HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#2881 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 07. 18:13

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 1:44

ez annyit csinál, hogy televési 0-kkal a lemez első 4 szektorát. innetől kezdve a partíciós táblának lőttek, a PC erről a lemezről bootkor "NON SYSTEM DISK OR DISK ERROR"-t esetleg "OPERATION SYSTEM MISSING"-et fog kiírni, szal úgy néz ki, mint egy szűz lemez. ettől még okos adatmentő programok meg tudják tippelni hogy hol voltak kb a partíciók és néhány nap alatt mégtán leis tudod menteni a szajrét.

ha a count paramétert lehagyod akkor végigírja 0-kkal a teljes lemezt csak 300-600 Gigás lemez esetében ez több óráig is eltarthat (több az lehet 5nél is több)

A hétvégén lesz rá időm, remélem sikerül.

Köszönöm a segítséget! ;)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2882 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 10:17

Üdw!

Kicsivel több mint 1 hónap Vista használat után, leírom a tapasztalataimat.
Használtam Home Premiumot, és Ultimatet.
Legnagyobb meglepetésemre, az általam használt eszközök közül csak a régi Xerox laser-t, és egy raid kártyát kellett nélkülöznöm, többi eszközre találtam drivert.
Első problémák kb 3 hete jelentkeztek.
A helyi hálózat kezdett rosszalkodni, mégpedig úgy, hogy a Vista hálózat jelző ikonján először eltűnt a kis kék földgömb (ami jelezte, hogy helyi hálózat vagy internet is van), ekkor ugye már leesett a netről, majd pár mp múlva a helyi háló is összeomlott, ezt kis sárga felkiáltójellel hozta a tudomásomra.
Ilyenkor restart, vagy 2-3 perc "nemnyúka a géphez", és helyreállt.
Gyanakodtam először a switchre, mert abba csatlakozik a gép, onnan egy távoli routerbe, de mindent lecseréltem már, és a probléma mai napig fent áll.
Aztán jött a második probléma.
Egy szimulátoros játékkal szoktunk hetente 2-3 alkalommal játszani.
Egyik este elindítom, hang recseg, FPS 10-20 között (100-120 helyett).
Na gondoltam valami driver összeakadhat, win reinstall...ezt eljátszottam 1 héten keresztül, kb 20x telepítettem lépésről lépésre mindent, és amikor azt hittem, hogy a szünetmetesen szoftvere okozza a hibát, ezt kihagyva a telepítésekből, ma megint előjött a hálózati gond is, és az akadás is.
Hozzáteszem, most kb 1 órás a win, csak egy nod32, egy ati catalyst, és egy logitech driver van felrakva.
Reggel még máködött, és egy játékból ki illetve visszalépés után, már megint akadt.
Na gondoltam kilépek, és interneten keresek régebbi, vagy épp újabb drivereket, meg akarnám nyitni az ie-t, nincs net...ie hibával elszáll...
Ghost elő, visszatölt a kb 1 órával ezelőti állapotot, és működik...kb 1 órát ismét..
Na itt meguntam, és visszaraktam az XP-t.
Mondanom sem kell, egyik hiba sem jött elő.

Ezzel nem a Vistat akarom fikázni, mert nekem nagyon tetszik, és remélem mihamarabb megoldás lesz ezekre az igen jelentős problémákra.

Ui.: Nem HW hiba, hisz Xp tökéletesen megy.

Písz

Szerkesztette: havri1 2007. 09. 08. 10:18 -kor

Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#2883 Felhasználó inaktív   Attees 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 10:46

Idézet: havri1 - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 11:17

Üdw!

Tapasztalatok...

Hozzáteszem, most kb 1 órás a win, csak egy nod32, egy ati catalyst, és egy logitech driver van felrakva.

meg akarnám nyitni az ie-t, nincs net...ie hibával elszáll...
Ghost elő, visszatölt a kb 1 órával ezelőti állapotot, és működik...kb 1 órát ismét..

Písz

havri1!

Mint ismert, (google, millió helyen olvashatsz róla), a NOD32 alkalmanként összeakasztja a bajszát az IE-el! Ilyenkor tipikusan azt teszi amit írtál, tehát vagy használj másik vírusírtót, vagy amit én kitapasztaltam módszert, ami annyiból áll, hogy ha a hibát produkálja, simán újratelepíted a NOD-ot, nem kell semmiféle uninstall, csak telepíted megint a meglévőre rá. Voálá :) megint műküdik az IE  :cool: X-akta, meg sufnituning ;) de működik!

Majd tegyél egy próbát..
Az Isten Ostora!

A hozzászólás Attees saját nézőpontját tükrözi. A honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal annak tartalmáért.

#2884 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 10:51

Idézet: havri1 - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 11:17

Üdw!

