HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#1451 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 15. 18:54

Idézet: 128bit - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 19:31

dvd röl bootolva jo?

Úgy nem lesz jó. A Norton Particion Magic telepítése során lehet boot floppy-kat gyártani a programról, és azzal kell futtatni. De megér még 1 próbát a paragon particon manager is, az működik Windows alól is és a legújabb verzió kompatibilis Vista-val. link
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1452 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 20:19

Ok, most ki kell csillagoznom a mondanivalómat, legalábbis, amit gondolok.

A lényege, hogy az ms, a licenszelése és a vista sz**jon le. Hihetetlen, hogy délután 2 óta próbálok egy működő rendszert összehozni a Vistámból és egyszerűen képtelenség.

A dvd-ről bootolva szépen menne a telepítő, de amikor beírom a sorozatszámomat, közli, hogy ez Upgrade licensz és csak korábbi Windows alól telepíthetem. Hát a rákba, ilyent már a Windows 95 Upgrade sem csinált, az is csak a win3.1 telepítőlemezét kérte be annak az ellenőrzése céljából, hogy van-e frissítési alapom.

Nos, ennek feltelepített XP kell. Anyád. Természetesen a weboldalakat és a Quick Start guide-ot átolvastam, ez utóbbi úgy kezdődik: "You can choose to upgrade to Windows Vista or install a new, or "clean" copy.". Azt elfelejtették odaírni, hogy nem telepíthetek clean copyt, ha upgrade licenszem van! Kérdés, hogy mi lesz, ha megjelenik majd a következő Windows.. Telepítsek fel 2012-ben egy Windows XP-t, arra egy Vistát, majd utána arra az új Windowst? Ezek nem normálisak..

Ennél a pontnál felhívtam az MS ügyfélszolgálatot.

A hölgy nagyon kedves volt, de amikor előadtam neki a problémámat, azt mondta, hogy "akkor" csak így lehet. Mármint "akkor, ha ezt írja". Aha. Olvasni én is tudok. Mindegy, rendes volt, mert kapcsolt egy másik kollégát, hátha..

Beszéltem az úriemberrel, neki is előadtam, hogy szeretnék az üres HDD-mre Vistát telepíteni, de nem igazán áll szándékomban feltenni az XP-t csak azért, hogy tíz perc múlva felülírjam. Mondta, hogy ha én upgradet veszek, akkor upgradelnem kell (istenem)..

Ekkor feltettem a keresztkérdést: és akkor mi van, ha 64-bites verziót szeretnék? csak mert ugye a 64-bites verzió telepítője eleve nem indul el 32 bites xp alól. Vagy 64-biten lehet clean install, 32 biten meg szívjak délutánokat?

Erre meglepődött, hogy most akkor én 32 és 64 bites verziót is kaptam? Már hogyne kaptam volna, amikor az upgrade licensz a dobozos verzióval kéne, hogy megegyezővé tegye a windowsomat? Mondom, hogy igen, kaptam. Két dvd. Egy 32, és egy 64 bites.

A válasz: akkor biztos nem is upgrade licenszt vettem.

Hát eszem-faszom megáll (ez kinek is a mondása? :)), mégis mi a francért adtam ki 91000 Ft-ot? Csak tudom, hogy mit vettem... :reklamacio:

Mivel a további társalgásnak nem volt értelme, megköszöntem és elköszöntem.

A partíciókat természetesen előkészítettem a Bitlockerrel való használatra, az újonnan telepített XP pedig jól összekavarná nekem a meghajtóbetűjeleket (kipróbáltam, tényleg összekavarta, úgyhogy a BitLockerről le kell mondanom, legalábbis, ha normális betűjelekkel akarom használni a partíciókat).. Szóval partíció vissza, XP-t telepít. Ez elvisz egy órát, mert az XP-t a Vistához képest sokkal tovább tart telepíteni, valami miatt elég lassan másolgat.

XP alól elindítottam a Vista telepítőjét, és most jön a vicc: mivel a gyári XP CD-men csak SP1 van, közölte a  Vista telepítője, hogy SP1-es windowst nem lehet upgradelni, úgyhogy csak a custom telepítési mód maradt, ami a tiszta telepítésnek felel meg. Most mi a viharnak kell csak azért feltennem az XP-met, hogy megállapítsa, hogy nem lehet upgradelni? :reklamacio:
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1453 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 20:31

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 21:19

... Upgrade licensz és csak korábbi Windows alól telepíthetem.

ez talán segít: link
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1454 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 22:06

Köszi :) Közben hirtelen felindulásból összegoogleztam, hogy nem lehet-e valahogy megoldani a dolgot, és közben meg is valósítottam a dolgot, és teljes a siker!

