HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#3391 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 16. 19:54

Valaki írta régebben, hogy csak a 64bites Vista támogat 4 GB ramot.. ez oké is, de láttam egy képet ahol 3.5Gb-ot felismert 32-bites Vista alól egy felhasználónak.. nekem miért csak 3 GB-ot ismer fel (64bit alól megvolt a 4 GB)? Ultimate Vistám van..

Másik: Vista alól csak úgy fogja magát és kikapcsolja a sata winyóm.. mi a francért? mindenzt pl büngészés közben..

Szerkesztette: Hippo 2007. 10. 16. 19:55 -kor

Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#3392 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 20:00

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 20:54

Valaki írta régebben, hogy csak a 64bites Vista támogat 4 GB ramot.. ez oké is, de láttam egy képet ahol 3.5Gb-ot felismert 32-bites Vista alól egy felhasználónak.. nekem miért csak 3 GB-ot ismer fel (64bit alól megvolt a 4 GB)? Ultimate Vistám van..

Másik: Vista alól csak úgy fogja magát és kikapcsolja a sata winyóm.. mi a francért? mindenzt pl büngészés közben..

Mert a videókártyádnak több a ramja ...  :up:  ;)
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#3393 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 20:04

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 19:52

1xerűen nem merem több órára magára hagyni,m ert kiakad...

Hát ne hagyd magára szegénykét, inkább becézgesd is egy kicsit, ha rakoncátlankodik. :o  :nevet2:
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#3394 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 20:05

Idézet: Niceday - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 21:00

Mert a videókártyádnak több a ramja ...  :up:  ;)

Köszi! :) És a sata winyó leállításra nincs valami tipped?

#3395 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 20:15

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 21:05

Köszi! :) És a sata winyó leállításra nincs valami tipped?

Nem használok, se sata-t, se vista-t aktívan,  :D  de talán vmi energiagazdálkodási beállítás, bár az a vista-ban elég összetett ...  :think:
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#3396 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 20:25

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 20:54

1. Változó, hogy mennyit foglal le a 4-ből, attól függően hogy mennyi hardver van például a gépben, mennyinek kell címet adni.

2. Energiagazdálkodásban megváltoztattad, hogy ne kapcsolja ki 20 perc után a merevlemezt?
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#3397 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 20:29

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 21:25

2. Energiagazdálkodásban megváltoztattad, hogy ne kapcsolja ki 20 perc után a merevlemezt?

Igen, az soha beállításon van és így is ki és be kapcsolja... minden hardware elem eszközkezelőben rendben van.. :(

#3398 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 20:39

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 21:29

Igen, az soha beállításon van és így is ki és be kapcsolja... minden hardware elem eszközkezelőben rendben van.. :(

Még egy kicsi az előzőhöz ... alátámasztva persze FlowM@N-t is:

Idézet

A Windows a teljes memóriaterület bizonyos részét fenntartja a lapozófájlnak, valamint a hardvereszközök számára. Miért? Példaként vegyünk egy videovezérlőt, mely 256 MB integrált memóriával rendelkezik. Mivel az operációs rendszernek ezt a memóriaterületet is meg kell tudnia címeznie az első 4 GB-os címtartományban, az eszköz memóriája máris 256 MB-tal csökkentette az alaplapba illesztett fizikai RAM méretét. Ha sok nagy memóriával rendelkező eszközt használunk ez az érték akár a fél GB-ot is könnyen elérheti. Bár az elérhető rendszermemória mérete függ a PC-hez csatlakoztatott eszközöktől, a Windows Vista driver-kompatibilitási okokból és a memóriacímek ütközésének elkerülése érdekében 3,12 GB-ra korlátozza a felhasználható RAM méretét.

Ahhoz, hogy mind a 4 GB-ot a rendszer számára is elérhetővé tegyük, illetve 4 GB-nál több memóriát kezeljünk az alábbi feltételeknek megfelelő környezettel kell rendelkeznünk:

A chipsetnek legalább 8 GB címtartományt kell támogatnia (pl. Intel 975X, P965, 955X "Socket 775"-ös aljzatban, AMD processzorok esetén Socket F, Socket 940, Socket 939, vagy Socket AM2 aljzat)
A processzornak támogatnia kell az X64 utasításkészletet (AMD64 vagy Intel EM64T)
A BIOS-nak támogatnia kell a "memory remapping" szolgáltatást
A Windows operációs rendszer 64 bites változata szükséges

A Windows Vista memóriakezeléséről dióhéjban

/André Gide/

#3399 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 20:43

Idézet: Niceday - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 21:39

Még egy kicsi az előzőhöz ... alátámasztva persze FlowM@N-t is:

A Windows Vista memóriakezeléséről dióhéjban

Múltkor beszélgettünk róla valahol. Nagyrészt ez az MS trükkje, mert simán menne több memória kezelése is, mint a szerverekben.  Persze itt lehet jól hivatkozni a kompatibilitásra megint. Annyit csináltak, hogy a memória menedzserben szépen korlátozták 4GB-ra a maxmimálisan kezelhető memóriát.  :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#3400 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 20:51

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 21:43

Múltkor beszélgettünk róla valahol. Nagyrészt ez az MS trükkje, mert simán menne több memória kezelése is, mint a szerverekben.  Persze itt lehet jól hivatkozni a kompatibilitásra megint. Annyit csináltak, hogy a memória menedzserben szépen korlátozták 4GB-ra a maxmimálisan kezelhető memóriát.  :)

