Szerkesztette: asdf 2007. 06. 04. 13:17 -kor
UPC chello: bővítések és volt korlátozások X.
Elküldve: 2007. 06. 04. 13:16
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció: http://unicodesms.freeweb.hu
Elküldve: 2007. 06. 04. 13:22
Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 13:03
Szép. Tehát akkor akinek hűségnyilatkozata van gyakorlatilag kitörölheti? Szerencsére én ellenzek mindenféle hűségnyilatkozat, szóval legalább ez nem érint
De ne felejtsük el, hogy amikor MINDENKI aláírt, nem volt p2p korlátozás! (ja és mekkora álszent dolog priorizálásnak nevezni... ez akkor is p2p tiltás/korlátozás. A börtön is börtön, bár lehet akár "társas együttlakásnak" is nevezni.
Elküldve: 2007. 06. 04. 13:27
Idézet: Lazsa - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 13:06
namost
problémám a következő: október óta vagyok lelkes előfizetője upc-nek.
nem használok p2p-t, mert semmi szükségem rá, chello plusz-ra fizettem elő októberben
gyakorlatilag az emelés előtti 6 mbitet, és az emelés utáni 20 mbitet se érte el a speed
most inkább a 10-13 mbithez közelít a legjobban
kérdés:
miért fizessek a 20 mbitért, ha csak 10 jön, és ha már csak az jön, akkor az is elég ???
most akkor hátrányos helyzetű vagyok, vagy sem?
Nem a hátrányos helyzetet vitatja itt senki!
Ez egyértelmű!
Mivel a szolgáltató nagyobbat mondott mint amire képes, ezért fogja és hatalmas takaróként magáraborítja az ászf-et, amiben a hálózatfejlesztésnél jobban fizetett jogászok úgy alkottak meg egy mondatot, hogy neked:
Csak akkor van jogod bármihez, ha változik az előfizetési díjad.
Egyéb esetben hűség esetén akár szolgáltatás nélkül is maradhatsz, hiszen erre való kötelezettség sehol sincs.
(minimálértékkel nem tudom mi a helyzet ilyenkor, de ha ilyenkor is élne a dolog akkor ennél joval gyorsabban kellene jönni a p2p-nek, hiszen nálam minimál alá van korlátozva, ami a szolgáltató részéről szerintem a szerződés be nem tartása)
Szóval szolgáltatói részről:
Kedvezényt kaptál, akkor örülj, és arcod befogod, kevesebbet fizetsz, olyan mintha nem is fizetnél, ergó nem érdekel a pattogás, és ha nem tetszik bevasalunk még egy adag díjat.
maxt
(NSD: Nem szokásom imádkozni, de adja az ég - no meg persze szakértelmed - hogy a finomhangolástól jobb legyen nekünk tényleg, mert semmi kedvem az ügyfélszolgálati irodákat járni szerződésekkel, és ülepet csinálni a számból azok előtt akiknek a "bővítésig" dícsértem a szolgáltatást.)
Elküldve: 2007. 06. 04. 13:30
Nem akarok felébredni!!!!!
Egyszóval upc magáhozédesgette a népet (már aki volt olyan édes szájú, és bedőlt a cukrosbácsinak, mint én is.) és most mehetünk édesség elvonó kúrára.
Király.
De nem lehetne megoldani, hogy saját magam kezeljem a "cukorbajom?"
Elküldve: 2007. 06. 04. 13:36
Pár percig egyeztetett a műszaki kollégával majd visszakerültem a vonalba és azt mondta:
"Ez a korlátozás valóban bevezetésre került és az már így is fog maradni..."
Ezután még megkérdezte, hogy felvehet-e az érdeklődők listájára
"Köszönöm, de nem"
Kevés vígasz, de legalább ha rákérdez az ember nem titkolják...
Na holnap telefonálok és lemondom a francba az egészet. Hűségidő már rég nincs.
Sziasztok!
Elküldve: 2007. 06. 04. 14:06
Idézet: gabor_b - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 13:30
Nem akarok felébredni!!!!!
Egyszóval upc magáhozédesgette a népet (már aki volt olyan édes szájú, és bedőlt a cukrosbácsinak, mint én is.) és most mehetünk édesség elvonó kúrára.
Király.
De nem lehetne megoldani, hogy saját magam kezeljem a "cukorbajom?"
A probléma inkább ott van, hogy aki régóta előfizető, nyugodtan merte aláírni az újabb hűséget, mert a szolgáltatás kifogástalan volt. (legalábbis nálunk)
A szolgáltató egy olyan módosítást vezetett be mellyel a szolgáltatás szinvonala nagyságrendekkel romlott, de a szerződés ilyen esetekre nem ad menekülést, ezt maximum bíróságon lehetne intézni sok év alatt, és jóval több menne rá, mint az előfizetési díj.
És mivel ezzel tisztában vannak, nyugodtan belelépnek a szánkba.
Sajnos ez van! Reméltem, hogy ezen már túlva ez az ország! Tévedtem!
maxt
(holnaptól havi 1000 forintért 1Gbites szimmetrikus internyet szolgáltatást indítok! A szolgáltatás csak24 hónapos hűségnyilatkozat aláírásával vehető igénybe, a szolgáltatás megfelelő működéséért felelősséget nem vállalok)
Elküldve: 2007. 06. 04. 14:07
Idézet
tekintetében olyan hálózatkezelési rendszert alkalmaz, amely a szűkös kapacitású erőforrások – a
szolgáltató hálózata biztonságának fenntartása és az előfizetők közössége érdekeinek elsődlegességén
alapuló – hatékony kihasználását teszi lehetvé.
1. Adtak a ....-nak egy pofont.
2. Az ÁSZF-ből hiányzik, hogy élő hűségszerződés "kizárólag" akkor mondható fel, ha a módosítások a kedvezményeket érintik.
3.Alacsonyabb teljesítés -> fajlagosan magasabb ár ->magasabb kedvezmény. Mivel nem kapod meg az emelt kedvezményedet, hiszen ez esetben lenne alacsonyabb a díjad, mint az eggyel alattad levő díjcsomagban levőnek, ezért joggal mondhatod fel a szerződést az ÁSZF szerint még hűségszerződés alatt is. Logikus, nem?
A szolgáltató egy gyakorlatot követhet ilyenkor. Automatikusan felajánlja hűség alatt is az alacsonyabb díjcsomgra való módosítás lehetőségét. SZVSZ.
Lehet vitatni, de én így látom.
Szerkesztette: zoli62 2007. 06. 04. 14:20 -kor
Elküldve: 2007. 06. 04. 14:07
najó, számoljunk egy kicsit: most adnak átlagban 50kb/s p2p letöltést. 1 hónap (30×24×60×60=) 2 595 000 másodperc. 2 595 000 s × 50kb/s= 129 600 000 kb = (durván) 123.6 GB. Ez több mint 4szerese a március 1. előtti korlátnak... Én tudom, hogy nem erre a sebességre szerződtünk, de valahol megérthető a Chello is. Nincs elég kapacitás a megnövelt sávszélre (és emiatt haragszom rájuk, mert ennek ellenére sávszélt emeltek), de ott faragnak le ebből ahol tudnak. Logikus, hogy a honlapletöltögetések, meg az ftp-zések ezred annyi forgmalmat sem generálnak, mint a p2p. Ráadásul ez még bizonyos olvasatban "illegális" is. Persze a csökkentés mértéke még mindig nem érthető.
Elküldve: 2007. 06. 04. 14:11
Idézet: maxt - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 15:06
Miért is? Gondolkodjunk már egy kicsit. A megemelt sávszélesség, az adatmennyiség emelés mind kábító jelleggel hatott itt az emberekre akik elkezdtek gigantikus méretekben fájlcserélözni. Saját magatoknak idézitek elő a lassulást.
Elküldve: 2007. 06. 04. 14:14
És ha március előtt bírta a rendszer a 350kb/sec p2p-t, akkor most miért nem bírja a 60-at sem? Fura kis fejlesztés történhetett akkor.
Elküldve: 2007. 06. 04. 14:15
Elküldve: 2007. 06. 04. 14:19
Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 14:11
nem beszelve arrol, hogy amig itt nehanytiz user szipog a "lassu" p2p miatt, addig masik nehany ezer vagy nehany tizezer kenyelmesen, alacsony pinggel jatszhat
mielott a torkomnak ugrana barki, nem azt mondom hogy korrekt az eljaras, de a tobbsegnek biztosan kedvezo. best effort.
