UPC chello: bővítések és volt korlátozások X.
Elküldve: 2007. 03. 25. 07:47
Ez így lesz estig -majd ismét elmegy.
Lehet,hogy éjszakai műszakban dolgoznak a upc-s szakik a fejlesztésen?
Elküldve: 2007. 03. 25. 08:11
Idézet: alibabusic - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 7:47
Ez így lesz estig -majd ismét elmegy.
Lehet,hogy éjszakai műszakban dolgoznak a upc-s szakik a fejlesztésen?
Persze hogy éjszaka dolgoznak, amikor a legkevesebben használják a netet
Korábban már írták asszem hogy hajnali 1 körül szokták kezdeni a fejlesztéseket.
jobb lenne, ha csúcsidőben csinálnák?
Elküldve: 2007. 03. 25. 08:37
Asus P5B Core2Duo 6330 [húzatva 2.3Ghz] Samsung 3Gb DDR2 800 Ram [húzatva] Sapphire HD4850 1024MB GDDR3 PCTV PRO Tvkártya Samsung 120Gb + Samsung 320Gb SATA II 16Mb Monitor : MAG 786PF , Sony G420 , Router : Edimax BR-6574N Wireless Router Nekem megfelel :)
Elküldve: 2007. 03. 25. 09:41
De nekem azzal sose volt bajom ,csak a p2pvel...
És még lesz is egy ideig...
Asus P5B Core2Duo 6330 [húzatva 2.3Ghz] Samsung 3Gb DDR2 800 Ram [húzatva] Sapphire HD4850 1024MB GDDR3 PCTV PRO Tvkártya Samsung 120Gb + Samsung 320Gb SATA II 16Mb Monitor : MAG 786PF , Sony G420 , Router : Edimax BR-6574N Wireless Router Nekem megfelel :)
Elküldve: 2007. 03. 25. 10:07
Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 8:11
Korábban már írták asszem hogy hajnali 1 körül szokták kezdeni a fejlesztéseket.
jobb lenne, ha csúcsidőben csinálnák?
Nem háborogtam csak tényként írtam le -nekem jó ha este dolgoznak ráérek nappal is
Elküldve: 2007. 03. 25. 14:09
Idézet: CzG - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 19:11
veletlenul nem predator neven csztel?
Elküldve: 2007. 03. 25. 14:10
Természetesen a reklám és kirakatszövegek, valamint lámatanácsok után sikerült eljutni odáig, hogy akkor magyarázatot: ha minden megy mint a villám, és ez (torrent) meg sehogy akkor ez nekem logikailag nem jön ki.
válasz: "Nincs korlátozás, bár sok pletyka terjed ezzel kapcsolatban, de ez nem igaz."
értem, akkor valami manó ellopja a bitet a drótból... szóval akkor mi is van?
pontos magyarázatot kérek a dologra, hogy a korlátozás nincs, akkor mitől ez a probléma...
"A jelenség azért tapasztalható, mert a sávszélesség bővítése előbb került növelésre a modemek oldaláról, mintsem a gerinchálózat oldaláról. Mivel a gerinchálózat 100%-os terheltséggel üzemel, így nem mindenki tudja kihasználni a névleges maximum sebességet. Ezen a jelenlegi terheltségen javítanak a kollégák a gerinckapacitás növelésével."
szóval akkor ah 100%, akkor hogyhogy valami megy, valami nem? (próbáltam szándékosan terelni, de újat nem mondott, csak amint már írták itt egyszer):
"A hálózat megfelelő minőségének biztosításához pedig a kiemelt protokolokon futó szolgáltatások nagyobb prioritással kerülnek továbbításra.Az internetforgalom 80-90%-a P2P forgalom, így ezen érezhető leginkább, hogy egyelőre nincs elegendő sávszélesség.Ha a priorizálás nem működni megfelelően, akkor az ssh, web, ftp, online játékok stb is lassú lenne és szakadozna."
Nah akkor ezt tisztáztuk.......
gyakorlatilag a web, ftp, sssh, és játék annyira megugrott, hogy kitölti a rendszert, és csak minimális szabad kapacitás marad a csomagpriorizálás miatt a p2p alkalmazások számára. Kérdezem, hogy fog-e még ez változni a bővítések befejezésével? visszaáll-e a rendszer régi stabilitása?
"Ezt nem tudom Önnek megmondani, ez nagyon sok tényezőtől függ."
Mindenesetre egy mítosszal kevesebb, legalábbis ami a korlátozást illeti.
Ez is érdekes megközelítése a dolgoknak.... Mert korlátozás ugyan nincs, de a prioritás miatt nem jutnak át a rendszeren a csomagok, tehát kvázi korlátozásként jelenik meg.
Reméljük megoldódik a bővítések befejezésével.
maxt
Elküldve: 2007. 03. 25. 14:10
Idézet: alibabusic - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 10:07
nekem meg pont delutanonkent szarakszik....ejjel 1 ig...ha nem tovabb
Elküldve: 2007. 03. 25. 14:12
XI. ker. úgy félóránként-óránként néhány másodperces kapcsolatszakadás van már két napja. Ledob a játékszerverről, a TeamSpeak-ról, mindenhonnan. Remélem csak átmeneti.
Teamspeak szerver
Elküldve: 2007. 03. 25. 14:13
Idézet: maxt - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 14:10
Természetesen a reklám és kirakatszövegek, valamint lámatanácsok után sikerült eljutni odáig, hogy akkor magyarázatot: ha minden megy mint a villám, és ez (torrent) meg sehogy akkor ez nekem logikailag nem jön ki.
válasz: "Nincs korlátozás, bár sok pletyka terjed ezzel kapcsolatban, de ez nem igaz."
értem, akkor valami manó ellopja a bitet a drótból... szóval akkor mi is van?
pontos magyarázatot kérek a dologra, hogy a korlátozás nincs, akkor mitől ez a probléma...
"A jelenség azért tapasztalható, mert a sávszélesség bővítése előbb került növelésre a modemek oldaláról, mintsem a gerinchálózat oldaláról. Mivel a gerinchálózat 100%-os terheltséggel üzemel, így nem mindenki tudja kihasználni a névleges maximum sebességet. Ezen a jelenlegi terheltségen javítanak a kollégák a gerinckapacitás növelésével."
szóval akkor ah 100%, akkor hogyhogy valami megy, valami nem? (próbáltam szándékosan terelni, de újat nem mondott, csak amint már írták itt egyszer):
"A hálózat megfelelő minőségének biztosításához pedig a kiemelt protokolokon futó szolgáltatások nagyobb prioritással kerülnek továbbításra.Az internetforgalom 80-90%-a P2P forgalom, így ezen érezhető leginkább, hogy egyelőre nincs elegendő sávszélesség.Ha a priorizálás nem működni megfelelően, akkor az ssh, web, ftp, online játékok stb is lassú lenne és szakadozna."
Nah akkor ezt tisztáztuk.......
gyakorlatilag a web, ftp, sssh, és játék annyira megugrott, hogy kitölti a rendszert, és csak minimális szabad kapacitás marad a csomagpriorizálás miatt a p2p alkalmazások számára. Kérdezem, hogy fog-e még ez változni a bővítések befejezésével? visszaáll-e a rendszer régi stabilitása?
"Ezt nem tudom Önnek megmondani, ez nagyon sok tényezőtől függ."
Mindenesetre egy mítosszal kevesebb, legalábbis ami a korlátozást illeti.
Ez is érdekes megközelítése a dolgoknak.... Mert korlátozás ugyan nincs, de a prioritás miatt nem jutnak át a rendszeren a csomagok, tehát kvázi korlátozásként jelenik meg.
Reméljük megoldódik a bővítések befejezésével.
maxt
az a gaz akarkihez atkapcsolnalnak mind ugyanazt mondja.ha meg megkerem oket ,h nezzek meg 'minden rendben van"jon a valasz.....
Elküldve: 2007. 03. 25. 14:26
Szerkesztette: BoGab 2007. 03. 25. 14:26 -kor
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!
Elküldve: 2007. 03. 25. 14:44
Idézet: maxt - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 14:10
Úgy tűnik, mintha te ezt el is hinnéd... Bizonyára nagyon konstans a hálózati forgalom, amitől nem fér el a torrent forgalmam, mert nagyon konstans sávszélkihasználási görbéket rajzol a torrent kliensem.
K>
Elküldve: 2007. 03. 25. 14:45
Saját baráti körömben sikeresen alkalmazzák a "letöltési korlát" és náluk nincs is gond.
Elküldve: 2007. 03. 25. 15:02
Idézet: junior117 - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 14:45
Saját baráti körömben sikeresen alkalmazzák a "letöltési korlát" és náluk nincs is gond.
Hangyányit visszaolvasnál pl tudnád, hogy nem 350-500 közötti sebességek miatt megy a rinyálás, hanem bizony kb a 3-a miatt. Ha szeretnéd bekorlátozom 350-re csak elárulod mi értelme, ha a 150-et sem éri el?
Az uploadom meg 5-10k, korlátozás nélkül
Ez nem lámerségről szól tudod, hanem a user hülyének nézéséről.
Egyébként az önzéssel kapcsolatban igazad van. De engem az foglalkoztat igazából, hogy ha van egy probléma, ami ismert és kszúrja mindenkinek a szemét azt miért kell letagadni, halálra hazudni magunkat, mintha nem is lenne, ahelyett, hogy elnézést kérve megmondanánk, hogy igen tudunk róla és türelmüket kérjük. Ennyi lenne.
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!
Elküldve: 2007. 03. 25. 15:13
Nem tényként közöltem, hanem bemásoltam, idéztem, hogy hogyan reagál erre a gondra az üfsz.
én csupán a mai beszélgetésemnek vázlatát raktam fel, hogy ne csak tlálgatások legyenek, hanem egy hivatalos forrásból származó információ is.
(hogy hogyan hazudik minden reklám, marketinges, manager és üfsz-os a cég érdekében, arról lehetne külön topic-ot nyitni, de szerintem 2 nap alatt bedöntené a szervert, mert ezzel mindenkinek vannak tapasztalatai)
Mindemellett szeretném felhívni a figyelmet arra adologra, hogy a kedves üfsz munkatárs a hálózat 100%os terheltségéről beszélt, ami kb annyit jelent, hogy a jelenlegi hálózat nem alkalmas az ügyfelek kiszolgálására (legalábbis az én olvasatomban).
Ezt kiegészíteném azzal, hogy kevéssé terhelt időszakokba azért elkezd csorogni valami torrenten, nem veri szét a házat, de csúcsidőnél mindenképp jobb, ami megerősíti a csomagrangsorolást.
Egy dolgot tehetünk várunk. És reméljük, hogy ezzel vége a versenynek, mert én szivesebben fizetek ey lassabb, de megbízhatóbb szolgáltatásért, mint egy gyors, de csak alkalmanként működőért.
(és most ne is említsük, hogy a vox után már mezzónk se lessz... kiirtják a nézhető csatornákat, ahelyett, hogy az anettkával tennék... mert az aztán minősség... a mezzo nem...
maxt
Elküldve: 2007. 03. 25. 16:01
Idézet: maxt - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 15:13
Nem tényként közöltem, hanem bemásoltam, idéztem, hogy hogyan reagál erre a gondra az üfsz.
én csupán a mai beszélgetésemnek vázlatát raktam fel, hogy ne csak tlálgatások legyenek, hanem egy hivatalos forrásból származó információ is.
(hogy hogyan hazudik minden reklám, marketinges, manager és üfsz-os a cég érdekében, arról lehetne külön topic-ot nyitni, de szerintem 2 nap alatt bedöntené a szervert, mert ezzel mindenkinek vannak tapasztalatai)
Mindemellett szeretném felhívni a figyelmet arra adologra, hogy a kedves üfsz munkatárs a hálózat 100%os terheltségéről beszélt, ami kb annyit jelent, hogy a jelenlegi hálózat nem alkalmas az ügyfelek kiszolgálására (legalábbis az én olvasatomban).
Ezt kiegészíteném azzal, hogy kevéssé terhelt időszakokba azért elkezd csorogni valami torrenten, nem veri szét a házat, de csúcsidőnél mindenképp jobb, ami megerősíti a csomagrangsorolást.
Egy dolgot tehetünk várunk. És reméljük, hogy ezzel vége a versenynek, mert én szivesebben fizetek ey lassabb, de megbízhatóbb szolgáltatásért, mint egy gyors, de csak alkalmanként működőért.
(és most ne is említsük, hogy a vox után már mezzónk se lessz... kiirtják a nézhető csatornákat, ahelyett, hogy az anettkával tennék... mert az aztán minősség... a mezzo nem...
maxt
Ezen elgondolkodtam, mármint a priorizáláson...Aztán eszembe jutott, hogy:
Elég sűrűn szoktam cod2-zni. A pingek nagyjából 6-tól 10-ig felugranak, ekkor nagy a hálózati terhelés.Ha a bix statisztikát nézzük, szépen alátámasztja.Ekkor a web-es letöltések is leesnek a 2,4Mb/sec-ről 600-800Kb/sec-re. Ez egyelőre normálisnak tekinthető, nem bírja a gerinc. Ekkor fogjuk rá,hogy a p2p ezért megy 2-3k-val.
Ha viszont visszatekintünk a bix statisztikára, láthatjuk,hogy az elmúlt 3 hétben alacsonyabb a terhelése,hogy decembertől március elejéig. Na ez már érdekes.
A másik,hogy hajnali 4-kor, mikor egészen biztosan kisebb a terhelés,mint mondjuk februárban volt nappal, miért megy még mindig pár kb/s-el?
Elküldve: 2007. 03. 25. 16:06
Idézet: junior117 - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 14:45
Hát itt mellétrafáltál szerintem. Ha én 10megabites netet FIZETEK akkor azt arra használom amire akarom mivel az ASZF nem mondja ki, hogy P2P-re nem használható.
Ez ugyanaz mintha azt mondanád, hogy a 10-es netedet nem használhatod online játékra.
Szerintem meg az a kedves lámer, aki a saját sávszélessétgét lekorlátozza...
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik
Elküldve: 2007. 03. 25. 16:16
Idézet: NeoMaN01 - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 16:06
Aztán amikor a kedves-nem-lámerek csúcsra hajtanak egy fejegységet, és a net onnantól kezdve használhatatlan, akkor meg jön a büdös UPC-zés.

Súgó
A téma zárva.