Mintha a tékom-ot látnám, hibaelhárítás közben ..."szakadozik, lassul a net-kapcsolat? megoldjuk! sávszél visszavesz 4megáról 1/2-re, najó 1-re  :D  és máris STABIL a kapcsolat! Ugye kedves user?"  :reklamacio:  :D

/André Gide/

#3401 Felhasználó inaktív   lewisfm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 17. 08:26

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Vista melyik változatát érdemes felrakni?
Home Premium
vagy
Ultimate

Azért kérdezem, hogy egy AMD Athlon 3000+ (2GHz + 1GB RAM) gépen melyik fog gyorsabban futni, melyik fog kevesebb erőforrást használni. Persze csak akkor érdekes, ha érdemi különbség van a kettő között.

E két verzióban szintén megvan az a különbség (, mint az XP Home és Professional esetén), hogy a fájl jogosultságokat a Home-ban nem lehet állítani vagy felülbírálni?

Előre is köszi a válaszokat,
Lewis

#3402 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 10:53

Idézet: lewisfm - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 9:26

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Vista melyik változatát érdemes felrakni?
Home Premium
vagy
Ultimate

Azért kérdezem, hogy egy AMD Athlon 3000+ (2GHz + 1GB RAM) gépen melyik fog gyorsabban futni, melyik fog kevesebb erőforrást használni. Persze csak akkor érdekes, ha érdemi különbség van a kettő között.

E két verzióban szintén megvan az a különbség (, mint az XP Home és Professional esetén), hogy a fájl jogosultságokat a Home-ban nem lehet állítani vagy felülbírálni?

Előre is köszi a válaszokat,
Lewis

Home premium otthoni multimédiás használatra való. ultimate-ben meg minden benne van. A Home Premium lényegesen kevesebb erőforrást igényel, fájl jogosultságok viszont már vannak benne. Nekem hasonló gépen az Ultimate inkább csigára hasonlított mint operációs rendszerre, köszönhetően a memóriának. 3gigával azért már megyeget. :D

#3403 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 22:14

Vistában hol lehet kikapcsolni a clear type-ot?

Szerkesztette: Lipton 2007. 10. 17. 22:15 -kor

#3404 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 22:20

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 23:14

Vistában hol lehet kikapcsolni a clear type-ot?

Idézet

1. Asztalon jobb egérgomb, Testreszabás
2. Fent Ablak színe és megjelenése
3. Lent További színbeállításokért nyissa meg a Klasszikus megjelenés tulajdonságait
4. Kattintsunk a Hatások... gombra
5. A képernyőn megjelenő betűtípusok simítása elől ha kivesszük a pipát, akkor találjátok ki mi lesz. :)
Alatta pedig Szabványos és ClearType simítások közül válogathatunk.

>>ClearType betűsimítás ki/be kapcsolása<<

;)

/André Gide/

#3405 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 22:23

Idézet: Niceday - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 22:20

Köszi! Pont meglett guglin és ki akartam törölni a hozzászólást, amikor láttam, hogy írtál. :)
Viszont pár felirat még így is mosott maradt, pl az IE fejléce, messenger, egyéb win ablakok.

Szerkesztette: Lipton 2007. 10. 17. 22:25 -kor

#3406 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 22:24

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 23:23

Köszi! Pont meglett és ki akartam törölni a hozzászólást, amikor láttam, hogy írtál. :)

:up:  ;)

/André Gide/

#3407 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 04:50

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 21:43

pedig azthinné az ember, hogy 32 biten max 2^32-en, azaz 4 gigányi memóriát lehet megcímezni...
Per Aspera Ad Astra

#3408 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 05:06

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 23:23

Köszi! Pont meglett guglin és ki akartam törölni a hozzászólást, amikor láttam, hogy írtál. :)
Viszont pár felirat még így is mosott maradt, pl az IE fejléce, messenger, egyéb win ablakok.

Felejtsd el, szokj hozzá. :rolleyes: Többször megutáltam a cleartypetől és többször volt Vista delete ugye. Harmadszorra már rájöttem, hogy sokkal nyugodtabb. :omg: Tehát még1x: türelem rózsát terem és barátkozz...  :)

Szerkesztette: bolic system 2007. 10. 18. 05:06 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#3409 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 09:45

Idézet: bolic system - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 5:06

Felejtsd el, szokj hozzá. :rolleyes: Többször megutáltam a cleartypetől és többször volt Vista delete ugye. Harmadszorra már rájöttem, hogy sokkal nyugodtabb. :omg: Tehát még1x: türelem rózsát terem és barátkozz...  :)

Egy fiókban lévő vincsire raktam fel kíváncsiságból, de annyira nem vagyok elájulva tőle. Hétvégén még kicsit visszarakom azt a vincsit, és kicsit jobban átnézem.
Hozzászokni nem akarok, egyszerűen nem tetszik a clear type, szeretem látni rendesen a betűk recéit.

#3410 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 12:19

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 5:50

pedig azthinné az ember, hogy 32 biten max 2^32-en, azaz 4 gigányi memóriát lehet megcímezni...

Igen csak már nem 32biten címeznek. Ez az interneten keringő leggyakoribb tévhit. Windows server alatt simán címezhető 32giga is.

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.