HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#2101 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 31. 06:35

Idézet: Renwick - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 23:30

Dehát ember, ha nem ér meg ennyit, nem kell megvenni, készpassz, túl van tárgyalva. Ha valamire nincs pénzem, vagy van, de szerintem nem éri meg az árát, netán szükségem sincs rá, akkor nem veszem meg és kész.

A Windows nem létszükséglet, le lehet róla mondani. Vagy lehet használni licencdíj ellenében, amit a licenc tulajdonosa állapít meg. Ha ez az eljárás nem tetszik, nem kell résztvenni az üzletben, ennyi.

Egyszerűen nem fogom fel, hogy ez miért lehet felnőtt emberek körében (is) állandó vitatéma.

üdv

R.

Ez sem fedi teljesen a valóságot. Ha nem éri meg, vagy nem akarom megvenni, bizonyos embereknek akkor is meg kell venni: Klikk
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#2102 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 06:49

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 7:35

Ez sem fedi teljesen a valóságot. Ha nem éri meg, vagy nem akarom megvenni, bizonyos embereknek akkor is meg kell venni: Klikk

Ugyan már. Akinek a cégében nincs annyi pénz, hogy vegyen egy win-t az apeh miatt az inkább keressen más melót. Ez a legkisebb probléma ezzel az egész helyzettel.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#2103 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 06:53

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 7:49

Ugyan már. Akinek a cégében nincs annyi pénz, hogy vegyen egy win-t az apeh miatt az inkább keressen más melót. Ez a legkisebb probléma ezzel az egész helyzettel.

Nem az összegről van szó, hanem az elvről, hogy rá vagyok kényszerítve, hogy ezt használjam...
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#2104 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 07:05

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 23:44

Azért mert ez az egész kib... világ erről szól. A gyerek fejébe ezt tömik az iskolában mert az MS megvette egynapi keresetéből az egész magyar iskolarendszert. Én meg járhatok ki (mint pl ma is) windowsokat feltámasztani mert a gyerek néz rám nagy boci szemekkel, hogy mi a faxért nem megy mikor ő nem csinált semmi rosszat. Tényleg nem csinált semmi rosszat csak netezett szerencsétlen. Arról nem Ő tehet, hogy olyan szarul van megirva az oprendszer amit tömnek a fejébe, (mert a számítógép ott kezdődik, hogy windows), hogy minden marha aki már látott forráskódot ki-be járkál rajt. Ráadásul mindezt pénzért adják.

De felnőtt emberek között ez nem téma.

jó kis rendszergazda lehetsz, ha ilyen policy van a hálózaton, hogy netezéssel haza lehet vágni egy gépet:)
Per Aspera Ad Astra

#2105 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 07:11

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 7:53

Nem az összegről van szó, hanem az elvről, hogy rá vagyok kényszerítve, hogy ezt használjam...

szeretném, ha ilyen gondjaim lennének...
ebben a világban a pénz beszél, és MS-éknek van sok, ha ez nem tetszik tényleg nem kell ezzel foglalkozni, tenni ellene úgy sem tudsz. Max használsz linuxot.

:respect:
üdv: jordan6
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"

#2106 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 08:04

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 8:05

jó kis rendszergazda lehetsz, ha ilyen policy van a hálózaton, hogy netezéssel haza lehet vágni egy gépet:)

Ugyan ez jutott nekem is eszembe.

Érdekes, hogy több ezer gépes totál Windows alapú rendszerek működnek, ráadásul jól.

#2107 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 08:39

Komolyan... Ti tudtok olvasni?  :omg:

Mondom gyerek. Nem policy meg Mancika a hegyes körmeivel.
Rendszergazda.... Én a való világban élek és nem egy steril környezetben ahol bekapcsolod a gépet és úgy kezel téged mint egy idiótát aztán ha nem jó gombot nyomsz le megráz.  :smoker:
© 2005-2010. Alfa 75

#2108 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 08:43

És még valami. Baxa a csőrömet már jó régóta de nem akartam felhozni, mert megint egy Miért nem szereti Brian.... topic lesz azt meg nem akarom.

Ha azt az energiát meg időt amit elszórtak az átlátszó ablakok meg a mappákból kilógó fényképek és tsa baromságok fejlesztésére az ms-nél a windows tényleg lényeges részeire fordították volna akkor most itt nem lenne miről beszélnünk és rohannék Vistat venni. De így ez csak a szokásos életveszélyes, kidolgozatlan lopott ötletek gyűjteménye lett.
© 2005-2010. Alfa 75

#2109 Felhasználó inaktív   Coldfish 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 09:13

Felraktam megint a Vista-t, hátha javult valamit az elmúlt néhány hónapban. Hát sokat fejlődött, de még mindig akadnak problémák. Hardver felismerési gondok már nincsenek. ( Bár a webcamot még nem próbáltam, a legutóbb nem ismerte fel.)
Még mindig többször előfordul, hogy nem képes felismerni a hálózatot. Olyankor ha letiltom a hálókártyát és újra engedélyezem, akkor megjavul. A hangkártya driver is rosszabb mint xp alatt. Gyengébben szól, nem tudom úgy beállítani, ahogy én akarom. Eddig a szeteró dolgok is szóltak minden hangszórón, most csak a két fronton hajlandó. Ami még zavar, hogy az explorernél a címsorban nem csak a böngészési előzmények vannak, hanem mindenféle c:\....stb Nem tudom azokat minek menti oda.
A sajátgépben hol lehet bekapcsolni a menüsort? Az nekem nagyon kéne. Meg csinálni oda magamnak másolás, törlés, beillesztés gombokat, ahogy xp-ben is lehetett, ne kelljen mindig jobb click.

#2110 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 09:51

:offtopic: Részemről nem akartam vitát gerjeszteni, mert elismerem, hogy a rendszer nem tökéletes. Ezzel a megalapozatlan érveléssel viszont nem értek egyet, mert igenis lehet a Windows rendszert is megfelelően használni, csak talán messzebb kell látnunk az orrunknál. Az autógyárat sem pereli be senki, mivel a biztonsági öv is csak úgy véd, ha bekapcsolom. A tudatlanság nem mentesít. No offense, off vége.

#2111 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 10:01

Egyetértek. Én is használok XP-t és nem sok bajom van vele. Persze egy idő után a gyorsabb működés érdekében szükség van egy reinstallra.

A tudatlanság tényleg nem mentesít. Azonban az az én tudatlanságom, ha nincs Vista-hoz megfelelő driver?
Vagy nem úgy működik minden program úgy mint XP-nél? A kompatibilitás nem egy új igény.

#2112 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 12:28

https://www.hwsw.hu/hirek/33907/Windows_Vis...ljesitmeny.html
Télleg sok mindent rendbetesz.
Angol leirás miket tartalmaz:
938979 Vista Performance and Reliability Pack
This update resolves a number of individual issues which may be affecting some computers running Windows Vista. These issues have been reported by customers using the Error Reporting service, product support, or other means. Installing this update will improve the performance and responsiveness for some scenarios and improves reliability of Windows Vista in a variety of scenarios. Some examples of the improvements contained in this update are:

-Improves performance in resuming back to the desktop from the Photo and Windows Energy screensaver.
-Resolves an issue where some secured web pages using advanced security technologies may not get displayed in Internet Explorer on Windows Vista.
-Resolves an issue where a shared printer may not get installed if the printer is connected to a Windows XP or Windows Server 2003 system and User Access Control is disabled on the Vista client.
-Resolves an issue where creating AVI files on Vista may get corrupted.
-Improves the performance in calculating the ‘estimated time remaining’ when copying/moving large files.
-Improves performance in bringing up Login Screen after resuming from Hibernate.
-Resolves an issue where synchronization of offline files to a server can get corrupted.
-Resolves a compatibility issue with RAW images created by Canon EOS 1D/1DS Digital SLR Camera which can lead to data loss. This only affects RAW images created by these two specific camera models.
-Resolves an issue where a computer can lose its default Gateway address when resuming from sleep mode.
-Improves the performance when copying or moving entire directories containing large amounts of data or files.
-Improves the performance of Vista’s Memory Manager in specific customer scenarios and prevents some issues which may lead to memory corruption.

938194 Vista Compatibility and Reliability Pack
This update resolves a number of individual issues which may be affecting some computers running Windows Vista. These issues have been reported by customers using the Error Reporting service, product support, or other means. Installing this update will improve the reliability and hardware compatibility of Windows Vista in a variety of scenarios. Some examples of the improvements contained in this update are:
-Improved reliability and compatibility of Vista when used with newer graphics cards in several specific scenarios and configurations.
-Improved reliability when working with external displays on a laptop.
-Increased compatibility with many video drivers.
-Improved visual appearance of games with high intensity graphics.
-Improved quality of playback for HD-DVD and Blue-Ray disks on large monitors.
-Improved reliability for Internet Explorer when some third party toolbars are installed on Vista.
-Improved Vista reliability in networking configuration scenarios.
-Improved the reliability of Windows Calendar in Vista.
-Improved reliability of systems that were upgraded from XP to Vista.
-Increased compatibility with many printer drivers.
-Increased reliability and performance of Vista when entering sleep and resuming from sleep.

