HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 24. 05:14

Na, egy átmeneti félmegoldás azoknak, akiknek félholt a torrent (0-néhány k le és fel, peerek eldobálása, stb.): alaposan korlátozzátok le a feltöltést: amely érték körül most mozog (nálam 5k vált be, előtte 3 és 7 között ugrált). Hogy ez miért jó? Mert a kifelé irányuló BT forgalom van drasztikusabban lekorlátozva, és hasonló eset áll elő, mint főleg ADSL-nél, amikor túl magas a kifelé/felfelé irányuló forgalom, és ez nem hagy elég sávszélt pl. a lefelé irányulóhoz járuló protokoll-forgalomnak, amitől az erősen akadozik, stb. Így sikerült elérni szerény, de legalább már viszonylag stabil fel- és lefelé irányuló sebességeket (le pártíz k, fel meg a beállított 5).

#462 Felhasználó inaktív   Gizmoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 10:14

Van ,akinek még nem tud belépni a http://prov.chello.hu -ra?  :rolleyes:
Hihi már megoldottam onlájn upc :)

Szerkesztette: Gizmoka 2007. 03. 24. 10:46 -kor

Üdvicsek Gizmo

Asus P5B Core2Duo 6330 [húzatva 2.3Ghz] Samsung 3Gb DDR2 800 Ram [húzatva] Sapphire HD4850 1024MB GDDR3 PCTV PRO Tvkártya Samsung 120Gb + Samsung 320Gb SATA II 16Mb Monitor : MAG 786PF , Sony G420 , Router : Edimax  BR-6574N Wireless Router     Nekem megfelel :)

#463 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 10:24

Én pont tegnap regisztráltam át a MAC-et.

#464 Felhasználó inaktív   Gizmoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 11:01

Komoly most beszéltem egy UPC online lévő emberrel mindent leírt részletesen miért vannak ilyen ugymond lassítások a p2p-be.  :)
Nem korlátozás ,bár szerintem annak is lehet hívni :)

Idézet

Jelenleg az internetes forgalom kb 80-90%-s p2p forgalomból adódik, így nyilván itt lesz a leginkább szembetűnő, hogy kisebb prioritással működik.
A rendszer lényege, hogy a VPN, SSH, web, email, online játékok, skype (és társai) megbízhatóbban működhessenek.
Sajnos mivel adott sávszélességgel dolgozunk, így valamiből "el kell csípni".

Tehát ,amiböl elcsíptek az a p2p  :rolleyes:
Ez ellen nincs mit tenni.  :rolleyes:

Szerkesztette: Gizmoka 2007. 03. 24. 11:01 -kor

Üdvicsek Gizmo

Asus P5B Core2Duo 6330 [húzatva 2.3Ghz] Samsung 3Gb DDR2 800 Ram [húzatva] Sapphire HD4850 1024MB GDDR3 PCTV PRO Tvkártya Samsung 120Gb + Samsung 320Gb SATA II 16Mb Monitor : MAG 786PF , Sony G420 , Router : Edimax  BR-6574N Wireless Router     Nekem megfelel :)

#465 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 11:02

Hát Én sokáig Datanetes voltam és szerettem is őket....fél éve elköltöztünk a mostani helyünkre és hát UPC-t választhattam...nem nagyon repestem...az ügyfélszolgálatot is csak szídni bírtam, szívtam velük is rendesen mire megoldódott az átiratás/túlfizetés stb problemáim.
De most aztán úgy érzem, nem baj, hogy chello-s lettem...sőt jó is! Remélem nem lesznek vele gázok a jövőben.....igaz még vannak időszakok amikor ingatag a sebességmérő oldalak szerint, de ez akkor is rendkívüli, nem egészen 9k-ért:
Kép
Először írok ilyet:  :up: UPC :up:

#466 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 11:03

Valaki nem tudna egy olyan ipfilter.dat fájlt ajánlani ami chellos+monorteles userekhez is csatlakozik ? Vagy egy nem annyira szigoru tiltásokkal rendelkező chellos ipfeltert ?

