HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. Értékeld a témát: -----

#2761 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 04. 15:30

"A szolgáltató az Internet kiegészítő díjcsomag és a chello szolgáltatási csomagok tekintetében olyan hálózatkezelési rendszert alkalmaz, amely a szűkös kapacitású erőforrások – a szolgáltató hálózata biztonságának fenntartása és az előfizetők közössége érdekeinek elsődlegességén alapuló – hatékony kihasználását teszi lehetővé."

Ez igen!  :" az előfizetők közössége érdekeinek elsődlegességén alapuló "

Kapitalistából átmentünk szamaritánusba.

#2762 Felhasználó inaktív   zoz2000 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 04. 16:04

Sziasztok!
Én is csatlakozom az elégedetlenkedők táborába, de közben felvetnék egy dolgot amit nem nagyon láttam eddig itt.

Szerintem biztos van rá mód -egy program- amit használva nem p2p-nek érzékeli a UPC a forgalmunkat..és aki jobban ért a dologhoz biztos meg fogja csinálni ezt a programot, mert érdeke lesz..aztán mehetnek a levesbe :D
Vagy rosszul tudom és nem lehet megkerülni? Bár eddigi tapasztalataim alapján mindnre van ellenszer..

Üdv!

#2763 Felhasználó inaktív   Adam(...) 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 16:08

Idézet: loopylime - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 15:07

és valaki magyarázza meg nekem, hogy mit csinál havi 250gb-ban

napi egy dvd9 hd filmmel megvan, azt meg nem nagy kunszt összehozni, nem olyan sok az a 250 giga

#2764 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 16:09

Idézet: zoz2000 - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 16:04

Sziasztok!
Én is csatlakozom az elégedetlenkedők táborába, de közben felvetnék egy dolgot amit nem nagyon láttam eddig itt.

Szerintem biztos van rá mód -egy program- amit használva nem p2p-nek érzékeli a UPC a forgalmunkat..és aki jobban ért a dologhoz biztos meg fogja csinálni ezt a programot, mert érdeke lesz..aztán mehetnek a levesbe :D
Vagy rosszul tudom és nem lehet megkerülni? Bár eddigi tapasztalataim alapján mindnre van ellenszer..

Üdv!

Állítólag (még) nem lehet megkerülni.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2765 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 16:11

Idézet: Adam(...) - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 16:08

napi egy dvd9 hd filmmel megvan, azt meg nem nagy kunszt összehozni, nem olyan sok az a 250 giga

Na, ezért mindjárt kapni fogsz . ;)  :]  :]  :box2:

#2766 Felhasználó inaktív   JuanPrimero 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 06. 04. 16:13

Idézet: zoz2000 - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 16:04

Sziasztok!

Üdv!

Ez egy nagyon jó meglátás, hogy mindenre van megoldás! Teljesen egyetértek ezzel! A torrentnél, pl uTorrentnél van titkosítási mód, de szerintem az már elavult, semmit se ér. Viszont valóban nem kell aggódni, mert szerencsére 100x értelmesebb emberek ülnek a net ezen oldalán, mint a csellónál (egyáltalán nem sértésnek szánom! Semmi bajom az igazi júpíszís szakemberekkel!!) Biztos lesz vki, aki kitalál vmit, kb olyan, mint a crackelés és a védelmek harca.

És nem is olyan nehéz 100gigákat letölteni. Egy 1mbit feltöltéssel, csak feltölteni lehetne töb bmint 250gigát, anélkül, hogy bármit letöltenél. Nekem is már kb.2 hete iszonyat fos a net, főleg külföldre! Az szánalmasan szar, mint mondjuk csóri magyar server hostingéknál (3mbit külföld..)
Eskü nemtom mibe fájna szinte korlátlan BELSŐ sávszél. Már az is egy normálisabb lépés lenne! Szeretném jelezni, hogy jelenleg SOKKAL lassabb a netem, mint mondjuk egy éve. Dolgózónet mostmár átbaszás/kamu mérik a belső forgalmat, nincs mac csere, korlátozzák a p2p... SEMMI JÓ HÚZÁSA NEM VOLT A UPC-nek!! :reklamacio:

Ja és szerintetek hány ilyen ultra hardcore upc-s letöltő van hazánkban?!? Max. 2000! NC a rendszerre, ha ez odabasz :omg:

Szerkesztette: JuanPrimero 2007. 06. 04. 16:15 -kor

#2767 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 16:25

És tessék mondani, az ÁSzF változásokról nem lehet időben tájékoztatást kapni? Vagy nekem kell hetente megnézni a weboldalt? Mass mail macerás? Mindamellet nem igazán érdekel, min, ahogy a p2p-sem, majd lejön valamikor. Annyira semmi sem sürgős.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#2768 Felhasználó inaktív   boss-STEPHEN 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 16:28

nem sokara lejar a huseg (asszem aug.), ha addig nem lesz valtozas dobbantok, es az ismerettsegi koromet i tajekoztatom a dolgokrol, ez mar kapasbol olyan 15-20 - chello user ;) ha igy allnak hozzank, en is igy allok hozzajuk.
Asus Maximus Formula - Intel Core 2 Quad Q6600 G0 3,6GHz @ 1,32V - BFG 8800GTS 512 - 2x1GB Crucial Ballistix Tracer 1200MHz @ 2,18V -  Corsair 750W - SilverStone TJ-09 - Samsung 22" LCD - SB X-Fi Elite Pro - 1,5TB WD

#2769 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 16:38

"A Google, az Altavista, a ChaCha, az Exalead, a Lycos, az MSN Search, a Webcrawler, a Yahoo és társaikat sokmillióan használják. A háttérben a szakemberek már a keresők új generációján dolgoznak. A kulcsszó a kutatók szerint a szemantikus web.

Érdekes jövőképet vázoltak fel Wolfgang Wahlster, a Német Mesterséges Intelligencia Kutatóközpont (DFKI) munkatársa és társai egy a Berlinben a keresők jövőjéről tartott konferencián. Mi történne, ha például ötvöznénk a hagyományos keresőket és a fájlcserélő technikákat? Nos, a P2P-technológia a német szakember szerint kiváló alapja lehetne a jelenleginél még jobb kutatószolgáltatások létrehozásának."

Szerkesztette: killa 2007. 06. 04. 16:38 -kor

#2770 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 17:21

Idézet: chelloboy - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 16:15

Július 01-től ÁSZF változás.... de jó, hogy hallgatólagosan elismeri a UPC a chellós problémákat, de ahelyett, hogy kiállna a jónép elé, hogy hát sorry, ilyen meg amolyan problémák vannak és alulterveztünk , nem gondoltuk át, meg a marketing fontosabb, mint az, hogy valójában mit is tud a rendszerünk stb. stb-- ehelyett inkább berak egy passzust az ÁSZF- be, hogy a jónép előtt tudjon mivel takarózni és ne nagyon kelljen a problémákkal foglalkozni!

Mi változik benne? (nem olvstam)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2771 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 17:23

Idézet: killa - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 16:38

"A Google, az Altavista, a ChaCha, az Exalead, a Lycos, az MSN Search, a Webcrawler, a Yahoo és társaikat sokmillióan használják. A háttérben a szakemberek már a keresők új generációján dolgoznak. A kulcsszó a kutatók szerint a szemantikus web.

Érdekes jövőképet vázoltak fel Wolfgang Wahlster, a Német Mesterséges Intelligencia Kutatóközpont (DFKI) munkatársa és társai egy a Berlinben a keresők jövőjéről tartott konferencián. Mi történne, ha például ötvöznénk a hagyományos keresőket és a fájlcserélő technikákat? Nos, a P2P-technológia a német szakember szerint kiváló alapja lehetne a jelenleginél még jobb kutatószolgáltatások létrehozásának."

Nem ismerik, betiltják!

Engedtessék meg visszaidézni egy fél éves írást.
Komplexebb a dolog, mint ahogy első látásra kinéz!

A tartalomszolgáltatók elvárják a távközlési cégektől, hogy hálózatukon keresztül elérhetők legyenek.
A távközlési cégeknek semmi sem elég (és visszasírják a matáv féle monopolhelyzetet, ahol a semmiért el lehetett kérni rengeteget!) esetleg bizonyos szolgáltatók felé magasabb elérési sebességet biztosítanak.
A hardvergyártók az eladott eszközök egy részét még azért használni akarják.

Sok üzleti érdek ütközik itt, és természetesen a felhasználók szívják meg, és fizetnek egyre többet!

Katt!

maxt

#2772 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 17:55

Idézet: loopylime - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 15:07

najó, számoljunk egy kicsit: most adnak átlagban 50kb/s p2p letöltést. 1 hónap (30×24×60×60=) 2 595 000 másodperc. 2 595 000 s × 50kb/s= 129 600 000 kb = (durván) 123.6 GB. Ez több mint 4szerese a március 1. előtti korlátnak...

nem én írom először, hogy nem feltétlenül azért kell valamelyes sebesség, hogy azzal éjjel-nappal töltsek  :rolleyes: amúgy én spec nem hagynám itt a gépet bekapcsolva, nettel, míg munkában/Kedvesnél/anyámnál/túrán vagyok, sőt, alapvetően éjszakára is ki akarom kapcsolni, ha lehet (amúgyis túl sokszor ébredek arra, hogy lefagyott a tűzfal, hétvégén cserélek gépet =)).
s igenis, ha valamit meg akarok nézni, akkor nem mindegy, hogy 6 vagy 1 óra alatt jön le. megszoktam pár hónappal ezelőttről, hogy nem 20-30k-s a letöltésem. a vacsorám is az, amire akkor este vágyom, nem főzöm meg előre 2 nappal...

#2773 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 18:05

Idézet: laci85 - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 16:01

http://digikabel.hu/

Szerintem ez sokkal jobb mint a UPC csak sajnam ég tart a hüség a UPc-nél  :mad:

És ez a UPC-s koaxon megy?

Igazából nekem a p2p korlátozás mértékével van csak bajom. Legalább a régi classic-os sebességet érné el. Ha ez így marad 100 k/s-en, akkor irány a minimum csomag, hacsak nem sikerül szolgáltatót váltani (adsl nincs - 13. kerület).

#2774 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 18:18

Idézet: BigDil - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 18:05

És ez a UPC-s koaxon megy?

Nem.

#2775 Felhasználó inaktív   Élek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 18:35

Idézet: boss-STEPHEN - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 16:28

nem sokara lejar a huseg (asszem aug.), ha addig nem lesz valtozas dobbantok, es az ismerettsegi koromet i tajekoztatom a dolgokrol, ez mar kapasbol olyan 15-20 - chello user ;) ha igy allnak hozzank, en is igy allok hozzajuk.

Ezzel én is így vagyok. Ha ez így marad, akkor lépek le 3-4 hónap mulva én is az UPC-től. És gondolom teljes haveri köröm is miután most körbe küldöm mindenkinek ezt a nem korrekt lépést. A többiek akik a 10mbit hallatán át akartak jönni, ezután inkább maradnak a saját nem ily rosszul működő szolgáltatójuknál.
Nemsokára a Youtube, és a hasonló oldalak kerülnek terítékre ha ez így megy tovább. Ezeken az oldalakon is minél több ember lóg, akkor ezek szerint a P2P csak a kezdet az Upc-nél.

#2776 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 19:07

Idézet: Élek - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 18:35

Ezzel én is így vagyok. Ha ez így marad, akkor lépek le 3-4 hónap mulva én is az UPC-től. És gondolom teljes haveri köröm is miután most körbe küldöm mindenkinek ezt a nem korrekt lépést. A többiek akik a 10mbit hallatán át akartak jönni, ezután inkább maradnak a saját nem ily rosszul működő szolgáltatójuknál.
Nemsokára a Youtube, és a hasonló oldalak kerülnek terítékre ha ez így megy tovább. Ezeken az oldalakon is minél több ember lóg, akkor ezek szerint a P2P csak a kezdet az Upc-nél.

Talan ezeket a talalgatasokat celszerubb lenne egy "?" jellel lezarni.

Egyebkent nem ertem miert jo ha naponta elsirja mindenki a banatat, hogy "jaj a csunya gonosz upc limitalja a p2pt", megbeszeltuk mar parszor a problemat...

#2777 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 19:16

Idézet: killa - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 19:18

Nem.

Közben nézem, és ez a digikábel végülis az emktv. Az meg itt a lefedettségi térképük alapján nincs.
Tud valaki valamilyen épkézláb alternatívát a 13. kerületben?

#2778 Felhasználó inaktív   Lager 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 19:19

VAZZ DIGInél 4/4MB tényleg csak 4,5 rongy? Akkor valszeg én is lépek

#2779 Felhasználó inaktív   cajszi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 06. 04. 19:25

Egyébként a chellos hálón belül megy szépen a p2p is maxon, változatlanul ki lehetne használni a régi chellos összefogást...

#2780 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 19:44

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 15:19

Röpke számolás. Ha 10000 felhasználó tartozik a 250 GB korlátot elérők közé, akkor cca 7,7 Gb/s-os sávszélességet használnak. Amennyiben ennek a tizede, akkor meg 0,77Gb/s, azaz kb.  770 Mb/s. Ekkora sávszélességet pedig kell bírnia a hálózatnak. Amennyiben nem, akkor az egész emelés túlméretezett volt. Persze nem tudom, hogya fejállomásokon mekkora uplinkek vannak pontosan, illetve mennyi a user/fejállomás arány. Érzésem szerint bizonyos területeken "ész"  nélkül beközöttek egy fejállomás alá több előfizetőt is, mint amennyit a rendszer elbírt. Nem tudom, milyen a szimetrikus terheléselosztás sem, ezek nem publikus infók, de gyanítom, valahol itt kell a mostanában tapasztalt jelenségekre az okokat keresni.
NSD? :)

Effektíve a terhelési adatok nyilván nem azok, de próbáljunk meg mindenki által hozzáférhető vagy általános információkból építkezni:

- egy darab chello prof csomag 20 MBit-et bír
- egy darab EuroDOCSIS downstream channel a szabványban definiált érték szerint 55 MBit
- egy darab professional-re warezhuszár 24/7-ben forgalmazó gépének az átlagos sávszélességhasználata (számára ideális esetben) alulról közelíti a 20 MBit/sec-et.
- egy darab bármilyen chello csomagra előfizető egységsugarú, egybites átlaguser átlagos sávszélkihasználtsága 64 kbit/sec (egybites userünk havi 5GB-t forgalmaz naponta a 16-22h közötti időszakban - ő egy teljesen átlagos magyar internetező, és mint ilyen, jó 80%-os többségben van)

A fentieket ha összefésüljük, mit kapunk? Egy darab ED DS channel ki tud szolgálni
a) többszázas nagyságrendű egybites usert
b) 2-3 komoly töltögetőt

A bevételi oldalt gondolom nem kell összehasonlítani, triviális, hogy átlagos magyar ISP az a) esetnek örül jobban. Csakhogy! Nincsenek ilyen ideális esetek, és minden egyes DS csatornán akadhat a párszáz egybites user között néhány, aki n * 10G-t, kevesebb, aki n * 100G-t és elvétve aki ennél is jóval többet forgalmaz. Namost ha 2-3db ilyen user a technológiából adódóan tönkrevághatja párszáz másik szolgáltatását, akkor triviális megoldásként ott a QoS. Határozzunk meg alkalmazási szinteket, osztályozzuk őket és biztosítsunk elsőbbséget az arra érdemesnek, mert ő termel profit, őt szeretjük vagy szimplán mert az az alkalmazás érzékeny a késleltetésre (voip, gaming..).

Márpedig statisztikailag minden node-on lakhat (és lakik is) heavy user, tehát indokolt az egybitesek védelme tőlük, hiszen ők az elképesztően nagy többség. Például olyan módon lehet őket megvédeni, hogy az általuk használt csomagoknak elsőbbséget adunk. Amikor tehát csúcsidő van, többen használnak http-t, nézegetnek youtube-ot, leveleznek, játszanak, adott kapacitálsból nagyobb részt falnak fel a p2p rovására. Este aztán lefekszenek aludni, csökken a terheltség és máris több maradt a p2p-nek, a queue-ban lévő letöltések meglódulnak és mire reggel felkelsz, le is ért a kedvenc sorozatod, amit a kliensed RSS-en már behúzott a kedvenc torrent protálodról.

Zoli62, az elméleted tehát ott hibádzik, hogy a szűk keresztmetszet jellemzően nem a nagy, agregált forgalmat áteresztő pontokon szokott lenni (azaz hiába nézegetitek, mennyit bírna még a két BIX link), hanem a fogyasztóhoz közeli szakaszokon (a last mile-on). Azt pedig csak a hálózat felügyeletéért felelősök látják, és annak a bővítése emészt fel igazán nagy összegeket.

(Ja, az egybites user pedig nem sarkított példa, a felhasználói szokásokról szóló online szakirodalom biztos, hogy megerősít. Mint ahogy a warezhuszár sem sarkított. Sajnos.)

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.