HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#21 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 14. 12:07

Persze, mert egy lemezt gyártanak más cimkével. ;) Ha nem írod be a kódot, felteheted az Ultimate-t is, de utána arról már nem tudsz downgrade-elni. Ott kell kiválasztani a telepítésnél mit fogsz használni és azokat a cuccokat pakolja ki. Ha meg frissítesz, kell a lemez és csekkolás után felrakja a pluszokat is.
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#22 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 14. 13:23

Az új OEM rendszerről van valami pontos információ? Én amikor voltam az europarkban, a ms-os srác mondta, hogy megváltozott a Vistánál az OEM licenszelés rendszere és már elvileg csak egy gépre rakhatod fel az így vásárolt Vistat. (Régen az XP-nél az volt a feltétel, hogy vándoroltasd az OEM vásárlással együtt beszerzett HW elemet.) A másik kérdésem, hogy miért tolja mindenki ennyire az OEM Vistát? Hol lehet kapni rendes dobozos változatot? Egy árlistában sem láttam még... :(
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#23 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 13:57

Az alaplaphoz kötődik az OEM licensz, de FlowM@N aláírásában van egy link az erről szóló blogbejegyzéséhez.

#24 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 14. 13:57

OEM-nél kötve volt a géphez, nem igazán vihetted sehová, még XP-nél sem. Csak a dobozost...

#25 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 03. 14. 14:31

Idézet: LightBringer - Dátum: 2007. márc. 14., szerda - 13:23

Az új OEM rendszerről van valami pontos információ? Én amikor voltam az europarkban, a ms-os srác mondta, hogy megváltozott a Vistánál az OEM licenszelés rendszere és már elvileg csak egy gépre rakhatod fel az így vásárolt Vistat. (Régen az XP-nél az volt a feltétel, hogy vándoroltasd az OEM vásárlással együtt beszerzett HW elemet.) A másik kérdésem, hogy miért tolja mindenki ennyire az OEM Vistát? Hol lehet kapni rendes dobozos változatot? Egy árlistában sem láttam még... :(

A dobozos verzió kb 3x annyiba kerül, amúgy nekem is dobozos kell vásárláskor.

#26 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 14:36

Valaki irta hogy nálla is elfelejtődött a nod nállam a powerstrip tünik el folyton ugy hogy a pccillin 2007 internetsecurity nem talál virust ilyesmit,megjelenik egy ikon a tálcán miszerint letiltott progik aztán egy idő után törli a progit...Ez mé van?
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#27 Felhasználó inaktív   subidu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 14. 21:37

Vasárnap megvettem egy OEM MS Vista Home basicot.
Meg vagyok vele elégedve, szerintem gyorsabb mint az XP. Csak egy gond volt vele, hogy nem kezelte a dinamikus lemezeket. Visszatettem az Xp-t és kiírtam mindent.
Az OEM-et tényleg csak 1 gépre lehet feltelepíteni, alaplap cserénél kidobhatjuk. Idővel lehet, hogy Upgradelem egy dobozos változatra. Szerintetek ezt lehet?
Az XP észre sem vette, hogy az egyik merevlemezem hibás, a Vista kapásból kiszurta.
AMD64 939 3000+ Venice , MSI K8N NEO4 PLATINUM, Leadteak 6600GT EXTREME 128Mb, 1024Mb Twinmos Twister CL2 KIT, 160GB Maxtor SATA 8MB, 120GB Maxtor PATA 8MB, 250GB Samsung SATA 8MB, AG NEOVO 19" TFT, Chieftek 360W, Thermaltake VA1000RWA Lanmoto.

#28 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 22:20

új alaplapnál sem kell kidobnod, hanem a microsoft magyarország ingyenesen hívható számán kell regisztrálnod.

#29 Felhasználó inaktív   subidu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 14. 22:31

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. márc. 14., szerda - 23:20

új alaplapnál sem kell kidobnod, hanem a microsoft magyarország ingyenesen hívható számán kell regisztrálnod.

Beszéltem már a központtal és még terméktámogatás sem jár az OEM változatokhoz, mert azok csak új géppel forgalmazhatóak, és ilyenkor a termék gyártójához kell fordulni, ha valami gondunk van vele.
AMD64 939 3000+ Venice , MSI K8N NEO4 PLATINUM, Leadteak 6600GT EXTREME 128Mb, 1024Mb Twinmos Twister CL2 KIT, 160GB Maxtor SATA 8MB, 120GB Maxtor PATA 8MB, 250GB Samsung SATA 8MB, AG NEOVO 19" TFT, Chieftek 360W, Thermaltake VA1000RWA Lanmoto.

#30 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 23:19

https://hup.hu/node/36879

#31 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 23:21

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. márc. 14., szerda - 22:20

na, a licenc szerint ez a lehetőség arra az esetre szól, ha a régi alaplap elromlott.

