HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. Értékeld a témát: -----

#3021 Felhasználó inaktív   Falánk 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 05. 21:01

Mit ne mondjak, rég volt ilyen lassú Gyöngyösön.  :reklamacio:
Szeretem a sört, bort, pálinkát no meg a Nőket is!

#3022 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 21:12

Idézet: RosszQtya - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 1:08

mert megpróbálom kihasználni a rendelkezésre álló sávszélt és forgalmi mennyiséget (250GB) AMIRE SZERZŐDTEM és AMIÉRT FIZETEK KEMÉNYEN!

ez nem a máltai szeretetszolgálat! a pénzemért igenis jár ami a szerződésben van!

Egyrészt ez a mentalitás a probléma (No offense Qtya), hogy ha már ott a tíz/húsz megabit, akkor fáj, ha nincs épp adatforgalom, hiszen akkor épp nem kapsz semmit a pénzedért.
Ha kocsit veszel, azzal sem akarsz majd mindig 200 al menni, csak mert lehet, és mert fizettél érte. Vagy ha akarsz is, nem lehet, mivel a többi ember is szeretne biztonságosan közlekedni, ezért az okosok azt mondták, hogy csak 130 al mehetsz, hiába tudnál akár a háromszorosával is menni. Ismerős?
Én azért fizetek, hogy pl httpről, ftpről pillanatok alatt lejöjjön akármi, vagy felmenjen, ha épp az kell. A szolgáltatás is erre van kitalálva btw. Ha te 24/7 10/1 megabiten akarsz forgalmazni, ott a bérelt vonal.

Ami pedig a szerződésben van, az pedig valami nevetséges érték, és ha jól tudom, az is csak a headendig. Azt garantálják, nem a megabitet. A törvény szerint ugyan minimum szélessávot kell garantálni, de a törvény már pár éves, akkor meg még ugye a fél megabit is jó volt.

Akik pedig tényleg folyton csak töltenek, hogy dee, egyszer majd megnézem, persze, csak legyen meg, stb, azok húzzanak a búsba az anyagi érveléssel. Számolják ki, hogyha nem tudnák összewarezolni a havi 250 giga akármit, hanem boltban kéne megvenni, pénzért, az mennyibe kerülne. Nem tízezerbe ugye?

Lehet azt is mondani, hogy a p2p legális, persze, az, de ki használja arra? Aki igen, annak nem kell havi 250g legális anyag, az tuti. Ha meg annyi demót meg hd trailert meg tud nézni, akkor menjen el dolgozni a rohadt lustája.

Tudom, a levegőbe beszélek jó szokás szerint, de sírós arcok: STFU

Régen olyan jó kis topic volt ez, most meg csak egy rinyaláda az egész. Nektek rossz, tudjuk. Értettük elsőre is, együttérzünk, whatever, ez nem elég? Nem lehet abbahagyni a sírást, és folytatni a magasröptű eszmecserét? Aki azt hiszi, hogy a UPC majd pár tucat hwsws miatt policyt változtat, az ébredjen fel végre. Ha 1-2 ezer heavy user hirtelen felmondana, szerintem náluk már bontódna a pezsgő.

NSD nem mesélnél az esetleges jövőbeli Docsis 3.0 upgraderől esetleg?

ps: követ kérek, negyvenkettőt

szerk: nyolckerben 200k a p2p down, jóaz, ráérek, stb.

Szerkesztette: MaskimX 2007. 06. 05. 21:13 -kor

#3023 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 21:14

BIX --> új rekord = 47,8Gbit/sec :respect:  :up:
http://bix.hu/index.php3?lang=en&page=grap...=unroutedvlan10

#3024 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 21:17

Hát ha én valamiért fizetek akkor az legyen is teljesítve !!!! Vagy akkor vigyék le az árakat és akkor nem szolok semmit. De mikor jön a csekk és belegondolok hogy nem nyujtanak érte olyan szolgáltatást amire elő fizettem akkor vagyok nagyon ideg.
Vagy akkor tegyék bele a szerződésbe hogy oda ami le van írva ugy se az lesz hanem amit ők akrnak. És akkor nem lehtne reklamálni.

Szerkesztette: laci85 2007. 06. 05. 21:18 -kor

#3025 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 21:19

14h +1.5/1.7 Gbps
16h +2.6/2.2 Gbps
18h +3.4/2.7 Gbps
20h +3.2/2.9 Gbps
22h +2.7/2.1 Gbps

#3026 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 21:23

Idézet: laci85 - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 22:17

Hát ha én valamiért fizetek akkor az legyen is teljesítve !!!! Vagy akkor vigyék le az árakat és akkor nem szolok semmit. De mikor jön a csekk és belegondolok hogy nem nyujtanak érte olyan szolgáltatást amire elő fizettem akkor vagyok nagyon ideg.
Vagy akkor tegyék bele a szerződésbe hogy oda ami le van írva ugy se az lesz hanem amit ők akrnak. És akkor nem lehtne reklamálni.

