HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#1901 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 19. 12:35

http://index.hu/tech...t/msadware1807/

lessz itt még nemulass...bár ez engem nem érint  :D

#1902 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 16:31

Valaki tudna abban segíteni, hogy a hdd miért megy nonstop vista alatt?
Újraindítottam a gépet, mert egy sima lemezművelet (képeket másoltam pendriveről hddre) olyan lassú volt, hogy azt hittem már már kimered a gép. 12-13 kbyte -al másolta a képeket, 4-5 mbyte helyett.
Kb 5 perc volt, mire leállította magát, annyit tekert a hdd.
Most egyfolytában ezt csinálja, bebootol, és a winyó folyamatosan tölt, mintha 256mb ram lenne benne..
Mi ez? Valaki segítsen, mert nem tudok így dolgozni a gépen!
THX!!
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#1903 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 17:07

A HDD-d kezdi érezni a Vista-féle áldásos hatást! :D  :Đ  :wc:  :tv:  :lame:

#1904 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 17:20

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 16:07

A HDD-d kezdi érezni a Vista-féle áldásos hatást!   :D  :Đ  :wc:  :tv:  :lame:

Na de viccen kívül, valami csak okozza ezt, és azt a valamit csak ki lehet kapcsolni :-D
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#1905 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 17:29

Idézet: havri1 - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 18:20

Na de viccen kívül, valami csak okozza ezt, és azt a valamit csak ki lehet kapcsolni :-D

Nem az Indexelés fut véletlenül? Nem szedtél össze a netről valami kártevőt?
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1906 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 17:31

Idézet: bon - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 16:29

Nem az Indexelés fut véletlenül? Nem szedtél össze a netről valami kártevőt?

Az indexelés biztosan fut, mert fullra nem tudom hol lehet kikapcsolni, csak indítás után kiveszem az épp indexelő állományok mellől a pipát.
Kártevő? Hát, nod32, plusz hardweres tűzfal..nemhiszem, de persze ez nem biztos :think:

#1907 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 18:29

Vedd ki az indexelést, mert vasreszeléket csinál a vinyódból. A rendszer és valami résznél van. :ninja:  :pitbull:  :jump:

#1908 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 18:41

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 17:29

Vedd ki az indexelést, mert vasreszeléket csinál a vinyódból. A rendszer és valami résznél van. :ninja:  :pitbull:  :jump:

Nem találom, hogy hol lehet letiltani ezt a szolgáltatást. Csak ugyanoda térek mindig vissza, ahol mutatja mit indexel épp, de hiába veszem ki őket, pár perc, vagy ha elindítom pl az outlookot, már bent is van...10000 levélnél gondolom van dolga...

Szerk. súgó:

Be-, illetve ki lehet kapcsolni a Windows keresőfunkciójának indexelését?

Nem, az indexelés nem kapcsolható ki, és nem is szüneteltethető.

A Windows rendszer keresőfunkciója úgy javítja a keresések hatékonyságát, hogy nyomonköveti a számítógépen tárolt fájlok nevét és fontosabb tulajdonságait. Az indexelés az, ami lehetővé teszi a keresések néhány másodpercre rövidítését a korábbi több percről. Az indexelés mindig be van kapcsolva, mivel nélkülözhetetlen a gyors keresések végrehajtásához.

Az indexelés futása általában nem befolyásolja a számítógép teljesítményét. Az egyes fájlok módosítása esetén azonban az indexelés gyorsan frissíti az elvégzett módosításokat, ezzel átmenetileg egy kis pluszterhelést jelent a számítógép erőforrásainak.

Szerkesztette: havri1 2007. 07. 19. 18:41 -kor

#1909 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 19:04

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 19:29

Baromság!!! Én 2006 január közepe óta haszálom a Vista-t különböző verzióit és még 1 winyom se döglött be. Pedig van olyan mi már 4 éves és nincs kímélve, sőt van egy másik ami 3 éves és naponta hurcolva van rackben szintén jó álapotba van.
Az indexelés mindig is bevolt és most is bevan kapcsolva és nincs semmi gond vele és nem tekeri fesz a winyo-t.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1910 Felhasználó inaktív   NYCBoy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 19. 19:06

Idézet: bon - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 19:41

Nevezd át Dokumentumok-nak a mappát.

És íme a Windows6.0-KB922502-x86 - os HotFix!  :respect:
Mindenhol jó, de mindig elzavarnak...

#1911 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 21:59

Idézet: bon - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 20:04

"Én 2006 január közepe óta haszálom a Vista-t különböző verzióit"

Ez a legnagyobb hiba. Amúgy meg nem féléven belül jelentkeznek a problémák, hanem később, és váratlanul. Amúgy is, egyszerűen még megbízhatatlan a Vista. Ha nagyon ablakok, akkor XP. De inkább ne használjuk az ablakos rencert.

#1912 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 22:55

Szevasztok!

Kerdeznek, ha szabad...

Szoval, vooot nekem egy XPm, ami cirka 2 evig elmuzsikalt, de mostnra beadta a kulcsot, es mivel nem szeretek gyakran installalgatni, gondoltam vistat rakok fel...

(konfig: nf4u, x2, 2gb memo, raid0, 6600gt, epson scanner, logitech beviteli eszkozok, x-fi)

Nos nagynezhezen felmaszott valami RC1es vista, volt kep, meg mozgott az eger is, sot a net is ment, igy leszedtem az alaplaphoz nvidiaektol a legfrissebb forcewaret, a videokartyahoz ugyszinten, az x-fihez is hasonloan...

Viszont mikor felraktam a chipset drivert valami agyatlanul tetu lett (reboot 24 PERC!!! majdnem fel ora...) Ezen kivul pampogott, hogy a scannerhez, billentyuzethez, egerhez, webcamhez, nincs drivere.
(mondjuk eleve, satas vinyora fel sem tudtam rakni, elo kellett kaparnom egy patas kisvinyot a rackbol, esetleg rc1nel ujabbak mar meltoztatik ismerni az nf4u chipset deli hidjat?)

Kerdesem. Erdemes probalkoznom a vistaval? Szoval en b@xtam e el valamit, ha igen, milyen verzioju drivereket erdemes leszednem? Avagy amit tapasztaltam, hogy egy hulladek szarkupac az egesz, az igaz, es hagyjam a francba?

Alapvetoen a raid0-as tombre szertenem felrakni.

#1913 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 00:22

Sziasztok!

A kepeket direktbe bemasoltam a vistaba es csak azutan vettem eszre hogy a dragasagom nem forgatja a kepeket automatikusan ha a foto galeribe diskrol hozom be a kepeket csak ha camerabol importalom.
Van egyszerubb megoldas mint visszamasolni majd ujra beolvasni?

#1914 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 00:35

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 20:59

Ez a legnagyobb hiba. Amúgy meg nem féléven belül jelentkeznek a problémák, hanem később, és váratlanul. Amúgy is, egyszerűen még megbízhatatlan a Vista. Ha nagyon ablakok, akkor XP. De inkább ne használjuk az ablakos rencert.

utalok ilyenek miatt szolni, de nem vagom miert kell fikazni.. ha neked nem tetszik, akkor nem kell hasznalni.. miert baj az, ha van olyan, akinel evek ota megy hiba nelkul akar az xp akar a 2000 vagy akar most a vista.. sajnos szerintem az egyik legnagyobb problema meg mindig a user..
Az hogy esetleg nem ertesz hozza vagy esetleg gagyi eszkozoket hasznalsz az meg nem jelenti azt, hogy szar az ms termeke! De lehet csak en vagyok szerencses meg az a "par" gep, amit en felugyelek.

#1915 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 03:43

Nemtudom kinek van igaza minden esetre nálam [igaz még nemrégóta ~1 hét] is Vista megy és ez az egész HDD tekerés egyedül az induláskor megy ott is csak max 1 percig...Onnantól kezdve simán tudom használni a megszokott programjaimat, pöccre indul minden és közben 1 kezemen meg tudom számolni hányat villog a HDD Led...Persze lehet nekem is csak szerencsém van :smoker:

Szerkesztette: andrew-- 2007. 07. 20. 03:44 -kor

i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#1916 Felhasználó inaktív   subidu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 20. 06:07

Idézet: Bal - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 1:35

utalok ilyenek miatt szolni, de nem vagom miert kell fikazni.. ha neked nem tetszik, akkor nem kell hasznalni.. miert baj az, ha van olyan, akinel evek ota megy hiba nelkul akar az xp akar a 2000 vagy akar most a vista.. sajnos szerintem az egyik legnagyobb problema meg mindig a user..
Az hogy esetleg nem ertesz hozza vagy esetleg gagyi eszkozoket hasznalsz az meg nem jelenti azt, hogy szar az ms termeke! De lehet csak en vagyok szerencses meg az a "par" gep, amit en felugyelek.

Tökéletesen igazad van. Nálam is minden gond nélkül fut a Windows Vista Home Basic. Eddig nem sok gondom volt vele. Ja, és nálam sincs semmi gond az indexeléssel. Nem teker állandó jeleggel a vinyó.
AMD64 939 3000+ Venice , MSI K8N NEO4 PLATINUM, Leadteak 6600GT EXTREME 128Mb, 1024Mb Twinmos Twister CL2 KIT, 160GB Maxtor SATA 8MB, 120GB Maxtor PATA 8MB, 250GB Samsung SATA 8MB, AG NEOVO 19" TFT, Chieftek 360W, Thermaltake VA1000RWA Lanmoto.

#1917 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 06:15

Idézet: Vertigo - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 23:55

Szevasztok!

Kerdeznek, ha szabad...

Szoval, vooot nekem egy XPm, ami cirka 2 evig elmuzsikalt, de mostnra beadta a kulcsot, es mivel nem szeretek gyakran installalgatni, gondoltam vistat rakok fel...

(konfig: nf4u, x2, 2gb memo, raid0, 6600gt, epson scanner, logitech beviteli eszkozok, x-fi)

Nos nagynezhezen felmaszott valami RC1es vista, volt kep, meg mozgott az eger is, sot a net is ment, igy leszedtem az alaplaphoz nvidiaektol a legfrissebb forcewaret, a videokartyahoz ugyszinten, az x-fihez is hasonloan...

Viszont mikor felraktam a chipset drivert valami agyatlanul tetu lett (reboot 24 PERC!!! majdnem fel ora...) Ezen kivul pampogott, hogy a scannerhez, billentyuzethez, egerhez, webcamhez, nincs drivere.
(mondjuk eleve, satas vinyora fel sem tudtam rakni, elo kellett kaparnom egy patas kisvinyot a rackbol, esetleg rc1nel ujabbak mar meltoztatik ismerni az nf4u chipset deli hidjat?)

Kerdesem. Erdemes probalkoznom a vistaval? Szoval en b@xtam e el valamit, ha igen, milyen verzioju drivereket erdemes leszednem? Avagy amit tapasztaltam, hogy egy hulladek szarkupac az egesz, az igaz, es hagyjam a francba?

Alapvetoen a raid0-as tombre szertenem felrakni.

És miért az rc1-el próbálkozol, mikor már van végleges?

Szerintem rakd fel a rendeset, és akkor majd kiderül mit támogat meg mit nem. Nekem pölö simán felment sata winyora, pedig elvileg az nf3 ultrát nem támogatja már az nvidia vista alatt :) Csak egy beépített ms driver van, amivel minden megy. Újabb nem lesz már. De az nf4-hez elvileg van még support.
6600gt-hez legjobb ha 81.97-es xp drivert raksz fel, mert a vistás nvidia driverek csak 8-as szériára jók, régebbi kártyák sokat lassulnak. Az xp-s drivert xpsp2 compatibility módban fel lehet hegeszteni (CSAK a 81.97-et!!!), és ez 20-30%-kal gyorsabb a vistásnál.
A többi cuccodhoz meg a gyártó függvénye, hogy van e driver. Felmászol a honlapjukra, és utánanézel. Nekem a canon scanner, nyomtató, logi kamera, ms egér+bill mindhez van vista driver, és kitűnően mennek is. Audigy4-el volt egy kis küzdés, de az is megy rendesen már.

#1918 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 08:18

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 7:15

És miért az rc1-el próbálkozol, mikor már van végleges?

Szerintem rakd fel a rendeset, és akkor majd kiderül mit támogat meg mit nem. Nekem pölö simán felment sata winyora, pedig elvileg az nf3 ultrát nem támogatja már az nvidia vista alatt :) Csak egy beépített ms driver van, amivel minden megy. Újabb nem lesz már. De az nf4-hez elvileg van még support.
6600gt-hez legjobb ha 81.97-es xp drivert raksz fel, mert a vistás nvidia driverek csak 8-as szériára jók, régebbi kártyák sokat lassulnak. Az xp-s drivert xpsp2 compatibility módban fel lehet hegeszteni (CSAK a 81.97-et!!!), és ez 20-30%-kal gyorsabb a vistásnál.
A többi cuccodhoz meg a gyártó függvénye, hogy van e driver. Felmászol a honlapjukra, és utánanézel. Nekem a canon scanner, nyomtató, logi kamera, ms egér+bill mindhez van vista driver, és kitűnően mennek is. Audigy4-el volt egy kis küzdés, de az is megy rendesen már.

Ez volt keznel... Regi oprendszer behalt, es kezembe akadt az rc1...

Szoval akkor van remeny, hogy nvidia chipes alapokra osszejojjon egy mukodo rendszer.

Mint irtad, nfhez muxik jol a gyari meghajto is (raidhez is? nem tudod veletlenul?), nf4nel, esetleg nem tudni, hogy jobb e hagyni az mst, vagy az nvidiasat tegye fel az ember?

Amugy koszi szepen a reflektet! :)

u.i.
ja meg annyi, hogy termeszetesen 64bites oprendszerrel probalkozom, nema  32bitessel...

Szerkesztette: Vertigo 2007. 07. 20. 08:20 -kor

#1919 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 08:43

Bár minden hozzászólást nem olvastam végig, de látom szóba került egy 6600GT kártya. Nekem is az van és tegnap vagy tegnap előtt elkezdett a Vista ráerőltetni egy driverfrissítést a Windows Update keretein belül. Microsoft által jóváhagyott Nvidia driver, meg minden, de akkorákat fagyott a gépem, amíg vissza nem tettem a régit, hogy rossz volt nézni. Akár mikor itthon hagytam letölteni, hozzá se nyúlt senki, mire hazaértem, itt várt a nagy kék képernyő... nem tudom, hogy általános-e a dolog, vagy csak az én konfigurációm érzékeny rá, de gondoltam leírom, hátha másnak is hasznos lesz ez az információ.

#1920 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 08:46

Idézet: Bal - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 1:35

hmmm....tudod, ez úgy jön most ki, hogy ez szerencse kérdése, mint a kockapóker. Sajnos igen, az MS termékekkel van baj, és nem az én hozzá nem értésemmel vagy a hardwereimmel.  Csak kicsit menj vissza (kb. 2004-ig) és onnan szépen fokozatosan nézegesd, hogy mi történt a microsoft termékeivel. Sasser, Blaster, főként ezek miatt késett a Vista (ki kellett adni az SP2-t.) Sp2-vel együtt az XP-hez kb. több mint 600 mb frissítés van, kb. annyi, mint a telepíője. Mondhatos, hogy Linuxra is lehet ilyen kártevőket írni, csak tudod lehet, hogy nem érné meg, vagy nagyon nehéz lenne. Főként azért, mert a windows és a linux kernele más-más fajta. XP-nekcsak meg kell nézni a kb. 2-3 éve nem javított hibáit, vagy az explorernek. www.secunia.com-on szépen össze lehet hasonlítani, XP-nek van egy rakat hibája. Na de menjünk tovább a Vistához.A hardvertámogatás miatt nem bántom, ez így szokott lenni Redmondban. beletettét a nevetséges UAC-ot, UNIX-like rendszereknem éve óta megtalálható. Nézzük meg ismét a Secunia-t, hát néz csak, a Vistának csak 11 sérülékenysége van, igaz, ebből 2 nincs javítva, de mit számít, amikor annak a béna Ubuntunak (azért ez a példa,mert Ubunutu használok) 30 sérülékenysége van. Igen, igaz, de nézzük meg jobban; ugye a Vistaban 2 hiba nincs javítva, talán majd jövő hónap második keddjén. Igen ám, de a vista hibái között van extrémen kritikus. ez azt jelenti, hogy a gép fölött teljes írányítást lehet szerezni távolból, és ehhez a felhasználói beavatkozás nem szükséges (semmit nem vesz észre). Az ubuntu hibáiban nincs kritikus, de van magasan veszélyes, de ez csak 20%, a vistánál ez 27%. ehhez az értékhez még hozzávehetjük, hogy az Ubuntut nem meghatározott időközönként frissítik, hanem amikor megtalálják a hibát, pár napon belül jön a frissítés. Emelett félévenként verziószámot ugrik.

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.