HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#2171 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 08. 02. 20:55

https://www.hwsw.hu/hirek/33927/windows_vis...ti_atteres.html

#2172 Felhasználó inaktív   vna 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 02. 21:24

Úgy értettem, hogy Te is azok közé tartozol, akik úgy gondolják, hogy a MS fizet azért, hogy az ő cuccaikat használják. Középsuliban, infós osztályban 1,5 órát kivéve nekünk is csak Windows ment, mégsem volt minden gépre legálisan feltéve, hacsaknem olyan licencet vettek, hogy bármennyi, bármilyen konfigra feltehetik, akkor is ha változik bennük a hardver, de mivel nem valami olaj-sejk adta a pénzt a sulihoz (és a MS akkor sem adna ilyen licencet) ezt az opciót kizárnám.

...[quote myself]  :Đ

NO OFFENSE, érdekel a véleményed, ha rosszul tudom, akkor tanulok valami újat.

#2173 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 21:37

Nem MS fizet, hanem a te adóforintjaidból fizeti állambácsi az MS termékek licence-t, amit minden közoktatási gépen használhatnak.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2174 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 22:27

[quote name='vna' date='2007. aug. 2., csütörtök - 22:24'] Úgy értettem, hogy Te is azok közé tartozol, akik úgy gondolják, hogy a MS fizet azért, hogy az ő cuccaikat használják. Középsuliban, infós osztályban 1,5 órát kivéve nekünk is csak Windows ment, mégsem volt minden gépre legálisan feltéve, hacsaknem olyan licencet vettek, hogy bármennyi, bármilyen konfigra feltehetik, akkor is ha változik bennük a hardver, de mivel nem valami olaj-sejk adta a pénzt a sulihoz (és a MS akkor sem adna ilyen licencet) ezt az opciót kizárnám.

...[quote myself]  :Đ

NO OFFENSE, érdekel a véleményed, ha rosszul tudom, akkor tanulok valami újat. [/quote]
Az állam több milliárd Ft-t fizetett azért amit az MS-nek tálcán kellett volna nyujtani, mert jelenleg az iskolából kikerülő palánták nagyon kevés része ért a számítástechnikához. Ők csak windowst tudnak használni és ha bekerülnek egy céghez nagyon hamar kiderül. Ki nem rugják őket, mert bárkit vesznek fel ugyanez ez a szitu. Szal inkább vesznek windowst ami pl: irodai munkára (gépelés és tsa) totál felesleges.

Szóval ki keres itt?

Részemről sem offense csupán egy kicsit el vagyok keseredve az ilyen dolgokon. De ugyanígy idegesít az aranyáron adott iphone meg egyéb faxságok (mint pl MMS), gerjesztett szükségletek, tervezett avulás, visszatartott fejlesztés. Kibaxott egy világ...
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#2175 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 22:55

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 21:55

mesebeszéd a megbízhatóság. a vállalti gépek elég nagy része subnote, 1.2-13GHzes processzorral és tipikusan 512mByte RAm-mal. ilyen kondíciók mellett a vista használata kínszenvedés.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2176 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 23:31

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 23:55

mesebeszéd a megbízhatóság. a vállalti gépek elég nagy része subnote, 1.2-13GHzes processzorral és tipikusan 512mByte RAm-mal. ilyen kondíciók mellett a vista használata kínszenvedés.

1. Titkárnőknek elég az XP, és az általad leírt hardware is, sőt egy 300 Mhz-es gép is 128 MB RAM-al. A titkárnőkön nem csak a szószerinti titkárnőt kell érteni, hanem az olyan munkakört, amely magába foglalja az irodai tevékenységet. Nyomtatni , netezni, meg levelezni XP is elég, hogy a Windowsok háza táján maradjunk.

2. Minek váltosn át a vállalat a megvásárolt XP-ről, pl ha a klinesgépekre XP Home van, ami úgyis 2014 ig támogatott?

#2177 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 02. 23:34

nem tudom miért ódszkodnak az emberek a 64 bitre való áttéréstől. én több mint fél éve használok 64-bit-es OS-t (XP64/Vista64/64bites Linux kernel) soha semmi bajom nem volt azokkal a programokkal, amikkel mondjuk egy átlag felhasználó találkozhat. Értem itt azokra, amik nem kifejezetten 64bit-esek, hanem mennek 64bit-es OS alatt is. Értem irodai programokra és játékokra is. Itt sztem arról lehet inkább szó, hogy minek.. mert a felhasználók nagytöbbsége ugyanúgy megvan x86 alatt is mint x64 alatt.
Vannak olyan ismerőseim akiknem pl fel sem tűnt. Akik meg olyan területen dolgoznak amik profitálnak is a 64 bites előnyökből, 64bites programokból, ők értenek is annyira a PC-hez hogy a kisebb fennakadásokat megoldják. Vagy a rendszergazdájuk megoldja helyettük.

