HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. Értékeld a témát: -----

#2821 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 05. 00:17

Idézet: maxt - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 1:00

de amit úgy értékeltem, hogy ér annyit, annak eredeti dvd-je virít a polcomon.

Igen. Megvettem a Ghost in the Shell DVD-t és vidáman nézem a HDTV rippet... aztán majd augusztusban ha kijön Blu-Rayen akkor azt a rippet fogom nézni onnantól...

#2822 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 00:20

Idézet: maxt - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 23:43

Hát igen a gyönyőrű technikai különbségek!
Emlékezik még valaki a UPC főmufti nyilatkozatára néhány riportban?
Arról beszélt, hogy azért jobbak az adsl-nél, mert a jelenlegi rendszerük 30Mbit-ig bírja, tehát megvan a tartalék a 20Mbit-es csomagoknak is, ami adsl-nél elméletileg nem mondható el.

(mint a mellékelt ábra mutatja szerintem azt se tudja melyik országban van, nem hogy milyen céget vezet)

na ja lehet hogy nekik a hálózat bírja 30megabitig vagy meddig
csak azt nem reklámozza hogy hány megabit jut hány felhasználóra

lehet az ADSL nem bír csak max 6,8megabitet (nettóban 8096kbit linksebesség esetén) de ott csak akkor lesz lassulás ha a gerinc dugul be ami meg nem mostanság lesz
T-com vett két brutálnagy Cisco cuccot gondolom megturbózzák a gerinchálót hogy még véletlenül se legyen nekik sehol akadás :up:

UPC-ről elmondható ez?

#2823 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 00:45

Itt is csak döcög ilyenkor a p2p.
Így jártam, simán feldughatja magának a kedvezményét, mert azzal nem fog itt tartani, minél előbb lemondom, annál kevesebb kedvezményt kell visszafizetni. Inkább mentem volna a télen a Pantelhez, vagy a T-Comhoz. Késő bánat, amiért UPC is felelős, mert nem kommunikálta, és az ember csak reménykedett, hogy mégsem, de amikor még éjjel is döcög, a nappalról nem is beszélve, akkor inkább lépek, mint idegbajt kapjak.
Linux For Human Beings

#2824 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 01:29

Nah, hosszú hallgatás után meg kell szólalnom :(

A netem mindeddig gyönyörűen működött. P2P szaggatottan, de ment. Igaz, hogy a skype videokonferenciák december óta szakadnak, de a web ment. Ezt persze bejelentettem az üfsz-en, de erre érdemben nem válaszoltak.

Ma éjszaka mgszakadt a kapcsolatom. Felhívtam hőn szeretett ügyfélszolgálatunkat, ahol bejelentettem a problémát. Újraindíttatták velem a modemet, a kapcsolat helyre is állt. Mondtam, hogy tök jó, de szeretném tudni, hogy ez mégis mitől lehet, és miért is kell nekem a modemmel küzdenem, hogy működjön a szolgáltatás. Erre az ügyfélszolgálat az 1:39-2:12-ig tartó (38 perces) beszélgetés során közölte, hogy az ÁSZF szerint nekem együtt kell működnöm a szolgáltatóval, és újra kell bizonyos időkönként indítanom magamtól is a modemet. Mondom neki, hogy cseréljék ki akkor, ha rossz, mire közölte, hogy ők 98%-os rendelkezésre állást biztosítanak az ÁSZF szerint (de hol?), és a hiba nálam van. Mondtam neki, hogy teljesen lehetetlen, és a rendszerem tuti működik, nem hitte el. Nekem mindenképpen együtt kell működni a szolgáltatóval, és magamnak barkácsolni a netet...

Nah, laza 33 perces vitatkozás után feladtam. Az ÁSZF 11.3.1/b paragrafusára vonatkozva közölte, hogy a hiba bennem van. Én eskü, nem értem. Most akkor fel akarja mondani velem a UPC a szerződést?

Ha esetleg van köztetek egy jogász, akkor segítsen nekem, mert lehet, hogy én ott tartok, hogy meguntam ezt a bagázst. Keressen fel valaki, aki megszabadít a 2 hetenkénti modemrestart-tól.

PaLa

Szerkesztette: PaLa 2007. 06. 05. 01:31 -kor

#2825 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 02:18

És moöst mellékelném az online ÜFSZ logját (nevek nélkül):

Az ügyfélszámom látszik, ez talán az illetékeseknek segíthet.

(02:36 AM) x (ügyintéző): ** AZ OPERÁTOR KÉSZEN ÁLL A BESZÉLGETÉSRE **
(02:37 AM) 0009963810: Jó estét!
(02:37 AM) 0009963810: ************* vagyok
(02:37 AM) x: Üdvözlöm.
(02:38 AM) 0009963810: A problémám az lenne, hogy rendszeresen szakad meg az internet kapcsolatom fől éjszaka
(02:38 AM) 0009963810: főleg éjszaka
(02:39 AM) x: Értem. Megvizsgálom a kapcsolatát, egy pillanat türelmét kérem.
(02:40 AM) 0009963810: A telefonos ügyfélszolgálat nem nyújtott segítséget nekem, inkább az ÁSZF 11.3.1/b paragrafusára hivatkozott, miszerint nekem kell rendszeres a modemet újraindítani.
(02:41 AM) 0009963810: Miután megteszem, újra működik a kapcsolat. Csak az a baj, hogy ez a harvertől és szoftvertől függetlenül történik.
(02:42 AM) x: Kb. 1órája volt jelen esetben az újraindítás, ugye?
(02:42 AM) 0009963810: Körülbelül
(02:42 AM) 0009963810: Kb. fél órűt beszéltem az ügyfélszolgálattal - eredménytelenül
(02:44 AM) x: Úgy látom, hogy a modem jelszintjei rendben vannak, és csomagveszteség sincs az eszközön. Az eszköz stabilan kapcsolódik a fejállomásra. Viszont az említett időpontban volt egy központi hiba azon a fejállomáson, ezért vesztette el a modem a kapcsolatot. Azóta már elhárították a kollégák a problémát, így már működnie kell a kapcsolatnak szakadozás nélkül.
(02:45 AM) x: Úgy látom a modem azóta stabil is, nincs szakadozásra utaló adat.
(02:45 AM) x: Az elmúlt 1 órában volt újabb szakadás az internetben?
(02:45 AM) 0009963810: Értem, errőé a teéefonos ügyfélszolgálat miért nem tájékoztatott? Miért mondta, hogy nincs központi hiba?
(02:46 AM) 0009963810: Az internetkapcsolat működéséről azóta nem tudok semmit, mert telefonáltam.
(02:48 AM) 0009963810: Most működik, mert különben nem tudnám használni ezt a szolgáltatást
(02:49 AM) 0009963810: Ennek ellenére a telefonban azt mondták nekem, hogy ez jóformán az én hibám, és hoy miért vagyok felháborodva. Én ezt nem értem.
(02:49 AM) x: A 8. kerülelben egy időszakos kimaradás volt. A technikusok még jelenleg is dolgoznak azon a területen, de Önnél már működnie kell a szolgáltatásnak. Az világos, hogy most működik, mert használja a chat-et. Továbbá én úgy látom, hogy ennek a jelenlegi jó működésnek meg is kell maradnia, mert semmilyen hibára utaló jelet nem látok a modem adataiban.
(02:50 AM) 0009963810: Így van, de ezt a telefonos ügyfélszolgálat miért hárítja rám? Miért állítja, hogy ez biztos az én hibám?
(02:51 AM) 0009963810: Egyébbként a szolgáltatás most stabil, rendben működik valóban.
(02:53 AM) x: Értem. Elnézését kérem a kellemetlenségek miatt. Nem tudom megmondani, hogy miért nem mondták Önnek a központi hibát. Lehet, hogy addigra már vége volt, és Önnél kellett még egy kézi újraindítás is, hogy működjön a szolgáltatás, de ezt így utólag sajnos nem tudom megmondani.
(02:54 AM) 0009963810: Értem, hogy tudom ezt a hibát jelenteni a UPC felé úgy, hogy a telefonos ügyfélszolgálatot megkerüljem, mégse keljen bemenni a központba?
(02:55 AM) x: Ez esetben e-mailt tud küldeni az ugyfelszolgalat@upc.hu címre.
(02:56 AM) 0009963810: Mert a hölggyel akivel beszéltem, felháborító volt a hangnem, és olyan pontra hivatkozott, amivel nem csak, hogy egyet nem értek, de nem is igazán értem, hogy miért hozta fel. Ezt szeretném tisztázni mindenképpen.
(02:56 AM) 0009963810: Rendben, mennyi a hivatalos válaszidő, amennyi időn belül válaszolnak?
(02:57 AM) x: 30 nap.
(02:57 AM) 0009963810: Értem, köszönöm a segítségét. További kellemes estét.
(02:58 AM) x: Köszönöm, Önnek is.
(02:59 AM) x: Tudok még valamiben segíteni Önnek?
(03:02 AM) 0009963810: Nem, köszönöm, éppen levele írok az ügyfélszolgálatnak, amiben leírom az esetet, illetve másolom ezt a beszélgetést is. Ön mindenben segített, amiben tudott, köszönöm a segítségét.
(03:04 AM) x: Értem. Akkor minden jót kívánok.
(03:04 AM) x: Viszlát.

#2826 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 06:15

Idézet: PaLa - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 2:29

Nah, hosszú hallgatás után meg kell szólalnom :(

A netem mindeddig gyönyörűen működött. P2P szaggatottan, de ment. Igaz, hogy a skype videokonferenciák december óta szakadnak, de a web ment. Ezt persze bejelentettem az üfsz-en, de erre érdemben nem válaszoltak.

Ma éjszaka mgszakadt a kapcsolatom. Felhívtam hőn szeretett ügyfélszolgálatunkat, ahol bejelentettem a problémát. Újraindíttatták velem a modemet, a kapcsolat helyre is állt. Mondtam, hogy tök jó, de szeretném tudni, hogy ez mégis mitől lehet, és miért is kell nekem a modemmel küzdenem, hogy működjön a szolgáltatás. Erre az ügyfélszolgálat az 1:39-2:12-ig tartó (38 perces) beszélgetés során közölte, hogy az ÁSZF szerint nekem együtt kell működnöm a szolgáltatóval, és újra kell bizonyos időkönként indítanom magamtól is a modemet. Mondom neki, hogy cseréljék ki akkor, ha rossz, mire közölte, hogy ők 98%-os rendelkezésre állást biztosítanak az ÁSZF szerint (de hol?), és a hiba nálam van. Mondtam neki, hogy teljesen lehetetlen, és a rendszerem tuti működik, nem hitte el. Nekem mindenképpen együtt kell működni a szolgáltatóval, és magamnak barkácsolni a netet...

Nah, laza 33 perces vitatkozás után feladtam. Az ÁSZF 11.3.1/b paragrafusára vonatkozva közölte, hogy a hiba bennem van. Én eskü, nem értem. Most akkor fel akarja mondani velem a UPC a szerződést?

Ha esetleg van köztetek egy jogász, akkor segítsen nekem, mert lehet, hogy én ott tartok, hogy meguntam ezt a bagázst. Keressen fel valaki, aki megszabadít a 2 hetenkénti modemrestart-tól.

PaLa

Ugyan nem jogász vagyok hanem egy mezei rendszergazda de a véleményem az, hogy ha gondja van az embernek a nettel akkor először a saját házatáján néz szét és csak aztán nyúl a telefonhoz. Ha megszakadt a net akkor újraindítod a modemet és megnézed, hogy minden rendben van-e. Ha ez többször előfordul akkor ellenőrzöd, hogy a szakadás oka nem-e túlmelegedés vagy lakáson belüli kábelhiba (csatlakozók, elosztások). Ha ezek nem vezetnek eredményre akkor bejelented az ügyfélszolgálaton, hogy rendszeres vagy rendszertelen időközönként szakad a net és te már minden lehetséges saját oldali hibalehetőséget megnéztél de nem találtál semmit se ezért kérsz egy hálózati vizsgálatot. Lehetséges, hogy a hiba oka pusztán a lakásba bejövő kábel valamilyen sérülése, csatlakozási gond, stb.

Ezt hívják együttműködésnek. A lakáson belüli dolgokért egyébként is te vagy felelős és nem a szolgáltató ezért értelemszerű, hogy mielőtt az ember ajtóstul ront az ügyfélszolgálatra megnézi, hogy a hiba oka esetleg nem nála van-e.

Szerk:
De ha pld. a kábelTV-n lesz hiba akkor is az első az, hogy megnézed, hogy a hiba oka esetleg nem nálad van-e. Mert ugyebár hiba ok lehet készülékhiba, kábel, csatlakozó, földhurok, stb.
De így van ez a normál telefonnal is hiszen ha nincs vonalad akkor az első az, hogy ellenőrzöd a csatlakozást, a készüléket és csak ezek után hívod a hibabejelentőt.
Szerintem ez a normális hozzáállás.

Egyébként az ÁSZF 11.3.1/b pontja csak akkor teljesülhet ha a szolgáltató kérésére nem vagy hajlandó elvégezni azokat amiket a szolgáltató kér a hiba megállapításához ill. nem teszed lehetővé, hogy a lakásban a szolgáltató emberei bevizsgálást végezzenek.

Szerkesztette: wpepi 2007. 06. 05. 07:09 -kor

#2827 Felhasználó inaktív   Élek 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 05. 07:08

Itt Sopronban éjjel 1.00-kor nem volt net, és mire felkeltem 6.30-ra akkor sem volt. Kb 7 - 7.30 tájékán már volt.
Azóta megy 1mb/s-al, vagyis ujra van 10mb. Valaki? Régen volt ilyen a net. Végre lekapkodom ami kell, és nem kel napokat töltenem. Remélem így is marad a helyzet.

Szerkesztette: Élek 2007. 06. 05. 07:13 -kor

#2828 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 07:37

Idézet: Élek - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 7:08

Itt Sopronban éjjel 1.00-kor nem volt net, és mire felkeltem 6.30-ra akkor sem volt. Kb 7 - 7.30 tájékán már volt.
Azóta megy 1mb/s-al, vagyis ujra van 10mb. Valaki? Régen volt ilyen a net. Végre lekapkodom ami kell, és nem kel napokat töltenem. Remélem így is marad a helyzet.

lehet hogy UPC eleresztette a limitálást? :D

BIX main : http://bix.hu/index.php3?lang=en&page=grap...in&portid=Te7/2
BIX backup : http://bix.hu/index.php3?lang=en&page=grap...up&portid=Te7/1

#2829 Felhasználó inaktív   Élek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 07:39

Lenne egy kérdésem hozzátok. Lenne egy oldal. Mégpedig az RSOE Havaria Információszolgálat, ahol naponta megnéztem a világban zajló események hírcikkeit. Nos,ezen az oldalon pár hete nem jönnek be az események, ahol szerepelnek ezek a cikkek. Másnál sem jön ez be? Az oldal problémája vagy a Chello fejlesztés miatti akármi.

Itt az oldal : RSOE Havaria

#2830 Felhasználó inaktív   ArGa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 07:51

Egész éjjel ment a torrent, és itt van a grafikonja a sebességeknek:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Eddig nem tudtam hova tenni, de hajnali 3-kor megtáltosodott, és azótakorrekt sebességekkel tartja a kapcsolatokat. Milyen érdekes, hogy a BIX is ugyanekkor ugrott feljebb.
Akkor mi is a szűk keresztmetszet?

#2831 Felhasználó inaktív   pzstm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 07:52

Idézet: Élek - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 8:39

Lenne egy kérdésem hozzátok. Lenne egy oldal. Mégpedig az RSOE Havaria Információszolgálat, ahol naponta megnéztem a világban zajló események hírcikkeit. Nos,ezen az oldalon pár hete nem jönnek be az események, ahol szerepelnek ezek a cikkek. Másnál sem jön ez be? Az oldal problémája vagy a Chello fejlesztés miatti akármi.