Elküldve: 2007. 06. 04. 14:19
NSD?
Szerkesztette: zoli62 2007. 06. 04. 14:49 -kor
Elküldve: 2007. 06. 04. 14:21
Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 15:14
Mondjuk megjelent pár gigalomán ember és szívja a hálózatot mint a vámpír az áldozata vérét
És azért ott van a telefon is amihez ugyebár elegendő sávszélességet kell fenntartani. A lényeg, hogy abba kéne belegondolni, hogy miért is keletkeznek ezek a korlátozások. Mert ugyebár nem arról van szó,. hogy reggel felébred a UPC vezér aztán gondol egyet és korlátoz. Mindig vannak okok is.
Szerkesztette: wpepi 2007. 06. 04. 14:24 -kor
Elküldve: 2007. 06. 04. 14:26
Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 14:11
Egy bittel sem töltök többet, mint ezelőtt. (más dolog, hogy ha akarnék sem tudnék)
Sajnos vannak olyan dolgok, melyek máshogy nem, vagy csak nehezen beszerezhetők.
Régen is belefértem a 30 giga korlátba, ezután miért ne tenném.
Vagy ha ennyit és így bír biztonságosan, akkor ne kamuzzanak, hogy 250 egy hónapra.
Legyen korlát 30-tól, ejnyebejnye 40-től, szerződésbontás 50-től.
A jelenlegi lassulásból úgy néz ki többre nem tellik.
Én elviselek egy korlátot, ha addig használhatom a szolgáltatást, de hogy korlátlannak mondott szétnyirbált dolgot kapjak ez engem zavar.
maxt
Elküldve: 2007. 06. 04. 14:28
Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 14:21
És azért ott van telefon is amihez ugyebár elegendő sávszélességet kell fenntartani. A lényeg, hogy abba kéne belegondolni, hogy miért is keletkeznek ezek a korlátozások. Mert ugyebár nem arról van szó,. hogy reggel felébred a UPC vezér aztán gondol egyet és korlátoz. Mindig vannak okok is.
Sztem továbbra sem az előfizető van a szolgáltatóért. Én azt látom, hogy 50kb-val megy a p2p, a többi nem az én dolgom. Ez alapján fogok dönteni a hűség lejártakor. (Az upto8-as adsl rossz esetben hoz 4-et, az még mindig 10-szer gyorsabb, mint amit a chello most nyújt.)
Havonta kb 60 gigát töltök, de ezek szerint nem várhatom el, hogy az ne 10 évvel ezelőtti sebességen jöjjön.
Mellesleg az állítólagos giga-letöltők megjelenését valaki mutassa már meg a bixen.
Elküldve: 2007. 06. 04. 14:32
Idézet: maxt - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 15:26
Na itt a probléma. A gond az, hogy mindenki csak saját magából indul ki. Nem csak azt kell nézni, hogy én mennyit töltök le hanem azt, hogy más mennyit tölt le. A korlátozás valami miatt ugyebár bekövetkezett. Inkább az okokra kellene rávilágítani nem pedig siránkozni.
Elküldve: 2007. 06. 04. 14:33
Idézet: koogloaf - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 14:15
A kiakadás nem mai!
Ellenben, hogy ez mostmár a szerződésben is benne lesz, és a hűségnyilatkozatos tehetetlen az ellen, ez a mai problémázás fő apropója.
Bizonyos alkalmazások (filecserélők) számára használható sávszélt a minimumérték alá veszi vissza a szolgáltató, állítása szerint a hálózat érdekében, a szolgáltatáskor viszont én egy forgalmi korláttal rendelkező teljes körű internetelérésre kötöttem szerződést.
Kicsit más már a helyzet!
maxt
Elküldve: 2007. 06. 04. 14:35
Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 14:32
Ez az előfizetők dolga? Nyomozni az okokat, megkeresni a giga-letöltőket?
Ha a hentes romlott húst ad, akkor felkerekedsz és megkeresed, hogy hol és kinél romlott meg a tehén? A hentes dolga, hogy csak rendes húst adjon el neked.

Súgó
A téma zárva.