Ezek szerinted nem olvastad el a szerződés és a hozzá kapcsolódó ÁSZF-et. Szerinted mi benne a minimum és célértékekre vonatkozó fejezetek?

#3027 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 21:24

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 21:23

Ezek szerinted nem olvastad el a szerződés és a hozzá kapcsolódó ÁSZF-et. Szerinted mi benne a minimum és célértékekre vonatkozó fejezetek?

Akkor írják bele hogy annál gyorsabb nem is lesz mert anyira fejlesztenek meg priorizálgatnak.
Bár most jön rendesen fullon a p2p remélem így is marad majd.

Szerkesztette: laci85 2007. 06. 05. 21:24 -kor

#3028 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 21:28

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 21:13

Hogy függ össze a torrent, a 8 megád és egy esetleges t-com - upc private peering? :)

Sehogy nem függ össze, csak próbálja annyiszor leírni, hogy 8 mega, amíg maga is elhiszi. Pár oldallal előbb még csak 6,8 volt.  ;)
Papesz

#3029 Felhasználó inaktív   matamoscas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 05. 21:29

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 21:12

Régen olyan jó kis topic volt ez, most meg csak egy rinyaláda az egész.

Ja, régen olyan jó kis szolgáltató volt a UPC... Heh.

K>

#3030 Felhasználó inaktív   rezignalt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 21:30

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 21:12

...

remek az autós hasonlat, pontosan erről van szó. körülbelül annyival lehet lekontrázni, hogy: ha veszel egy porschét, akkor 30-cal akarsz vele menni? ha annyival akarnál, akkor trabantot vennél. persze lehet, hogy nem akarnál száguldozni, csak azért vettél porschét, hogy LEGYEN egy porschéd és mutogathasd, vannak ilyen emberek is. az azért számodra is egyértelmű, hogy az ilyen fajta státuszszimbólum inkább elképzelhető, mint ugyanez internetkapcsolatban, nem? kevés az, aki azért köttet be gyors kapcsolatot, hogy ezzel dicsekedhessen, Ő TÉNYLEG szeretne baromi gyorsan "száguldani". az autóval ellentétben pedig az internetkapcsolatot lehet úgy is használni, hogy nem ülsz ott, és ténylegesen nem használod, csak beállítasz egy letöltést. nem fogsz ott ülni, és figyelni, hogyan poroszkálnak lefelé a byteok. éppen emiatt fontos, hogy legyen egy stabil, állandóan rendelkezésre álló sebesség, amit akkor használsz ki, amikor akarsz. nem éjjel 3-tól hajnalig 6-ig, mert akkor van csak aszfalt az úton. vili.

te azért fizetsz, hogy http-t és ftp-t használj gyorsan. érthető. leszarod emiatt a p2p-t, és az azokat használók igényeit is. érthető. magyar mentalitás.

azt viszont nem értem, hogy: aki illegális tartalmat tölt le, az ne rinyáljon azért, hogy nem kapja meg a pénzéért a szolgáltatást, mert amúgy is lop. ez úgy megy, hogy ha én meglopom a Pistát, akkor nem az a megfelelő reakció, ha törvényesen megbüntetnek, hanem az, ha egy Jani nevezetű ember is meglop engem, és akkor morálisan egalité van? na ez nekem nem fér a fejembe, de te biztosan jobban értesz a jogállamiság fogalmához.

a mondandód többi része már csak személyeskedés és demagógia (az, hogy a rinyálók fogják be, ésatöbbi), reagálásra méltatlan.

#3031 Felhasználó inaktív   GaBenc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 21:31

Sziasztok!

Érdeklödnék meddig tart ez a "teszt" üzem, illetve mikor kezdödött?
Mert itt újpesten 3 napja igen gyengén üzemel a net.  :(  Napközben (délben haza szaladtam kajálni) tökéletes. De én este szeretném használni. Most igen jó, a 10 megás jön már 5 megával is....néha. Mit lehetne csinálni? Fog ez változni? Vagy ne is reménykedjem?
Valaki biztason már vagy ajáljon valami normális szolgáltatot. :(

#3032 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 21:33

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 22:12

1. Lesz benne kraft bőven.
2. Kikerülhetetlen.
3. Nem holnap lesz.

;)

