Idézet: Sumi - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 7:19
nemértem mi a faszt kell belepődni azon, hogy az upgrade az upgrade...
vagy majd az okos magyarok megmondják? igen mi megvesszük 30 ezerrel olcsóbban ugyanazt?!?! háde ne legyetek már ennyire stupidok vázze'
Nem érted a probléma forrását, úgy nézem.
A probléma nem az, hogy a telepítő ellenőrizni akarja, hogy van-e frissítési alapod, hanem az, hogy ezt stupid módon teszi.
Teszem azt, telepítéskor kérje be az előző Windowsom sorozatszámát, vagy kérje be a telepítőlemezt ellenőrzés céljából. Vagy akármi. De mi a ráknak telepítsem fel azért az előző Windowst, hogy felülírjam? Képzeld el, hogy fog ez kinézni 5-8 év múlva.. Megveszem a Windows Nemlétező Upgradet majd, annak meg majd telepített Vista kell?
2014-ben majd azzal fogok biztos tökölni, hogy a tizenakárhány éves Windows XP-t feltegyem a gépemre azért, hogy felülírjam Vistával, amit aztán felülírok a Windows Nemlétezővel. Ez vicc.
Az upgrade nem attól kéne, hogy upgrade legyen, hogy szó szerint csak upgradelni lehet a régi Windowst, hanem egyszerűen abból áll, hogy a licensz attól legális és attól kerül 30k-val olcsóbba, hogy
van előző verziós windows licenszem. Ami ez esetben Windows 2000 vagy XP.
Amit te mondasz, hogy "igen mi megvesszük 30 ezerrel olcsóbban ugyanazt", az már nem legális, tehát hülye lenne, aki így cselekszik. Minek adna ki valaki 90e Ft-ot egy olyan rendszerért, aminek utána a licenszére nem jogosult? Ha csak azt akarom, hogy átmenjek a Windows eredetiségellenőrzésen, akkor kitalálok mást.
Az ellentmondás pedig ott van, hogy
1) A Windows Vista x64 telepítőjét eleve nem lehet Windows XP vagy 2000 (32-bit) alól indítani. Akkor a 32-bites miért követeli ezt meg?
2) Ha Windows alól indítom, akkor is választhatok "Clean" installt, tehát nem kötelező nekem upgradelni. Akkor telepített Windows nélkül miért nem választhatok Clean installt? Szerkesztés: Arról nem is beszélve, hogy windows alól indítva nem lehet partícionálni..
Szóval itt a licenszelés nagyon el lett cseszve, és én, aki kiadok 90k-t ezért, többet kell szívnom a telepítéssel, mint aki letölti és kiírja a 200 Ft-os dvd-re.
Idézet
nemértem mi a faszt kell belepődni azon, hogy az upgrade az upgrade...
Az elmúlt években elég volt, ha rendelkezel a telepítővel, nem kellett annak feltelepítve is lennie.
Szerkesztette: FleetCommand 2007. 06. 18. 07:57 -kor