HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#2621 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 17. 23:04

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 23:00

akkor temost osztályharcot folytacc? csaxólok azmár 17 éve kiment a divatból...  :Đ

Nem folytatok én semmiféle harcot. Csak azt szeretném ha elfogadnák, hogy én így képzelem el a játékot egér + billentyűzet monitor előtt ölve blur nélkül af-el :p És ne próbáljanak megtéríteni, hogy márpedig nekem tv elé kell ülnöm fotelba és két botot kell rángatnom egy banánon.  :Đ

#2622 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 23:22

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 0:04

És ne próbáljanak megtéríteni, hogy márpedig nekem tv elé kell ülnöm fotelba és két botot kell rángatnom egy banánon.  :Đ

nem próbának megtéríteni, hanem tömegigényeket szolgálnak ki. a tömeg meg nem a pcn futtatható, irreálisan magas hw beruházást igénylő, gyenge minőségű (értsd bughalmaz) játékszoftvert igényel. a konzol kontrollere is azért olyan amilyen, mert ergonómiailag ez adódott prektikusnak. a PC billentyűzete sem optimális, hanem az írógépektől megörökölt. a betűk kiosztásában egyetlen szempont volt a tervezéskor, esp az, hogy az írógép kalapácsai ne akadjanak össze. mért gondoljuk hogy egy ilyen eszköz az optimális a játékok vezérlésére? :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 17. 23:23 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2623 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 23:38

:offtopic:

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 17:42

nemvol mindig mouse iranyitas, nagyon sokaig joy volt. utana valt nepszeru az eger. aztis soakig kellett am szokni, tanulni, mas szemleletmodot kivan meg az egesz. itt nem a precizitasrol van szo, hanem arrol hogy tudsz-e, akarsz-e valtani. amugy nekem pl az adatkesztyus iranyitas jott be eddig a legjobban - de az is nehez, sot!

Tudom, már vagy 17 éve nyomom a számteket. ;) Viszont az akkori játékokban nem is gondoltak egérre, ill. nem volt lehetőség. A különbség az, hogy az egér bevezetése előrelépés bizonyos játékok irányításában, a joy "visszavezetése" viszont hátralépés (lenne).

Idézet

todmit? ezt boknak veszem!
A pozitív életfelfogás jó, sokáig lehet úgy boldogan élni. ;)

Idézet

felteteles, vagy nem. irtad. period. (mod-ok)
Ha elkerülte volna a figyelmedet, az ott egy kérdés. Pontosan azért kérdeztem, ami aztán ki is derült, hogy fizetnem kellene a konzolt készítő (nem a mod-ot készítő illető(k)nek) cégnek (nem kevés, nézőpont kérdése) pénzt, egy más által nem profitszerzési céllal készített csomagért.

Idézet

ennek orulok. encsak arra proballak ravezetni, hogy vannak alternativaid megha kenyszeresen bele is navigalod magad ennek az ellenkezojebe az ignoranica altal.
Ne próbálj rávezetni, köszönöm, mint már írtam, próbáltam. Egyébként sincs esélyed, még a folyamatos csúsztatások bevetésével sem. ;) Majd akkor gondolkozom el a konzolon, ha hasonló árban lesznek a játékok (jelenleg ugyebár drágábbak), mint PC-n, lesz az összes játékban normális AF/AA, lesz egérhez hasonló eszközzel (vagy olyan kesztyűs megoldás, amit írtál) való irányítás, és nem akarnak a készítők meggyőzni arról, hogy egy e-mail letöltésért is fizetnem kellene 5 eurót (no, ilyen a csúsztatás :D )... Persze ezt hívhatod szándékos figyelmen kívül hagyásnak, nekem nem fáj, ahogy gondolod. (Most figyelj, ezen eldobod az agyad. :p ) Ám, konzol létére, remekül szórakozom a Wii-vel, lehet, hogy veszek is egyet, olcsó, és úgysem a grafikán van a hangsúly, ill. az irányítása is egyedi, így az eddig általam írt kifogások nem igazán érvényesülnek.

Idézet

es van egy rakat olyan ami eseten nem. de hacsak 1 konzolos jatek van amin nem teheted meg, akkor az botraaaany :D
Már megint... :( Nem botrány, egyszerűen nem fogok küzdeni, ha ilyen problémák jelentkeznek, nem egy esetben.

Idézet

te en attol tartok hogy nem az iranyithatosag a fo gondod, csak ezt soha nem fogod nyiltan leirni :D
Én meg attól tartok, neked segítségre lenne szükséged (de ezt soha nem fogom leírni :D ), folyamatosan olyanokat gondolsz a hozzászólásaimba, ami nincs ott.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2624 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 23:51

Idézet: brd - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 0:38

.Én meg attól tartok, neked segítségre lenne szükséged (de ezt soha nem fogom leírni :D ), folyamatosan olyanokat gondolsz a hozzászólásaimba, ami nincs ott.

hehe. pedig kiis mondtad a lényeget. isten igazábol drágállod a konzols játékok árát meg a kiegészítők árát és ez a fő ok :D a wii kapcsán meg magad írod, hogy igenis használható az a fránya kontroller is :D van HC gamer haverom akinek elvittem a bioshock kipróbálására a boxot. eleinte aszonta szokatlan meg furcsa dolog a  kontroller, meg nem szeretem, meg blablaba utána kb 10 perccel már olyan géppuskakezűen tólta atémát mint ahogy kbd+mouse módban szokta.

#2625 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 23:55

Ez itt a Vista topik? Mert mar vagy 2-3 oldal ota egy betu nincs a Vista-rol, csak konzol vs. PC flame.  :rolleyes:  :smoker: A Gameware-ben van PS3 topik, legyszi huzzatok at oda, itt meg a Vista-rol legyen szo.

#2626 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 00:32

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 0:51

hehe. pedig kiis mondtad a lényeget. isten igazábol drágállod a konzols játékok árát meg a kiegészítők árát és ez a fő ok :D a wii kapcsán meg magad írod, hogy igenis használható az a fránya kontroller is :D van HC gamer haverom akinek elvittem a bioshock kipróbálására a boxot. eleinte aszonta szokatlan meg furcsa dolog a  kontroller, meg nem szeretem, meg blablaba utána kb 10 perccel már olyan géppuskakezűen tólta atémát mint ahogy kbd+mouse módban szokta.

Drágállom, mert ugyanazért (ár:érték) miért fizessek többet? De tévedsz, nem ez a fő ok. A kontroller használható, szórakoztató. A Wii-é. Az a "két botos banán" pedig nem. Ennyi.

#2627 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 00:52

a kollega úr meg megharap minket. a banán jól ahsználható, 10 millióan használják. pontosan úgy ahogy a vista is ami mindenféle statisztikai bűvölködés eklenére rekord eladási darabszámot produkál. aztán lehet fanyalogni a welcome screenen maitt is, amit lácc vagy 5 sec-ig, meg az UAC-n is, csak ezek max mosolyogtató dolgok.

#2628 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 03:45

:D Nos, látom, elfogytak az érvek. Az a baj, hogy értelmezési képesség hiányában, statisztikai példák alapján szeretnéd megmagyarázni, hogy a konzol miért jó nekem, holott én pontosan meg tudom mondani, miért nem jó (figyelj, leírom mégegyszer, kiemelve) nekem. Marhára nem érdekel, hogy a kimutatások szerint többmillióan elégszenek meg egy banán böködésének, és 2 bot hüvelykujjazásának élményével, irányítás gyanánt. Ennek ellenére úgy kívánod kiforgatni a mondandómat, mintha kézzelfogható ok hiányában kritizálnám a konzolokat. Csak hát nem nagyon megy. No ez a "funny". Te valami marketinges lehetsz. :p A továbbiakban ne fáraszd magad a nekem való írással, válaszolni nem fogok. De azért ígérem, elolvasom, most is jól szórakoztam. ;) Kellemes éjszakát! Már ami maradt belőle.

#2629 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 08. 18. 09:19

Amiről most beszéltek, mi köze van a téma eredeti címéhez ?

Szerkesztette: GoodSpeed 2007. 08. 18. 09:19 -kor

#2630 Felhasználó inaktív   Ryo13 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 18. 09:20

Hali!
Meg tudná vki mondani, hol kell kikapcsolni a hibernálás funkciót?? Mert pár nap után már nagyon sok helyet foglal, és elfogy a hely a rendszerpartíción!
Konfig: Asus M2N, AMD A64 X2 4000+, XFX Ati Radeon 5670 1 GB, 2×1 GB Kingmax 800 MHz RAM, Samsung 500 GB SATA II, Codegen 350 W táp, Video7 17" TFT

#2631 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 09:36

Mi az, hogy pár nap után? A hibernálás mindig annyi helyet foglal amennyi memória van a gépben.

Egyébként adminként cmd-be beírni: powercfg -H off   

#2632 Felhasználó inaktív   Ryo13 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 18. 09:49

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 9:36

Mi az, hogy pár nap után? A hibernálás mindig annyi helyet foglal amennyi memória van a gépben.

Egyébként adminként cmd-be beírni: powercfg -H off   

Köszi!
Egyébként nem így van, havernál 2 hét után minden biztonsági mentéssel 12 giga volt!
Konfig: Asus M2N, AMD A64 X2 4000+, XFX Ati Radeon 5670 1 GB, 2×1 GB Kingmax 800 MHz RAM, Samsung 500 GB SATA II, Codegen 350 W táp, Video7 17" TFT

#2633 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 12:32

Idézet: Ryo13 - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 10:49

Köszi!
Egyébként nem így van, havernál 2 hét után minden biztonsági mentéssel 12 giga volt!

no way. a hibernálás memóriadump, a hyberfil.sys azonos méretű a számítógépbe dugott ram méretével se nem több se nem kevesebb és időben se nő/csökken a mérete.

#2634 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 12:39

Idézet: brd - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 4:45

:D Nos, látom, elfogytak az érvek. Az a baj, hogy értelmezési képesség hiányában, statisztikai példák alapján szeretnéd megmagyarázni, hogy a konzol miért jó nekem,

/:off
én nem akarok neked semmit megmagyarázni banán ügyben. TCO szinten a gaming célszámítógépem (konzol) kb feleannyiba kerül mint PC alapon. ráadásul a dolog természete miatt - lévén hogy céleszközről beszélünk, technológiailag optimailzáltabb. a pc gaming egy shrinking market a konzolos meg spreading. ezek a szigorú tények. take it or leave it.

/:on
ehhez képest te és Mumia olvtárs hisztiztek ebben a topikban a vista okán oldalakon át. holott senki nem kényszerített titeket a vista használatára.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 18. 12:41 -kor

#2635 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 12:46

Nem hisztizett itt senki, én leírtam a tapasztalataimat vistával, meg a hibákat amik zavarnak benne. Max azok hisztiztek, akiknek ez nem tetszett, hogy a tökéletes oprendszerükre valaki rosszat mer írni.

#2636 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 12:57

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 13:46

Nem hisztizett itt senki, én leírtam a tapasztalataimat vistával, meg a hibákat amik zavarnak benne. Max azok hisztiztek, akiknek ez nem tetszett, hogy a tökéletes oprendszerükre valaki rosszat mer írni.

senki sem mondta, hogy tökéletes. amiket leírtál azok meg max jóindulattal szubjektív vélemények, valójában gyerekes nyafogások,  nem pedig hibák.

#2637 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 13:09

Mit nevezel hibának? Ami a használatot korlátozza az nem hiba? Persze ha úgy vesszük direkt így tervezték tehát nem bug, hanem feature :D

Videólejátszással gondok vannak, néhány 3d és cad alkalmazés csak szoftveres megjelenítéssel megy rendesen vagy úgy sem. nem tudok felbontást váltani, nincs gameport támogatás. AA és AF nem működik, hiába kapcsolom be control panelben fixen, játékban nem létezik.

Szerkesztette: Mumia 2007. 08. 18. 13:11 -kor

#2638 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 13:40

sziasztok a te technológiailag optimailzált kutyuddel en pl keptelen lennek jatszani, (probaltam)
idetlen, nevetseges, elvezhetettlen, :D  :D
on es milyen a pista erdemes mar fell rakni? pl cod2 hoz  The All-Seeing Eye fut rajta?
P5W DH Deluxe  CPU:E6600 Core 2 duo,  3* 250.GB SATA hdd, GAINWARD  8800GTX vivo, 2*1024.RAM 800MHZ. TAGAN 480W-Tap, logitech mx5000 bill, eger mx1000,  samsung 940bf

#2639 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 18. 13:43

múlt hét közepe táján, egy bekapcsoláskor megdöglött. a processzek nem indultak, vagy ha elindultak irreálisan nagy CPU igénynel futottak, a memóriahasználat össze vissza ingadozott, a programjaim pedig random módon vagy bezáródtak vagy nem. bevetettem minden tudást ami majd évtizedes pályafutásom alatt szereztem, de semmi nem használt. időm nem volt továb keresni a probléma okát igy villámgyors sebességgel uj OS telepitesre került a sor.. egyenlőre vissza az x64 xphez
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#2640 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 13:46

Pedig másoknak műkodik tökéletesen... :D
Vagy legalábbis azt mondják, persze lehet csak fel lett telepítve és csak neteznek...  :Đ
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.