HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. Értékeld a témát: -----

#2721 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 04. 13:16

Alairtal egy vagy ket evre 6 megabitet havi x forintert. Megkapod most? Igen. Ami felette jon, az ajandek. Akar tetszik, akar nem, ez van. Huseg lejarta utan lehet lefele migralni.

Szerkesztette: asdf 2007. 06. 04. 13:17 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2722 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 13:19

köszönöm a kielégítő válaszokat  :) :respect:
Keeping the funk alive

#2723 Felhasználó inaktív   JuanPrimero 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 04. 13:22

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 13:03

Ráadásul ha hűséged van, csak akkor mondhatod fel, ha a kapott kedvezményeket érinti az ászf változás: pl havidíj vagy egyszeri kedvezmény. Egyébként sima hűségbontásnak minősül.

Szép. Tehát akkor akinek hűségnyilatkozata van gyakorlatilag kitörölheti? Szerencsére én ellenzek mindenféle hűségnyilatkozat, szóval legalább ez nem érint :)

De ne felejtsük el, hogy amikor MINDENKI aláírt, nem volt p2p korlátozás! (ja és mekkora álszent dolog priorizálásnak nevezni... ez akkor is p2p tiltás/korlátozás. A börtön is börtön, bár lehet akár "társas együttlakásnak" is nevezni.

#2724 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 13:27

Idézet: Lazsa - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 13:06

"Amennyiben előfizetőnk kötelezettséget vállalt arra, hogy a Szolgáltatást meghatározott időtartam alatt, az ebből eredő kedvezményekért igénybe veszi (pl. hűségnyilatkozattal), úgy az előfizetői szerződését csak akkor mondhatja fel az értesítéstő számított 15 napon belül, ha a módosítás az igénybe vett kedvezményeket érinti."

namost

problémám a következő: október óta vagyok lelkes előfizetője upc-nek.
nem használok p2p-t, mert semmi szükségem rá, chello plusz-ra fizettem elő októberben

gyakorlatilag az emelés előtti 6 mbitet, és az emelés utáni 20 mbitet se érte el a speed
most inkább a 10-13 mbithez közelít a legjobban

kérdés:

miért fizessek a 20 mbitért, ha csak 10 jön, és ha már csak az jön, akkor az is elég ???

most akkor hátrányos helyzetű vagyok, vagy sem?

Nem a hátrányos helyzetet vitatja itt senki!
Ez egyértelmű!

Mivel a szolgáltató nagyobbat mondott mint amire képes, ezért fogja és hatalmas takaróként magáraborítja az ászf-et, amiben a hálózatfejlesztésnél jobban fizetett jogászok úgy alkottak meg egy mondatot, hogy neked:

Csak akkor van jogod bármihez, ha változik az előfizetési díjad.

Egyéb esetben hűség esetén akár szolgáltatás nélkül is maradhatsz, hiszen erre való kötelezettség sehol sincs.
(minimálértékkel nem tudom  mi a helyzet ilyenkor, de ha ilyenkor is élne a dolog akkor ennél joval gyorsabban kellene jönni a p2p-nek, hiszen nálam minimál alá van korlátozva, ami a szolgáltató részéről szerintem a szerződés be nem tartása)

Szóval szolgáltatói részről:

Kedvezényt kaptál, akkor örülj, és arcod befogod, kevesebbet fizetsz, olyan mintha nem is fizetnél, ergó nem érdekel a pattogás, és ha nem tetszik bevasalunk még egy adag díjat.

maxt

(NSD: Nem szokásom imádkozni, de adja az ég - no meg persze szakértelmed -  hogy a finomhangolástól jobb legyen nekünk tényleg, mert semmi kedvem az ügyfélszolgálati irodákat járni szerződésekkel, és ülepet csinálni a számból azok előtt akiknek a "bővítésig" dícsértem a szolgáltatást.)

#2725 Felhasználó inaktív   gabor_b 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 13:30

Ezek szerint valóban bevettem a kék kapszulát.....

Nem akarok felébredni!!!!!

Egyszóval upc magáhozédesgette a népet (már aki volt olyan édes szájú, és bedőlt a cukrosbácsinak, mint én is.) és most mehetünk édesség elvonó kúrára.
Király.
De nem lehetne megoldani, hogy saját magam kezeljem a "cukorbajom?"    :reklamacio:
gabor_b

#2726 Felhasználó inaktív   lipigab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 13:36

Nah, beszéltem az Ügyfélszolgálattal mint leendő leőfizető :cool: és feltettem a kérdést, hogy "mindenkitől azt hallottam korlátozzák a fájlcserélők sebességét. Ez tényleg így van??"

Pár percig egyeztetett a műszaki kollégával majd visszakerültem a vonalba és azt mondta:
"Ez a korlátozás valóban bevezetésre került és az már így is fog maradni..."

Ezután még megkérdezte, hogy felvehet-e az érdeklődők listájára :nevet2:

"Köszönöm, de nem"

Kevés vígasz, de legalább ha rákérdez az ember nem titkolják...

Na holnap telefonálok és lemondom a francba az egészet. Hűségidő már rég nincs.

Sziasztok!

#2727 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:06

Idézet: gabor_b - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 13:30

Ezek szerint valóban bevettem a kék kapszulát.....

Nem akarok felébredni!!!!!

Egyszóval upc magáhozédesgette a népet (már aki volt olyan édes szájú, és bedőlt a cukrosbácsinak, mint én is.) és most mehetünk édesség elvonó kúrára.
Király.
De nem lehetne megoldani, hogy saját magam kezeljem a "cukorbajom?"    :reklamacio:

A probléma inkább ott van, hogy aki régóta előfizető, nyugodtan merte aláírni az újabb hűséget, mert a szolgáltatás kifogástalan volt. (legalábbis nálunk)

A szolgáltató egy olyan módosítást vezetett be mellyel a szolgáltatás szinvonala nagyságrendekkel romlott, de a szerződés ilyen esetekre nem ad menekülést, ezt maximum bíróságon lehetne intézni sok év alatt, és jóval több menne rá, mint az előfizetési díj.
És mivel ezzel tisztában vannak, nyugodtan belelépnek a szánkba.
Sajnos ez van! Reméltem, hogy ezen már túlva ez az ország! Tévedtem!

maxt

(holnaptól havi 1000 forintért 1Gbites szimmetrikus internyet szolgáltatást indítok! A szolgáltatás csak24 hónapos hűségnyilatkozat aláírásával vehető igénybe, a szolgáltatás megfelelő működéséért felelősséget nem vállalok)

#2728 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:07

Idézet

...A szolgáltató az Internet kiegészít􀄘 díjcsomag és a chello szolgáltatási csomagok
tekintetében olyan hálózatkezelési rendszert alkalmaz, amely a szűkös kapacitású erőforrások – a
szolgáltató hálózata biztonságának fenntartása és az előfizetők közössége érdekeinek elsődlegességén
alapuló – hatékony kihasználását teszi lehet􀄘vé.

1. Adtak a ....-nak egy pofont.
2. Az ÁSZF-ből hiányzik, hogy élő hűségszerződés "kizárólag" akkor mondható fel, ha a módosítások a kedvezményeket érintik.
3.Alacsonyabb teljesítés -> fajlagosan magasabb ár ->magasabb kedvezmény. Mivel nem kapod meg az emelt kedvezményedet, hiszen ez esetben lenne alacsonyabb a díjad, mint az eggyel alattad levő díjcsomagban levőnek, ezért joggal mondhatod fel a szerződést az ÁSZF szerint  még hűségszerződés alatt is. Logikus, nem? :)

A szolgáltató egy gyakorlatot követhet ilyenkor. Automatikusan felajánlja hűség alatt is az alacsonyabb díjcsomgra való módosítás lehetőségét. SZVSZ.
Lehet vitatni, de én így látom.

Szerkesztette: zoli62 2007. 06. 04. 14:20 -kor

"Légy szerény mint én..."

#2729 Felhasználó inaktív   loopylime 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:07

monjuk azért az is elgondolkodtató, hogy sokan annak idején nem voltak elégedettek a havi 250 (akarom mondani 3 havi 750) GB-s limittel... mi az istent töltötök le havi 250 GB-ban? de komolyan. én átlag felhasználó vagyok, a legdurvább hónapom 50 giga volt, de akkor aztán mindent letöltöttem ami szembejött. (általában 20-25).  csak nekem jutott az az eszembe (és ezzel nem leszek népszerű), hogy egy pár megalomániás, 500 GB-ot letölteni akaró UPC-s Chellatársunk miatt szívunk mi, átlagfelhasználók? akinek ilyen igényei vannak (és valaki magyarázza meg nekem, hogy mit csinál havi 250gb-ban), az keressen más szolgáltatót.
najó, számoljunk egy kicsit: most adnak átlagban 50kb/s p2p letöltést. 1 hónap (30×24×60×60=) 2 595 000 másodperc. 2 595 000 s × 50kb/s= 129 600 000 kb = (durván) 123.6 GB. Ez több mint 4szerese a március 1. előtti korlátnak... Én tudom, hogy nem erre a sebességre szerződtünk, de valahol megérthető a Chello is. Nincs elég kapacitás a megnövelt sávszélre (és emiatt haragszom rájuk, mert ennek ellenére sávszélt emeltek), de ott faragnak le ebből ahol tudnak. Logikus, hogy a honlapletöltögetések, meg az ftp-zések ezred annyi forgmalmat sem generálnak, mint a p2p. Ráadásul ez még bizonyos olvasatban "illegális" is. Persze a csökkentés mértéke még mindig nem érthető.
Nem tudom, hogy az Alt+Ctrl+Del kombinációt ki találhatta ki, de Bill Gates tette ismertté.

#2730 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:11

Idézet: maxt - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 15:06

A szolgáltató egy olyan módosítást vezetett be mellyel a szolgáltatás szinvonala nagyságrendekkel romlott,

Miért is? Gondolkodjunk már egy kicsit. A megemelt sávszélesség, az adatmennyiség emelés mind kábító jelleggel hatott itt az emberekre akik elkezdtek gigantikus méretekben fájlcserélözni. Saját magatoknak idézitek elő a lassulást.

#2731 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:14

Én ugyan továbbra sem értek hozzá, de valaki mutassa már be mondjuk a bix-en az említett gigantikus forgalomnövekedést.

És ha március előtt bírta a rendszer a 350kb/sec p2p-t, akkor most miért nem bírja a 60-at sem? Fura kis fejlesztés történhetett akkor. :)

#2732 Felhasználó inaktív   koogloaf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:15

Pff... Igazából nem értem, miért pont most akad ki mindenki. Nálunk (Bp, II. ker.) már jóideje a béka segge alatt mozog a nem chellós p2p-sebesség. 3 hónap alatt már egészen megszoktam... :s Ezek szerint eddig mindenkinél happy volt minden?
Végül a felvert fehérjét is forgasd bele óvatosan (hogy ne nagyon törjön össze). Az így kapott tésztát töltsd kivajazott, kilisztezett kuglófformába, majd tedd előmelegített sütőbe, s kb. 180 Celsius-fokon (felfújtak módjára) süsd meg.

#2733 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:19

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 14:11

Miért is? Gondolkodjunk már egy kicsit. A megemelt sávszélesség, az adatmennyiség emelés mind kábító jelleggel hatott itt az emberekre akik elkezdtek gigantikus méretekben fájlcserélözni. Saját magatoknak idézitek elő a lassulást.

nem beszelve arrol, hogy amig itt nehanytiz user szipog a "lassu" p2p miatt, addig masik nehany ezer vagy nehany tizezer kenyelmesen, alacsony pinggel jatszhat :up:
mielott a torkomnak ugrana barki, nem azt mondom hogy korrekt az eljaras, de a tobbsegnek biztosan kedvezo. best effort.
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#2734 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:19

Röpke számolás. Ha 10000 felhasználó tartozik a 250 GB korlátot elérők közé, akkor cca 7,7 Gb/s-os sávszélességet használnak. Amennyiben ennek a tizede, akkor meg 0,77Gb/s, azaz kb.  770 Mb/s. Ekkora sávszélességet pedig kell bírnia a hálózatnak. Amennyiben nem, akkor az egész emelés túlméretezett volt. Persze nem tudom, hogya fejállomásokon mekkora uplinkek vannak pontosan, illetve mennyi a user/fejállomás arány. Érzésem szerint bizonyos területeken "ész"  nélkül beközöttek egy fejállomás alá több előfizetőt is, mint amennyit a rendszer elbírt. Nem tudom, milyen a szimetrikus terheléselosztás sem, ezek nem publikus infók, de gyanítom, valahol itt kell a mostanában tapasztalt jelenségekre az okokat keresni.
NSD? :)

Szerkesztette: zoli62 2007. 06. 04. 14:49 -kor

"Légy szerény mint én..."

#2735 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:21

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 15:14

És ha március előtt bírta a rendszer a 350kb/sec p2p-t, akkor most miért nem bírja a 60-at sem? Fura kis fejlesztés történhetett akkor. :)

Mondjuk megjelent pár gigalomán ember és szívja a hálózatot mint a vámpír az áldozata vérét  :D .
És azért ott van a telefon is amihez ugyebár elegendő sávszélességet kell fenntartani. A lényeg, hogy abba kéne belegondolni, hogy miért is keletkeznek ezek a korlátozások. Mert ugyebár nem arról van szó,. hogy reggel felébred a UPC vezér aztán gondol egyet és korlátoz. Mindig vannak okok is.

Szerkesztette: wpepi 2007. 06. 04. 14:24 -kor

#2736 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:26

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 14:11

Egy bittel sem töltök többet, mint ezelőtt. (más dolog, hogy ha akarnék sem tudnék)
Sajnos vannak olyan dolgok, melyek máshogy nem, vagy csak nehezen beszerezhetők.
Régen is belefértem a 30 giga korlátba, ezután miért ne tenném.

Vagy ha ennyit és így bír biztonságosan, akkor ne kamuzzanak, hogy 250 egy hónapra.
Legyen korlát 30-tól, ejnyebejnye 40-től, szerződésbontás 50-től.
A jelenlegi lassulásból úgy néz ki többre nem tellik.

Én elviselek egy korlátot, ha addig használhatom a szolgáltatást, de hogy korlátlannak mondott szétnyirbált dolgot kapjak ez engem zavar.

maxt

#2737 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:28

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 14:21

Mondjuk megjelent pár gigalomán ember és szívja a hálózatot mint a vámpír az áldozata vérét  :D .
És azért ott van telefon is amihez ugyebár elegendő sávszélességet kell fenntartani. A lényeg, hogy abba kéne belegondolni, hogy miért is keletkeznek ezek a korlátozások. Mert ugyebár nem arról van szó,. hogy reggel felébred a UPC vezér aztán gondol egyet és korlátoz. Mindig vannak okok is.

Sztem továbbra sem az előfizető van a szolgáltatóért. Én azt látom, hogy 50kb-val megy a p2p, a többi nem az én dolgom. Ez alapján fogok dönteni a hűség lejártakor. (Az upto8-as adsl rossz esetben hoz 4-et, az még mindig 10-szer gyorsabb, mint amit a chello most nyújt.)

Havonta kb 60 gigát töltök, de ezek szerint nem várhatom el, hogy az ne 10 évvel ezelőtti sebességen jöjjön. :)

Mellesleg az állítólagos giga-letöltők megjelenését valaki mutassa már meg a bixen. :)

#2738 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:32

Idézet: maxt - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 15:26

Egy bittel sem töltök többet, mint ezelőtt.

Na itt a probléma. A gond az, hogy mindenki csak saját magából indul ki. Nem csak azt kell nézni, hogy én mennyit töltök le hanem azt, hogy más mennyit tölt le. A korlátozás valami miatt ugyebár bekövetkezett. Inkább az okokra kellene rávilágítani nem pedig siránkozni.

#2739 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:33

Idézet: koogloaf - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 14:15

Pff... Igazából nem értem, miért pont most akad ki mindenki. Nálunk (Bp, II. ker.) már jóideje a béka segge alatt mozog a nem chellós p2p-sebesség. 3 hónap alatt már egészen megszoktam... :s Ezek szerint eddig mindenkinél happy volt minden?

A kiakadás nem mai!
Ellenben, hogy ez mostmár a szerződésben is benne lesz, és a hűségnyilatkozatos tehetetlen az ellen, ez a mai problémázás fő apropója.
Bizonyos alkalmazások (filecserélők) számára használható sávszélt a minimumérték alá veszi vissza a szolgáltató, állítása szerint a hálózat érdekében, a szolgáltatáskor viszont én egy forgalmi korláttal rendelkező teljes körű internetelérésre kötöttem szerződést.

Kicsit más már a helyzet!

maxt

#2740 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:35

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 14:32

Na itt a probléma. A gond az, hogy mindenki csak saját magából indul ki. Nem csak azt kell nézni, hogy én mennyit töltök le hanem azt, hogy más mennyit tölt le. A korlátozás valami miatt ugyebár bekövetkezett. Inkább az okokra kellene rávilágítani nem pedig siránkozni.

Ez az előfizetők dolga? Nyomozni az okokat, megkeresni a giga-letöltőket? :)

Ha a hentes romlott húst ad, akkor felkerekedsz és megkeresed, hogy hol és kinél romlott meg a tehén? A hentes dolga, hogy csak rendes húst adjon el neked.

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.