hanem 10-et 10-30k-val, akkor rövidebb ideig használom a hálót, mire megvan amire szükségem van. Csak elmélet mentén haladok, ilyen terhelési adatokról nincs infóm!)

#2747 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:49

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 14:44

Nekem is jó lenne a (hálózaton kívüli) p2p 2-3Mbittel, valóban egyetértünk. De sajna itt 256-512kbit szinten mozog a dolog. :)

jogos, de osszessegeben, tehat effektive megvan a sebesseg. nincs miert panaszkodjak :)

#2748 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:51

chates ügyfélszolga azt mondta, hogy június végén megszünik az ilyen fajta forgalom lassítás.
Nos én nem hiszem el, legalább 1x fel fogom hivni öket, hogy személyesen is halljam ezt az infot  :smoker:

#2749 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:54

Idézet: CyberLord - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 14:51

chates ügyfélszolga azt mondta, hogy június végén megszünik az ilyen fajta forgalom lassítás.
Nos én nem hiszem el, legalább 1x fel fogom hivni öket, hogy személyesen is halljam ezt az infot  :smoker:

nem mintha az barmit is jelentene :)
szerintem az ukk-sok ahanyan vannak, annyifelet tudnak :D

#2750 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:57

Idézet: lipigab - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 15:36

"Ez a korlátozás valóban bevezetésre került és az már így is fog maradni..."

ehh, akkor ma dobok 1 telót én is megkérdezem, mert ha ez ugy marad akkor én dobbantok adsl felé, igaz az nem lesz annyira gyors ftpn, de lesz p2p :(

#2751 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:58

Idézet: CyberLord - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 14:51

Azt hiszem pöttyösödik a májam!

Mi van, ha csak ki akar tolni a 8 napos beleszólási időkeretből, amikor még tehetsz valamit a szerződéssel szemben? Ha nem teszel elfogadottnak minősül, ennélfogva mintha így írtad volna alá...

Remélünk igen... de meddig...?
(hűségidőszak, vagy pultborogatás vérmérséklettől függően...)

maxt

#2752 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 15:00

Idézet: b0rZ - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 15:54

szerintem az ukk-sok ahanyan vannak, annyifelet tudnak :D

Van a lojális (nincs korlátozás, soha nem is volt), a realista (nos igen, néhol előfordul), a tájékozott (júliustól biztos nem lesz korlátozás!) és a tanácstalan (kapcsolom a technikus kollégát) típus. :D

Ja, meg persze a megkeseredett, általában még másfél hét felmondási idővel. (Tűzeső lesz, lávapatakok, kénköves lánggal kél majd föl az Antipítúpí, és jár-kel a világban. Mikoron az utolsó headend is kiürült, és a kábelekből üröm csöpög, megszűnik a korlát, de nem marad már senki, akit érdekelne.) :Đ

#2753 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 15:01

http://digikabel.hu/

Szerintem ez sokkal jobb mint a UPC csak sajnam ég tart a hüség a UPc-nél  :mad:

#2754 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 15:01

Nekem 5 perce mondta telefonban egy műszaki ügyfélszolgálatos srác, hogy:
"Ő úgy tudja, hogy a jelenlegi adatok alapján a fejlesztések végével megszűnik a p2p-korlát."
Szerintem reálisabb a "felpuhul a korlát" dolog, de majd meglátjuk.

Én nem foglalkozom addig tovább a dologgal. :)

#2755 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 15:02

Idézet: debaj - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 15:00

Van a lojális (nincs korlátozás, soha nem is volt), a realista (nos igen, néhol előfordul), a tájékozott (júliustól biztos nem lesz korlátozás!) és a tanácstalan (kapcsolom a technikus kollégát) típus. :D

Ja, meg persze a megkeseredett, általában még másfél hét felmondási idővel. (Tűzeső lesz, lávapatakok, kénköves lánggal kél majd föl az Antipítúpí, és jár-kel a világban. Mikoron az utolsó headend is kiürült, és a kábelekből üröm csöpög, megszűnik a korlát, de nem marad már senki, akit érdekelne.) :Đ

gihi :D

#2756 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 15:02

Idézet: maxt - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 15:47

Ennek szabályozása a szolgáltató feladata, és most erősen úgy néz ki a dolog, hogy aki használja is a szolgáltatást az egy rossz user.

Az okokat a szolgáltató ismeri,

A szolgáltató adott nagyobb sávszélességre lehetőséget, kitágította az adatmennyiségi korlátot. Feltehetően sokan elszálltak és ki is aknáznak mindent amire lehetőséget ad a hálózat. A többiek szívnak. Ha ez így van akkor nem közös érdek, hogy helyreálljon a sávszélesség kérdés? Ha meg nem közös érdek akkor pedig el kell fogadni, hogy van aki visszaél a szolgáltatással és szívja a hálózatot amennyire csak tudja a többiek meg ezek miatt szívnak.

#2757 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 15:09

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 15:02

A szolgáltató adott nagyobb sávszélességre lehetőséget, kitágította az adatmennyiségi korlátot. Feltehetően sokan elszálltak és ki is aknáznak mindent amire lehetőséget ad a hálózat. A többiek szívnak. Ha ez így van akkor nem közös érdek, hogy helyreálljon a sávszélesség kérdés? Ha meg nem közös érdek akkor pedig el kell fogadni, hogy van aki visszaél a szolgáltatással és szívja a hálózatot amennyire csak tudja a többiek meg ezek miatt szívnak.

Már nem azért de a upc szerint a hálozatuk sokkal többet is kibirna mint a mostani emelések. Akkor meg minek kell ez a p2p korlát ?

#2758 Felhasználó inaktív   chelloboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 04. 15:15

Július 01-től ÁSZF változás.... de jó, hogy hallgatólagosan elismeri a UPC a chellós problémákat, de ahelyett, hogy kiállna a jónép elé, hogy hát sorry, ilyen meg amolyan problémák vannak és alulterveztünk , nem gondoltuk át, meg a marketing fontosabb, mint az, hogy valójában mit is tud a rendszerünk stb. stb-- ehelyett inkább berak egy passzust az ÁSZF- be, hogy a jónép előtt tudjon mivel takarózni és ne nagyon kelljen a problémákkal foglalkozni!

#2759 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 15:17

Nekem ilyen a p2p átlagosan :/

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
<a href="http://akyyraweb.hu/egyebek/fullreport.htm" title="Everest Report" target="_blank"><font color="#0066CC"><strong>Everest Report</strong></a>

#2760 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 15:18

Idézet: chelloboy - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 15:15

Július 01-től ÁSZF változás.... de jó, hogy hallgatólagosan elismeri a UPC a chellós problémákat, de ahelyett, hogy kiállna a jónép elé, hogy hát sorry, ilyen meg amolyan problémák vannak és alulterveztünk , nem gondoltuk át, meg a marketing fontosabb, mint az, hogy valójában mit is tud a rendszerünk stb. stb-- ehelyett inkább berak egy passzust az ÁSZF- be, hogy a jónép előtt tudjon mivel takarózni és ne nagyon kelljen a problémákkal foglalkozni!

igen!!!

:omg:

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140