Itt az oldal : RSOE Havaria

Kattints bal szélen a kezdőlapra, és akkor jelennek meg nekem a köépső részben a hírek.... :)

#2832 Felhasználó inaktív   pzstm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 07:54

Idézet: ArGa - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 8:51

Egész éjjel ment a torrent, és itt van a grafikonja a sebességeknek:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Eddig nem tudtam hova tenni, de hajnali 3-kor megtáltosodott, és azótakorrekt sebességekkel tartja a kapcsolatokat. Milyen érdekes, hogy a BIX is ugyanekkor ugrott feljebb.
Akkor mi is a szűk keresztmetszet?

Ahogy a le és feltöltésedet elnézem legalább nem rontasz arányt! :Đ
Tudod hány ember számára álom a szimmmetrikus vonal? :Đ
Viccet félretéve érdekes a grafikon........ ;)

#2833 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 07:56

Idézet: bean - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 0:17

Igen. Megvettem a Ghost in the Shell DVD-t és vidáman nézem a HDTV rippet... aztán majd augusztusban ha kijön Blu-Rayen akkor azt a rippet fogom nézni onnantól...

így jogos, csak az esetek túlnyomó részében nem életszerű!
(valamint adott kategóriájú film felbontása nem lesz érezhetően jobb véleményem szerint)

maxt

#2834 Felhasználó inaktív   hpeter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 07:57

S.O.S ! !
Segítséget kérnék. Elég láma vagyok ezért bocsánat előre is. Teljesen besz@rt a netes gép, már semmi sem fogja meg a tolakodó dolgokat. Újra kell telepíteni a win-t. Segítsetek, hogyan kell újra beállítani a net hozzáférést! Ha kérhetném privátban, lehet durván is fogalmazni amiért ilyen amatőr vagyok, csak segítsetek PLEASE!
:confused:  :confused:  :confused:  :confused:  :confused:

#2835 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 07:59

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 7:37

A grafikon megkergült az biztos!
Pár hete már korán örültem, úgyhogy most kivárom a végét.
(és hogy nálam ebből mi látszik, mert melóhelyen vagyok, otthon a gép meg pihen)

maxt

#2836 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 08:05

Ma reggel nálam is jó volt a torrent (olyan 8 óra körül). Medium van, és olyan 400-500 KB-al jött/jön lefelé.

Eddig sohasem volt ilyen. Max. 50-100 KB.

Lehet, hogy valamit buheráltak. Persze pozitív irányban  :Đ

#2837 Felhasználó inaktív   Élek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 08:05

Idézet: pzstm - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 7:52

Kattints bal szélen a kezdőlapra, és akkor jelennek meg nekem a köépső részben a hírek.... :)

Én az eseményekre gondoltam. Ami a kezdőlap alatt van 2-vel. Ebbe belementél, és meg lehetett nézni a Külföldi, és a Hazai hír cikkeket. Most ezen a részen, csak egy üresség jelenik meg, a 2 választási lehetőség helyett.

#2838 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 08:10

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 8:37

Hahh, kiürült a torrent kliensekben felgyűlt queue :)

#2839 Felhasználó inaktív   pzstm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 08:10

Idézet: Élek - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 9:05

Én az eseményekre gondoltam. Ami a kezdőlap alatt van 2-vel. Ebbe belementél, és meg lehetett nézni a Külföldi, és a Hazai hír cikkeket. Most ezen a részen, csak egy üresség jelenik meg, a 2 választási lehetőség helyett.

Nekem is üresség...nem chello alól.... :o

#2840 Felhasználó inaktív   pzstm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 08:12

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 9:10

Hahh, kiürült a torrent kliensekben felgyűlt queue :)

Vagy lehet annniy panasz érkezett be, hogy egy kicsit kiengedték a csapokat! Ebbe a hónapba már ne töltsél le többet cím szó alatt!  :Đ
EGyébként lehet a UPC azt szeretné, ha minden chellos megtanulna P2P-ezni, így egymás közt ha jönnne normális sebességgel, akkkor észre sem lehetne venni hogy van P2P korlát! :Đ  :smoker:  :smoker:

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.