HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#2291 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 09. 09:10

Te most tényleg azért fikázol, mert a Vistában valamilyen szinten megpróbálták kiküszöbölni a hülye user (legyen akár admin joggal felruházva is!) kártékonyságát?

Vagy szerinted egyből restricted usernek kéne indítani, és utána a (restricted, egységsugarú) user majd megváltoztatja magát adminnak? Akkor meg az lenne a gond.

Bocs, de az utolsó oldalon már megint elkezdtétek ezt a faszom linux-windows hitvitát.
Kurvára nem ide tartozik.
Ha nem tetszik, menjetek a linux topikokba linuxot fényezni.

#2292 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 09:12

Megjött a Creative SB X-Fi Xtreme Gamer-em. Naívan azt gondoltam majd kikapom az Audigy2-t, ezt meg be és kész. Ááá, felejtsd el Vista alatt. Olyan kékhalálokat dobott a Vista, hog győztem figyelni. Csökkentett módban kézzel kellett eltávolítani a régi hangkártyát, és manuálisan feltenni az újhoz az új drivert. Mondjuk ezt amúgy is megtettem volna, mert az operációs rendszerek nem arra valók, hogy driverileg up to dated-ek legyenek, nade akkor is... Tiszta Win98(ME) feeling. Szóval XP-hez képest visszalépés ez a része.

#2293 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 09:13

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 20:36

Hát az uacot a legegyszerűbb van opció rá a control panelen.

az UAC egy hasznos es jo funkcio. nekem mar fogott el gyesznolkodni akaro webes activex kontrol-t. meg minden mas normalis oprencernel juezrkent oberkodunk nem pedig gyokerkent es bejjon a kritikus funkciokat sudo-zzuk.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2294 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 09:17

Idézet: Brokkoli - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 9:52

Uff!
Jól beszéltél!

Nos a mappatörlés.
Provokálni nehéz, de tuti találkoztatok vele.
Leginkább a startmenüben való törléskor lehet szembesülni vele.

Lényeg, hogy legyen legalább két egymásba ágyazott mappa.
Nyiss meg egy fájlt, vagy kattints egy linkre (!!!) ami a belső mappában van.
Zárj be mindent - csak a desktop maradjon.
Töröld a külső mappát - ekkor jelentkezik a hiba.
Néha tojik törölni.

Nincs futó alkalmazás, thrumbnail, semmi.
Ha így hagyod órákig, akkor is marad a törölhetetlenség.
Kijelentkezés, bejelentkezés és törölhető.

ez a windos file locking mechanizmusban van. ha valamit valami fog affor nem torolheto. erdemes lenne megnezni filemon-nal hogy csukott abblakok ellenere nem fogja-e megis valami a file-t.

#2295 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 09:19

Idézet: worxland - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 21:34

Az UAC iszonyat idegesítő vacak. Nem vagyok hajlandó olyan gépen dolgozni, amin nem vagyok admin.
Cirka 5 percig bírtam minden egyes alkalommal a plusz egy gombnyomást.

ez tipikus windowsjuzer betegseg. minden egyeb nem-windows juzer ember kepes ra. en meg a zikszpet mezitlabas juzerkent hasznalom esha nagyon faaaj valami, akkor RunAS

#2296 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 09:25

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 19:22

Nem egészen. Az uac szól, ha az admin jogoddal élni akarsz. Csak az a hiba, hogy én tudom, hogy élni akarok vele nem kell hogy rákérdezzen. Nem viccből hívom be a cp-t vagy bármit.

alapveto hiba gyokerkent hasznalni egy rencert. a windows juzerek ezt a security dologot ugy laccik 15 ev alatt sem voltak kepesek mentalisan abszolvealni :D

#2297 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 09:26

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 10:10

Te most tényleg azért fikázol, mert a Vistában valamilyen szinten megpróbálták kiküszöbölni a hülye user (legyen akár admin joggal felruházva is!) kártékonyságát?

Vagy szerinted egyből restricted usernek kéne indítani, és utána a (restricted, egységsugarú) user majd megváltoztatja magát adminnak? Akkor meg az lenne a gond.

Bocs, de az utolsó oldalon már megint elkezdtétek ezt a faszom linux-windows hitvitát.
Kurvára nem ide tartozik.
Ha nem tetszik, menjetek a linux topikokba linuxot fényezni.

Az admin joggal felruházott hülye user minden rendszer esetén veszélyes. Épp ezt akartam mondani... Ergo ezt kiküszöbölni, hát nem tudom... Talán meddő próbálkozás, nem tudom, fog-e valahova vezetni, vagy csak a reinstall-ok számát csökkenti majd. Bármilyen rendszerben.
De hogy válaszoljak is: igen, ez a gondom, hogy így akarják növelni a biztonságot. Lehet, hogy rosszul látom, de olyan érzésem van, mintha pl. lenne 1 jól megtervezett hierarchia (pl. 1 cég szervezeti felépítését tekintve), ami ha betartjuk a megfelelő "szolgálati utakat", akkor jól működik, ha szabad ilyet mondani. De ha mindenki mindenkinek kezd el utasítgatni (ez túlzás, tudom), akkor felborulhat minden. Tudom, hogy erős a példa, csak azt érzem, hogy az MS is egyre inkább "keresztbe" cselekszik, más kérdés, hogy módszerei mindenki számára közérthetőek, s egyszerűek (ezért hiszik sokan, hogy jól teszi a cég, amit tesz). Viszont ettől még nem biztos, hogy azok a módszerek hatékonyak is, s az sem biztos, hogy olyan lesz a rendszer, amilyennek MI szeretnénk. Asszem a rendszer mi miattunk van. De ezek csak az elvek. Szerintem bizonyos alapelvek "megszegése" hosszú távon az egész rendszer létjogosultságát kérdőjelezi meg. Még akkor is, ha pillanatnyilag sokaknak jól működik. Azt ugyanis nem tudhatjuk, hogy pontosan hány esetben működik jól s hány esetben rosszul. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2298 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 09:32

Idézet: Brokkoli - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 21:41

Bármi is a legyen véleményem, de kényszerből együtt kell élnünk ezzel a rendszerrel.
nem kell, nincs kenyszer.

A fő gond az, hogy vártuk a megjelenését, mint gyermek a Télapót.
Amikor megjött ez a Télapó, azzal kezdte, hogy megölte a húsvéti nyuszinkat (leállítja az XP forgalmazását), valamint kiderült róla, hogy a puttonyában nincs más csak egy csomó megrendelő blanketta.(menj memóriát, processzort és főképp videókártyát venni).
A csalódásunkat csak tetézi, hogy miután betette a lábát az otthonunkba, mindenbe beleszól. Ráadásul a puttonyában olyan körülményesen keresgél, hogy attól mindenki a falra mászik. Furcsa az is, hogy úgy mozog, mint egy zombi.
ezsem igaz. ahogy a sajtoban is olvashattad a komolyabb cegek kivarnak a win server 2008-ig a migralasban. nalunk a cegen belul a mai napig win2k van, kozel 70 ezer juzer. mindez azert mert a ceges appsuite meg a zikszpevel sem kompatibilis. belive me, ebbol semmi hatranyom nem szamazik.

Ha a jövő év elején valakinek a vállalkozásában kihal a titkárnő gépe, és az természetesen viszi magával az egész eddigi oem haccacárét - xp-t és office-t - akkor milyen lehetőségei maradtak a cégvezetésnek?
Mekkora költséggel lesz képes egyetlen konfigurációt üzembe helyezni, hogy folytathassa az eddigi munkáját a titkárnő? Mennyi ideig fog a szerencsétlen irodista kínlódni az office 2007-be való betanulással - hiszen az eddig használt 2003-as office is fenn van a halál listán.
Miért kell kihajigálnia a cégnek az összes öreg perifériát (nyomtatót, scannert) - driver hiány miatt?
minden komolyabb ceg volume licenszeket hasznal. egy vistas CAL csomag feljogosit XP hasznalatara is.

vannak alternativak - raadasul.

#2299 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 09:34

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 10:25

alapveto hiba gyokerkent hasznalni egy rencert. a windows juzerek ezt a security dologot ugy laccik 15 ev alatt sem voltak kepesek mentalisan abszolvealni :D

Meglehetősen így tűnik. Márpedig mentálisan sokkal nagyobb horderejű dolgok "dőlnek el", mint amire az összes oprencer képes. S amíg a felhasználók többnyire nem lesznek tudatában, mi is történik s miért, addig ... ...szóval addig kiírhatom itt a belemet is... :)

Ezen az MS csak nyer természetesen, én csak azt akartam mondani, hogy az lenne talán jó, ha mindenki 2 szemmel nézné a dolgokat s próbálna fejlődni, "annak ellenére", hogy számítógépet használ.  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2300 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 09:56

Idézet: Omega - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 10:12

Megjött a Creative SB X-Fi Xtreme Gamer-em. Naívan azt gondoltam majd kikapom az Audigy2-t, ezt meg be és kész. Ááá, felejtsd el Vista alatt. Olyan kékhalálokat dobott a Vista, hog győztem figyelni. Csökkentett módban kézzel kellett eltávolítani a régi hangkártyát, és manuálisan feltenni az újhoz az új drivert. Mondjuk ezt amúgy is megtettem volna, mert az operációs rendszerek nem arra valók, hogy driverileg up to dated-ek legyenek, nade akkor is... Tiszta Win98(ME) feeling. Szóval XP-hez képest visszalépés ez a része.

az ikszfis tocsikban errol mar futottunk par kort :D

#2301 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 08. 09. 13:05

http://www.sg.hu/cikk.php?cid=54150

#2302 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 08. 09. 13:08

http://www.sg.hu/cikkek/53160/ubuntu_es_ma...egyuttmukodesre

:respect:

#2303 Felhasználó inaktív   NYCBoy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 09. 14:10

Azt be lehet állítani valahol, hogy ha van egy programom, amit adminként akarok futtatni és beállítom, hogy adminként susson, akkor ne kelljen mindig jóváhagyni az UAC-nak? Jó lenne, mert tényleg idegesítő, az az egy plussz kattintás, meg elsötétítés, meg várakozás!
Mindenhol jó, de mindig elzavarnak...

#2304 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 16:22

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 10:19

ez tipikus windowsjuzer betegseg. minden egyeb nem-windows juzer ember kepes ra. en meg a zikszpet mezitlabas juzerkent hasznalom esha nagyon faaaj valami, akkor RunAS

Igen, gratulálok.  :respect:
Nem-windows környezetben nem vágyom rá, mert nem vagyok admin és kész felületet használok a saját kis jogaimmal. Nade otthon?
 aláírás
Spoiler

#2305 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 16:42

Idézet: NYCBoy - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 15:10

Azt be lehet állítani valahol, hogy ha van egy programom, amit adminként akarok futtatni és beállítom, hogy adminként susson, akkor ne kelljen mindig jóváhagyni az UAC-nak? Jó lenne, mert tényleg idegesítő, az az egy plussz kattintás, meg elsötétítés, meg várakozás!

be lehet.
jobb gomb az indító fájlon, majd Properties\Compatibilty és pipa a Run tthis program as an administrator négyzetbe.

üdv: jordan6
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"

#2306 Felhasználó inaktív   NYCBoy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 09. 17:48

Idézet: jordan6 - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 17:42

be lehet.
jobb gomb az indító fájlon, majd Properties\Compatibilty és pipa a Run tthis program as an administrator négyzetbe.

Igen így van beállítva, de ekkor minden indítás előtt kéri a jóváhagyásomat! Ezt akarom kiküszöbölni, hogy ha egyszer már jóváhagytam ne kérdezze meg újra, meg újra minden indítás előtt! (Bocs, ha elsőre nem volt egyértelmű)
Mindenhol jó, de mindig elzavarnak...

#2307 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 18:56

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 10:13

az UAC egy hasznos es jo funkcio. nekem mar fogott el gyesznolkodni akaro webes activex kontrol-t. meg minden mas normalis oprencernel juezrkent oberkodunk nem pedig gyokerkent es bejjon a kritikus funkciokat sudo-zzuk.

Nézd, én nem megyek el odáig, hogy xxx siteokról érkező gyanús activex eket engedjek futtatni. Persze elismerem, hogy átlag usernek jó az uac meg sokmindentől megvédi. De engem meg a többi sokszázezer/ millió rendszergazdát vagy tapasztalt felhasználót viszont csak idegesíti. Ha másnak telepítek gépet 100%, hogy bekapcsolva hagyom az uacot. Nem is arról van szó, hogy hasznos e. Hanem arról, hogy kinek hasznos, és hogy ki lehet e kapcsolni. Mert ugye vista relase előtt azt hintették el, hogy nem lehet majd kikapcsolni. RC-kben tán még nem is lehetett.

UI: Bár még abban sem vagyok biztos, így jobban belegondolva, hogy átlag usernér ér e valamit az uac, mert úgyis csak reflexből nyomni fogja az engedélyezést hiába kérdez rá az oprendszer, hogy engedni akarja e.

Szerkesztette: Mumia 2007. 08. 09. 19:01 -kor

#2308 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 19:05

Na most már azt is leírom ami miatt eredetileg betévedtem. Felmerült még1 dolog, amből még komoly gondjaim lehettek. sokszor csinálok olyan dolgokat, amihez qrvasok asztalterület kell. PL 1920x1080-as videószerkesztés, ehhez általában beállítottam a felbontást xp alatt 2560x1600-ra igaz, hogy pannolni kellett a screennel, de elfértek a toolbarok a videó mellett nem lógtak ki a képből, ahogy alapesetben kilógtak volna. Viszont vista alatt hiába veszem ki a pipát a hide modes that this monitor ... mellől. akkor sem jeleníti meg az összes felbontást. Így teljesen meg vagyok lőve ezen a téren. Ugyanez miatt, most éppen egy monitort teszteltem, és rákötöttem az enyém helyett. Nem lehetett beállítani a natív felbontását. Csak úgy, hogy restartoltam a gépet hogy újradetektálja a monitort akkor engedte azt a felbontást  :omg: És ugyanez visszafelé is, amikor visszakötöttem a saját monitorom megint restart.

#2309 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 22:05

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 20:36

...indexelésnek simán csak le kell tiltani a szolgáltatását (windows search)

run -> services.msc itt megkeresni, és vagy disabledre vagy manual startra kell tenni őket. ...

Köszönöm szépen! :respect:

#2310 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 22:15

Feldobtam a két végleges teljesítmény frissítés csomagot, és azóta a welcome screen-en kettő van belőlem :D
Ilyet látott már valaki?

ui.: Időközben észrevettem, hogy a távoli asztal kapcsolat csatlakozásnál amikor user/pass párost kér is megduplázódtak a mezők, tehát ott egész pontosan 4db van. 2 ugyanabból a már korábban bejelentkezett felhasználóból, és kettő tetszőlgegesen kitölthető új.

Kb valahogy így:
Kép

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »