Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 21:12
Egyrészt ez a mentalitás a probléma (No offense Qtya), hogy ha már ott a tíz/húsz megabit, akkor fáj, ha nincs épp adatforgalom, hiszen akkor épp nem kapsz semmit a pénzedért.
Ha kocsit veszel, azzal sem akarsz majd mindig 200 al menni, csak mert lehet, és mert fizettél érte. Vagy ha akarsz is, nem lehet, mivel a többi ember is szeretne biztonságosan közlekedni, ezért az okosok azt mondták, hogy csak 130 al mehetsz, hiába tudnál akár a háromszorosával is menni. Ismerős?
Én azért fizetek, hogy pl httpről, ftpről pillanatok alatt lejöjjön akármi, vagy felmenjen, ha épp az kell. A szolgáltatás is erre van kitalálva btw. Ha te 24/7 10/1 megabiten akarsz forgalmazni, ott a bérelt vonal.
Ami pedig a szerződésben van, az pedig valami nevetséges érték, és ha jól tudom, az is csak a headendig. Azt garantálják, nem a megabitet. A törvény szerint ugyan minimum szélessávot kell garantálni, de a törvény már pár éves, akkor meg még ugye a fél megabit is jó volt.
Akik pedig tényleg folyton csak töltenek, hogy dee, egyszer majd megnézem, persze, csak legyen meg, stb, azok húzzanak a búsba az anyagi érveléssel. Számolják ki, hogyha nem tudnák összewarezolni a havi 250 giga akármit, hanem boltban kéne megvenni, pénzért, az mennyibe kerülne. Nem tízezerbe ugye?
Lehet azt is mondani, hogy a p2p legális, persze, az, de ki használja arra? Aki igen, annak nem kell havi 250g legális anyag, az tuti. Ha meg annyi demót meg hd trailert meg tud nézni, akkor menjen el dolgozni a rohadt lustája.
Tudom, a levegőbe beszélek jó szokás szerint, de sírós arcok: STFU
Régen olyan jó kis topic volt ez, most meg csak egy rinyaláda az egész. Nektek rossz, tudjuk. Értettük elsőre is, együttérzünk, whatever, ez nem elég? Nem lehet abbahagyni a sírást, és folytatni a magasröptű eszmecserét? Aki azt hiszi, hogy a UPC majd pár tucat hwsws miatt policyt változtat, az ébredjen fel végre. Ha 1-2 ezer heavy user hirtelen felmondana, szerintem náluk már bontódna a pezsgő.
NSD nem mesélnél az esetleges jövőbeli Docsis 3.0 upgraderől esetleg?
ps: követ kérek, negyvenkettőt
szerk: nyolckerben 200k a p2p down, jóaz, ráérek, stb.
köszi az okoskodást és hogy beosztod hogy mire használjam fel a szerződésem!
ha 200al NEM akarnék menni, akkor biztos nem porsche-t vennék!
azt meg majd én eldöntöm, hogy mikor van kedvem autózni és mennyit! ha én 5éig lerántom a 250GBomat és utána 25 napig szopok, az az én magánügyem! ha átlépem az engedélyezettet majd büntit kapok, de addig majd én beosztom magamnak!
hogy te a 10/1 HTTPésre fizeted az a te magánügyed! úgy gondoltad neked annyi kell, ARRA a módra így előfizettél.. én meg úgy gondoltom nekem meg MÁSIK módra kell a speed... ugyan annyit fizetünk? IGEN! ugyan annyi a limitünk? IGEN! akkor???
ennyi erővel te is húzzál bérelt vonalra, mert leszarom, hogy lassú a böngészésed... az én pénzem büdösebb, hogy te neted ua-ért gyorsabb? akkor?
és talán a szolgáltató szarságaiért nem a felhasználók a hibásak! annyit vállaljon be, amit teljesíten is tud!
elmész egy szállóba, kiveszed a szobát, KIFIZETED, utána közli a portás, bocsi, karcsú a vízrendszer, ezért a többiek érdekében, csak napi 2 azaz kettő percni fürdés van engedélyezve... ugye nem tennéd szóvá? mert te pont olyan vagy...
törvény pár éves... félmegabit... hát ja, akkor még jó volt a fél megabit, amiért nem kb 12e fizettem mind most... arról nem beszélve nem évekkel ezelőtt, hanem 1 éve kötöttem szerződést és nem fél megabitre hanem 3ra és nem 50kbra
miért húzzunk a búsba az anyagi érveléssel? én mondtam az UPCnek, hogy mennyi legyen a csomag ára? NEM! ő találta ki! ő vállalta! AKKOR LEHET TELJESÍTENI IS!
és még fokozhatnám...
és neked minden "rinya" ami téged nem érint...
végülis én is szarnék rá ha neked lenne szar a neted TÖBB MINT 3HÓNAPIG!!! nem kapnál csak 50kb-ot P2P havi 10+ért.... ezt a sebességet minimum csomagban is megkapnám, majd harmad áron...
tehát végül is jogos üzleti magatartás a szolgáltató részéről, én vagyok a gennyláda, hogy elvárom a pénzemért azt, amit reklámoznak és amiért fizetek...
brilliáns érvelés maskim! briliáns!