Ami igazán érdekes, az az, hogy azóta még nem fagyott le a Windowsom, míg délután akármit csináltam vele, szétfagyott/nem bootolt/stb, de csak akkor, ha az XP-re telepítettem rá. Boáf.

Azt hiszem, ebből holnap vagy holnapután blogbejegyzés lesz. Mindenesetre csináltam pár fényképet..
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1455 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 23:14

Lesz még ezer bajod vele.... tudom én is vettem ,de minek, visszaraktam az xp-met mer halott gagyi az egész vista...

Szerkesztette: djculture 2007. 06. 15. 23:15 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1456 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 23:15

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 20:19

Nos, ennek feltelepített XP kell. Anyád.

nem szokott explicite kelleni. az install ha szűzen telepíted, ilyenkor be szokja kérni annak a win-nek az install cdjét amit "frissíteni" akarsz

de olyasmire emléxem hogy ezt farkába harapósan kell csinálni. tehát először nemadsz meg kulcsot és úgy rakod fel, majd amikor már felment akkor még1x nekiállsz a már futó vistán és frissíted önmagával, immár a termékkulcsot is megadva :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 06. 15. 23:21 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1457 Felhasználó inaktív   128bit 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 00:26

Idézet

Úgy nem lesz jó. A Norton Particion Magic telepítése során lehet boot floppy-kat gyártani a programról, és azzal kell futtatni. De megér még 1 próbát a paragon particon manager is, az működik Windows alól is és a legújabb verzió kompatibilis Vista-val. link

bon feliratik a csillagok közé a neved! ;)  ez a paragon particon manager jol megizasztot, leszedtem több fajtáját is mire egy olyat sikerált csinálnom, hogy boot dvd-t csináltam és bootolva rola kezdödhetet a varázsolás !Ugy 3-4 orás küzdelemböl :wc2: gyöztesen száltam ki mivel a patriciot sehogy sem lehetet növelni ,de nem hagytam magam és találtam 1 olyan megoldást ,h az egész rendszer patriciot átmásoltam boot cuccokkal mindenestül együt egy nagyobb patriciora és most Van helyem!!!!! :Đ
Szerencsére velem volt a lámák istene! :lama: 
:respect:
Ki érti ezt?

#1458 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 00:30

Tökjó, hogy a Vista telepítő is tudja növelni a partíció méretét, ehhez képest szívtok a 3rd progikkal...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1459 Felhasználó inaktív   128bit 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 00:45

Ne már télleg,format és adatvesztés nélkül??
Amugy meg nincs telepitöm kölcsönadtam ugyhogy szivnom kellet egyet ,de legalább tanultam 1-2 trükköt ! ;)
Ki érti ezt?

#1460 Felhasználó inaktív   locsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 01:37

Szevasztok.

Kéne egy kis segítség energia gazdálkodási séma ügyben. Bármelyik energia gazdálkodási sémánál, így egy saját profilnál is, az a problémám, hogy átállítom a sémát arra, hogy ne kapcsolja ki a monitort 20 perc múlva, elmentem a sémát, eddig oké is. De ha újra indítom a gépet, akkor megint az a fránya 20 perces beállítás fogad. :confused: Erre nem tud valaki, valamilyen gyógyírt. Köszike.

Locsi
Konfig: ASUS P5Q Pro ,Intel Core2 Quad Q6600@3500,GeCube X1900XT ,2x 2Gb Crossair Dominator DDR2 1066,FSP Epsilon FX-700-GLN,Fujitsu-Siemens P19-2

#1461 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 16. 07:50

Idézet: VKP - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 0:30

Tökjó, hogy a Vista telepítő is tudja növelni a partíció méretét, ehhez képest szívtok a 3rd progikkal...

Én az ilyen lámákon már csak mosolygok. Akik elkötelezett hívei a 3rd programoknak, pedig a beépített jó és szép és egyszerű...  :rolleyes:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#1462 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 07:54

Idézet: Mykee - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 6:50

Én az ilyen lámákon már csak mosolygok. Akik elkötelezett hívei a 3rd programoknak, pedig a beépített jó és szép és egyszerű...  :rolleyes:

"Viszont az Micosoft és ami Microsoft az alapból sz@r" felszólalásból is elég sokat szoktam hallani....
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1463 Felhasználó inaktív   128bit 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 11:20

Na JÓ beépitet ez meg az, de nem lehet patriciot növelni egyikkel sem a telepitö lemezzel sem,megnéztem!
Ugyhogy más progira volt szukségem!Ennyi!
Ki érti ezt?

#1464 Felhasználó inaktív   Somansky 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 16. 14:15

Sziasztok!

Az lenne gondom,hogy nem indul el a vistam.
2 vinyom volt.
Az elson  a rendszer ami egy samsung 80GB ide.
Második egy 160 GB Maxtor Sata. Ezt cseréltem le egy
320 as WD -re.
Láttam a 160 ason egy boot könyvtérat. Azt hittem az nem fontos. Igy nem másoltam át az ujra.
Most meg nem indul el a vista. Mit tegyek?
DVDről bootolva kiválsztom hogy javitás, de nem látja az oprendszert igy kéne neki a vinyo drivre.
Mi a megoldás?
| Gigabyte P35C-DS3R | Intel C2D (E6550) 2,33Ghz 1333Mhz FSB | 2x1Gb PQI 800Mhz Ram | MSI Nvidia Geforce 8600 GTS-EZ 256MB | 80GB Samsung IDE + 320GB WD SATAII | Pioneer DVR-212 SATAII DVDRW | CoolerMaster Century 534 ház | COOLINK CP5012P 500W PPFC Táp | Samsung 226BW TFT | Genius Home Th 5.1 | APC BE500-GR | MS Windows Vista Ultimate X64 HUN |

#1465 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 14:26

Idézet: Somansky - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 15:15

Sziasztok!

Az lenne gondom,hogy nem indul el a vistam.
2 vinyom volt.
Az elson  a rendszer ami egy samsung 80GB ide.
Második egy 160 GB Maxtor Sata. Ezt cseréltem le egy
320 as WD -re.
Láttam a 160 ason egy boot könyvtérat. Azt hittem az nem fontos. Igy nem másoltam át az ujra.
Most meg nem indul el a vista. Mit tegyek?
DVDről bootolva kiválsztom hogy javitás, de nem látja az oprendszert igy kéne neki a vinyo drivre.
Mi a megoldás?

Szokásos fixmbr, fixboot. Márha itt még van olyan.  :think:  :Đ
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#1466 Felhasználó inaktív   Somansky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 14:39

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 14:26

Szokásos fixmbr, fixboot. Márha itt még van olyan.  :think:  :Đ

Ide ez sajna nem jo. A dvd ről bootolva sem találja meg azt a samsung drivere miatt bár tallozni tudok a vinyon és ami a gépn van. Látom a könyvtárkat mindent. Ja a boot javitásra nyook ugy csinál mintha megjavitaná, de látom hogy a bootba nem irja be a konyvtárat ahol a vista van vagy mi..
Egyéb ötlet?
| Gigabyte P35C-DS3R | Intel C2D (E6550) 2,33Ghz 1333Mhz FSB | 2x1Gb PQI 800Mhz Ram | MSI Nvidia Geforce 8600 GTS-EZ 256MB | 80GB Samsung IDE + 320GB WD SATAII | Pioneer DVR-212 SATAII DVDRW | CoolerMaster Century 534 ház | COOLINK CP5012P 500W PPFC Táp | Samsung 226BW TFT | Genius Home Th 5.1 | APC BE500-GR | MS Windows Vista Ultimate X64 HUN |

#1467 Felhasználó inaktív   NYCBoy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 20:25

Ki lehet kapcsolni vhogy ezt a remek új szolgáltatást, hogy mielött törlök egy mappát kiszámolja a méretét? Ált. 10x több időt vesz igénybe a számolgatás, mint a törlés, meg különben is mi a ...-nak?!?
Mindenhol jó, de mindig elzavarnak...

#1468 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 20:46

Sztem a Windows a korábbi változatoknál is először kiszámolta a méretét.. lehet tévedek, de így emlékszem.
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1469 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 00:07

Idézet: NYCBoy - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 21:25

Ki lehet kapcsolni vhogy ezt a remek új szolgáltatást, hogy mielött törlök egy mappát kiszámolja a méretét? Ált. 10x több időt vesz igénybe a számolgatás, mint a törlés, meg különben is mi a ...-nak?!?

Talán jó lenne tudni, elfér-e a lomtárban, mielőtt töröljük. Nemde?  :think:

#1470 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 08:44

Shift-Delete, és egyből törli.
Win95 óta :)

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első