Tehát összegezve IMHO nyugodtan lehet áttérni 64bit-re. Most nem akarok olyan dolgokba belemenni, mint a driverek nincsenek az én XYZ harveremhez X64 XP/Vista/linux alá, mert az IMHO nem a 64-bit-es OSek hibája.
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#2178 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 23:57

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 0:34

nem tudom miért ódszkodnak az emberek a 64 bitre való áttéréstől. én több mint fél éve használok 64-bit-es OS-t (XP64/Vista64/64bites Linux kernel) soha semmi bajom nem volt azokkal a programokkal, amikkel mondjuk egy átlag felhasználó találkozhat. Értem itt azokra, amik nem kifejezetten 64bit-esek, hanem mennek 64bit-es OS alatt is. Értem irodai programokra és játékokra is. Itt sztem arról lehet inkább szó, hogy minek.. mert a felhasználók nagytöbbsége ugyanúgy megvan x86 alatt is mint x64 alatt.
Vannak olyan ismerőseim akiknem pl fel sem tűnt. Akik meg olyan területen dolgoznak amik profitálnak is a 64 bites előnyökből, 64bites programokból, ők értenek is annyira a PC-hez hogy a kisebb fennakadásokat megoldják. Vagy a rendszergazdájuk megoldja helyettük.

Tehát összegezve IMHO nyugodtan lehet áttérni 64bit-re. Most nem akarok olyan dolgokba belemenni, mint a driverek nincsenek az én XYZ harveremhez X64 XP/Vista/linux alá, mert az IMHO nem a 64-bit-es OSek hibája.

64 bites Linux: Java és Flash ?

Windowsok terén egyetértünk a 64 bitesek a jövő rendszerei, meg a jelené is. A 32 bit is elég amúgy irodai munkához bőven.

#2179 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 00:10

Már sok-sok ismerősöm valami ismeretlen okból (kékhalálok, ez nem ment az nem ment stb lerohadt a vista) Vistáról visszaváltott xpre, de csak "átmenetileg"(...), és mindnek az volt a megjegyzése hogy jééé de jó az xp..
Meg akinek a cod2 hűdemilyen jól ment vista alatt, rájött hogy xp alatt mennyivel jobban megy ez is nagyon tetszett... :Đ
Na de mind1.
Én úgy emlékszem, hogy amikor én átálltam 2002 körül az xp-re (assem akkor jelenhetett meg?), akkor nekem már 800as duronom volt geforce 2-vel és 256 rammal. Gyönyörűen ment minden xp-vel, és jobban is mint win98-al, erre tisztán emlékszem, nagyon nagy felüdülés volt.... Panaszom nem volt, azon kívül hogy nehéz volt a modemhez (....^^) drivert találni.

HÁT nem tudom a VISSZA nekem nem volt nagy felüdülés kb 30-50x erősebb videókártyával és vagy 10-15x erősebb procival.
Nade mindegy, ennyi lenne ismét a kommentem, mivel még mindíg nem tudom felfogni pedig már jóideje gyúrok rá hogy megértsem az újdonsült operációs rendszer hihhetetlen-megfizethetetlen-értelmetlen-fölösleges-irritáló-kifejezhetetlen hardver igényét, és hardver-"gyengítő" erejét.
Más: Nagyon tetszettek a vista védő-őrző funkciói. Formatálással majdnem sikerült lepucolnom a kő kemény 40 gigás seagatemről, merthogy intézővel total commanderrel stb 2-3 óra után meguntam hogy "nem volt engedélyem a saját vinyómhoz" > Hozzáférés megtagadva, nincs jogosultsága és a többi.

GOO GOO Vista GOO GOO VISSZA!
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#2180 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 07:12

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 0:34

nem tudom miért ódszkodnak az emberek a 64 bitre való áttéréstől. én több mint fél éve használok 64-bit-es OS-t (XP64/Vista64/64bites Linux kernel) soha semmi bajom nem volt azokkal a programokkal, amikkel mondjuk egy átlag felhasználó találkozhat. Értem itt azokra, amik nem kifejezetten 64bit-esek, hanem mennek 64bit-es OS alatt is.

Én csak annyit füznék hozzá, hogy mi értelem van 64bit alatt futtatni 32bit-es programokat lassabban? 64bit-es oprendszert akkor van/lesz értelem használni ha már lesznek valós 64bit-es programok. Kévétel a 4gb-nál több memória van a gépben.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2181 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 03. 08:42

mi fut az én gépemen lassabban? nem értem. mindegy. nem is akarok belemenni ebbe. fáradt vagyok, és nincs sem eneriám sem kedvem irogtani, amikor mindenki mást állít, és mindenki ezt vagy azt bizonygat. ez megy, és menni fog a világ végezetéig minden fórumon..

az én szempontomból a végszó:

nekem tökéletesen megfelel a Vista/XP/x64/x86/Linux/BSD. én be tudom állítani magamnak úgy ahogyan szeretem, nincs semmilyen problémám vele.. (kivétel a Bluetooth-om, meg a .chm filejaim, de azokra majd találok megoldást) a többiek meg .. :fuck2: így jártak. (így áll hozzá egy igazi rendszergazda.. )
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#2182 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 08:48

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 9:42

mi fut az én gépemen lassabban?

Idézet a korábban belinkelt cikkből: "32 bites szoftverek pedig a 64 bites Windows WoW (Windows on Windows) alrendszerének köszönhetően működnek. Ez az emulálóréteg fordítja át a 32 bites utasításokat és címzéseket olyanná, hogy 64 biten is megfelelően működjenek. Ez azonban akármennyire kicsit is (egy százalékon belül mozog az esetek többségében), de lassít a 32 bites
kód végrehajtásán" Tehát minimálisan is de lassabb mint 32bit-es opreendszeren futtatva a rá írt programokat.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2183 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 08:50

(így áll hozzá egy igazi rendszergazda.. )

én nem vagyok igazi rendszergazda, csak olyan fél... :) pld linuxot max telepíteni tudom :D

kb 1 hete használom az új gépemen(laptop) a Vista 32 bitest és semmilyen hátrányt nem tapasztaltam, ami az oprendszer számlájára írható. persze lehet gyorsítani még rajta meg stb, de az XP is az SP2-vel lett megbízható, ez legalább megbízható, még ha lassabb is.

:respect:
üdv: jordan6
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"

#2184 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 08:52

a megbízhatóságot természetesen Windows mértékkel értem.

:respect:
üdv: jordan6
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"

#2185 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 09:05

kivétel a Bluetooth-om...

A bluetooth-ra egy egyszerű megoldás, igaz nem ingyenes. Cseréld le egy X-micro-ra (nekem X-micro Dongle 2 van) Magától felismeri és telepíti a Vista.

#2186 Felhasználó inaktív   Cesar 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 03. 09:55

Vista-n nem mukodik nekem az ac3/dd lejátszás, ha .avi-ban van. Megfelelo codec-ok, lejátszok vannak, de azokkal se lehet (vlc, mediaplayerclassic, powerdvd). Ha dvd-video akkor mindegyik lejatszoban rendesen lejátszaható a ac3/dd, ha már avi akkor nem. Viszont ha .avi-ban más formatum a hang (mp3) akkor is van hang. Újraraktam, hátha valami hiba tortént, de semmi, mindig ugyanaz. Érdekes. Valakinek valami otlete?  :Đ

#2187 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 11:57

Idézet: bon - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 18:31

Egyenlőre én csak a 4gb memória kezelés miatt gondolkodok a 64bit-re áttérésen.

Nem szar 1 kicsit, hogy volt olyan proci (talán az M68k), amely már 1979-ben támogatta a flat 32 bites memóriacímzést? A 386-os is tudta már tisztán (kb. 1985). Azok kedvéért, akik noabla: a 32 bites címzés pontosan 4 GB-os határt jelent, nagy vonalakban. Tehát nem tudom, minek síránkozni: egy az egyben le vagyunk maradva.  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2188 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 12:16

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 18:06

-többet szophatsz a driverekkel
-de legalább nem is gyorsabb
-meg nem is jobb
-viszont trendy!!4

De azért ott van a lehetőség, a "dupla méretű" regiszterek, a belső architektúra, a lényegesen gyorsabb belső működés, napersze a megfelelő programokkal. De hát kinek van kedve ezeket mind használni... Fúj.  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2189 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 12:35

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 13:16

De azért ott van a lehetőség, a "dupla méretű" regiszterek, a belső architektúra, a lényegesen gyorsabb belső működés, napersze a megfelelő programokkal.

Megfelelő programokkal. Ez a kulcsszó. Én tegnap nézegettem egy pár program weboldalát és 1 programmal találkoztam mindössze ahol volt valós 64bit-es változat. Az tény, hogy levagyunk maradva a 64bit-re váltásra gondolok , de ez a programfejlesztők hibája. Ha adnának ki olyan programokat ami csak 64bit-es támogatással bírnak, sőt a jelenlegi programok új változatait csak 64bit-es oprendszerre adnák ki akkor jobban nőne a 64bit-es oprendszert használok köre. De mivel nincsenek ösztönözve így csekély a számuk és szerintem ez így is fog maradni még jó ideig.

#2190 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 13:07

Idézet: bon - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 13:35

.Ha adnának ki olyan programokat ami csak 64bit-es támogatással bírnak, sőt a jelenlegi programok új változatait csak 64bit-es oprendszerre adnák ki akkor jobban nőne a 64bit-es oprendszert használok köre.

Igen ,ezt jól leirtad ezt gondolom én is...De azért olyan ne legyen hogy valamit csak arra adnak ki mert az nem jó.Azt már megjátszották a dx10 és a vista mizériánál...
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »