HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#3441 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 20. 11:46

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 22:24

Hali!

Feltettem megint a 32 bites Vistát, és zavar 1-2 dolog. Pl. az everestben az xp alatt 6500 mb/s memóriaírás volt, vista alatt csak 5700. Aztán a winrar sebességtesztjében xp alatt 1600 KB/s, vista alatt csak 1200 KB/s. Ez mitől lehet?
A legfrissebb chipset driver van fent.

Bár most nézem, a winrar csak 70%-ra terheli le a proct, az xp meg 100%-ra. Próbáltam affinitást állítani, arra meg azt írta, hogy nincs hozzá jogom. :reklamacio:  :Đ

Vista alatt winrar bench felejtős, ez köztudott :up:

Ami everestet illeti, az nem tudom mi lehet, nemrég linkeltem itt egy saját teszt táblázatot ahol everestben aramos meg cpu-s teszteket hasonlítottam össze, elhanyagolható volt a 2 op. sys. közötti különbség, szóval ott vmi náld nem okés.
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#3442 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 11:54

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 12:46

Vista alatt winrar bench felejtős, ez köztudott :up:

Ami everestet illeti, az nem tudom mi lehet, nemrég linkeltem itt egy saját teszt táblázatot ahol everestben aramos meg cpu-s teszteket hasonlítottam össze, elhanyagolható volt a 2 op. sys. közötti különbség, szóval ott vmi náld nem okés.

Pl. mi nem okés? :D  A játékok, a tömörítés, minden lassabb. Kevés neki a négy mag, vagy mi a f@sz? :omg:  :Đ
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#3443 Felhasználó inaktív   kobor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 10. 21. 08:10

Sziasztok!

Nekem 64 bites van a gépemen, de azt a x64 Driver Signature erőltetést sehogy sem tudom kikapcsolni. A gépben lévő eszközökhöz nem is kell, de van néhány program ami csak akkor megy, ha Boot-oláskor F8-al, lekapcsolom. Ilyen például a CoeTemp proci hőmérsékleték kiíró jó kis program. Az Ultradefrag valami másért nem megy, de az kint volt a http://www.start64.hu/ lapján, nem is értem.

x64 driver ellenőrzést próbáltam már kikapcsolni több mindnennel is.

VistaBootPro
XdN Tweaker
Unistall arra a két frissítésre

Ez benne van a Boot opciók között:
loadoptions          DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS

Sajnos amiket adtak még parancsori dolgokat azok nem mennek, mert Home Premium van a gépen.

Köszi,
Kobor

#3444 Felhasználó inaktív   Attees 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 21. 08:26

Idézet: kobor - Dátum: 2007. okt. 21., vasárnap - 9:10

Sziasztok!

Nekem 64 bites van a gépemen, de azt a x64 Driver Signature erőltetést sehogy sem tudom kikapcsolni. A gépben lévő eszközökhöz nem is kell, de van néhány program ami csak akkor megy, ha Boot-oláskor F8-al, lekapcsolom. Ilyen például a CoeTemp proci hőmérsékleték kiíró jó kis program. Az Ultradefrag valami másért nem megy, de az kint volt a http://www.start64.hu/ lapján, nem is értem.

x64 driver ellenőrzést próbáltam már kikapcsolni több mindnennel is.

VistaBootPro
XdN Tweaker
Unistall arra a két frissítésre

Ez benne van a Boot opciók között:
loadoptions             DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS

Sajnos amiket adtak még parancsori dolgokat azok nem mennek, mert Home Premium van a gépen.

Köszi,
Kobor

Hali!

Azért nem mennek a kűlönféle megoldások, mert a Microsoft csak a teszt időszaka alatt támogatta a Vista Driver Signature ellenőrzését permanens kikapcsolni, a béta Vistákban. Aztán egy ideig működött a végleges verziókban is, de valamelyik frissítéssel letiltották. (Már nem emlékszem a számára, de ha azt leszeded továbbra is mennie kellene)

Viszont megoldás létezik :)

Korábban írtam már itt ezt:

Idézet

2. Itt egy csomag, amiben minden okosság benne van.

http://home.arcor.de...Certificate.rar

Nem túl egyszerű, de én megcsináltam (rivatuner szívatott) és működik.

A lényege annyi, hogy lehet parancssorból egy folyamatos teszt módot aktiválni a Vista alatt.
Ha ez megvan, a csomiagban található cuccok segítségével készítesz magadnak egy certificate-et, majd evvel aláírod  a kívánt drivert (sys fájlt), az általad aláírt fájlt kicseréled a telepített driverben, és a Vista amíg teszt módban futtatod, szépen meg is eszi azt, mondván teszteled a drivert 

Ha kikapcsolod a teszt módot, akkor már megint tiltani fogja, de azon kívül, hogy a képernyő sarkaiba kibiggyeszti, hogy test mode, semmi más különbség nincs tehát nem kell kikapcsolni, és működni fog.

Tehát ennek alapján is sikerülhet, bár van vele egy kis meló, de működik.
Az Isten Ostora!

A hozzászólás Attees saját nézőpontját tükrözi. A honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal annak tartalmáért.

#3445 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 21. 08:34

Azon röhögök, lassan már többet kell hekkelni a Vistánál, mint L*n*x alatt hihi  :Đ
$ screen bash

#3446 Felhasználó inaktív   Attees 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 21. 08:51

Idézet: gma - Dátum: 2007. okt. 21., vasárnap - 9:34

Azon röhögök, lassan már többet kell hekkelni a Vistánál, mint L*n*x alatt hihi  :Đ

Vagy csak a drivereket aláírva kiadni...
Az Isten Ostora!

A hozzászólás Attees saját nézőpontját tükrözi. A honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal annak tartalmáért.

#3447 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 21. 09:16

Idézet: Attees - Dátum: 2007. okt. 21., vasárnap - 7:51

Vagy csak a drivereket aláírva kiadni...

Naja, aláírva, MS-nek meg szépen fizetni az aláírásért...  :omg:
Szép dolog az üzlet.
$ screen bash

#3448 Felhasználó inaktív   Attees 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 21. 09:25

Idézet: gma - Dátum: 2007. okt. 21., vasárnap - 10:16

Naja, aláírva, MS-nek meg szépen fizetni az aláírásért...  :omg:
Szép dolog az üzlet.

Ms ha aláír vmit, előtte csak teszteli, vizsgálja, hogy ne legyen kékhalál, vagy ne fagyjon csontra a rendszer valami sux drivertől, mert ha ugye a Vista ezt teszi, akkor mindjárt jön az anyázás, hogy Vista milyen fos, lefagy stb...

Nyílván nem fogják ingyen vizsgálgatni, hitelesíteni.

(Szvsz)

Szerkesztette: Attees 2007. 10. 21. 09:25 -kor

Az Isten Ostora!

#3449 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 21. 09:33

Idézet: Attees - Dátum: 2007. okt. 21., vasárnap - 8:25

Ms ha aláír vmit, előtte csak teszteli, vizsgálja, hogy ne legyen kékhalál, vagy ne fagyjon csontra a rendszer valami sux drivertől, mert ha ugye a Vista ezt teszi, akkor mindjárt jön az anyázás, hogy Vista milyen fos, lefagy stb...

Nyílván nem fogják ingyen vizsgálgatni, hitelesíteni.

(Szvsz)

Ja, elméletben ez nagyon szép és jó, de gondolod, hogy tényleg az MS teszteli a 3rd party gyártók drivereit?
Kicsit vicces lenne. Feltárom a "Nagy Titkot": az MS licencdíjakból él, ezt legutóbb lenyilatkozták a linux perek kapcsán.
Itt miért lenne más? Nézzük a tényeket:
1. az MS Windows még mindig messze a legtöbbet használt oprendszer
2. a nagy gyártók (és lassan a többi) nem engedheti meg, hogy ne legyen hozzá rendesen működő driver
3. MS szedi be a pénzt és röhög a markába
Nem nagy cucc. Ez üzlet.
$ screen bash

#3450 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 21. 09:33

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 11:36

Nem minden esetben lassabb. Gyengébb gépeken valóban lassabb, de egy majdnem új vason ugyanolyan sebessége van mint az XP-nek, vagy pár százalékkal gyorsabb is.

Ez a gyengébb gépen lassabb duma nem minden esetben igaz.Kiprobáltam 1400-as tuacerkán és jobban futott mint a 3000+ amd64 em alatt...memó 1 giga volt mindkettő alatt + a video is 9600xt

Szerkesztette: djculture 2007. 10. 21. 09:34 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3451 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 21. 09:43

Idézet: djculture - Dátum: 2007. okt. 21., vasárnap - 8:33

Ez a gyengébb gépen lassabb duma nem minden esetben igaz.Kiprobáltam 1400-as tuacerkán és jobban futott mint a 3000+ amd64 em alatt...memó 1 giga volt mindkettő alatt + a video is 9600xt

Nekem is gyorsabbnak tűnt érzésre, mint az XP, amikor próbáltam. Vagy talán ha nem is gyorsabbnak, robosztusabbnak. Mint egy erős dízel autó, ami nyomatékból megy, remélem érthető a hasonlat  :cool:
$ screen bash

#3452 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 21. 10:16

Idézet: Attees - Dátum: 2007. okt. 21., vasárnap - 10:25

Ms ha aláír vmit, előtte csak teszteli, vizsgálja, hogy ne legyen kékhalál, vagy ne fagyjon csontra a rendszer valami sux drivertől,

:nevet2:
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#3453 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 21. 10:51

Idézet: gma - Dátum: 2007. okt. 21., vasárnap - 10:33

Ja, elméletben ez nagyon szép és jó, de gondolod, hogy tényleg az MS teszteli a 3rd party gyártók drivereit?
Kicsit vicces lenne. Feltárom a "Nagy Titkot": az MS licencdíjakból él, ezt legutóbb lenyilatkozták a linux perek kapcsán.
Itt miért lenne más? Nézzük a tényeket:
1. az MS Windows még mindig messze a legtöbbet használt oprendszer
2. a nagy gyártók (és lassan a többi) nem engedheti meg, hogy ne legyen hozzá rendesen működő driver
3. MS szedi be a pénzt és röhög a markába
Nem nagy cucc. Ez üzlet.

Igen tesztelik, akármennyire hihetetlen...
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#3454 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 10. 21. 11:30

Nem tudja valaki, hogy Flashget-hez van-e Sidebar alkalmazás?
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#3455 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 21. 12:05

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2007. okt. 21., vasárnap - 12:30

Nem tudja valaki, hogy Flashget-hez van-e Sidebar alkalmazás?

amennyire én tudom MÉG nincs.
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#3456 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 10. 21. 12:26

Nos ma kérdeztük meg emailben a t-com ot, hogy akkor 64 bites vistaval mi a helyzet.

#3457 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 21. 12:28

Elérhető?
Én mondjuk a 32bites HP-ot vettem meg náluk részletre.

#3458 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 21. 15:34

sziasztok! tanácsot szeretnék kérni aláírásomban levő konfigra kellene oprendszer eddig 32 bites xp majd nemrég álltam rá a 32 bites vista-ra. Kérdés érdemes-e lecserélnem 64bites vista-ra? gyorsabb lesz a 64 bites? játék filmnézés zenehallgatás néha xvid kodolásra használom a gépemet. és ha röviden tömören össze lehet foglalni mivel jobb és mivel rosszabb a 64 bit mint a 32? köszi előre is
ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!

#3459 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 21. 15:38

Idézet: Eisenhower - Dátum: 2007. okt. 21., vasárnap - 16:34

sziasztok! tanácsot szeretnék kérni aláírásomban levő konfigra kellene oprendszer eddig 32 bites xp majd nemrég álltam rá a 32 bites vista-ra. Kérdés érdemes-e lecserélnem 64bites vista-ra? gyorsabb lesz a 64 bites? játék filmnézés zenehallgatás néha xvid kodolásra használom a gépemet. és ha röviden tömören össze lehet foglalni mivel jobb és mivel rosszabb a 64 bit mint a 32? köszi előre is

Én még mindig úgy vagyok vele hogy 64bites oprendszerrel ma napig több a gond (driver ügyileg, meg kompatibilitás), kevés egyenlőre az olyan alkalmazás ami előnyt húz belőle, és többet szívsz mint amennyit nyersz!
Persze, eljön az idő amikor a 32 bites OS-eknek leáldoik, de az nem ma lesz...
Javítsatok ki ha tévedek.

#3460 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 21. 16:24

A másik kérdés meg ugye az, hogy mi értelme van 32 bites vistára átállni a 32 bites xp-ről? :)

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.