Üdw!
Kicsivel több mint 1 hónap Vista használat után, leírom a tapasztalataimat.
Használtam Home Premiumot, és Ultimatet.
Legnagyobb meglepetésemre, az általam használt eszközök közül csak a régi Xerox laser-t, és egy raid kártyát kellett nélkülöznöm, többi eszközre találtam drivert.
Első problémák kb 3 hete jelentkeztek.
A helyi hálózat kezdett rosszalkodni, mégpedig úgy, hogy a Vista hálózat jelző ikonján először eltűnt a kis kék földgömb (ami jelezte, hogy helyi hálózat vagy internet is van), ekkor ugye már leesett a netről, majd pár mp múlva a helyi háló is összeomlott, ezt kis sárga felkiáltójellel hozta a tudomásomra.
Ilyenkor restart, vagy 2-3 perc "nemnyúka a géphez", és helyreállt.
Gyanakodtam először a switchre, mert abba csatlakozik a gép, onnan egy távoli routerbe, de mindent lecseréltem már, és a probléma mai napig fent áll.
Aztán jött a második probléma.
Egy szimulátoros játékkal szoktunk hetente 2-3 alkalommal játszani.
Egyik este elindítom, hang recseg, FPS 10-20 között (100-120 helyett).
Na gondoltam valami driver összeakadhat, win reinstall...ezt eljátszottam 1 héten keresztül, kb 20x telepítettem lépésről lépésre mindent, és amikor azt hittem, hogy a szünetmetesen szoftvere okozza a hibát, ezt kihagyva a telepítésekből, ma megint előjött a hálózati gond is, és az akadás is.
Hozzáteszem, most kb 1 órás a win, csak egy nod32, egy ati catalyst, és egy logitech driver van felrakva.
Reggel még máködött, és egy játékból ki illetve visszalépés után, már megint akadt.
Na gondoltam kilépek, és interneten keresek régebbi, vagy épp újabb drivereket, meg akarnám nyitni az ie-t, nincs net...ie hibával elszáll...
Ghost elő, visszatölt a kb 1 órával ezelőti állapotot, és működik...kb 1 órát ismét..
Na itt meguntam, és visszaraktam az XP-t.
Mondanom sem kell, egyik hiba sem jött elő.
Ezzel nem a Vistat akarom fikázni, mert nekem nagyon tetszik, és remélem mihamarabb megoldás lesz ezekre az igen jelentős problémákra.
Ui.: Nem HW hiba, hisz Xp tökéletesen megy.
Písz
Szerkesztette: havri1 2007. 09. 08. 10:18 -kor
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome