HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#1961 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 21. 11:35

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 20:00

A gond nélkül megy nem egyenlő azzal, hogy mindazt tudja amit XP alatt... ilyen formában az audigy4 is megy, igaz nem a creative jóvoltából.

Történetesen én is érintett lettem Creative hangkártya kontra Vista ügyben, és azt kell mondjam korántsem olyan biztos, hogy a Creative a ludas abban, hogy még mindig nincsenek "rendes", teljes funkciós driverei az új OS-hez.

Persze a Creative-ot talán még az MS-nél is nagyobb divat szídni, én viszont azt gondolom itt olyan drasztikus változások történtek az utolsó pillanatban a Vista hangkezelési rutinjában, hogy igenis nem tudtak felkészülni rá időben a szingapúriak.

Konkrétan meglehetősen későn vált nyilvánvalóvá, hogy a DS3D komplett kimarad az új OS-ből, ami kábé olyan, mintha a videokártyáknál egy az egyben elhagyták volna (a legacy változatokat is beleértve) a D3D üzemmódot.

Az ilyen változásokra nem lehet két hét alatt felkészülni, és nem lehet fél év alatt sem összedobni rá 100 százalékos szoftvert....

üdv

R.

Szerkesztette: Renwick 2007. 07. 21. 11:54 -kor

Can you hear me, major Tom?

#1962 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 21. 11:52

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 12:32

Ez ám a gazdasáosság. Ezt próbáld beadni egy "átlag" felhasználónak, hogy miért is kell lecsélnie a programjai 30%-t.

Ihol vagyunk mi, cég, átlag igényekkel és felhasználással:

Vista Business az alap, régi sz@r hardverek (Asrock lap, XP2000+, 512 RAM, GF2MX), vidáman fut.
Office 2003 megy rajta. Office 2007 megy rajta.
CobraContoWin+ megy rajta (számlázás, raktár)

Képszerkesztő - Paint .net / IrfanView - ingyenes.
Defrag - be van építve, de ha nem akkor IObit SmartDefrag - ingyenes.

Próbáltam egyéb szoftvereket is, de csak teszt szinten, mert nem vettük meg :) Azok is mentek.
AutoCAD megy (van helyette ingyenes viewer), Photoshop a 6.0-tól kezdve megy (helyette van a paint .net) - nem tudom mi kellhet még.

A szutyok HP nyomtatókon kívül (amiket lecseréltünk gyorsan Xeroxokra) semmi hardverrel nem volt gond, és mint írtam, szoftverrel sem.
Domain is van, SBS2003 szerverrel. Roaming profile-ok, úgyhogy a Vista+office telepítése után (2 óra) mindenki ott folytatta ahol abbahagyta. Ennél egyszerűbb nem is lehetett volna.

Én mint hobbiszintű rendszergazda és páovör júzör maximálisan elégedett vagyok a Vistával.

#1963 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 11:57

Idézet: Renwick - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 12:35

Történetesen én is érintett lettem Creative hangkártya kontra Vista ügyben, és azt kell mondjam korántsem olyan biztos, hogy a Creative a ludas abban, hogy még mindig nincsenek "rendes", teljes funkciós driverei az új OS-hez.

Persze a Creative-ot talán még az MS-nél is nagyobb divat szídni, én viszont azt gondolom itt olyan drazstikus változások történtek az utolsó pillanatban a Vista hangkezelési rutinjában, hogy nem igenis nem tudtak felkészülni rá időben a szingapúriak.

Konkrétan meglehetősen későn vált nyilvánvalóvá, hogy a DS3D komplett kimarad az új OS-ből, ami kábé olyan, mintha a a videokártyáknál egy az egyben elhagyták volna (a legacy változatokat is beleértve) a D3D üzemmódot.

Az ilyen változásokra nem lehet két hét alatt felkészülni, és nem lehet fél év alatt sem összedobni rá 100 százalékos szoftvert....

üdv

R.

Igen, ez a Creative mellédumája is!

És itt jönnek a tények:

1. VAN működő driver Audigy 2/4 szériára. Benne van az utolsó XFI driverszettben. Csak ki kell csomagolni, és az eszközkezelőben a driverfrissítésnek megmondani hol van a könyvtár. És láss csodát, új Audigy drivert rak fel. Ezt a drivert a Creative mégsem adja ki hivatalosan már 2 hónapja!!! Az egyetlen hivatalos driverük márciusi, ami azonban 99%-ban megegyezik a Vista legelső bétájával kiadott driverrel, azzal a különbséggel, hogy levették róla a "driver expires at xx/xx/xx" flaget. Magyarán nincs lejárati dátuma a béta vistával együtt. És volt pofájuk ráirni, hogy fully functional driver.
Mindezek mellé megemlíteném, hogy a kxproject utolsó XP-s drivere is fully functional Vista alatt. Sőt, többet tud mint a Creative drivere, azt leszámítva hogy ott sincs EAX. Ennyit arról, hogy mennyire húde különböznek a dolgok az XP-s felállástól. Mert ugye a Creative driverében nem csak az EAX hiányzik.

2. Az Alchemy témája. XFI-hez ugyebár igen rég óta van Alchemy (1.00.03). A Creative ekkor még azt mondta, hogy nem biztos, hogy valaha is lesz ez Audigyre, tehát vegyen csak mindenki XFI-t, mert csak azzal lesz 5.1 és EAX, CMSS3D stb, Vista alatt. A csúnya gonosz MS ugyanis sooo fucked up dircetsound a vistában, hogy nem lehet megoldani. Márciusban kiirták az infót, hogy elkezdték mégis Audigy-re fejleszteni az Alchemyt, DE ezt pénzért vehetik majd meg az Audigy tulajok! (LMAO)
Nem sokkal később egy leleményes user feltörte az 1.00.03-as Alchemyt (ami ugye jóideje kintvolt), amely 100%-osan működik minden Audigy kártyával. Az egyetlen dolog, ami miatt nem működött, hogy a Creative beépített egy ellenőrző rutint, ami lecsekkolta hogy XFI-d van-e, és csak azon indult el. A progi simán együttműködik az Audigy hardverekkel, mivel OpenAL-t azok is 100%-osan támogatnak. Újra van 5.1 térhangzás, EAX-el.

Hát ennyit a Creative hazugságairól! Semmi másról nincs szó, csak szerették volna felfuttatni az új kártyacsaládot, vagyis csináltak egy indokot arra, hogy miért kelljen fejleszteni, az amúgy kitűnő Audigy2/4 szériákról. Ugyanígy, annak sem volt semmi indoka, hogy a Live/Audigy1 szériához 7 hónap kellett nekik egy működő driver kiadásához.
A srác egyébként, aki az Alchemyt megoldotta, jelenleg teszteli a régi Audigy driver és az XFI programcsomag egy módosított kombinációját, amivel MINDEN XP-n megszokott program és feature elérhető Audigy-kkel Vistán. Vagyis nála már működik mindaz, amit a Creative azóta sem oldott meg (vagyis megoldott, csak nem ad ki!!!).

Az már csak hab a tortán, hogy mindezek ellenére a Creative kiadott egy 1.00.04-es Alchemyt, mint "new". A srác megvizsgálta, és egyetlen egy dologban különbözik a 03-astól: Van benne egy drága védelem a feltörés ellen, vagyis 'nem' lehet szóra bírni Audigyken. Egyéb fejlesztés nem történt benne.
Ezután pedig a Creative még kiadta az 1.00.05-öt is, ami pedig annyiban más, hogy külön van szedve Audigy Alchemyre, meg XFI Alchemyre, és egy harmadik, Universal Alchemy-re is, ami valszeg a jövőben fizetős szoftverként más hangkártyákon is tud majd OpenAL-re átalakítani.

Egy szó mint száz: Én azt se hiszem már el nekik ha kérdeznek. És hogy pénzt többet nem adok általuk származó hardverre, az is tuti ziher.

Ugyanígy, az nvidiának sem hiszem el egy szavát sem, miután a 81.97-es xp driver teljesen jól muzsikál nálam Vistán, méghozzá 30-40% teljesítménytöbblettel a hivatalos Vista WHQL driverhez képest!!! Ezekután ne mondják nekem, hogy hú de nehéz, meg hosszadalmas meló lesz megoldani a gondokat. Az igazság szimplán annyi, hogy KIZÁRÓLAG a 8-as szériára fejlesztenek már drivert Vista alá. PONT, ENNYI.

#1964 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 12:07

Jó, én nem vitatom, hogy ezek mögött a döntések mögött komoly üzletpolitikai megfontolások állnak karöltve a helyenként inkorrekt marketinggel, de nem csak az Audigy-k esetében van szivacs, hanem az X-Fi-knél is, magyarul egy X-Fi tudása jelenleg sokkal jobban kihasználható XP-vel mint Vistával, sőt megkockáztatom soha nem lehet majd minden olyan ficsőrt elérni vele, ami a régi OS-nél rendelkezésre állt.

És a Creative mellett ott szív a legmodernebb cuccaival is a legtöbb piaci szereplő, lásd ADI, C-Media (csak hogy a hangkeltőket említsük), talán egyedül a Realtek tudott eddig úgy-ahogy normális vistás drivert összehozni, kár, hogy maguk a cuccok, vagy inkább az implementációjuk kritikán aluli minőséget képviselnek.

üdv

R.

Szerkesztette: Renwick 2007. 07. 21. 12:08 -kor

#1965 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 12:35

Király.

Nemrég az ms vs linux topicban fikázták a linuxot, mert nem megy rajt ez meg az a hardver mivel nincs drv. Most meg azt írjátok, hogy nem a vista tehet róla, hogy nincs drv de attól még nem szar. A linux viszont attól szar. :lol:

Egyébként most olvastam valahol egy cikket (google a barátotok), hogy a video kártyák nem a saját drv miatt nem mentek jól hanem az MS miatt és a most kiadott javítás már befoltozza a hibát. Ennek ellenére a megjelenés óta azt halljuk, hogy a vista jó a drv-k meg szarok. Hehe.

A vistaból a fejlesztés során folyamatosan szórtak ki mindent ami miatt érdemes lett volna megvásárolni, mert nem képesek arra, hogy normálisan megírják mivel minden áron egy elbaxott koncepciót akarnak folytatni különböző oprendszereken keresztül. Ez a koncepció már a kezdet kezdetén nem működött. De bevallani nem lehet, mert oda a bevétel. Szóval aki megveszi vegye meg. Mindenkinek van keresztje.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#1966 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 12:39

Idézet: Renwick - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 13:07

Jó, én nem vitatom, hogy ezek mögött a döntések mögött komoly üzletpolitikai megfontolások állnak karöltve a helyenként inkorrekt marketinggel, de nem csak az Audigy-k esetében van szivacs...

Mint ahogy az MS-nél is. Nem sok használható újdonságot dobtak ki, amiért érdemes lenne váltani Vista-ra.
Persze ezt tudják Ők is, ezért próblnak valamilyen szinten a HW felől megfogni. Csak Vista-ra írjatok driver-t.
Persze néhány HW gyártó prüszköl rájuk ezért. Lásd DELL, aki visszavette a palettájára az XP-t.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1967 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 12:51

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 13:39

Mint ahogy az MS-nél is. Nem sok használható újdonságot dobtak ki, amiért érdemes lenne váltani Vista-ra.
Persze ezt tudják Ők is, ezért próblnak valamilyen szinten a HW felől megfogni. Csak Vista-ra írjatok driver-t.
Persze néhány HW gyártó prüszköl rájuk ezért. Lásd DELL, aki visszavette a palettájára az XP-t.

Ilyet szoptam én is egy HP notebookal. Csak Vista drv volt hozzá gyárilag pedig az összes hardverhez ami benne van létezik az XP-s. Szerintem ennél nagyobb tahóság nem létezik.
© 2005-2010. Alfa 75

#1968 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 13:03

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 13:51

Ilyet szoptam én is egy HP notebookal. Csak Vista drv volt hozzá gyárilag pedig az összes hardverhez ami benne van létezik az XP-s. Szerintem ennél nagyobb tahóság nem létezik.

Másképp, hogy kényszerítse rá az embereket a Vista-ra? Fujitsu-Siemens is ilyen. Aszem a lifebook-hoz már csak Vista driver-t készítenek. Csak a DELL-re nem tudtak így hatni. Ők a vásárlók kérésére vették vissza az XP-t.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1969 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 13:06

Apropó driver.

Az NVIDIA a napokban az összes Vista-kompatibilis chipsethez kiadott egy új vistás nForce drivercsomagot. Többek közt javítva lett az újraindításkor jelentkező vinyóleállás, kattogás. Bocs, ha volt már linkelve.

üdv

R.

#1970 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 13:24

Idézet: Renwick - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 14:06

Apropó driver.

Az NVIDIA a napokban az összes Vista-kompatibilis chipsethez kiadott egy új vistás nForce drivercsomagot. Többek közt javítva lett az újraindításkor jelentkező vinyóleállás, kattogás. Bocs, ha volt már linkelve.

üdv

R.

Attól függ mit hívsz Vista kompatibilisnek. Azt amit ők is?
Mert az nforce3-hoz biza nincs egy darab nvidia driver se, az ms féle beépítettel mégis minden megy simán. Akkor most vista kompatibilis, vagy nem...

#1971 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 14:06

Idézet: Renwick - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 14:06

Apropó driver.

üdv

R.

Itt is kell sikamika (pl. driver cleaner), vagy elég az uninstall?
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1972 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 14:28

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 14:24

Attól függ mit hívsz Vista kompatibilisnek. Azt amit ők is?
Mert az nforce3-hoz biza nincs egy darab nvidia driver se, az ms féle beépítettel mégis minden megy simán. Akkor most vista kompatibilis, vagy nem...

Hivatalosan (az NVIDIA szerint) Vista-kompatibilis chipsetekről van szó, azaz nForce4-től felfelé (beleértve az nForce 400 családot)...

üdv

R.

#1973 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 14:29

Idézet: bigsee - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 15:06

Itt is kell sikamika (pl. driver cleaner), vagy elég az uninstall?

Elvileg nem kell hozzá semmi hókuszpókusz.

üdv

R.

#1974 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 14:42

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 13:35

A vistaból a fejlesztés során folyamatosan szórtak ki mindent ami miatt érdemes lett volna megvásárolni

Mik azok, amiket kihagytak? A te olvasatodban. A WinFS? Az hiányzik? Mas egyéb?

#1975 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 15:39

Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 15:42

Mik azok, amiket kihagytak? A te olvasatodban. A WinFS? Az hiányzik? Mas egyéb?

My Webpage

Idézet

Ballmer szerint a probléma az volt, hogy a Microsoft túl sokat akart újítani, de az ötletek túlnyomó többsége a kukában végezte. Ezért kellett újraindítani az egész projektet 2004-ben. A végeredmény viszont egy olyan operációs rendszer lett, ami nem különbözik számottevően a Windows XP-től.

Szerkesztette: Brianm74 2007. 07. 21. 15:41 -kor

© 2005-2010. Alfa 75

#1976 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 16:37

Idézet: Renwick - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 15:29

Elvileg nem kell hozzá semmi hókuszpókusz.

üdv

R.

Köszi. Közben leszedtem, újraraktam a graf drivert is, abból is WHQL-t raktam fel.

Egy kérdés: az lehet, hogy az cool'n'quiet az aero miatt nem megy? 53 fok+ a proci "2d-ben" (jó vicc, nem is az :D ), tehát asztalon, játék alatt meg...hajjajj... :o
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1977 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 17:04

A CnQ hivatalosan sem megy Vista alatt :lol:

Használd a RightMark CPU Clock-ot, az mindent tud, meg még kusztomizálni is lehet.

#1978 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 17:16

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 18:04

A CnQ hivatalosan sem megy Vista alatt :lol:

Mijazhogy nem megy? Miért ne menne? Vagy nálam akkor "nem hivatalosan" megy?  :think:

üdv

R.

#1979 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 17:18

Idézet: bigsee - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 17:37

Köszi. Közben leszedtem, újraraktam a graf drivert is, abból is WHQL-t raktam fel.

Egy kérdés: az lehet, hogy az cool'n'quiet az aero miatt nem megy? 53 fok+ a proci "2d-ben" (jó vicc, nem is az :D ), tehát asztalon, játék alatt meg...hajjajj... :o

Fogsz egy CPU-z-t, vagy Everestet és lecsekkolod vele. Az energiaséma legyen energiatakarékos vagy kiegyensúlyozott. Így elvileg működnie kellene a leszabályozásnak.

üdv

R.

#1980 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 17:38

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 16:39

Haha, ez jo ez a wikipedia oldal, de ez nem azokat a dolgokat irja le, amiket kihagytak a vistabol, hanem azokat, amiket valamilyen megfontolasbol kivettek a windowsbol, amik azelott benne voltak. Ezeknek a tulnyomo tobbsege nem is fog hianyozni senkinek...
Nem tudom, latod-e a kulonbseget.

Az idezetrol nem tudom, honnan szarmazik, de ez igy onmagaban eleg felszines. Az, hogy nem kulonbozik szamottevoen az XP-tol peldaul teljesen hamis allitas. A Vistanak tobb memoria kell, tobb hely kell, uj halozati-, audio-, grafikus alrendszere van, a felhasznaloi feluletben is rengeteg valtoztatas tortent, integraltak a keresot, esatobbi... csak hogy a legismertebbeket emlitsem.

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.