(Maga a szabvány nyilvános, a lényeg: ipv6, megabitben mérve is három számjegyű adatátviteli sebesség, több csatorna összefogása, új CMTS-ek, modemcsere azoknál, akik DOCSIS 2.0-át meghaladó sebességű csomagra fizetnek elő, ilyesmi. Csemege :))

#3033 Felhasználó inaktív   pzstm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 21:38

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 22:33

1. Lesz benne kraft bőven.
2. Kikerülhetetlen.
3. Nem holnap lesz.

;)

(Maga a szabvány nyilvános, a lényeg: ipv6, megabitben mérve is három számjegyű adatátviteli sebesség, több csatorna összefogása, új CMTS-ek, modemcsere azoknál, akik DOCSIS 2.0-át meghaladó sebességű csomagra fizetnek elő, ilyesmi. Csemege :))

5 éven belül reálisnak tartom....reméljük :Đ

#3034 Felhasználó inaktív   GaBenc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 21:38

Idézet: GaBenc - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 22:31

Sziasztok!

Érdeklödnék meddig tart ez a "teszt" üzem, illetve mikor kezdödött?
Mert itt újpesten 3 napja igen gyengén üzemel a net.  :(  Napközben (délben haza szaladtam kajálni) tökéletes. De én este szeretném használni. Most igen jó, a 10 megás jön már 5 megával is....néha. Mit lehetne csinálni? Fog ez változni? Vagy ne is reménykedjem?
Valaki biztason már vagy ajáljon valami normális szolgáltatot. :(

Király!!! Most meg gyógyult, igy marad vagy erre a lassúlásra számitani kell? Nekem délután este kellene a net, (természetesen csúcsban) de ha csak 4-6 mega jön akkor csomagot váltok. Minek nekem éjel a 10 mega?
NSD, látom te valahogy átlátod a helyzetet, mit javasolsz? Van esélyem, hogy lesz stabil nettem?

#3035 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 21:39

hoppá, új fejlemények!
normálisan most nem töltenék, de tesztelem a netet egy árva 170 megás letöltés erejéig ;)
nos, az uploadom felragadt az eddigi konstans 40k-ról az általam megadott 80k-ra :)
a letöltés nem tudta eldönteni, hogy most 35 vagy 125k, elég misztikusan ugrált, de ez simán lehet a torrenttől. határozottan ígéretes. azt kell mondanom, mint duke nukemnek, miután könnyített magán: much better... egyrészt érezzem már, hogy mediumom van, nem minimumom :Đ s ilyen uppal a letöltés is jobban tud alakulni, ha nem bántják. nekem az a jó, ha viszonylag gyorsan (80-100k) jön az anyag, nem azt, hogy állandóan, lejön úgy is, de más érzés. persze kell nekem igényeskedni egy nyamvadt kis mediummal =)

Szerkesztette: shr 2007. 06. 05. 21:40 -kor

#3036 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 21:40

Idézet: laci85 - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 22:17

Ott van az csak el kellene olvasni és meg kellene érteni.
A csomagoknál feltüntetet maximum étékek pedig elméleti maximumok ami nem azt jelenti, hogy garantáltan ennyi is lesz. Ráadásul le is van írva, hogy az aktuális sebesség a terheléstől függ.

"A szolgáltatás garantált le-és feltöltési sebességét a 6. számú Melléklet tartalmazza."

A 6. mellékletben a célértéket kell alapul venni.

Mit kéne még beleírni abba a nyamvadt ÁSZF-be, hogy érthetőbb legyen? Ott van minden feketén fehéren.

#3037 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 21:45

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 22:12

Egyrészt ez a mentalitás a probléma (No offense Qtya), hogy ha már ott a tíz/húsz megabit, akkor fáj, ha nincs épp adatforgalom, hiszen akkor épp nem kapsz semmit a pénzedért.
Ha kocsit veszel, azzal sem akarsz majd mindig 200 al menni, csak mert lehet, és mert fizettél érte. Vagy ha akarsz is, nem lehet, mivel a többi ember is szeretne biztonságosan közlekedni, ezért az okosok azt mondták, hogy csak 130 al mehetsz, hiába tudnál akár a háromszorosával is menni. Ismerős?
Én azért fizetek, hogy pl httpről, ftpről pillanatok alatt lejöjjön akármi, vagy felmenjen, ha épp az kell. A szolgáltatás is erre van kitalálva btw. Ha te 24/7 10/1 megabiten akarsz forgalmazni, ott a bérelt vonal.

Ami pedig a szerződésben van, az pedig valami nevetséges érték, és ha jól tudom, az is csak a headendig. Azt garantálják, nem a megabitet. A törvény szerint ugyan minimum szélessávot kell garantálni, de a törvény már pár éves, akkor meg még ugye a fél megabit is jó volt.

