Idézet: dezz - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 15:44
A felhasználóknak csak egy része törzs-p2p-fogyasztó, de alkalomszerűen igen sokan előveszik azért a p2p-t, most az ő ilyen irányú igényeik sincsenek kielégítve. A p2p egy fontos szolgáltatás a többi között, amit az emberek igénybe vesznek (ki többször, ki kevesebbszer -- ki erre, ki arra).
Ez egy lehetetlen elvárás, mivel teljesen decentralizált a dolog.
Nem nyájörzésre való az, hanem pósta-szánhúzónak.
Miért kellene 1:1 arányúnak lennie az egésznek, amikor a felhasználóknál 10:1 arány van -- ami ha nem is ideális, de megfelelő a torrent rendszerhez, lévén általában egyszerre többfelől jön az adat. DC-nek persze nem az igazi. De amúgy nem értem, az 1:1 miért oldana meg mindent? Azt is ki lehetne saturálni.
A torrentezés, a sok szálú egyidejű fel- és letöltögetés nem annyira régi találmány. Persze, amig ezt a viszonylag szűkös chello forgalmi limit azért fedő alatt tartotta, szerintem ezért nem is okozott gondot. Viszont most, hogy gyakorlatilag korlátlan (a korábbinak 9 illetve 4-szerese) lehet a forgalom, ez a felhasznáók nagy részénél nagyságrendi ugrást fog lehetővé tenni. Ugyanakkor a hálózatfejlesztések láthatóan folyamatban vannak. Itt biztos, hogy nem csak a linkek vastagságát kell növelni, új optikákat kihúzni, hanem arányosan fel kell hízlalniuk a switcheket, de főleg a routereket,valószínűleg eszközcserével, mert csak memóriát nem tudnak bennük bővíteni, addig viszont védeni fogják a túl nagy számú session miatti elárasztástól (amit a torrentezés elszabadulása okozz). Ez pedig teljesen elfogadható dolog.
A torrent "koordinálására" felhasználói oldalról van lehetőség, a szálak számának visszafogásával. Szokás kérdése.
Meglátjuk, hogy a tervezett emelések után mi lesz a helyzet, bár valami meghirdetett "ajánlást" sessionszám / torrentsszál ügyben én nem vennék rossz néven.
Az 1:1 arányt a névleges sebességek arányában mondom. Bár szerintem a kábelmodem fejállomásoktól már nem asszimetrikus a háló, de csak gondolom. Akkor viszont a nagyobbik sebességre kell kiépíteni a kapcsolatokat.
A lényeg viszont itt van a végén: torrenttel bármit ki lehet saturálni, akár sávszélesség, akár session szám oldalról.

Súgó
A téma zárva.