HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#151 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 22. 18:48

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 18:22

Ezt én értem, meg jól is hangzik, de akkor miért van az, hogy másfél giga rammal gyorsabb, mint 1 gigával. Pontosabban a másfél giga rammal lett olyan gyors, mint az XP egy gigával. Na ezt nem értem én. Mikor még 1 giga volt csak a gépben, volt olyan, hogy elindítottam a Media Center-t, a memó használat elérte az egy gigát, az egész rendszer belassult, kezdett haldokolni. Szóval faxán kihasználta az egy gigáját. Az XP MCE-ben elindítod a Media Center-t és vígan fut minden tovább.

Ha olyan szuperul használja ki az egy giga ramot, akkor miért lassab vele, mint az XP, ami nem használja olyan okosan a memót?

;)

gondolj csak az aero glass-ra. egy ablakhoz xp eseten csak az RGB szinadatokat kell (valahol) tarolni. Az aero glass-hoz az alfa csatornat is, igy 1 pixelhez nem 3 hanem 4 byte memoria kell...

Szerkesztette: SFIJ 2007. 03. 22. 18:49 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#152 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 19:00

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 19:48

gondolj csak az aero glass-ra. egy ablakhoz xp eseten csak az RGB szinadatokat kell (valahol) tarolni. Az aero glass-hoz az alfa csatornat is, igy 1 pixelhez nem 3 hanem 4 byte memoria kell...

Viszont ezt a 4byte-ot (32bit) lehet hogy egyszerűb kezelni...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#153 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 19:03

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 18:24

a vindozok a 2000 ota optimalhatoak teljesitmenyre vagy kiszolgalasi mennyisgre.

És ha teljesítményre van állítva, miket változtat meg, hogy gyorsabb lesz a rendszer tőle?
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#154 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 19:09

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 19:03

És ha teljesítményre van állítva, miket változtat meg, hogy gyorsabb lesz a rendszer tőle?

bocsika beneztem, a powerrrol irtal. ez olyasmi mint a speedstep/3dnow. ha azt akarod hogy keves kwh-at fogyasszon a geped akkor allits be valami power save modot, ha azt akarod hogy menjen mint a golyo es leszarod a kilowattokat akkor hagyd high performance-on.

#155 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 19:09

Sziasztok !

Használok 2 gépet vistával, a routerhez hozzá van kötve egy NAS (hálózati merevlemez).
Erről szoktam installálni, stb.
Amióta megvettem a vistás gépeket, valami rettenetes módon lelassult a hálózati adatforgalom.
Mi ennek az oka, és mit lehet ezügyben tenni?

#156 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 19:11

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 19:00

Viszont ezt a 4byte-ot (32bit) lehet hogy egyszerűb kezelni...

mittomen hogy mit eccerubb. ezek a dolgok mar 15 eve hw-esen, bitblt-vel mozognak, a bitblt meg bitszeletelos modban is tud menni, vagyis amikor 1 byte-ban 2 pixel adatai vannak :D

#157 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 19:13

Idézet: krisz123 - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 19:09

Sziasztok !

Használok 2 gépet vistával, a routerhez hozzá van kötve egy NAS (hálózati merevlemez).
Erről szoktam installálni, stb.
Amióta megvettem a vistás gépeket, valami rettenetes módon lelassult a hálózati adatforgalom.
Mi ennek az oka, és mit lehet ezügyben tenni?

valszeg maraxanak a winjeid, hogy ki legyen a local master browser :D ha a nas valami okosabb linuxos fajta, akkor allitsd be PDC-nek es tedd a wineket domainbe. tom eztet sokan nem szereteki mer akkor bye-bye switch user mod <win+L>

Szerkesztette: SFIJ 2007. 03. 22. 19:13 -kor

#158 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 19:15

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 19:09

bocsika beneztem, a powerrrol irtal. ez olyasmi mint a speedstep/3dnow. ha azt akarod hogy keves kwh-at fogyasszon a geped akkor allits be valami power save modot, ha azt akarod hogy menjen mint a golyo es leszarod a kilowattokat akkor hagyd high performance-on.

:respect:
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#159 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 19:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 19:13

valszeg maraxanak a winjeid, hogy ki legyen a local master browser :D ha a nas valami okosabb linuxos fajta, akkor allitsd be PDC-nek es tedd a wineket domainbe. tom eztet sokan nem szereteki mer akkor bye-bye switch user mod <win+L>

Hú, ezt nem értem.

Szóval mégegyszer :
Van egy routerem, arra rá van kötve egy maxtor shared storage NAS, egy asztali szg.. és egy laptop wireless.

Szóval akkor mit kell tennem?

Mindegyiknek a domain egyformára van beállítva.

#160 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 22. 19:43

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 19:22

Ezt én értem, meg jól is hangzik, de akkor miért van az, hogy másfél giga rammal gyorsabb, mint 1 gigával.

Ez a te konfigurációdra érvényes megállapítás, általánosítani nem lehet belőle. Nem tartom kizártnak, hogy fut valami olyan program a háttérben, vagy van egy olyan driver telepítve, amiben van egy jókis memory leak. Vagy passz. :)
A gép, amin most postolok Vista Home Premiumot futtat 1 GB - 64 MB memóriával, és semmi problémát nem jelent neki a WMC futtatása, pedig nem egy aktuális erőgép.
Hozzáteszem a telepítés és a rendszer "normál" használatának megkezdése után napokba tellhet, amíg a superfetch kitanulja magát, addig elképzlehető, hogy irreálisan sok fizikai memóriát foglal a Vista, többet teker a vinyó.

üdv

R.

Szerkesztette: Renwick 2007. 03. 22. 19:45 -kor

Can you hear me, major Tom?

#161 Felhasználó inaktív   Aty007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 20:37

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 15:59

Nem lehet, hogy az a "másodlagos" kijelző volt dugva az elsődleges csatira ...?  :think:
Mert olyankor XP alatt is ez van. De akkor nem hiba.

1 db gép és 1 db monitor a felállás, nem hiszem, hogy össze kevertem volna valamit :) Egyébként XP/Vista egymás mellett és XP-n minden ok. De már Vista alatt is.

#162 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 20:38

Idézet: Aty007 - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 15:33

update: letíltottam a másodlagos kijelzőt és már elérhető az összes felbontás.  :reklamacio:

Várjál, nálam működik a TV is. :think:

#163 Felhasználó inaktív   Aty007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 20:41

Idézet: VKP - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 16:43

Valószínűleg úgy vannak vele, hogy 2007-ben senki ne akarjon IPX/SPX-t használni, tessék szépen kidobni a régi gépeket és venni újat...

Ezek idióták, majd a vista miatt fog a cég lecserélni egy 50 (novell 4.1) és egy 25(novell 4.2) gépes hálózatot  :D
Szerintem nálunk 2014-ig marad az XP a munkaállomásokon :)

#164 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 20:45

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 18:48

Azért az Aero Glass nem eszik 500 Mb ramot. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#165 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 20:53

Idézet: Renwick - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 19:43

Ez a te konfigurációdra érvényes megállapítás, általánosítani nem lehet belőle. Nem tartom kizártnak, hogy fut valami olyan program a háttérben, vagy van egy olyan driver telepítve, amiben van egy jókis memory leak. Vagy passz. :)
A gép, amin most postolok Vista Home Premiumot futtat 1 GB - 64 MB memóriával, és semmi problémát nem jelent neki a WMC futtatása, pedig nem egy aktuális erőgép.
Hozzáteszem a telepítés és a rendszer "normál" használatának megkezdése után napokba tellhet, amíg a superfetch kitanulja magát, addig elképzlehető, hogy irreálisan sok fizikai memóriát foglal a Vista, többet teker a vinyó.

üdv

R.

Az alaplapi chipset driver, a vga driver és a hangkártya driver volt feltelepítve, mind a hivatalos oldalról származik. Ettől persze még lehet velük gáz, sőt. :)  Ezeken kívül semmi olyan progi nem futott, amivel gond lenne, legalábbis XP-n évek óta probléma nélkül futnak.

Ez a superfetch egyébként mit tanul ki, mit tevékenykedik a gépen? :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#166 Felhasználó inaktív   Jigsaw 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 22. 21:21

CRT-m van : 19" Samsung 959NF. XP alatt használom a reforce képernyőfrissítési progit. Ez eddig ok. Vista alá is kell ilyen CRT-re?

Mert Vista alatt nem maradnak meg az XP-n megszokott képernyőfrissítési beállításaim különböző felbontásokban.

Van Vistára iylen progi? A reforce már nem jó Vistára (próbáltam). Vagy hogy kell ezt beállítani?

#167 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 21:23

Start-Futtatás-"net send" parancs működik valahogy?
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#168 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 21:24

hmm barátnőmnél gyorsabb a vista, mint nálam :confused:

én gépem: 2.5 ghz amd athlon, 1 giga ram, x800pro
barátnőm gépe: 2.4 ghz p4, 512 mega ram, ati 9600

ráadásul nála nem tettem fel ati drivert, megvártam mit szed le netről, és ezzel nem 1.0 a grafika értékelése...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#169 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 21:36

Idézet: Aty007 - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 19:41

Ezek idióták, majd a vista miatt fog a cég lecserélni egy 50 (novell 4.1) és egy 25(novell 4.2) gépes hálózatot  :D
Szerintem nálunk 2014-ig marad az XP a munkaállomásokon :)

Erre annyit tudok mondani, hogy tudok olyan cégről, ahol ~400 gép van és kb. két hónapja engedélyezték az SP2 használatát...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#170 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 08:39

csak képek
http://www.istartedsomething.com/20070323/...ista-singapore/

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7