HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 25. 07:47

Új napra ébredtünk és a sebesség ismét jó !
Ez így lesz estig -majd ismét elmegy.

Lehet,hogy éjszakai műszakban dolgoznak a upc-s szakik a fejlesztésen?

#542 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 08:11

Idézet: alibabusic - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 7:47

Új napra ébredtünk és a sebesség ismét jó !
Ez így lesz estig -majd ismét elmegy.

Lehet,hogy éjszakai műszakban dolgoznak a upc-s szakik a fejlesztésen?

Persze hogy éjszaka dolgoznak, amikor a legkevesebben használják a netet :)
Korábban már írták asszem hogy hajnali 1 körül szokták kezdeni a fejlesztéseket.

jobb lenne, ha csúcsidőben csinálnák? :)

#543 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 08:27

Ez azert sztem eleg sok problemara magyarazatot ad: link

Erdekes, hogy miota nem birjak megoldani ennek a vonalnak a problemait, eleg makacs egy hiba lehet.

Szerkesztette: repattila 2007. 03. 25. 08:28 -kor

#544 Felhasználó inaktív   Gizmoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 08:37

Ezzel meg probálják szolgáltatni azt az adatot ,ami a másikon kimaradás volt.
bix2
Üdvicsek Gizmo

Asus P5B Core2Duo 6330 [húzatva 2.3Ghz] Samsung 3Gb DDR2 800 Ram [húzatva] Sapphire HD4850 1024MB GDDR3 PCTV PRO Tvkártya Samsung 120Gb + Samsung 320Gb SATA II 16Mb Monitor : MAG 786PF , Sony G420 , Router : Edimax  BR-6574N Wireless Router     Nekem megfelel :)

#545 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 09:37

Megy ez mind' allat :)
Kép
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#546 Felhasználó inaktív   Gizmoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 09:41

Nekem is jól megy oldalon...
De nekem azzal sose volt bajom ,csak a p2pvel...
És még lesz is egy ideig... :rolleyes:

Kép
Üdvicsek Gizmo

Asus P5B Core2Duo 6330 [húzatva 2.3Ghz] Samsung 3Gb DDR2 800 Ram [húzatva] Sapphire HD4850 1024MB GDDR3 PCTV PRO Tvkártya Samsung 120Gb + Samsung 320Gb SATA II 16Mb Monitor : MAG 786PF , Sony G420 , Router : Edimax  BR-6574N Wireless Router     Nekem megfelel :)

#547 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 10:07

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 8:11

Persze hogy éjszaka dolgoznak, amikor a legkevesebben használják a netet :)
Korábban már írták asszem hogy hajnali 1 körül szokták kezdeni a fejlesztéseket.

jobb lenne, ha csúcsidőben csinálnák? :)

Nem háborogtam csak tényként írtam le -nekem jó ha este dolgoznak ráérek nappal is  :)

#548 Felhasználó inaktív   Npepe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 25. 14:09

Idézet: CzG - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 19:11

Ez érdekes, mert nekem sem volt soha gondom se a CoD-ban se az CS-ben. Szintén 20-30 közötti ping volt az átlagom. És most sincs ilyen gondom. Csak a torrent. De ez megint más dolog.

veletlenul nem predator neven csztel?:D ;)  :respect:

#549 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 14:10

Nah ma végre elszántam magam, hogy  beszéljek ügyfélszolgálattal p2p ügyben. (6 óra 0k az már engem is felhúz kicsit)
Természetesen  a reklám és kirakatszövegek, valamint lámatanácsok után sikerült eljutni odáig, hogy akkor magyarázatot: ha minden megy mint a villám, és ez (torrent) meg sehogy akkor ez nekem logikailag nem jön ki.
válasz: "Nincs korlátozás, bár sok pletyka terjed ezzel kapcsolatban, de ez nem igaz."

értem, akkor valami manó ellopja a bitet a drótból... szóval akkor mi is van?
pontos magyarázatot kérek a dologra, hogy a korlátozás nincs, akkor mitől ez a probléma...

"A jelenség azért tapasztalható, mert a sávszélesség bővítése előbb került növelésre a modemek oldaláról, mintsem a gerinchálózat oldaláról. Mivel a gerinchálózat 100%-os terheltséggel üzemel, így nem mindenki tudja kihasználni a névleges maximum sebességet. Ezen a jelenlegi terheltségen javítanak a kollégák a gerinckapacitás növelésével."

szóval akkor ah 100%, akkor hogyhogy valami megy, valami nem? (próbáltam szándékosan terelni, de újat nem mondott, csak amint már írták itt egyszer):

"A hálózat megfelelő minőségének biztosításához pedig a kiemelt protokolokon futó szolgáltatások nagyobb prioritással kerülnek továbbításra.Az internetforgalom 80-90%-a P2P forgalom, így ezen érezhető leginkább, hogy egyelőre nincs elegendő sávszélesség.Ha a priorizálás nem működni megfelelően, akkor az ssh, web, ftp, online játékok stb is lassú lenne és szakadozna."