#32 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 15. 07:57

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. márc. 14., szerda - 23:21

na, a licenc szerint ez a lehetőség arra az esetre szól, ha a régi alaplap elromlott.

gondolom az se úgy működik, hogy betelefonálsz, hogy bocsika, elromlott az alaplapom, és már adják is az új kaudót:) nyilván kell valami pappert faxolni nekik, amin nyoma van a dolognak..
Per Aspera Ad Astra

#33 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 15. 10:37

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. márc. 14., szerda - 23:21

végső esetben be lehet segíteni egy kis túlfeszültséggel  :evil2:

#34 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 15. 10:47

Idézet: subidu

Vasárnap megvettem egy OEM MS Vista Home basicot.
...
Az XP észre sem vette, hogy az egyik merevlemezem hibás, a Vista kapásból kiszurta.
Örülök, hogy ezen is fejlesztettek.
Mi volt a baj konkrétan???

Idézet: subidu

még terméktámogatás sem jár az OEM változatokhoz, mert azok csak új géppel forgalmazhatóak,
és ilyenkor a termék gyártójához kell fordulni, ha valami gondunk van vele
Nem hiszem, hogy erre akkora szükséged lenne. Ha már feltelepült és működik, a nehezén túl vagy.
Szokásom szerint csak ismételten ajánlani tudom
1. a beépített súgót (Én szoktam olvasgatni, csak úgy, ha épp kevem van hozzá.)
2. az MS weboldalait (Rengeteg hibára és azok orvoslására találni infókat.)
3. hwsw vista topikot :D
4. licensztémában: FlowM@N aláírásában van egy link!!! (Amit nem szokás megtalálni :look: )

#35 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 15. 12:31

Ha az MS engedélyezi az OEM licencel rendelkező Visták áttelepítését meghibásodás esetén, akkor még mindig engedékenyebb, mint pl. a Vodafone... A Vodafone-t nem érdekli, hogy ellopták a telefonod és erről még hivatalos rendőrségi papírod is van, ők nem nyújtanak segítséget abban, hogy pl. újabb 2 év aláírásával vegyél magadnak egy kedvezményes telefont. Az állásfoglalásuk szerint bárki, bármikor írhat magának egy hivatalos rendőrségi papírt a lopásról és ezzel akár naponta is vehet magának új készüléket... :rolleyes: Úgyhogy, ha ez így van, akkor legalább ebben korrektül járnak el. Az más tészta, hogy elég szük időszakra lesz érvényes egy OEM licenszű Vista, ha figyelembe veszem, hogy milyen gyorsan fejlődik a számítástechnika és mennyi idő után cserél gépet egy átlag user, aki hajlandó magának legális Vistát venni. (Szerintem nem 2-3-5 éves befektetésről lesz szó... ;))
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#36 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 15. 12:57

Idézet: LightBringer - Dátum: 2007. márc. 15., csütörtök - 12:31

és mennyi idő után cserél gépet egy átlag user...

Átlaguser általában akkor cserél gépet, ha a régi annyira megdöglik, hogy javítani már nem éri meg. Tuningőrültek, mindig a legújabb játékkal játszani akarók, amint-kijön-az-új-hardver-már-meg-is-veszem felhasználók nem tartoznak az átlagjúzerek közé. De az ilyenek a dobozos verziót is megengedhetik maguknak, ha "lagalitásban" gondolkodnak.

#37 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 15. 16:49

Idézet: LightBringer - Dátum: 2007. márc. 15., csütörtök - 12:31

és mennyi idő után cserél gépet egy átlag user, aki hajlandó magának legális Vistát venni. (Szerintem nem 2-3-5 éves befektetésről lesz szó... ;))

1. gép 1997 március.28. 486-os alaplap 586-os AMD P75 Proci
2. gép 1998 Acorp alaplap Cyrix (IBM) Processzor 233 Mhz
3. gép 2001 Aristo alaplap garanciában ráfizetéssel cserélve Epox alaplap-ra AMD Duron 750 Mhz-es Processzor
4. gép 2003 Abit alaplap granciában cserélve ASUS A7V8X-X LAN alaplapra AMD Tbred 2200+ Processzor (jelenlegi gépem)
5. gép 2005 december ASUS A8N-SLI AMD 64 3200+ Venice
Szóval nagyjából két évente.

#38 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 15. 16:58

Idézet: debaj - Dátum: 2007. márc. 15., csütörtök - 12:57

De az ilyenek a dobozos verziót is megengedhetik maguknak, ha "lagalitásban" gondolkodnak.

Jaja, mégha lehetne kapni. Bementem az itteni számtech boltba, amikor elmondtam, hogy dobozos verziós vista után érdeklődőm kikerekedtek a szemek... aztán mondták, hogy OEM van, dobozos meg még rendelésre sincs :(

#39 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 16. 07:57

Biztos ők is arra alapoztak, hogy itthon 98%-ban az OEM fogy az ára miatt.  :Đ

#40 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 13:41

hali

azt szeretnem megkerdezni hogy vissza lehet e rakni a winxpt oly egyszeru modon hogy ne kelljen ujraraknom az egeszet ha ugy raktam fel a vistat hogy nem toroltem le elotte az xpt, es a vista az egy windows.old konyvtárba elmentette a meglevőt, amibol nem toroltem le semmit.
szal tudtok e valami egyszeru rendszervisszaallito parancsot vagy progit amivel visszarakja? mert nincs kedvem ujrarakni az egesz xpt amikor ami rajta volt az teljesen jol ment még.
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó