HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#2211 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 05. 10:47

Ha már úgyis rendszeresen szóba kerül a Creative ebben a totyikban, meg korábban volt szó egy-két post erejéig a DX10.1-ről:

Kíváncsi leszek hogyan éli majd meg a Creative az XAudio2 bevezetését -- utóbbit szánja az MS a DS3D utódjául. Ez az Xbox 360 hang API-ja is egyben, tehát nyilván a platformok közti szabad(abb) átjárhatóságot akarják ezzel biztosítani.
Funkcióit tekintve egyébként nagyon ígéretes, csakhát full szoftveres, tehát egy méregdrága X-Fi-n és egy integrált Realteken (a hangminőséget leszámítva persze) ugyanazt az élményt fogja nyújtani. Hozzátéve, hogy semmilyen szinten nem kompatibils az EAX-szal, ha elterjed (márpedig el fog) nem tudom ki fog venni a gépébe olyan hangkártyát, aminek pont a hardveres feldolgozás a legnagyobb erőssége...

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#2212 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 05. 11:07

Idézet: Renwick - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 11:47

Ha már úgyis rendszeresen szóba kerül a Creative ebben a totyikban, meg korábban volt szó egy-két post erejéig a DX10.1-ről:

Kíváncsi leszek hogyan éli majd meg a Creative az XAudio2 bevezetését -- utóbbit szánja az MS a DS3D utódjául. Ez az Xbox 360 hang API-ja is egyben, tehát nyilván a platformok közti szabad(abb) átjárhatóságot akarják ezzel biztosítani.
Funkcióit tekintve egyébként nagyon ígéretes, csakhát full szoftveres, tehát egy méregdrága X-Fi-n és egy integrált Realteken (a hangminőséget leszámítva persze) ugyanazt az élményt fogja nyújtani. Hozzátéve, hogy semmilyen szinten nem kompatibils az EAX-szal, ha elterjed (márpedig el fog) nem tudom ki fog venni a gépébe olyan hangkártyát, aminek pont a hardveres feldolgozás a legnagyobb erőssége...

üdv

R.

Majd lesz XAudio2-öt hardveresen támogató Creative kártya. pl: X-fi 2 néven.  :D
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2213 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 05. 11:13

Idézet: bon - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 12:07

Majd lesz XAudio2-öt hardveresen támogató Creative kártya. pl: X-fi 2 néven.  :D

De itt nincs olyan, hogy "hardveresen támogató", mert az API szintjén nem kivitelezhető a dolog, teccikérteni? ;)

Egyébként az X-Fi van annyira erős és rugalmas APU, hogy elég sok minden megvalósítható (lenne) vele, szóval nem hinném, hogy ez önmagában indokolná egy új termék bevezetését. Persze láttunk már karón varjút ugyebár...  :cool:

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#2214 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 05. 12:49

Idézet: djculture - Dátum: 2007. aug. 4., szombat - 11:52

nem nagyon urban legend pl a cégnél az 1300-as tuacerkán jobban ment a vista mint a mostani 2000+ xp-ken pedig az amd-s gép jóval erQsebb mindenbe...

persze amíg nem nyicc megrajta egy  videbanneres weblodalt, youtube-ot vagy az indavideobomb-ot addig oké :D demár ajaxos/css-es modernebb siteoknál is véreznek ezek a gépek...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2215 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 05. 13:38

Idézet: Renwick - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 12:13

De itt nincs olyan, hogy "hardveresen támogató", mert az API szintjén nem kivitelezhető a dolog, teccikérteni? ;)

Egyébként az X-Fi van annyira erős és rugalmas APU, hogy elég sok minden megvalósítható (lenne) vele, szóval nem hinném, hogy ez önmagában indokolná egy új termék bevezetését. Persze láttunk már karón varjút ugyebár...  :cool:

üdv

R.

Ja, valahogy úgy ahogy az Audigy széria is támogat OpenAL-t, de aztán mikor kellett volna akkor mégse, aztán mikor valaki megoldotta akkor mégis :D
Ahogy a Creativeot ismerem biztos jön egy felújított XFI széria, amit ezzel el tudnak adni majd. Driverből meg majd jól megoldják a szükségességét is, vagyis hogy a mostaniaknak gondja legyen vele.

#2216 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 05. 14:15

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 14:38

Ja, valahogy úgy ahogy az Audigy széria is támogat OpenAL-t, de aztán mikor kellett volna akkor mégse, aztán mikor valaki megoldotta akkor mégis :D
Ahogy a Creativeot ismerem biztos jön egy felújított XFI széria, amit ezzel el tudnak adni majd. Driverből meg majd jól megoldják a szükségességét is, vagyis hogy a mostaniaknak gondja legyen vele.

hánemtom. kihoztak egy új ikszfit ami nemtöbb mint egy azáliás (hd audio) kodek :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2217 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 05. 18:43

Installal kapcsolatos kérdésem lenne.

A notimhoz kaptam egy Vista Business upgrade DVD-t.

Az lenne a kérdésem, hogy a hozzá adott Product key hányszor használható fel?
Azt tervezem, hogy egy második vinyóra felteszem, aztán ha bejön akkor felmegy a fő vinyómra.
Ez viszont 2 install. Tudom újra aktiválni ha HDD-t cserélek?

Előre is köszi!

#2218 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 05. 18:47

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 19:43

Installal kapcsolatos kérdésem lenne.