Nah akkor ezt tisztáztuk.......
gyakorlatilag a web, ftp, sssh, és játék annyira megugrott, hogy kitölti a rendszert, és csak minimális szabad kapacitás marad a csomagpriorizálás miatt a p2p alkalmazások számára. Kérdezem, hogy fog-e még ez változni a bővítések befejezésével? visszaáll-e a rendszer régi stabilitása?

"Ezt nem tudom Önnek megmondani, ez nagyon sok tényezőtől függ."

Mindenesetre egy mítosszal kevesebb, legalábbis ami a korlátozást illeti.
Ez is érdekes megközelítése a dolgoknak.... Mert korlátozás ugyan nincs, de a prioritás miatt nem jutnak át a rendszeren a csomagok, tehát kvázi korlátozásként jelenik meg.
Reméljük  megoldódik a bővítések befejezésével.

maxt

#550 Felhasználó inaktív   Npepe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 14:10

Idézet: alibabusic - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 10:07

Nem háborogtam csak tényként írtam le -nekem jó ha este dolgoznak ráérek nappal is  :)

nekem meg pont delutanonkent szarakszik....ejjel 1 ig...ha nem tovabb

#551 Felhasználó inaktív   Curtis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 14:12

Hi,

XI. ker. úgy félóránként-óránként néhány másodperces kapcsolatszakadás van már két napja. Ledob a játékszerverről, a TeamSpeak-ról, mindenhonnan. Remélem csak átmeneti.
"Érezzük, hogy az élet egy fekete komédia, de talán élni tudunk ezzel. Mindazonáltal -mivel az egészet az Istenek szórakoztatására írták- egy-egy jó poén könnyen a fejünkbe kerülhet." - (Martin Stillwater: A két eltűnt áldozat.)
Teamspeak szerver

#552 Felhasználó inaktív   Npepe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 14:13

Idézet: maxt - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 14:10

Nah ma végre elszántam magam, hogy  beszéljek ügyfélszolgálattal p2p ügyben. (6 óra 0k az már engem is felhúz kicsit)
Természetesen  a reklám és kirakatszövegek, valamint lámatanácsok után sikerült eljutni odáig, hogy akkor magyarázatot: ha minden megy mint a villám, és ez (torrent) meg sehogy akkor ez nekem logikailag nem jön ki.
válasz: "Nincs korlátozás, bár sok pletyka terjed ezzel kapcsolatban, de ez nem igaz."

értem, akkor valami manó ellopja a bitet a drótból... szóval akkor mi is van?
pontos magyarázatot kérek a dologra, hogy a korlátozás nincs, akkor mitől ez a probléma...

"A jelenség azért tapasztalható, mert a sávszélesség bővítése előbb került növelésre a modemek oldaláról, mintsem a gerinchálózat oldaláról. Mivel a gerinchálózat 100%-os terheltséggel üzemel, így nem mindenki tudja kihasználni a névleges maximum sebességet. Ezen a jelenlegi terheltségen javítanak a kollégák a gerinckapacitás növelésével."

szóval akkor ah 100%, akkor hogyhogy valami megy, valami nem? (próbáltam szándékosan terelni, de újat nem mondott, csak amint már írták itt egyszer):

"A hálózat megfelelő minőségének biztosításához pedig a kiemelt protokolokon futó szolgáltatások nagyobb prioritással kerülnek továbbításra.Az internetforgalom 80-90%-a P2P forgalom, így ezen érezhető leginkább, hogy egyelőre nincs elegendő sávszélesség.Ha a priorizálás nem működni megfelelően, akkor az ssh, web, ftp, online játékok stb is lassú lenne és szakadozna."

Nah akkor ezt tisztáztuk.......
gyakorlatilag a web, ftp, sssh, és játék annyira megugrott, hogy kitölti a rendszert, és csak minimális szabad kapacitás marad a csomagpriorizálás miatt a p2p alkalmazások számára. Kérdezem, hogy fog-e még ez változni a bővítések befejezésével? visszaáll-e a rendszer régi stabilitása?

"Ezt nem tudom Önnek megmondani, ez nagyon sok tényezőtől függ."

Ez is érdekes megközelítése a dolgoknak.... Mert korlátozás ugyan nincs, de a prioritás miatt nem jutnak át a rendszeren a csomagok, tehát kvázi korlátozásként jelenik meg.
Reméljük  megoldódik a bővítések befejezésével.

maxt

az a gaz akarkihez atkapcsolnalnak mind ugyanazt mondja.ha meg megkerem oket ,h nezzek meg 'minden rendben van"jon a valasz.....

#553 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 14:26

Én nem igazán értem mit vártok. De most komolyan őszinteséget? Tessék szépen megnézni mi megy máshol is. Van vmi téveszme, amit a marketingeseknek és a managereknek oktatnak, hogy ha valami nem jó és azt mi eltitkoljuk, akkor a sok balf*sz is elhiszi, hogy nincs semmi baj. Ha mi nem látjuk a problémát, akkor az nincs is. Őszinteség? Uggyan már. Azt mondják biztonsági rés van a windowsban, ms tagad, majd 3 hónap múlva kijön az update és javítja azt a hibát. Azt mondjátok csomag priorizálás van, upc tagad, majd vszeg idővel javulni fog a helyzet. Szvsz 100%kosan felesleges hivogatni az üfszot. Akik ott ülnek nem tudják mi a 'hiba', csak azt mondták meg nekik mit kell hazudni...

Szerkesztette: BoGab 2007. 03. 25. 14:26 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#554 Felhasználó inaktív   matamoscas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 14:44

Idézet: maxt - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 14:10

Úgy tűnik, mintha te ezt el is hinnéd... Bizonyára nagyon konstans a hálózati forgalom, amitől nem fér el a torrent forgalmam, mert nagyon konstans sávszélkihasználási görbéket rajzol a torrent kliensem.

K>

#555 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 14:45

mert ugye mi magyarok vagyunk és ezzel függ össze a viselkedésünk is :(  magyarán a 10M neted nem a p2p-re van!!!!!! tudomásul kell venni és akinek meg nem tetszik az nyugodtan huzzon a 3.14ba. Mert a kedves lámer utorrenten csinálna egy "letöltési korlát" (350-500) közt akkor senkinek nem lenne baja. De ugye a sok luzernak azonnal kellene a cumo és nyomja ezerrel a dolgot és tojik a többi legális felhasználora. Sajnos az önzöség nálunk ekkora.
Saját baráti körömben sikeresen alkalmazzák a "letöltési korlát" és náluk nincs is gond.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#556 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 15:02

Idézet: junior117 - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 14:45

mert ugye mi magyarok vagyunk és ezzel függ össze a viselkedésünk is :(  magyarán a 10M neted nem a p2p-re van!!!!!! tudomásul kell venni és akinek meg nem tetszik az nyugodtan huzzon a 3.14ba. Mert a kedves lámer utorrenten csinálna egy "letöltési korlát" (350-500) közt akkor senkinek nem lenne baja. De ugye a sok luzernak azonnal kellene a cumo és nyomja ezerrel a dolgot és tojik a többi legális felhasználora. Sajnos az önzöség nálunk ekkora.
Saját baráti körömben sikeresen alkalmazzák a "letöltési korlát" és náluk nincs is gond.

Hangyányit visszaolvasnál pl tudnád, hogy nem 350-500 közötti sebességek miatt megy a rinyálás, hanem bizony kb a 3-a miatt. Ha szeretnéd bekorlátozom 350-re csak elárulod mi értelme, ha a 150-et sem éri el? :D

Az uploadom meg 5-10k, korlátozás nélkül :D

Ez nem lámerségről szól tudod, hanem a user hülyének nézéséről.

Egyébként az önzéssel kapcsolatban igazad van. De engem az foglalkoztat igazából, hogy ha van egy probléma, ami ismert és kszúrja mindenkinek a szemét azt miért kell letagadni, halálra hazudni magunkat, mintha nem is lenne, ahelyett, hogy elnézést kérve megmondanánk, hogy igen tudunk róla és türelmüket kérjük. Ennyi lenne.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#557 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 15:13

Nem kell nekemesni, és főleg nem hiszékenységgel vádolni...
Nem tényként közöltem, hanem bemásoltam, idéztem, hogy hogyan reagál erre a gondra az üfsz.
én csupán  a mai beszélgetésemnek  vázlatát raktam fel, hogy ne csak tlálgatások legyenek, hanem egy hivatalos forrásból származó információ is.
(hogy hogyan hazudik minden reklám, marketinges, manager és üfsz-os a cég érdekében, arról lehetne külön topic-ot nyitni, de szerintem 2 nap alatt bedöntené a szervert, mert ezzel mindenkinek vannak tapasztalatai)

Mindemellett szeretném felhívni a figyelmet arra adologra, hogy a kedves üfsz munkatárs a hálózat 100%os terheltségéről beszélt, ami kb annyit jelent, hogy a jelenlegi hálózat nem  alkalmas az ügyfelek kiszolgálására (legalábbis az én olvasatomban).
Ezt kiegészíteném azzal, hogy kevéssé terhelt időszakokba azért elkezd csorogni valami torrenten, nem veri szét a házat, de csúcsidőnél mindenképp jobb, ami megerősíti a csomagrangsorolást.
Egy dolgot tehetünk várunk. És reméljük, hogy ezzel vége a versenynek, mert én szivesebben fizetek ey lassabb, de megbízhatóbb szolgáltatásért, mint egy gyors, de  csak alkalmanként működőért.

(és most ne is említsük, hogy a vox után már mezzónk se lessz... kiirtják a nézhető csatornákat, ahelyett, hogy az anettkával tennék... mert az aztán minősség... a mezzo nem... :(:(:()

maxt

#558 Felhasználó inaktív   SimonTower 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 16:01

Idézet: maxt - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 15:13

Nem kell nekemesni, és főleg nem hiszékenységgel vádolni...
Nem tényként közöltem, hanem bemásoltam, idéztem, hogy hogyan reagál erre a gondra az üfsz.
én csupán  a mai beszélgetésemnek  vázlatát raktam fel, hogy ne csak tlálgatások legyenek, hanem egy hivatalos forrásból származó információ is.
(hogy hogyan hazudik minden reklám, marketinges, manager és üfsz-os a cég érdekében, arról lehetne külön topic-ot nyitni, de szerintem 2 nap alatt bedöntené a szervert, mert ezzel mindenkinek vannak tapasztalatai)

Mindemellett szeretném felhívni a figyelmet arra adologra, hogy a kedves üfsz munkatárs a hálózat 100%os terheltségéről beszélt, ami kb annyit jelent, hogy a jelenlegi hálózat nem  alkalmas az ügyfelek kiszolgálására (legalábbis az én olvasatomban).
Ezt kiegészíteném azzal, hogy kevéssé terhelt időszakokba azért elkezd csorogni valami torrenten, nem veri szét a házat, de csúcsidőnél mindenképp jobb, ami megerősíti a csomagrangsorolást.
Egy dolgot tehetünk várunk. És reméljük, hogy ezzel vége a versenynek, mert én szivesebben fizetek ey lassabb, de megbízhatóbb szolgáltatásért, mint egy gyors, de  csak alkalmanként működőért.

(és most ne is említsük, hogy a vox után már mezzónk se lessz... kiirtják a nézhető csatornákat, ahelyett, hogy az anettkával tennék... mert az aztán minősség... a mezzo nem... :(:(:()

maxt

Ezen elgondolkodtam, mármint a priorizáláson...Aztán eszembe jutott, hogy:
Elég sűrűn szoktam cod2-zni. A pingek nagyjából 6-tól 10-ig felugranak, ekkor nagy a hálózati terhelés.Ha a bix statisztikát nézzük, szépen alátámasztja.Ekkor a web-es letöltések is leesnek a 2,4Mb/sec-ről 600-800Kb/sec-re. Ez egyelőre normálisnak tekinthető, nem bírja a gerinc. Ekkor fogjuk rá,hogy a p2p ezért megy 2-3k-val.
Ha viszont visszatekintünk a bix statisztikára, láthatjuk,hogy az elmúlt 3 hétben alacsonyabb a terhelése,hogy decembertől március elejéig. Na ez már érdekes.
A másik,hogy hajnali 4-kor, mikor egészen biztosan kisebb a terhelés,mint mondjuk februárban volt nappal, miért megy még mindig pár kb/s-el?

#559 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 16:06

Idézet: junior117 - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 14:45

Hát itt mellétrafáltál szerintem. Ha én 10megabites netet FIZETEK akkor azt arra használom amire akarom mivel az ASZF nem mondja ki, hogy P2P-re nem használható.

Ez ugyanaz mintha azt mondanád, hogy a 10-es netedet nem használhatod online játékra.

:reklamacio:

Szerintem meg az a kedves lámer, aki a saját sávszélessétgét lekorlátozza...
GREENPEACE
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik

#560 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 16:16

Idézet: NeoMaN01 - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 16:06

Szerintem meg az a kedves lámer, aki a saját sávszélessétgét lekorlátozza...

Aztán amikor a kedves-nem-lámerek csúcsra hajtanak egy fejegységet, és a net onnantól kezdve használhatatlan, akkor meg jön a büdös UPC-zés. :)

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.