HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 25. 16:28

Idézet: SimonTower - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 16:01

Ezen elgondolkodtam, mármint a priorizáláson...Aztán eszembe jutott, hogy:
Elég sűrűn szoktam cod2-zni. A pingek nagyjából 6-tól 10-ig felugranak, ekkor nagy a hálózati terhelés.Ha a bix statisztikát nézzük, szépen alátámasztja.Ekkor a web-es letöltések is leesnek a 2,4Mb/sec-ről 600-800Kb/sec-re. Ez egyelőre normálisnak tekinthető, nem bírja a gerinc. Ekkor fogjuk rá,hogy a p2p ezért megy 2-3k-val.
Ha viszont visszatekintünk a bix statisztikára, láthatjuk,hogy az elmúlt 3 hétben alacsonyabb a terhelése,hogy decembertől március elejéig. Na ez már érdekes.
A másik,hogy hajnali 4-kor, mikor egészen biztosan kisebb a terhelés,mint mondjuk februárban volt nappal, miért megy még mindig pár kb/s-el?

a BIX és AORTA az 1 dolog, azokban sztem van még tartalék ahogy a bix statot elnézem, de valahogy el is kell jusson odáig az adat, na azokat a fejállomásokat kell fejleszteni, mert azok nem bírják, ezért van az sztem hogy van ahol jól megy, van ahol meg egész nap vacakol, mert ezek mennek fullon.

#562 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 16:33

Idézet: debaj - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 16:16

Aztán amikor a kedves-nem-lámerek csúcsra hajtanak egy fejegységet, és a net onnantól kezdve használhatatlan, akkor meg jön a büdös UPC-zés. :)

Erre azt tudom mondani, hogy olyan háttérrel kell szolgáltatni, ami el is bírja.
GREENPEACE
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik

#563 Felhasználó inaktív   SimonTower 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 16:42

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 16:28

a BIX és AORTA az 1 dolog, azokban sztem van még tartalék ahogy a bix statot elnézem, de valahogy el is kell jusson odáig az adat, na azokat a fejállomásokat kell fejleszteni, mert azok nem bírják, ezért van az sztem hogy van ahol jól megy, van ahol meg egész nap vacakol, mert ezek mennek fullon.

Persze, ebben igazad van.De jóformán mindenkinél, és minden napszakban áll a p2p.Nem mondanám,hogy lassú, nálam pl 10 percig 0kb/sec, majd "felugrik" 3k-ra pár perc erejéig. Ez nem priorizálás.

#564 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 17:01

Idézet: junior117 - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 15:45

mert ugye mi magyarok vagyunk és ezzel függ össze a viselkedésünk is :(  magyarán a 10M neted nem a p2p-re van!!!!!! tudomásul kell venni és akinek meg nem tetszik az nyugodtan huzzon a 3.14ba. Mert a kedves lámer utorrenten csinálna egy "letöltési korlát" (350-500) közt akkor senkinek nem lenne baja. De ugye a sok luzernak azonnal kellene a cumo és nyomja ezerrel a dolgot és tojik a többi legális felhasználora. Sajnos az önzöség nálunk ekkora.
Saját baráti körömben sikeresen alkalmazzák a "letöltési korlát" és náluk nincs is gond.

Azt ne feledd, hogy a letöltési sebességünk függ a seederek számától/sebességétől.
Letöltéskor láttam már rövid ideig 1150-et, tartósan 8-900-at, a feltöltés "korlátlan"-ra álltva sem több 150-nél.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#565 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 17:06

Idézet: NeoMaN01 - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 16:33

Erre azt tudom mondani, hogy olyan háttérrel kell szolgáltatni, ami el is bírja.

az ilyen hátteret hívják bérelt vonalnak :)

#566 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 17:41

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 17:06

az ilyen hátteret hívják bérelt vonalnak :)

:)

Ez ok, de akkor kérem az ASZF módosítását /P2P korlátozás más szolgáltató felé/...
Monnyuk a fejlesztési ütem végső dátumáig hülyeség sírni ez miatt, én is csak a tapasztalataimat és gondolataimat közlöm.
Hálistennek azért van elég UPC-s seeder is, szal a max mindig megvan.
GREENPEACE

#567 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 17:48

Idézet: NeoMaN01 - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 17:41

:)

Ez ok, de akkor kérem az ASZF módosítását /P2P korlátozás más szolgáltató felé/...
Monnyuk a fejlesztési ütem végső dátumáig hülyeség sírni ez miatt, én is csak a tapasztalataimat és gondolataimat közlöm.
Hálistennek azért van elég UPC-s seeder is, szal a max mindig megvan.

Ha van is bármi korlátozás ugye 1 szolgáltató se ismerné be...
webes letöltés sebessége megvan? köszönjük hívását, viszonthallásra...
ismerősnek is kb hasonló volt más szolgáltatónál.

amig nem fejezik be a fejlesztést addig ugye sok mindent nem lehet csinálni, ez van ezt kell szeretni alapon működik, max a számlázáson lehet jelezni az igényt, ha nem bírják a vasak akkor szerelőt úgyse küldenek.

a bérelt vonali háttér az arra szólt ami bír mindent. a lakossági szolgáltatások azok minden up-to elven működnek, van 1 sebesség x emberre, ha szerencséd van kevés olyan lakik körülötted aki 24 órában járatja full-on a netjét és akkor neked jó lesz, ha több van akkor ugye mindig lehetnek problémák, hiszen tudod 100/32 Kbit van garantálva, a 10 v. 20 Mbit meg attól függ hogy a vasak bírják-e v. nálad van-e bármi gebasz, router, háló kártya sebesség, stb...

#568 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 17:56

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 17:48

Ha van is bármi korlátozás ugye 1 szolgáltató se ismerné be...
webes letöltés sebessége megvan? köszönjük hívását, viszonthallásra...
ismerősnek is kb hasonló volt más szolgáltatónál.

amig nem fejezik be a fejlesztést addig ugye sok mindent nem lehet csinálni, ez van ezt kell szeretni alapon működik, max a számlázáson lehet jelezni az igényt, ha nem bírják a vasak akkor szerelőt úgyse küldenek.

a bérelt vonali háttér az arra szólt ami bír mindent. a lakossági szolgáltatások azok minden up-to elven működnek, van 1 sebesség x emberre, ha szerencséd van kevés olyan lakik körülötted aki 24 órában járatja full-on a netjét és akkor neked jó lesz, ha több van akkor ugye mindig lehetnek problémák, hiszen tudod 100/32 Kbit van garantálva, a 10 v. 20 Mbit meg attól függ hogy a vasak bírják-e v. nálad van-e bármi gebasz, router, háló kártya sebesség, stb...

Jah jó duma. Nálunk van UPC business, 2/2 megabit 75k hufért, és van chello 6/768 7.5k hufért. :) A business vonal hetente legalább kétszer elmegy hosszabb-rövidebb időre, a hozzá adott modem még véletlenül sem képes újra felvenni a kapcsolatot...  :down:  :reklamacio: Ugyan azon a kábelen a chelloval semmi gond... Szóval ennyit az üzleti vonalról.....

ps: A business vonalon legalább a "sebesség" rendben van...
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#569 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 18:11

Na, én arra gondoltam, hogy esetleg lehet, hogy tényleg nincs konkrét korlátozás, csak a prioritizálás, csak éppen... rosszul van implementálva, vagy más probléma van vele. Olyan, mintha pl. bizonyos típusú csomagokból iszonyú kevéssel tudna csak megbírkózni egyszerre, és ennek pl. a torrentes protokoll-csomagok látják erősen a kárát: nem csak az adatáramlás akadozik és elképesztő lassú, hanem kapcsolódni sem nagyon tudnak a kliensek. Azért azt nem hiszem, hogy ezek a csomagok túl nagy sávszélt vinnének el. Inkább az van, hogy túl kis kapacitás áll rendelkezésre, vagy van hagyva ezen csomagok prioritizálására. Ha van rá mód már most változtatni ezen, többet kéne erre hagyni, mivel így az állandó kapcsolatteremtési, és egyéb protokollcsomag-újraküldési próbálkozások tovább tömítik ezeket a csatornákat.

#570 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 18:18

Idézet: NeoMaN01 - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 16:33

Erre csak ismételni tudom magamat, ha a UPC felfejlesztené a hálózatát olyan szintűre, hogy elviselje azt is,  amikor az összes előfizető elkezd keményen torrentezni, biztos menne a vergődés, hogy ha már havonta százezret költök a netre, igazán köszönhetne csókolommal az ügyfélszolgálatos néni. :)

#571 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 18:31

MOndom nálam már jó napszaktól független. Torrentről szedek most is, és az egy seedertől 300kb/s-cel jön. Ez megdönti a priorizálás elméletét, hacsak nem területileg csinálják, de gondolom az már bonyolult lehet megcsinálni. Szerintem egyértelmű a korlátozás, amit csak ott oldanak fel, ahol nagyjából bírja a háló. kb 2 hete nekem is ilyen rossz volt, mint nektek. (Szombathely) Van helyi, aki meg tudja erősíteni?

#572 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 19:07

Idézet: NeoMaN01 - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 17:06

Hát itt mellétrafáltál szerintem. Ha én 10megabites netet FIZETEK akkor azt arra használom amire akarom mivel az ASZF nem mondja ki, hogy P2P-re nem használható.

Ez ugyanaz mintha azt mondanád, hogy a 10-es netedet nem használhatod online játékra.

:reklamacio:

Szerintem meg az a kedves lámer, aki a saját sávszélessétgét lekorlátozza...

Egyáltalám nem használhatod mivel vissza is osztasz és az már feltöltésnek minösül és az már tövénytelen.
Ha jelent neked valamit a szó  :think:  mondjuk az autoval is vihetel csomagot és vihetel kartonszámra csempész cigit  :D  elvben igazad van! mert a te autod és az viszel vele amit akarsz  ;) mig meg nem bukol vele. A letöltés az legális csak a föl nem. Upc-t is maximálisan lehet érteni mert hogy tudjon fejleszteni amikor mindenki maxon tölti le/föl adatokat. És a adsl egy vonalra egy user jut mig a kábelnél átlag tizen osztoznak. Addig fogják kisérteni a szerencsét mig valakik felfigyelnek a nagy illegális forgalomra és akkor nem lesz dc , p2p mert nem legális.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#573 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 19:08

Szerintem nem korlátozzák, mert van amikor minden nagyon lassan döcög, de felmegyek egy két gyors oldalra vmi közkedvelt dolgot (pl sorozat) tölteni, és az jön 600-al. Mellette egy másik pedig 2-vel. Ha korlátoznak, akkor minden lassú lenne. Most inkább az az általános, hogy majdnem minden lassabb mint emelés előtt volt. De figyelembe véve az adsl emelést is, ez mjdhogynem törvényszerű. 8ugyanis ott a feltöltés még mindig pocsék a lefeléhez képest) Így 4-5 leecher már el tudja szívni a feltöltők nagy sávszélét, viszont továbbadni már csak lassan tudják. Vagy vmi hasonló  :)

#574 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 19:19

Idézet: junior117 - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 19:07

Egyáltalám nem használhatod mivel vissza is osztasz és az már feltöltésnek minösül és az már tövénytelen.
Ha jelent neked valamit a szó  :think:  mondjuk az autoval is vihetel csomagot és vihetel kartonszámra csempész cigit  :D  elvben igazad van! mert a te autod és az viszel vele amit akarsz  ;) mig meg nem bukol vele. A letöltés az legális csak a föl nem. Upc-t is maximálisan lehet érteni mert hogy tudjon fejleszteni amikor mindenki maxon tölti le/föl adatokat. És a adsl egy vonalra egy user jut mig a kábelnél átlag tizen osztoznak. Addig fogják kisérteni a szerencsét mig valakik felfigyelnek a nagy illegális forgalomra és akkor nem lesz dc , p2p mert nem legális.

Ubuntu, Debian és Suse ISO-kat seedelek, ill. jópár gigányi home made rally-s videót  és játékdemót szednék.
P2P nem egyenő az illegal-al.  :reklamacio: :smoker:
GREENPEACE

#575 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 19:22

Tedd a szívedre a kezed, és ismételd meg ugyanezt, hangosan. Ha meg hülyeséget beszélsz, inkább ne válaszolj.

Vagy komolyan sikerült már elhitetned magaddal, hogy a forgalom 80%-át kitevő p2p forgalom mind legális?

#576 Felhasználó inaktív   mizso 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 25. 19:28

Azért itt egyeseknek nagyon érdekes a felfogásuk...Mintha elfelejtenék, hogy versenygazdaságban élünk. Nem lehet a 10m netet bármire használni, akár p2p-re? Ne b@sszon már ki, ha akarom éjjel nappal torrentezek vele (egészen 250GB-ig, ami korlátnak jogosságát most ne firtassuk) se szolgáltatónak, se a többi felhasználónak semmi köze hozzá. Szolgáltató szolgáltat FUP szerint, én fogasztok FUP szerint. Ha szolgáltató nem szolgáltat rendesen, lehet csomagolni, és hazamenni, jön helyette 3 másik. Ennyi.

Valaki mondta, hogy bérelt vonal kellene, mert az majd bírja a terhelést. Könyörgöm, szerződés áll fent köztünk, nekik ezt kötelező teljesíteniük, ahogy nekem kötelező fizetnem a havidíjat. Ja hogy kérem nem bírja a fejegység? Tessék bővíteni, arra van az általam (is) befizetett díj. Ha minden igaz, ez folyik most, de akkor is pofátlanság a priorizálás.

Illetve az előbb volt itt egy okos autos hasolnat a torrentezésre. Remélem ez csak egy ultaszélsőséges megnyilvánulás volt, vagy vicc...

Némi tudatosság nem ártana az itt levő pár naív embereknek, nem kell ám mindent lenyelni. Nem azt mondom, hogy nagypofával kell mindent elintézni, kell szolidaritás is (mint, hogy most feljesztési időszak van), de azért vannak határok...

Az egész hsz "szerintem" szellemben született...

#577 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 19:33

Idézet: debaj - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 19:22

Tedd a szívedre a kezed, és ismételd meg ugyanezt, hangosan. Ha meg hülyeséget beszélsz, inkább ne válaszolj.

Vagy komolyan sikerült már elhitetned magaddal, hogy a forgalom 80%-át kitevő p2p forgalom mind legális?

Valószinűleg nem legális. A szolgáltatásért fizetők akkor is joggal várják el a korlátlanságot, ha az az ASZF-ben nincs benne.

Viszont: ha nincs illegális letöltés akkor valószinűleg SENKI NEM FIZETNE ELŐ 10-20megabites netre. És ezt a szolgáltató is nagyon jól tudja... :smoker:
GREENPEACE

#578 Felhasználó inaktív   mizso 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 25. 19:35

Idézet: debaj - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 19:22

Nem akarom megvédeni, vagy bármi hasonló, de miért beszélne hülyeségeket? Ha van akár csak 1 azaz egy megabyte (vagy akár byteadat), ami legálisan letölthető és feltölhető, akkor innentől kezdve értelmét veszti a vita, hogy legális vagy nem legális a torrentezés. Van, ami illegális, természetesen, de ha én azt az 1MB  legális adatot szeretném le/feltölteni egy hónapon keresztül egyfolytában, akkor meg vagyok lőve, mert a lehetőségeimnek csak az 1/8 1/10edét tudom kihasználni, és nem a saját hibámból. Mint már írtam, ha ez ingyenes szolgáltatás lenne, egy szavam nem lenne, de nem erről van szó.

szóltam

#579 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 19:38

Ja, és ha közvélemény kutatást tartanánk valószinűleg az előfizetők jónagy TUDATOSAN NETEZŐ többsége nem a P2P-t tenné a priorizáció végére.
szerintem
:cool:
GREENPEACE

#580 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 19:40

Idézet: mizso - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 19:28

Könyörgöm, szerződés áll fent köztünk, nekik ezt kötelező teljesíteniük, ahogy nekem kötelező fizetnem a havidíjat.

Érdemes elolvasni az ÁSzF-et, különösen a garantált sávszélességről. :)

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.