Akik pedig tényleg folyton csak töltenek, hogy dee, egyszer majd megnézem, persze, csak legyen meg, stb, azok húzzanak a búsba az anyagi érveléssel. Számolják ki, hogyha nem tudnák összewarezolni a havi 250 giga akármit, hanem boltban kéne megvenni, pénzért, az mennyibe kerülne. Nem tízezerbe ugye?

Lehet azt is mondani, hogy a p2p legális, persze, az, de ki használja arra? Aki igen, annak nem kell havi 250g legális anyag, az tuti. Ha meg annyi demót meg hd trailert meg tud nézni, akkor menjen el dolgozni a rohadt lustája.

Tudom, a levegőbe beszélek jó szokás szerint, de sírós arcok: STFU

Régen olyan jó kis topic volt ez, most meg csak egy rinyaláda az egész. Nektek rossz, tudjuk. Értettük elsőre is, együttérzünk, whatever, ez nem elég? Nem lehet abbahagyni a sírást, és folytatni a magasröptű eszmecserét? Aki azt hiszi, hogy a UPC majd pár tucat hwsws miatt policyt változtat, az ébredjen fel végre. Ha 1-2 ezer heavy user hirtelen felmondana, szerintem náluk már bontódna a pezsgő.

ps: követ kérek, negyvenkettőt

szerk: nyolckerben 200k a p2p down, jóaz, ráérek, stb.

A 200k mitől lenne rossz? Nálam 58k... és most 3-4x olyan gyors, mint szokott.

Ha pár tucat emberről van szó, akkor akkor kit zavarnak? :D

A szolgáltatás meg szolgáltatás. Internet előfizetésünk van. A p2p az nem a Zinternet része?

Persze, lehet dobálózni a minimálisan garantált sávszéelsséggel, teljesen jogszerű, de nem elegáns....
finoman szólva.  :rolleyes:  Ettől vagyunk a balkánon - az eljárástól, annak mikéntjétől és nem kevésbé a helyeslésétől.  :down:

Őszintén szólva a a t*köm tele van, hogy itthon sz*pni, nyalni kell azért, hogy a pénzemből megéljenek. És ez mosst nem csak a UPC-nek szól, minden szolgáltatással így van. Az ilyen priorizálásról, változásokról meg kb. itt tudok értesülni...  :rolleyes:

(A 130-as autós példa meg "csak" ott sántít, hogy az analógiában kb. 7km/h-s sebességlimitről kellene beszélni.... persze nem minden úton... csak amerre az eladók mondják.)

ps: Hangsúlyozom, a fentieket úgy írom, hogy nálam eddig 2-3 hetente futott 1-2napra torrent kliens. Most meg futogat minden áldott este (éjjel nem) és örülök, ha 1-2 dolog lejön 1 hónap alatt. Mekkora egy köcsög vagyok! (Ja és eddig nem is vertem az asztalt sehol, csak ez a fordított hozzáállás hozta ki ezt a hsz-t.)

Hogy konstruktív kérdésem is legyen a hozzáértőkhöz: Ha pár hónapja a kisebb sávszélességű csomagokkal nem volt gond, még a fentben vázolt brutális, arcátlan... p2p forgalom mellett is, akkor most mi történt? Most a webezők és IP telefonálók 10-20mbiten mitől fogyasztanak többet, hogy a magasabb prioritásuk miatt kvázi nincs p2p? Tényleg nem értem.

#3038 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 05. 21:48

Idézet: rezignalt - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 22:30

ha veszel egy porschét, akkor 30-cal akarsz vele menni?

Jóhogy, nagyot lehet repeszteni a kipuffal, oszt lépésben stírölni a csajokat  :Đ
Make love not Wor.

#3039 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 21:49

Idézet: GaBenc - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 22:38

Király!!! Most meg gyógyult, igy marad vagy erre a lassúlásra számitani kell? Nekem délután este kellene a net, (természetesen csúcsban) de ha csak 4-6 mega jön akkor csomagot váltok. Minek nekem éjel a 10 mega?
NSD, látom te valahogy átlátod a helyzetet, mit javasolsz? Van esélyem, hogy lesz stabil nettem?

Nem írtad, hogy globálisan lassú, esetleg egyes irányokba vagy protokollspecifikusan. Azért tippelek egyet: lassú a p2p, de most jó, és azt szeretnéd tudni, a továbbiakban mi várható. Megnyertem a hangszórót? :)

#3040 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 21:49

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 22:48

Jóhogy, nagyot lehet repeszteni a kipuffal, oszt lépésben stírölni a csajokat  :Đ

"...könyököt ki, kettesbe be..." ;)

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.