Idézet: brd - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 16:19
2007-ben egy Microfos által készített operációs rendszertől még mindig nem várható el, hogy egy (mai CPU-nak) olyan rutinfeladat, mint egy filmnézés, zavartalanul futhasson egy háttérszolgáltatástól?
Akkor abban ugye ne is reménykedjek (attól kérdezem, aki már találkozott Vistan-n ilyennel), hogy egy hibás floppy-lemez, vagy CD már nem akasztja meg az egész operációs rendszert?
Biztos, mert ki-be kapcsolatam tesztelésképp persze mindíg újraindítottam utána a gépet, hogy véletlenül se foghassam másra. Nem egy csúcsgépem van, amin most fenn ül a Vista az egy nForce4-es lap 2x512 ddr-el egy 3800+ -os Athlon64 társaságában. a vinyó egy Samsung 160-as Sata. A videókártya meg egy 7900GS szal az Aerot viszi mint a parancsolat. Azon kapott egy 30 gigás partíciót. Foghatnám a kevés memóriára, de látom, hogy nem az a baj, mert abból van elég szabad, vagy 500mb. egyszerűen arról van szó ha visszakapcsolom a Szolgáltatások között a SuperFetch-et rögtön elkezd ténykedni. Először az Indexing-re gyanakodtam, de mikor Laragirl83 tegnap írta, hogy azt már kikapcsolta akkor gondoltam én is otto kipróbálom mit eredményez, nem gondoltam volna, hogy ez oldja meg a "problémát". Találkoztam már beragadt floppy-val meg Cd-vel, de itt se ez se az. Floppy drive nincs Dvd íróban nincs semmi. Régen ilyen akadást a win98 alatt láttam utoljára. Az meg hogy a filmnézés nálam megakad nem kell leakadni, mert HD buzi vagyok és nálam a filmnézés általában 1280*720-as filmeket takar h.264-es kódolásban.
Tényleg egyéb észrevétel. Ugyanazokat a Codeceket használom mint Xp alatt, de érezhetően a procira rótt terhelés nagyobb mint Xp esetében. Hál istennek meg tudtam oldani, hogy Xp is maradjon a gépen, bár így dupla telepítgetés volt. Kipróbáltam az Utolsó Szamurájjal /1280x720 asszem, h.264/ és Xp alatt a processzor terheltsége kisebb volt vagy 10-15%-al. Ja és van egy nagy szívfájdalmam is, a Media Player Classicban lejátszott filmek akadnak, de még a ratyi 512x288-as Xvid-ek is, a Media player 11-ben meg kifogástalanul mennek. Az akadást nem úgy értem hogy belassul a film vagy megáll néha, hanem gyors képváltásoknál pl. akció, vagy a kamera gyorsan körbefordul a kép alsó negyede elcsúszik a felsőtől, mint mikor egy lassú régi TFT-n rángatsz gyorsan ablakokat. Pont ott ahova a vobsub a feliratot pozicionálja. Vett már észre valaki hasonlót? Gondolom sokan használtok MPC-t. Nem használok Codec Packot sem. Egy Koepi Xvid 1.1.3, Lazy man MKW codec, CoreAVC a h.264-es filmekhez, Ac3 1.45, meg egy DivX 6.3 minden fölös hülyeségétől mentesen csak a Codec. Így nekem mindí minden ment zsírul Xp alatt. Vista alatt is csak MPC-vel van baj de bármilyen kódolású filmmel. Van esetleg valakinek ötlete?
Előre is köszi a válaszokat

Súgó
A téma zárva.