HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#2601 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 17. 15:15

Idézet: brd - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 15:58

:offtopic: (Ha így jobb neked ;) ).

danke.

Kit érdekel, hogy 100 milliós tömegnek megfelel a béna kezelés? Attól nekem nem lesz kevésbé kényelmetlen... :omg:
a vilagnak van egy olzan szegmense, a keyboard buvarok akik lesajnaljak az egereszoket, alacsonzabb rendu entitasnak tarjak oket. a dlogokat meg kell tanulni hasznalni. attol pl egy kerkpar lehet egy nagyon hasznos targy hogyte a hasznalatat nemvagy hajlando elsajatitani.

Az pedig pláne nem érdekel, hogy mely tulajdonságának köszönhetően adják el a játékokat (maximum a bosszankodás szintjén), mert ez az én szórakozásom szempontjából lényegtelen.Látom, kedveled a finom csúsztatásokat. Vagy csak nem érted, amit írtam? Hol láttad, hogy nem tisztelem más munkáját, vagy hogy nem akarnék érte fizetni?
elso korben azt allitottad, hogy a konzolos jatekokra nincsenek MOD-ok. ezt az allitast bebuktad. utana jott az a kifogas, hogy dehat fizetni kell erte?! nezd ez gyerekes. valamirol nincsenek ismereteid, csak prekoncepcioid es utana mikor ezek borulnak belekotsz az elo faba is, csakhogy a velt igazad megmenthesd...

Segítsek értelmezni azt a mondatot?Rendben, de minden játékban megtehetem ezt?...
Amennyiben nem, miről beszélünk?
visszakrdezhetek? minden PCs jatekban atkonfiguralhatot a billentyuzet kiosztast? minden PCs jatekban atkapcsolahtsz a normal/invert mouse mod kozott?

Egyszerűen jól akarok szórakozni...
akkor azt javaslom, hogy prekoncepciok helyett probald ki.

Fáj, hogy zavar a kikapcsolhatatlan bejelentkezési kiskép, meg a csillogó-villógó buzi képernyő és ezeket szeretném eltüntetni, ha már így szoktam meg? Mi bajod van neked? A hibernálás hogy jön ide? Attól még be kell jelentkezni.
nezz utana, probald ki. lehet, hogy segit a problemadon, atmenetileg :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 17. 15:26 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2602 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 15:20

Storno.
Ja értem, csak a szerkesztéshez kellett.

Szerkesztette: brd 2007. 08. 17. 15:25 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2603 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 15:26

Idézet: brd - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 16:20

Storno.
Ja értem, csak a szerkesztéshez kellett.

mellenyultam, sorry :D

#2604 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 15:42

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 15:31

1/1000-es zaridovel exponalt 24 fps-es film okoz pontosan hogy fejfajast mert az alacson framerate miatt stroboszkophatast eredmenyez.

Ebben tökéletesen igazad van, ezért megyek 50 fps-re. Szerencsére a házi dv és videókamerákkal ez is megoldható. Egyébként tv adást nézve is 50 képet látsz, egyedül a film az ami 24 kocka/mp ott kell is a motion blur, mert az meg  a másik véglet lenne.

#2605 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 15:55

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 15:31

tudod en azt gondolom, hogy nem vagy nyitott az ujdonsagokra. a vista fikazas is errol szol,

Ami azon újít, ill változtat ami tökéletesen bevált és nincs szükségem jobbra arra nem is vagyok nyitott.

Idézet

mint ahogy az 5-6 eve megszokott VG vizualis elmeny szintjen is megrekedtel
es nem vagy hajlando befogadni az uj, a valosaghoz, realitashoz kozelebb allo grafikai megoldasokat.

A kép szénné blurrolása nem teszi közelebb a valósághoz egy fikarcnyit sem. Vagy te IRL is aurát látsz minden tárgy körül? Akkor lehet bennem van a hiba ugyanis énelőttem minden tárgynak egyértelmű és kontrasztos határvonala van, nem pedig egy glowing haze vesz körül mindent.

Idézet

enmeg azert ne szerttem az evtized elejenek nagy fps/tps cimeit mert a vizualizaciojukat termeszetellenesen sterilnek, irrealisanak es szurrealisnak tartottam.

Sterilnek steril volt, de a realitáshoz az is közelebb állt mint amit most művelnek.

Idézet

a megvilagitas sokkal termeszetesebbe valt a jateokoban,de a mostani nexgen vizualizacios technikak sokkalta kozelebb alanak a fotozas/videozas es aktiv szemlelodes soran szerzett elmenyvilaghoz, sokkalta plasztikusabban tukrozik a mozgas se sebessegelmenyt,  mindemellett sokkalta kifejezobb muveszi hatasok is megfigyelhetoek....

Ez egyértelmű, de ettől még nem kéne a mindennek fényt kibocsájtania. Én pontosan ezt utálom ezekben, hogy a steril plasztikus anyagokat is csillogó villogó tükröződő felületként jelenítik meg. Szerintem a látványvilágot és fénykezelést tekintve a realitáshoz talán még a FarCry állt a legközelebb. Amik azóta jönnek, azok inkább távolodnak tőle. Némelyik tényleg túl steril/ plasztikus másik úgy kezeli a fényeket ahogy fentebb írtam.

#2606 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 16:15

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 16:55

Ami azon újít, ill változtat ami tökéletesen bevált és nincs szükségem jobbra arra nem is vagyok nyitott.
ezzel a keyboard addiktok is igy vannak az eger elleneben.

A kép szénné blurrolása nem teszi közelebb a valósághoz egy fikarcnyit sem. Vagy te IRL is aurát látsz minden tárgy körül? Akkor lehet bennem van a hiba ugyanis énelőttem minden tárgynak egyértelmű és kontrasztos határvonala van, nem pedig egy glowing haze vesz körül mindent.
az irodalmi tulzasokat tartogassuk maskorra. a valo vilag targyainak nincsen egyertelmu, kontrasztos "pixeles" hatarvonala. videozol/fotozol,  ezt tudnod kene.

Sterilnek steril volt, de a realitáshoz az is közelebb állt mint amit most művelnek.
abszolute nem allt kozelebb. ha igylett volna akkor a CG ipar nem olt volna penzt, fegyvert, paripat bele.

Ez egyértelmű, de ettől még nem kéne a mindennek fényt kibocsájtania. Én pontosan ezt utálom ezekben, hogy a steril plasztikus anyagokat is csillogó villogó tükröződő felületként jelenítik meg. Szerintem a látványvilágot és fénykezelést tekintve a realitáshoz talán még a FarCry állt a legközelebb. Amik azóta jönnek, azok inkább távolodnak tőle. Némelyik tényleg túl steril/ plasztikus másik úgy kezeli a fényeket ahogy fentebb írtam.
sajnos a videojatek iparban elegge szertenek a giccs iranyba elmozdulni. Ez PCn raadasul sokkalta jellemzobb mint konzolon, mert valahogy prezentalni kell a vevonek a vadiuj 100ezer forintos VGA-ja nyujtotta tobbletet. a konzolon ilyen kenyszer nincs, a hw/architektura fel evtizedre stabil, valtozatlan.

#2607 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 16:18

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 16:42

egyedül a film az ami 24 kocka/mp ott kell is a motion blur, mert az meg  a másik véglet lenne.

nalatod. a konzols jatekok nagyresze stabil 30fps-sel pereg - es ott nagyonis jol jon a motion blur. az, hogy ezt az effektet a PCs verzioban tullihegik, merthogy az a cel, hogy szurja ki a szemed nos ez a trendiseg, lassek a 100 ezer forintos VGA sznobhatas eredmenye.

#2608 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 16:25

:offtopic: ez is.
Nem tudtam már szerkeszteni (a munka átka :D ).

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 16:15

a vilagnak van egy olzan szegmense, a keyboard buvarok akik lesajnaljak az egereszoket, alacsonzabb rendu entitasnak tarjak oket. a dlogokat meg kell tanulni hasznalni. attol pl egy kerkpar lehet egy nagyon hasznos targy hogyte a hasznalatat nemvagy hajlando elsajatitani.
Elbeszélünk egymás mellett. Ha például az ejtőernyős ugrás megtapasztalásáról van szó, mondhatom azt, hogy ugrok néhányszor, aztán eldöntöm, tetszik-e, rendszeressé válik-e ez a fajta szórakozás, nyújt-e akkora élményt, hogy "megérje". De mondhatom azt is, hogy láttam embereket ejtőernyővel ugrani és köszönöm, nem kérek belőle, ki sem akarom próbálni. Te az utóbbiról beszélsz, én viszont az előbbit tettem. Nem arról van szó, hogy leültem 2x egy konzol elé 5 percre és 200-as vérnyomásig próbálgattam forgolódni/célozni az analog karral. Hanem arról, hogy próbáltam olyan élménnyel gazdagodni, mint amilyet egy ilyen játék egérrel való irányítása hoz. Ez nem sikerült, mert nem lehet olyan pontosan irányítani vele. Nekem. Egyébként ahogy hallottam, senkinek sem, vagy legalábbis nagyon keveseknek, mert ugyanazzal a játékkal általában a PC-sek érnek el jobb eredményeket. Innentől hót' mindegy, hogy hány millió embernek felel meg ez a fajta irányítás.

Idézet

elso korben azt allitottad, hogy a konzolos jatekokra nincsenek MOD-ok. ezt az allitast bebuktad. utana jott az a kifogas, hogy dehat fizetni kell erte?! nezd ez gyerekes. valamirol nincsenek ismereteid, csak prekoncepcioid es utana mikor ezek borulnak belekotsz az elo faba is, csakhogy a velt igazad megmenthesd...
Kezdesz egy bizonyos Expert-re emlékeztetni, aki sorozatos névváltoztatások után most már finomabban nyomja a hasonló postokat. ;) Mutasd meg, hol állítottam, hogy nincsenek konzolra MOD-ok (de még csak nem is feltételeztem...). Továbbá azt is idézd be, ahol azt írtam, hogy nem vagyok hajlandó fizetni érte. Amiről pedig csak előítéletem van (ill. lehet), azt feltételes módban írtam.
Persze ha csak a köteketés miatt "párírogatunk", akkor ne fáraszd magad, szívesen rádhagyom, értelmesebb dologgal is el tudom ütni az időm.

Idézet

visszakrdezhetek? minden PCs jatekban atkonfiguralhatot a billentyuzet kiosztast? minden PCs jatekban atkapcsolahtsz a normal/invert mouse mod kozott?
Nem állítom, hogy az összes PC-s játékot láttam, ezért csak egy 99%-os igent írhatok, de azt állítom, hogy amellyel én játszottam és fél óránál tovább lekötött (volna, vagyis érdemes volt benézni a beállítások közé egyáltalán), abban ezeket megtehetem.

Idézet

akkor azt javaslom, hogy prekoncepciok helyett probald ki.
Már próbáltam, nem szokásom a levegőbe beszélni, pláne nem ilyen kényes témában, így is rengeteg felesleges hozzászólás születik. :D
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2609 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 16:42

[quote name='brd' date='2007. aug. 17., péntek - 17:25']:offtopic: ez is.
Hanem arról, hogy próbáltam olyan élménnyel gazdagodni, mint amilyet egy ilyen játék egérrel való irányítása hoz. Ez nem sikerült, mert nem lehet olyan pontosan irányítani vele. Nekem. Egyébként ahogy hallottam, senkinek sem, vagy legalábbis nagyon keveseknek, mert ugyanazzal a játékkal általában a PC-sek érnek el jobb eredményeket. Innentől hót' mindegy, hogy hány millió embernek felel meg ez a fajta irányítás.[/quote] nemvol mindig mouse iranyitas, nagyon sokaig joy volt. utana valt nepszeru az eger. aztis soakig kellett am szokni, tanulni, mas szemleletmodot kivan meg az egesz. itt nem a precizitasrol van szo, hanem arrol hogy tudsz-e, akarsz-e valtani. amugy nekem pl az adatkesztyus iranyitas jott be eddig a legjobban - de az is nehez, sot!
[quote name='brd' date='2007. aug. 17., péntek - 17:25']
Kezdesz egy bizonyos Expert-re emlékeztetni, aki sorozatos névváltoztatások után most már finomabban nyomja a hasonló postokat. ;)[/quote]
todmit? ezt boknak veszem!  :D
Mutasd meg, hol állítottam, hogy nincsenek konzolra MOD-ok (de még csak nem is feltételeztem...).[/quote]
[quote name='brd']Mod-ok hogyan mennek fel a konzolra (mármint a játékok mod-jai)? :omg: [/quote]
[quote name='brd' date='2007. aug. 17., péntek - 17:25']Továbbá azt is idézd be, ahol azt írtam, hogy nem vagyok hajlandó fizetni érte. Amiről pedig csak előítéletem van (ill. lehet), azt feltételes módban írtam.[/quote] felteteles, vagy nem. irtad. period.
Persze ha csak a köteketés miatt "párírogatunk", akkor ne fáraszd magad, szívesen rádhagyom, értelmesebb dologgal is el tudom ütni az időm.[/quote] ennek orulok. encsak arra proballak ravezetni, hogy vannak alternativaid megha kenyszeresen bele is navigalod magad ennek az ellenkezojebe az ignoranica altal.
Nem állítom, hogy az összes PC-s játékot láttam, ezért csak egy 99%-os igent írhatok, de azt állítom, hogy amellyel én játszottam és fél óránál tovább lekötött (volna, vagyis érdemes volt benézni a beállítások közé egyáltalán), abban ezeket megtehetem.[/quote] es van egy rakat olyan ami eseten nem. de hacsak 1 konzolos jatek van amin nem teheted meg, akkor az botraaaany :D
Már próbáltam, nem szokásom a levegőbe beszélni, pláne nem ilyen kényes témában, így is rengeteg felesleges hozzászólás születik. :D[/quote] te en attol tartok hogy nem az iranyithatosag a fo gondod, csak ezt soha nem fogod nyiltan leirni :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 17. 16:43 -kor

#2610 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 16:58

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 17:15

ezzel a keyboard addiktok is igy vannak az eger elleneben.

Joguk van hozzá, ahogy konzol addiktoknak is joguk van stickel játszani. Én viszont egérrel szeretnék, nekem nincs lehetőségem erre konzolon. Az ok, hogy újítanak valamin, de ne akarják mindenkire rákényszeríteni, csak egy pár opció kéne vistában is, hogy lehessen használni a régi bevált dolgokat.

Idézet

az irodalmi tulzasokat tartogassuk maskorra. a valo vilag targyainak nincsen egyertelmu, kontrasztos "pixeles" hatarvonala. videozol/fotozol,  ezt tudnod kene.

Valóban nem pixeles határa van, hanem kb 3-4 képkockát tehet ki a határ, erre van az AA, hogy ne pixeles határa legyen.  De a mostani giccsmester játékokban  ez a határ inkább 15-20 képkockát jelent. Meg nem csak a határ hanem maga az anyag részletei is elvesznek, és valami derengő izzó valaminek tűnik.

http://www.journaldugamer.com/images/2006_...ofjuarez_03.jpg ez a nem kispálya, tiszta homály az egész.

Idézet

abszolute nem allt kozelebb. ha igylett volna akkor a CG ipar nem olt volna penzt, fegyvert, paripat bele.

Ha a rendelkezésre álló technikát jól alkalmaznák akkor biztos a mostani közelebb állna, de sajnos arra használják a lehetőségeket, hogy minél giccsesebb legyen minden.

Idézet

Ez PCn raadasul sokkalta jellemzobb mint konzolon, mert valahogy prezentalni kell a vevonek a vadiuj 100ezer forintos VGA-ja nyujtotta tobbletet. a konzolon ilyen kenyszer nincs, a hw/architektura fel evtizedre stabil, valtozatlan.

Pedig nincs is benne többlet, én még decemberben vettem egy akkor 45e forintos VGA-t és még mindig vígan játszom vele. Aki most vesz 150-ért az sem kap több játékélményt. De még grafikai élményt sem.

#2611 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 17:01

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 17:18

nalatod. a konzols jatekok nagyresze stabil 30fps-sel pereg - es ott nagyonis jol jon a motion blur.

Ezt nem értem filmről volt szó nem játékról.

Idézet

az, hogy ezt az effektet a PCs verzioban tullihegik,  merthogy az a cel, hogy szurja ki a szemed nos ez a trendiseg, lassek a 100 ezer forintos VGA sznobhatas eredmenye.

amíg ki lehet kapcsolni menüben addig nincs is gond, de sajnos jön  akonzol szindróma, bemegyek egy játékban az options menübe és semmi sem állítható. Sokszor még a felbontás sem.

#2612 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 17:05

Hogy on is legyek, még mindig nincs valami megoldás rá, hogy gameportos játékvezérlőt használni lehessen xp-től újabb oprendszereken is? Egyszerűen nem vágom mi a frászért kellett simán kitörölni a támogatást, semmibe nem került volna bennehagyni.

http://forums.creative.com/creativelabs/bo...id=13336#M13336

ezt találtam de ez csak 32 bites vistához jó.

Szerkesztette: Mumia 2007. 08. 17. 17:11 -kor

#2613 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 20:25

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 17:58

Joguk van hozzá, ahogy konzol addiktoknak is joguk van stickel játszani. Én viszont egérrel szeretnék, nekem nincs lehetőségem erre konzolon. Az ok, hogy újítanak valamin, de ne akarják mindenkire rákényszeríteni, csak egy pár opció kéne vistában is, hogy lehessen használni a régi bevált dolgokat.
énmeg mint irtam volt, adatkesztyűvel szeretnék. engem még annyira sem szolgálnak ki, mint téged. deha van egy játék ami tetszik akkor piszlicsáré dolgokan felül tudok emelkedni.

http://www.journaldugamer.com/images/2006_...ofjuarez_03.jpg ez a nem kispálya, tiszta homály az egész.
ezzel nemtom mi a bajod ez egy standard DOF effekt, a kamera a távolabbi lovasra fókuszál. a Once Upon A Time In The West indulásakor tömegesen van használva, vagycsak egy közelebbit mondjak nézdcsak meg a alposabban a Dexter opening credits-ét. Úgy látom számodra nem jön be, hogy a játékok is elkezdték használni a hollywoodi filmes nyelvet :D

Ha a rendelkezésre álló technikát jól alkalmaznák akkor biztos a mostani közelebb állna, de sajnos arra használják a lehetőségeket, hogy minél giccsesebb legyen minden.
mondom, az a cél, hog verje ki a szemed hogy milyen kúúúl a G80 meg az R600 :D ugyanez van a popzenében. ha kijön egy új szintipatch vagy egy dub, orrvérzésig vanik használva.

Pedig nincs is benne többlet, én még decemberben vettem egy akkor 45e forintos VGA-t és még mindig vígan játszom vele. Aki most vesz 150-ért az sem kap több játékélményt. De még grafikai élményt sem.

Mumia kb asszem sajnos senki nem hiszi el neked mára, hogy a 30-40 ezres vgaiddal te jókat játszol. azokkal a modern játékok csak súlyos kompromisszumok árán bírnak 25fps felett futni.

#2614 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 20:27

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 18:01

Ezt nem értem filmről volt szó nem játékról.

mindkettő mozgókép, mindkettő perspektivikus és mindkettő vizuális ingert kelt a szemlélőben. ezek után nem értem, hogy mit nem értesz.. :D

#2615 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 21:03

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 21:25

Mumia kb asszem sajnos senki nem hiszi el neked mára, hogy a 30-40 ezres vgaiddal te jókat játszol. azokkal a modern játékok csak súlyos kompromisszumok árán bírnak 25fps felett futni.

Nem tudom mi számít modern játéknak, segíts igazából annyira gyenge a játékfelhozatal, hogy transport tycoon deluxe-al játszom, ahhoz meg a kukából kiszedett vga is jó lenne :Đ Minek nem kéne rendesen futnia?

Idézet

zzel nemtom mi a bajod ez egy standard DOF effekt, a kamera a távolabbi lovasra fókuszál. a Once Upon A Time In The West indulásakor tömegesen van használva, vagycsak egy közelebbit mondjak nézdcsak meg a alposabban a Dexter opening credits-ét. Úgy látom számodra nem jön be, hogy a játékok is elkezdték használni a hollywoodi filmes nyelvet

Hát ez az, egy játék nem film erről papolok, totál más megközelítés kell. Egy filmnél nincs interaktivitás úgy bűvészkedik az operatőr meg a vágó ahogy akarnak. De egy játéknál hadd döntsem már el én, hogy mire fókuszálok, itt nincs kamera, legalábbis nem kéne lennie kamerának meg kamerára jellemző effekteknek, mivel elvileg nem kamerán keresztül nézed az eseményeket, hanem saját két szemeden keresztül. Vagy a főhős esetleg kameraképű jack?

Idézet

énmeg mint irtam volt, adatkesztyűvel szeretnék. engem még annyira sem szolgálnak ki, mint téged. deha van egy játék ami tetszik akkor piszlicsáré dolgokan felül tudok emelkedni.

kb itt a hiba, ha van egy játék ami tetszik, ez az ami nincs mostanában.

Szerkesztette: Mumia 2007. 08. 17. 21:11 -kor

#2616 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 21:12

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 22:03

Hát ez az, egy játék nem film erről papolok, totál más megközelítés kell. Egy filmnél nincs interaktivitás úgy bűvészkedik az operatőr meg a vágó ahogy akarnak. De egy játéknál hadd döntsem már el én, hogy mire fókuszálok, itt nincs kamera, legalábbis nem kéne lennie kamerának meg kamerára jellemző effekteknek, mivel elvileg nem kamerán keresztül nézed az eseményeket, hanem saját két szemeden keresztül. Vagy a főhős esetleg kameraképű jack?

jó. tehát neked nem tetszik a modern nexgen gaming paradigma. de hidd el ettől még az nem rossz. nekem pl tetszik a filmes nyelv megjelenése a játékokban, számomra ettől fokozódik a vizuális élmény. nem steril, mesterkélt és szerintem igenis jóirányba haladnak.

nota bene szeretem a second life-ot is, ottmeg msáfajta kretivitást lehet kiélni, sőt, még pénzt is lehet keresni :)

az UAC meg detto. igenis hívja fel a rendszer a felhasználó figylemét arra, hogy most elevált, adminisztratív taszkot fog végrehajtani és járjon el a szokásoshoz képest fokozott gondossággal.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 17. 21:13 -kor

#2617 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 21:15

Uacnak akkor lenne értelme, ha nem ugrálna fel állandóan, pl ha én magam nyitok meg egy control panelt, akkor ugyan ne kelljen már vele baszakodni. Ha csak akkor ugrana fel, ha egy program próbál hozzáférni valamihez, akkor semmi bajom nem lenne vele. Ugyan legyen már képes legalább arra, hogy eldöntse, hogy az user kattintott oda vagy csak egy task próbál hozzáférni valamihez.

#2618 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 21:19

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 22:12

nota bene szeretem a second life-ot is, ottmeg msáfajta kretivitást lehet kiélni, sőt, még pénzt is lehet keresni :)

Tőlem meg annyira osztályidegen ez, hogy az szinte hihetletlen, már az mmo-kat is messzre elkerültem, sőt a sima multiplayer sem érdekelt soha, max 1-1 lan party erejéig a haverokkal, de az, hogy vadidegenekkel online játszak, az nekem egyszerűen nem jön be. Mindig sp és csakis sp, szerintem ebben már sosem fogok változni. Ha eddig nem kedveltem meg akkor nem is fogom soha. Még a multi kezdetén Q1-el toltam online, kb azzal ki is fújt, már akkor 1997-98 körül sem tudott lekötni.

#2619 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 22:00

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 22:19

Tőlem meg annyira osztályidegen ez, hogy az szinte hihetletlen,

akkor temost osztályharcot folytacc? csaxólok azmár 17 éve kiment a divatból...  :Đ

#2620 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 22:03

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 22:15

Uacnak akkor lenne értelme, ha nem ugrálna fel állandóan, pl ha én magam nyitok meg egy control panelt, akkor ugyan ne kelljen már vele baszakodni. Ha csak akkor ugrana fel, ha egy program próbál hozzáférni valamihez, akkor semmi bajom nem lenne vele. Ugyan legyen már képes legalább arra, hogy eldöntse, hogy az user kattintott oda vagy csak egy task próbál hozzáférni valamihez.

mind a két esetre van példa. a control panel megnyitása egyértelműen renszer konfigurációt jelent ugye, ami elevált taszk, tehát jogos az uac. a másikra is van pléda, pl ha a performance monitorban hozzá akarsz férni/monitorozni akarod a mások által pl (system, network, .net) indított és futtatott taskokat. mind a 2 ésetben tök logikus és kívánatos az uac.

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Utolsó »