Szerkesztette: djculture 2007. 07. 31. 12:36 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2113 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 14:03

megtenné valaki, hogy csinál egy előtte/utána gyorstesztet? 3Dben is, lehetőleg ne dx10es vga-val :) majd ha megosztaná itt az eredményeket, azt megköszönném

Szerkesztette: Parasite 2007. 07. 31. 14:04 -kor

#2114 Felhasználó inaktív   KyleXY 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 31. 14:06

Sokat olvasgattam vissza, miket írtok és arra a következtetésre jutottam, hogy csak akkor lesz vistám, ha egy új gépet fel tudok mutatni, minimum egy dual coreos, 2 giga ramos, dx10 kompatibilis sok memóriás, sataII-es vinyóval fölszerelt gépet.
Nem beszélve arról, hogy én megvárom a service packos kiadásút, meg 1000-el fogom figyelni azt, hogy kompatibilis alkatrészeket vegyek, vagy komplett gyári vista kompatibilis gépet... :)

#2115 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 31. 15:33

Melyik VmWare Wokstation működik Vista x64-en? Mert  megpróbáltam 6-ost, az induláskor hibával kiszállt, az 5-ös pedig közölte, hogy upgradeljem ,mert nem kompatibilis Vistával....

ui.: még csak x86-os létezik ebből a "Vista Compatibility and Reliability Pack"-ból? Mert csak azt találtam..
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#2116 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 15:49

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 15:33

Melyik VmWare Wokstation működik Vista x64-en? Mert  megpróbáltam 6-ost, az induláskor hibával kiszállt, az 5-ös pedig közölte, hogy upgradeljem ,mert nem kompatibilis Vistával....

ui.: még csak x86-os létezik ebből a "Vista Compatibility and Reliability Pack"-ból? Mert csak azt találtam..

Nálam megy a 6-os.

#2117 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 15:57

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 16:33

64 es is van

Szerkesztette: djculture 2007. 07. 31. 15:58 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2118 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 17:34

Sőt... Még netezni sem kell hozzá!  :smoker:

S bárki lehet bármilyen jó rendszergazda, ha maga a rendszer 1 csomó lehetőséget ad, mármint a "másik oldalnak"...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2119 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 17:37

Idézet: Eiki - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 9:04

Ugyan ez jutott nekem is eszembe.

Érdekes, hogy több ezer gépes totál Windows alapú rendszerek működnek, ráadásul jól.

Aztán megsüthetem az összes működőt, ha nekem a cégbe összeesnek dolgok, gyakorlatilag bizonyítottan az MS miatt... Persze kontakt a supporttal meg minden, nem nagyobb fejek sem ők itt nálunk - a gyakorlatban. Redmondban meg mondhatnak akármit, ott nekem kevesebb ügyfelem van... Ja, igen, s forintban szépen kifejezhető a kiesés, különben nem jártatnám annyira a pofám.  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2120 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 17:43

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 9:43

Ha azt az energiát meg időt amit elszórtak az átlátszó ablakok meg a mappákból kilógó fényképek és tsa baromságok fejlesztésére az ms-nél a windows tényleg lényeges részeire fordították volna akkor most itt nem lenne miről beszélnünk és rohannék Vistat venni. De így ez csak a szokásos életveszélyes, kidolgozatlan lopott ötletek gyűjteménye lett.

Már vagy 10 éve használok linuxot, elég sokféle környezetben és sok kritikus alkalmazással, kritikus pillanatokban sajnos. Nem védésképpen, de az évek során valahogy nekem is hasonló gondolatok érlelődtek. Egyébként nekem nem a termékekkel van bajom fizikailag (a windows miről tehetne...), hanem a cég politikájával, stratégiájával, mohóságával, monopóliumával, törekvéseivel. Őszintén örülök annak, hogy egy eszme képes egy ilyen nagy céget az őrületbe kergetni. Megmutatja, amit elég sokan nem látnak, hogy mi is fontos igazán: a szabadság.  :smoker:

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.