#467 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 11:05

Idézet: Gizmoka - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 13:01

Komoly most beszéltem egy UPC online lévő emberrel mindent leírt részletesen miért vannak ilyen ugymond lassítások a p2p-be.  ...

Ja de ugye ez a para helyreáll fejlesztés után? Mert az szégyen lenne, ha nem, UPCből simán kinézem ezt az opciót is  :reklamacio:

#468 Felhasználó inaktív   Gizmoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 11:06

Idézet: CyberLord - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 12:05

Ja de ugye ez a para helyreáll fejlesztés után? Mert az szégyen lenne, ha nem, UPCből simán kinézem ezt az opciót is  :reklamacio:

Ezt nem kérdeztem meg elfelejtettem  :omg:  :o
Kérdezd meg rendesek :)
Áhhgrrr a chellon belüli forgalmat se kérdeztem meg  :(  :o
Pedig nekem össze vissza mér a mérőm.  :D
Ha valaki meg onlájnra kérdezze meg lécci ezeket :)
Üdvicsek Gizmo

#469 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 11:15

Idézet: Gizmoka - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 11:01

Meg jo, hogy ADSL-nel ilyen jellegu gond nincs...nekem is most kellett lemondani az ADSL-t, mivel Chellot akarok...azt hiszem, hogy csak 1ev huseg lesz ebbol. Nem mintha nagy torrentes lennek, de amikor 1x-2xszer szuksegem lenne valamire, akkor nem akarok napokat varni, amig lejon egy tetves sorozat. :mad:

#470 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 11:20

Csak ezért kéne egy pontosabb ipfilter fájl mert 300 seederből nem hiszem hogy csak 12 lenne chellos  :think:

Most ezt használom http://www.hondansr....zt/ipfilter.dat

Szerkesztette: laci85 2007. 03. 24. 11:35 -kor

#471 Felhasználó inaktív   Gizmoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 11:21

Minek ipfilter?  :confused:
Csatizol mindhez és ugy jön a cucc ,ahogy tud  :)
Üdvicsek Gizmo

#472 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 11:22

Idézet: foxyr - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 19:02

Mellesleg olcsobban. Nem is ertem az embereket, hogy miert a T-Online-t valasztjak, amikor az a legdragabb szolgaltato az orszagban. :confused:

Mert vannak olyan plusz szolgáltatásaik, amik másnak nincsenek. Pl az IPTV, és az ehhez kapcsolódó egyéb dolgok. Most még csak a HBO filmjei nézhetők tékaszerűen, de már szerződtek a Warnerrel és a Sonyval is.
Mikor kapsz te ilyet más szolgáltatónál?
Mondjuk az UPC-nél soha.

#473 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 11:26

Idézet: Gizmoka - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 11:01

Gondolom emelett az is ott van, hogy a felhasználók mekkora része a forgalom mekkora részét generálják.
Költség/árbevétel elemzés után könnyen kijöhet az is, hogy a a bevétel 80%-át hozó, nem p2p-művek előfizetők a forgalom 20%-át generálják (mennyiségben, végponti tcp session számban stb), akkor a bevétel 20%-át, de a forgalom 80%-át hozó p2p forgalmat nyugodtan megfoghatják.

A p2p terjedése alapvetően felrúgja a korábbi, "háztartási" nethasználat statisztikáit, így a költség/árbevétel arányokat is. Ennek most valamennyire elébe megy a upc a fejlesztésekkel,de nyilván figyelembe veszi, hogy a fejlesztési beruházásai a tömeges felhasználói szokások szerint a nagyobb számú felhasználók igényeit elégítse ki. A P2p-vel az a baj, hogy az alá nem lehet sosem megfelelő kapacitást tenni, mivel az alapból telítésbe viszi a hálózatot, voltaképpen a p2p (torrent főleg) egy "háziasított" Distributed Denial of Service támadás, ami a háziasítása során azonban nem tanulta meg, hogy képesnek kell lennie saját magának olyan határokat szabni, amit a hálózat teljes széthajtását megakadályozza. (Mint egy félig háziasított farkas, ami azért csorgatja a nyálát a pásztorra is, meg a nyájra is.)
Ha a teljes hálózatot közel 1:1 arányú link aggregátumok/uplink sebességekkel alakítják, ki, akkor persze lehetne ezt is korlátlanul tűrni, de az Internet sosem volt világméretű "LAN", az ilyen 1:1 arányú kapcsolatok még LAN szinten sem szoksásosak (48 portos 100Mbps/port switchnek sem .4.8Gbps az első szintű uplinkje, hanem max 1Gbps). Az 1:1 uplink arányú "internet" kialakításának és fenntartásának költségeit meg nem házi netszolgáltatási árakkal, hanem dedikált sávszélességű, bérelt vonalas kapcsolatok áraival lehet fenntartani.

#474 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 11:29

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 12:22

Mert vannak olyan plusz szolgáltatásaik, amik másnak nincsenek. Pl az IPTV, és az ehhez kapcsolódó egyéb dolgok. Most még csak a HBO filmjei nézhetők tékaszerűen, de már szerződtek a Warnerrel és a Sonyval is.
Mondjuk az UPC-nél soha.

Más DSL szolgáltatónál se nagyon, de asszem az online téka helyett a userek "olcsóbban" és máshonnan szerzik be azon filmalkotásokat, amik érdeklik őket és még "picivel" előbb is, mint ahogy ott megjelenik. :)
SZVSZ ez nagy tömegeket nem vonz, inkább az undorító reklámjaik miatt választják őket (apa, kezdődik / beszélgettem Krisztikével az új interneten...) no comment... :)

#475 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 11:33

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 11:22

Mondjuk az UPC-nél soha.

Nem, a T-onlinenak ugyanaz a vonzereje, mint mondjuk az OTP-nek, ELMŰnek stb: hogy helyben esetleg nincs más.
A UPC-nél az HBO-n kivül van néhány filmcsatorna.
A T-nek meg azért kell ez a hülye, "téka szerű" tv-nézés, mert nincs broadcast kapacitása.
A UPC-nek a unicast kapacitásából bármikor telhetne iptv indításra, de egyszerűen 50+ csatornával, közte a néhány átalánydíjas filmcsatornával nem nagyon kell ezen izmoznia.
Hogy hozzád hasonlóan tegyem fel én is a kérdést:

A UPC-nél nem fizetsz egyesével a filmnézésért, a havi díjért akár az összeset is megnézheted. Hol kapsz ilyet más szolgáltatónaál? Mondjuk a T-nél soha :D :D :D

#476 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 11:36

Idézet: Gizmoka - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 11:21

Minek ipfilter?  :confused:
Csatizol mindhez és ugy jön a cucc ,ahogy tud  :)

Hát mert ugy nem jön olyan gyorsan ha adsl-hez is csatlakozik. De ha csak chellosokhoz akkor jön full sebességen.
Csak még ezen kéne egy kicsit alakítani mert chellosoból is kitilt sajnos egy párat  http://www.hondansr....zt/ipfilter.dat

Szerkesztette: laci85 2007. 03. 24. 11:41 -kor

#477 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 12:38

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 11:22

Mondjuk az UPC-nél soha.

Elottem 2-en mar jol korbeirtak. A T-online elofizetok 1%-a sem hasznalja azokat a +szolgaltatasokat, amikre utalast tettel...s rengetegen nem is fogjak igenybe venni. Az IPTV-hez szuksegszeru a net meglete? Ugy ertem, hogy aki IPTV-t szeretne, annak kotelezoen elo kell fizetnie netre is? Mert szerintem nem...bedobnak egy set-top boxot a lakasba, oszt nezheted a tv-t. Ez engem nagyon hidegen hagy, akkor mar inkabb olcsobban DigiTv. Aki pedig filmet akar nezni, az 400Ft korul kuld egy sms-t (kb. 5 napra kap hozzaferest), s leszedhet napi 6 filmet is...ilyen helyeken az osszes sorozatot is le tudja tolteni.
Szerintem is a sok "naiv" embert tudjak befuzni, a legtobb ertelmes ember huseg utan lelep utanuk, kivetel, aki nem szereti az email cimet cserelgetni. Ismerek ilyen embert, aki csak azert nem lepett le toluk, mert sok helyre a T-onlines cimet adta meg, s problemas lett volna minden egyes ugyfelnek elkuldeni a valtozasrol szolo levelet. Valamint szerintem a rengeteg idos embert tudjak befuzni (valahol olvastam is kb. 1evvel ezelott, hogy oket celozzak meg, mert hatalmas az "o" piacuk). Az olyanokat, akik az OTP-hez is ragaszkodnak. Sajnos ilyenek vagyunk, tulsagosan regimodiak, s nem mernek az emberek valtoztatni :(

#478 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 13:01

Idézet: llamada - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 11:33

Nem, a T-onlinenak ugyanaz a vonzereje, mint mondjuk az OTP-nek, ELMŰnek stb: hogy helyben esetleg nincs más.
A UPC-nél az HBO-n kivül van néhány filmcsatorna.
A T-nek meg azért kell ez a hülye, "téka szerű" tv-nézés, mert nincs broadcast kapacitása.
A UPC-nek a unicast kapacitásából bármikor telhetne iptv indításra, de egyszerűen 50+ csatornával, közte a néhány átalánydíjas filmcsatornával nem nagyon kell ezen izmoznia.
Hogy hozzád hasonlóan tegyem fel én is a kérdést:

A UPC-nél nem fizetsz egyesével a filmnézésért, a havi díjért akár az összeset is megnézheted. Hol kapsz ilyet más szolgáltatónaál? Mondjuk a T-nél soha :D :D :D

Mondjuk a T-nél is előfizethetsz a HBO csomagra. Sőt csomagban veheted a Cinemax-al. Ez sincs az UPC-nél, kizárólag a műholdason. De, mint tudjuk, majd lesz, valamikor a jövő században, amikor az UPC végre hajlandó lesz digitális adással foglalkozni.
A családi csomagjuk semmivel sem rosszabb, mint az UPC családi csomagja. Sőt, az AXN-t már régen lehet náluk fogni.

Nem igazán értem, mitől lenne az UPC választéka nagyobb? Ja igen! Tudom, neked is a kínai nyelvű adás kell, mint az UPC idióta reklámszereplőinek!

#479 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 13:05

Idézet: addictive - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 11:29

Más DSL szolgáltatónál se nagyon, de asszem az online téka helyett a userek "olcsóbban" és máshonnan szerzik be azon filmalkotásokat, amik érdeklik őket és még "picivel" előbb is, mint ahogy ott megjelenik. :)
SZVSZ ez nagy tömegeket nem vonz, inkább az undorító reklámjaik miatt választják őket (apa, kezdődik / beszélgettem Krisztikével az új interneten...) no comment... :)

A két dolog között van egy lényeges különbség. Az egyik törvényes. Vajon melyik?

Az undorító reklámok pedig inkább az UPC-t jellemzik.
Idióta versek, hülye zenekar, részeg Badár, soroljam?

Szerkesztette: WhiteRaven 2007. 03. 24. 13:06 -kor

#480 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 13:08

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 13:01

De, mint tudjuk, majd lesz, valamikor a jövő században, amikor az UPC végre hajlandó lesz digitális adással foglalkozni.

2012 január elsejével megszűnik Magyarországon az analóg sugárzás.
Papesz

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.