Pár gondolat.
UAC - Olvasgatom a postokat, és nagyon nem értem. Ha valakit zavar, ki kell kapcsolni, és kész. Az itteni fórumtagok az átlagnál járatosabbak az informatikában (OK, OK, ki jobban, ki kevésbé), ám be kéne látniuk, hogy Ők egy kisebbség csak a felhasználók között. Az UAC a többség miatt van (alapértelmezésben bekapcsolva). Egy kis belátás kell csak. Egy UAC miatti morgás megírásának az ideje alatt simán kikapcsolható - és már nincs is miről írni.
Vista anomáliák - Azt gondolom, ha valakinek gondja van, és itt remél megoldást találni, az egy dolog. Ha ellenben tudja, hogy - egyelőre - nincs megoldás, és itt csak a dühét tölti ki, az egy másik dolog. Ha pedig csupán az a cél, hogy a Vista hibáit - már-már gyűjtőként - összeszedve itt élje ki magát egy jóleső fikázásban - az egy még másabb dolog.
Jómagam április óta használom ezt a rendszert legálisan - Home Prémium - és távolról sem vagyok elégedett. Azonban számos dologra találtam megoldást, ellentétben vélhetően azokkal, akiknek még mindig a polcon van a megvásárolt példányuk. És nem érzek késztetést, hogy visszatérjek az XP-re, noha - elismerem - még nem töröltem az utsó XP ghostot. Nincs driver - és nem is lesz - a Pinnacle tuneremhez, a HP LJ1010 nyomtatómhoz, a kábelmodememhez. Van driver, de minősíthetetlen (hiába WHQL...) a GF6600 kártyámhoz, hogy csak a legalapvetőbb gondjaimat említsem - amiket megoldottam. Sikerült úgy érzem használhatóvá tennem, ha úgy tetszik az XP alatt megszokott komfortot elérnem, és mellette élvezem a Vista nyújtotta többleteket.
És közben eszemben sincs a még meglévő bajaimmal ide irogatni. Egyrészt a legtöbbről tudom, hogy felesleges lenne, másrészt nem akarok mások alá lovat adni...