Kicsivel több mint 1 hónap Vista használat után, leírom a tapasztalataimat.
Használtam Home Premiumot, és Ultimatet.
Legnagyobb meglepetésemre, az általam használt eszközök közül csak a régi Xerox laser-t, és egy raid kártyát kellett nélkülöznöm, többi eszközre találtam drivert.
Első problémák kb 3 hete jelentkeztek.
A helyi hálózat kezdett rosszalkodni, mégpedig úgy, hogy a Vista hálózat jelző ikonján először eltűnt a kis kék földgömb (ami jelezte, hogy helyi hálózat vagy internet is van), ekkor ugye már leesett a netről, majd pár mp múlva a helyi háló is összeomlott, ezt kis sárga felkiáltójellel hozta a tudomásomra.
Ilyenkor restart, vagy 2-3 perc "nemnyúka a géphez", és helyreállt.
Gyanakodtam először a switchre, mert abba csatlakozik a gép, onnan egy távoli routerbe, de mindent lecseréltem már, és a probléma mai napig fent áll.
Aztán jött a második probléma.
Egy szimulátoros játékkal szoktunk hetente 2-3 alkalommal játszani.
Egyik este elindítom, hang recseg, FPS 10-20 között (100-120 helyett).
Na gondoltam valami driver összeakadhat, win reinstall...ezt eljátszottam 1 héten keresztül, kb 20x telepítettem lépésről lépésre mindent, és amikor azt hittem, hogy a szünetmetesen szoftvere okozza a hibát, ezt kihagyva a telepítésekből, ma megint előjött a hálózati gond is, és az akadás is.
Reggel még máködött, és egy játékból ki illetve visszalépés után, már megint akadt.
Na gondoltam kilépek, és interneten keresek régebbi, vagy épp újabb drivereket, meg akarnám nyitni az ie-t, nincs net...ie hibával elszáll...
Na itt meguntam, és visszaraktam az XP-t.
Mondanom sem kell, egyik hiba sem jött elő.

Ezzel nem a Vistat akarom fikázni, mert nekem nagyon tetszik, és remélem mihamarabb megoldás lesz ezekre az igen jelentős problémákra.

Písz

Ennyi és ilyen piti probléma Linux alatt kanyarba nincs.

#2885 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 11:00

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 11:51

Ennyi és ilyen piti probléma Linux alatt kanyarba nincs.

Sőt, C64 alatt se volt. Térjünk vissza ahhoz. :D
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2886 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 11:06

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 1:44

ez annyit csinál, hogy televési 0-kkal a lemez első 4 szektorát. innetől kezdve a partíciós táblának lőttek, a PC erről a lemezről bootkor "NON SYSTEM DISK OR DISK ERROR"-t esetleg "OPERATION SYSTEM MISSING"-et fog kiírni, szal úgy néz ki, mint egy szűz lemez. ettől még okos adatmentő programok meg tudják tippelni hogy hol voltak kb a partíciók és néhány nap alatt mégtán leis tudod menteni a szajrét.

ha a count paramétert lehagyod akkor végigírja 0-kkal a teljes lemezt csak 300-600 Gigás lemez esetében ez több óráig is eltarthat (több az lehet 5nél is több)

Jelentem, sikerült, minden a legnagyobb rendben! :D

Igaz sokat vaciláltam, nehogy szétlőjjem a meglévő rendszerem, de nem lett baj.

Köszi mégegyszer! :respect:  :up:

#2887 Felhasználó inaktív   torogyuri 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 08. 12:34

azért az hihetetlen ám hogy 2 pendrive az egyik (kingston) és az mp3 lejátszóm közül egyiket se ismeri fel a vista... :reklamacio:  :omg: most komolyan emiatt kéne visszaváltanom xp-re? :(

#2888 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 12:51

Idézet: torogyuri - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 13:34

azért az hihetetlen ám hogy 2 pendrive az egyik (kingston) és az mp3 lejátszóm közül egyiket se ismeri fel a vista... :reklamacio:  :omg: most komolyan emiatt kéne visszaváltanom xp-re? :(

Idézet: from ms technet forum

http://www.microsoft.com/downloads/details...&displaylang=en

Aztán legújabb alaplap chipset driver, aztán esetleg manuális telepítés a windows/system32 és egyéb alól. Ja és ne legyen fat32-re formázva.

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2889 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 13:02

Idézet: torogyuri - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 13:34

Azért ez már tényleg  :lol:  :nevet2:

#2890 Felhasználó inaktív   torogyuri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 13:10

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 13:51

Idézet: from ms technet forum

http://www.microsoft.com/downloads/details...&displaylang=en

Aztán legújabb alaplap chipset driver, aztán esetleg manuális telepítés a windows/system32 és egyéb alól. Ja és ne legyen fat32-re formázva.

ebből egyik se jött be :(

#2891 Felhasználó inaktív   torogyuri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 13:11

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 14:02

Azért ez már tényleg  :lol:  :nevet2:

nem vicces :mad:  :)

#2892 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 13:11

Érdekes. Nekem tökéletesn megy a Kingston pendrive-om...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2893 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 13:20

[quote name='torogyuri' date='2007. szept. 8., szombat - 14:10'] [/QUOTE]
ebből egyik se jött be :( [/quote]
Eszközkezelőben minden rendben az USB-vel? A nem ismeri fel, az pontosan mit takar? Nem is ugrik be, hogy új hardver bla bla...
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#2894 Felhasználó inaktív   torogyuri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 13:24

[quote name='FlowM@N' date='2007. szept. 8., szombat - 14:20'] ebből egyik se jött be :( [/QUOTE]
Eszközkezelőben minden rendben az USB-vel? A nem ismeri fel, az pontosan mit takar? Nem is ugrik be, hogy új hardver bla bla... [/QUOTE]
De, ahogy rádugom egyből jelzi hogy új hardvert talált csak utána nem talál hozzá illesztőprogramot. Manuálisan is keresek System32 mappában, meg neten is akkor is semmi.
Eszközkezelőben is jelzi mint "USB Mass Storage Device 2.0"

Szerkesztette: torogyuri 2007. 09. 08. 13:25 -kor

#2895 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 13:51

[quote name='torogyuri' date='2007. szept. 8., szombat - 14:24'] Eszközkezelőben minden rendben az USB-vel? A nem ismeri fel, az pontosan mit takar? Nem is ugrik be, hogy új hardver bla bla... [/QUOTE]
De, ahogy rádugom egyből jelzi hogy új hardvert talált csak utána nem talál hozzá illesztőprogramot. Manuálisan is keresek System32 mappában, meg neten is akkor is semmi.
Eszközkezelőben is jelzi mint "USB Mass Storage Device 2.0" [/quote]
Esetleg manuális install és hozzárendelni a mass storage device-ot.

[url="http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/genericDocument?lc=en&cc=us&dlc=en&docname=c00820197"]http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/generic...cname=c00820197[/url]

Egyébként sajnos visszatérő probléma, ahogy másik 10-20 hasonló is. Van amikor nem lehet megoldani...

#2896 Felhasználó inaktív   kaliber 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 17:59

Sziasztok!
A következőben kérnék segítséget:
Vista home van telepítve a lap topon, Xp-t szeretnék helyette felrakni, Xp telepitő lemez berakása után hardverkiépitést vizsgál majd mikor másolná a rendszer fájlokat kiírja, hogy nem talál merevlemezt a gépen és nem tudja telepíteni az Xp-t hogyan tudom megoldani ezt a problémát?

#2897 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 18:01

Idézet: kaliber - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 18:59

Sziasztok!
A következőben kérnék segítséget:
Vista home van telepítve a lap topon, Xp-t szeretnék helyette felrakni, Xp telepitő lemez berakása után hardverkiépitést vizsgál majd mikor másolná a rendszer fájlokat kiírja, hogy nem talál merevlemezt a gépen és nem tudja telepíteni az Xp-t hogyan tudom megoldani ezt a problémát?

http://winportal.net/?id=889
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2898 Felhasználó inaktív   butabi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 18:04

Én elégedett vagyok a Vista-val. Minden megy, mindenre van driver - amit használok - nem kell mondjuk egy óráig frissítgetni mint az XP-t installálás után. Mondjuk az aero felületet vagy egy hét után meguntam, azóta is classic módban használom. Az XP-t már vagy 2 hónapja legyilkoltam a gépről, vissza nem teszem már :)

#2899 Felhasználó inaktív   kaliber 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 18:13

Idézet: djculture - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 19:01

Köszönöm a segítséget!

#2900 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 19:44

Hali Havri1!

Elsősorban kérdeznék.
A switched vagy a routered a szünetmentesről kapja a tápot?

Hasonló gondjaim nekem is vannak a Vistán.
Ha elveszti dns kiszolgálót, akkor elkezdi módszeresen leépíteni a hálózatot, ugyanúgy ahogy leírtad.
Mondjuk a helyi hálóm megmarad, de érezhetően nem egészséges a működés.

Nekem a fenti hibát a router és a switch együttes okozza - még nem behatárolt módon.
Annyit tudnod kell, hogy én egy nem szinuszos ups-ről etetem a switcheket és a routert, emiatt esek le néhányszor a dns-ről - gondolom a zajos tápellátás miatt.
Úgy nézem, hogy ezekre a lepottyanásokra az xp kevésbé érzékeny.

A xerox-al kapcsolatban: nekem 3116-osom van, amit azt hiszem a 3124 diverével hajtok.
Nem tudom pontosan, mert nem arról a gépről írok...

-----------

Hali Torogyuri!
A hátsó usb-ken sem ismeri fel az eszközeidet?

Szerkesztette: Brokkoli 2007. 09. 08. 19:46 -kor

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.