A notimhoz kaptam egy Vista Business upgrade DVD-t.

Az lenne a kérdésem, hogy a hozzá adott Product key hányszor használható fel?
Azt tervezem, hogy egy második vinyóra felteszem, aztán ha bejön akkor felmegy a fő vinyómra.
Ez viszont 2 install. Tudom újra aktiválni ha HDD-t cserélek?

Előre is köszi!

Minden Windows korlátlan alkalommal aktiválható, maximum egy telefonodba fog kerülni, ha változik a gép.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2219 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 05. 19:01

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 18:47

Minden Windows korlátlan alkalommal aktiválható, maximum egy telefonodba fog kerülni, ha változik a gép.

Köszi!

Én is aktiváltam már számos XP-t telefonon, csak azt nem tudtam hogy ez Vista esetén is működik...

A resource monitorban mi az a Hard faults/sec?
Ott nekem 0 és attól eltérő értékek változnak...

A taszkok alatt a perfmon.exe és a searchindexer.exe valamint a wuauclt.exe tartalmaz nullától eltérő számot a Hard faults sorban.

Szerkesztette: FőDudu 2007. 08. 05. 19:05 -kor

#2220 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 08. 05. 22:18

http://www.pcworld.h...ry.php?sid=9266

#2221 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 05. 22:35

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 20:01

Köszi!

Én is aktiváltam már számos XP-t telefonon, csak azt nem tudtam hogy ez Vista esetén is működik...

A resource monitorban mi az a Hard faults/sec?
Ott nekem 0 és attól eltérő értékek változnak...

A taszkok alatt a perfmon.exe és a searchindexer.exe valamint a wuauclt.exe tartalmaz nullától eltérő számot a Hard faults sorban.

Idézet

The number of hard faults per minute currently resulting from the application instance.

Note:

A hard fault (also known as a page fault) occurs when the page of the referenced address is no longer in physical memory and has been swapped out or is available from a backing file on disk. It is not an error. However, a high number of hard faults may explain the slow response time of an application if it must continually read data back from disk rather than from physical memory.

Bocs, angol idézetet találtam. :) Egyébként a hard fault a normál laphiba, amikor olyan memóriacímre hivatkozik a program ami már nincsen a fizikai memóriában. Valójában ez nem is hiba, csak egy megszakítást generáló esemény, hogy hozza be a tárról az adatokat. :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2222 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 05. 22:53

Idézet: Waveson - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 1:10

...Más: Nagyon tetszettek a vista védő-őrző funkciói. Formatálással majdnem sikerült lepucolnom a kő kemény 40 gigás seagatemről, merthogy intézővel total commanderrel stb 2-3 óra után meguntam hogy "nem volt engedélyem a saját vinyómhoz" > Hozzáférés megtagadva, nincs jogosultsága és a többi.

GOO GOO Vista GOO GOO VISSZA!

Először én is elszórakoztam vele (ha nem is 2-3 órát), de végeredményben csak szakszerűen tulajdonba kell venni. Most már XP-ből simán törlök benne bármit, akár az egész Vistát is.

#2223 Felhasználó inaktív   MrManson 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 10:09

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. aug. 4., szombat - 12:00

ecsém 6. windowsnak mondják, és még a tálcán lévő óra gond neki...
jó döntés volt XP mellett maradni, majd a windows 7 , ha minőségben túl nyúlik ezen a...

ez az XPben is hiba  :rolleyes:
*** nope

#2224 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 10:37

Idézet: MrManson - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 11:09

ez az XPben is hiba  :rolleyes:

Ez mentség, gazán kijavíthatták volna ezt a hibát.
Bár ettől függetlenül,  lehet Vista-t használni. :)
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

#2225 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 13:59

Vannak ilyen megoldhatatlan feladatok (pl. ha az egérpointerrel húzod a görgetősávot, és nagyon eltávolodik tőle a pointer oldalra, akkor visszaugrik a kiindulási pontra, tudtommal ez a 98 -vagy 95?- óta a Vista-ban is ugyanígy rossz) pedig néha azt hazudják, hogy újraírják jó részét az OS-nek.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2226 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 17:20

IE alatt miért vár kb 5 másodpercet mire megnyit egy újabb tabot (mondjuk linkre kattintáskor)?
Kurvára idegesít....mert kibaszott lassú.....

L2400, 2gb ram, 200gb 7200rpm notebookon...

#2227 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 17:58

vista reklám szlogenje lehetne az:sp999 után használható is lehet.. :down:  :D
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2228 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 19:17

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 18:20

IE alatt miért vár kb 5 másodpercet mire megnyit egy újabb tabot (mondjuk linkre kattintáskor)?

Valami csúnyaság feltelepedett?

Nálam 1600mhz-es Athlonnal azonnal megnyitja. Az itthoni kétmagossal mégazonnalabb :)

#2229 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 19:19

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 19:17

Valami csúnyaság feltelepedett?

Nálam 1600mhz-es Athlonnal azonnal megnyitja. Az itthoni kétmagossal mégazonnalabb :)

Nem lehet semmi csúnyaság. Tegnapi install. A Nodot azonnal feltettem.
Idióta meg nem vagyok hogy minden szarra rákattintsak...

#2230 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 19:23

Na erre kíváncsi Leszek: Vista SP1 már jövő héten? és a teljes hír: link
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.