UPC chello: bővítések és volt korlátozások X.
Elküldve: 2007. 06. 04. 15:30
Ez igen! :" az előfizetők közössége érdekeinek elsődlegességén alapuló "
Kapitalistából átmentünk szamaritánusba.
Elküldve: 2007. 06. 04. 16:04
Én is csatlakozom az elégedetlenkedők táborába, de közben felvetnék egy dolgot amit nem nagyon láttam eddig itt.
Szerintem biztos van rá mód -egy program- amit használva nem p2p-nek érzékeli a UPC a forgalmunkat..és aki jobban ért a dologhoz biztos meg fogja csinálni ezt a programot, mert érdeke lesz..aztán mehetnek a levesbe
Vagy rosszul tudom és nem lehet megkerülni? Bár eddigi tapasztalataim alapján mindnre van ellenszer..
Üdv!
Elküldve: 2007. 06. 04. 16:08
Idézet: loopylime - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 15:07
napi egy dvd9 hd filmmel megvan, azt meg nem nagy kunszt összehozni, nem olyan sok az a 250 giga
Elküldve: 2007. 06. 04. 16:09
Idézet: zoz2000 - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 16:04
Én is csatlakozom az elégedetlenkedők táborába, de közben felvetnék egy dolgot amit nem nagyon láttam eddig itt.
Szerintem biztos van rá mód -egy program- amit használva nem p2p-nek érzékeli a UPC a forgalmunkat..és aki jobban ért a dologhoz biztos meg fogja csinálni ezt a programot, mert érdeke lesz..aztán mehetnek a levesbe
Vagy rosszul tudom és nem lehet megkerülni? Bár eddigi tapasztalataim alapján mindnre van ellenszer..
Üdv!
Állítólag (még) nem lehet megkerülni.
Elküldve: 2007. 06. 04. 16:11
Idézet: Adam(...) - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 16:08
Na, ezért mindjárt kapni fogsz .
Elküldve: 2007. 06. 04. 16:13
Idézet: zoz2000 - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 16:04
Üdv!
Ez egy nagyon jó meglátás, hogy mindenre van megoldás! Teljesen egyetértek ezzel! A torrentnél, pl uTorrentnél van titkosítási mód, de szerintem az már elavult, semmit se ér. Viszont valóban nem kell aggódni, mert szerencsére 100x értelmesebb emberek ülnek a net ezen oldalán, mint a csellónál (egyáltalán nem sértésnek szánom! Semmi bajom az igazi júpíszís szakemberekkel!!) Biztos lesz vki, aki kitalál vmit, kb olyan, mint a crackelés és a védelmek harca.
És nem is olyan nehéz 100gigákat letölteni. Egy 1mbit feltöltéssel, csak feltölteni lehetne töb bmint 250gigát, anélkül, hogy bármit letöltenél. Nekem is már kb.2 hete iszonyat fos a net, főleg külföldre! Az szánalmasan szar, mint mondjuk csóri magyar server hostingéknál (3mbit külföld..)
Eskü nemtom mibe fájna szinte korlátlan BELSŐ sávszél. Már az is egy normálisabb lépés lenne! Szeretném jelezni, hogy jelenleg SOKKAL lassabb a netem, mint mondjuk egy éve. Dolgózónet mostmár átbaszás/kamu mérik a belső forgalmat, nincs mac csere, korlátozzák a p2p... SEMMI JÓ HÚZÁSA NEM VOLT A UPC-nek!!
Ja és szerintetek hány ilyen ultra hardcore upc-s letöltő van hazánkban?!? Max. 2000! NC a rendszerre, ha ez odabasz
Szerkesztette: JuanPrimero 2007. 06. 04. 16:15 -kor
Elküldve: 2007. 06. 04. 16:25
Elküldve: 2007. 06. 04. 16:28
Elküldve: 2007. 06. 04. 16:38
Érdekes jövőképet vázoltak fel Wolfgang Wahlster, a Német Mesterséges Intelligencia Kutatóközpont (DFKI) munkatársa és társai egy a Berlinben a keresők jövőjéről tartott konferencián. Mi történne, ha például ötvöznénk a hagyományos keresőket és a fájlcserélő technikákat? Nos, a P2P-technológia a német szakember szerint kiváló alapja lehetne a jelenleginél még jobb kutatószolgáltatások létrehozásának."
Szerkesztette: killa 2007. 06. 04. 16:38 -kor
Elküldve: 2007. 06. 04. 17:21
Idézet: chelloboy - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 16:15
Mi változik benne? (nem olvstam)
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2007. 06. 04. 17:23
Idézet: killa - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 16:38
Érdekes jövőképet vázoltak fel Wolfgang Wahlster, a Német Mesterséges Intelligencia Kutatóközpont (DFKI) munkatársa és társai egy a Berlinben a keresők jövőjéről tartott konferencián. Mi történne, ha például ötvöznénk a hagyományos keresőket és a fájlcserélő technikákat? Nos, a P2P-technológia a német szakember szerint kiváló alapja lehetne a jelenleginél még jobb kutatószolgáltatások létrehozásának."
Nem ismerik, betiltják!
Engedtessék meg visszaidézni egy fél éves írást.
Komplexebb a dolog, mint ahogy első látásra kinéz!
A tartalomszolgáltatók elvárják a távközlési cégektől, hogy hálózatukon keresztül elérhetők legyenek.
A távközlési cégeknek semmi sem elég (és visszasírják a matáv féle monopolhelyzetet, ahol a semmiért el lehetett kérni rengeteget!) esetleg bizonyos szolgáltatók felé magasabb elérési sebességet biztosítanak.
A hardvergyártók az eladott eszközök egy részét még azért használni akarják.
Sok üzleti érdek ütközik itt, és természetesen a felhasználók szívják meg, és fizetnek egyre többet!
Katt!
maxt
Elküldve: 2007. 06. 04. 17:55
Idézet: loopylime - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 15:07
nem én írom először, hogy nem feltétlenül azért kell valamelyes sebesség, hogy azzal éjjel-nappal töltsek
s igenis, ha valamit meg akarok nézni, akkor nem mindegy, hogy 6 vagy 1 óra alatt jön le. megszoktam pár hónappal ezelőttről, hogy nem 20-30k-s a letöltésem. a vacsorám is az, amire akkor este vágyom, nem főzöm meg előre 2 nappal...
Elküldve: 2007. 06. 04. 18:05
Idézet: laci85 - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 16:01
És ez a UPC-s koaxon megy?
Igazából nekem a p2p korlátozás mértékével van csak bajom. Legalább a régi classic-os sebességet érné el. Ha ez így marad 100 k/s-en, akkor irány a minimum csomag, hacsak nem sikerül szolgáltatót váltani (adsl nincs - 13. kerület).
Elküldve: 2007. 06. 04. 18:18
Idézet: BigDil - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 18:05
Nem.
Elküldve: 2007. 06. 04. 18:35
Idézet: boss-STEPHEN - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 16:28
Ezzel én is így vagyok. Ha ez így marad, akkor lépek le 3-4 hónap mulva én is az UPC-től. És gondolom teljes haveri köröm is miután most körbe küldöm mindenkinek ezt a nem korrekt lépést. A többiek akik a 10mbit hallatán át akartak jönni, ezután inkább maradnak a saját nem ily rosszul működő szolgáltatójuknál.
Nemsokára a Youtube, és a hasonló oldalak kerülnek terítékre ha ez így megy tovább. Ezeken az oldalakon is minél több ember lóg, akkor ezek szerint a P2P csak a kezdet az Upc-nél.
Elküldve: 2007. 06. 04. 19:07
Idézet: Élek - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 18:35
Nemsokára a Youtube, és a hasonló oldalak kerülnek terítékre ha ez így megy tovább. Ezeken az oldalakon is minél több ember lóg, akkor ezek szerint a P2P csak a kezdet az Upc-nél.
Talan ezeket a talalgatasokat celszerubb lenne egy "?" jellel lezarni.
Egyebkent nem ertem miert jo ha naponta elsirja mindenki a banatat, hogy "jaj a csunya gonosz upc limitalja a p2pt", megbeszeltuk mar parszor a problemat...
Elküldve: 2007. 06. 04. 19:16
Idézet: killa - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 19:18
Közben nézem, és ez a digikábel végülis az emktv. Az meg itt a lefedettségi térképük alapján nincs.
Tud valaki valamilyen épkézláb alternatívát a 13. kerületben?
Elküldve: 2007. 06. 04. 19:19
Elküldve: 2007. 06. 04. 19:25
Elküldve: 2007. 06. 04. 19:44
Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 15:19
NSD?
Effektíve a terhelési adatok nyilván nem azok, de próbáljunk meg mindenki által hozzáférhető vagy általános információkból építkezni:
- egy darab chello prof csomag 20 MBit-et bír
- egy darab EuroDOCSIS downstream channel a szabványban definiált érték szerint 55 MBit
- egy darab professional-re warezhuszár 24/7-ben forgalmazó gépének az átlagos sávszélességhasználata (számára ideális esetben) alulról közelíti a 20 MBit/sec-et.
- egy darab bármilyen chello csomagra előfizető egységsugarú, egybites átlaguser átlagos sávszélkihasználtsága 64 kbit/sec (egybites userünk havi 5GB-t forgalmaz naponta a 16-22h közötti időszakban - ő egy teljesen átlagos magyar internetező, és mint ilyen, jó 80%-os többségben van)
A fentieket ha összefésüljük, mit kapunk? Egy darab ED DS channel ki tud szolgálni
a) többszázas nagyságrendű egybites usert
b) 2-3 komoly töltögetőt
A bevételi oldalt gondolom nem kell összehasonlítani, triviális, hogy átlagos magyar ISP az a) esetnek örül jobban. Csakhogy! Nincsenek ilyen ideális esetek, és minden egyes DS csatornán akadhat a párszáz egybites user között néhány, aki n * 10G-t, kevesebb, aki n * 100G-t és elvétve aki ennél is jóval többet forgalmaz. Namost ha 2-3db ilyen user a technológiából adódóan tönkrevághatja párszáz másik szolgáltatását, akkor triviális megoldásként ott a QoS. Határozzunk meg alkalmazási szinteket, osztályozzuk őket és biztosítsunk elsőbbséget az arra érdemesnek, mert ő termel profit, őt szeretjük vagy szimplán mert az az alkalmazás érzékeny a késleltetésre (voip, gaming..).
Márpedig statisztikailag minden node-on lakhat (és lakik is) heavy user, tehát indokolt az egybitesek védelme tőlük, hiszen ők az elképesztően nagy többség. Például olyan módon lehet őket megvédeni, hogy az általuk használt csomagoknak elsőbbséget adunk. Amikor tehát csúcsidő van, többen használnak http-t, nézegetnek youtube-ot, leveleznek, játszanak, adott kapacitálsból nagyobb részt falnak fel a p2p rovására. Este aztán lefekszenek aludni, csökken a terheltség és máris több maradt a p2p-nek, a queue-ban lévő letöltések meglódulnak és mire reggel felkelsz, le is ért a kedvenc sorozatod, amit a kliensed RSS-en már behúzott a kedvenc torrent protálodról.
Zoli62, az elméleted tehát ott hibádzik, hogy a szűk keresztmetszet jellemzően nem a nagy, agregált forgalmat áteresztő pontokon szokott lenni (azaz hiába nézegetitek, mennyit bírna még a két BIX link), hanem a fogyasztóhoz közeli szakaszokon (a last mile-on). Azt pedig csak a hálózat felügyeletéért felelősök látják, és annak a bővítése emészt fel igazán nagy összegeket.
(Ja, az egybites user pedig nem sarkított példa, a felhasználói szokásokról szóló online szakirodalom biztos, hogy megerősít. Mint ahogy a warezhuszár sem sarkított. Sajnos.)

Súgó
A téma zárva.