HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#421 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 08. 15:36

Idézet: worxland - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 13:21

így kis országunk MS-vazallussá válik
Nekem az MS Office (2007) eröltetésével van a fő bajom.
Op. rendszer nyilván kell, a windows messze a legelterjedtebb, ez tény.
Szerintem az ára is reális, tanulási célra Business verzió, kb.br. 40000,-.
Diákoknak katonáknak, nyugdíjasoknak és szegény parlamenti kéviselőinknek adják félaron. OKé.
De miért MS office??? Ott van az OOo, nem olyan jó, de elég jó és ingyenes!
Miért kell az MS-nek ennyire csicskázni, közpénzekből? Az agyonemlegetett EU-ban próbálják csökkenteni a tőlük való függést. Itthon miért nem? Állítólag tagok vagyunk. Miért csak a baromságokat vesszük át?

#422 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 15:47

Idézet: pp9 - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 16:36

Nekem az MS Office (2007) eröltetésével van a fő bajom.
Op. rendszer nyilván kell, a windows messze a legelterjedtebb, ez tény.
Szerintem az ára is reális, tanulási célra Business verzió, kb.br. 40000,-.
Diákoknak katonáknak, nyugdíjasoknak és szegény parlamenti kéviselőinknek adják félaron. OKé.
De miért MS office??? Ott van az OOo, nem olyan jó, de elég jó és ingyenes!
Miért kell az MS-nek ennyire csicskázni, közpénzekből? Az agyonemlegetett EU-ban próbálják csökkenteni a tőlük való függést. Itthon miért nem? Állítólag tagok vagyunk. Miért csak a baromságokat vesszük át?

Mert (SZVSZ) együtt adja az egészet  (OPrendszer, Office, SQL, Visual Studio) a PiciPuha, eszed-nem eszed alapon.
 aláírás
Spoiler

#423 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 16:31

Egy olyan problémám lenne, hogy mikor leállítanám a Vistát vagy Újraindítanám várnom kell vagy 2-2.5 percet míg hajlandó lesz kijelentkezni, leállni.

Mi lehet a gond? Ötlete valakinek?
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#424 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 17:59

Valamelyik program nem vista-kompatibilis, nehezen tudja lelőni.
Használd a feladatkezelőt.

#425 Felhasználó inaktív   subidu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 08. 18:41

Sziasztok!

Nekem az lenne a gondom, hogy nem tudom a feladatkezelőt a régi formában megjeleníteni.
Ms Vista Home Basicot használok. Csak a felhasználói fül jelenik meg a feladatkezelőben.
A programok, ill. a teljesítmény fül nem.
Tudna valaki segíteni?
AMD64 939 3000+ Venice , MSI K8N NEO4 PLATINUM, Leadteak 6600GT EXTREME 128Mb, 1024Mb Twinmos Twister CL2 KIT, 160GB Maxtor SATA 8MB, 120GB Maxtor PATA 8MB, 250GB Samsung SATA 8MB, AG NEOVO 19" TFT, Chieftek 360W, Thermaltake VA1000RWA Lanmoto.

#426 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 19:09

Helyette/mellette: Process Explorer
http://www.microsoft.com/technet/sysintern...ssExplorer.mspx

Process Explorer works on Windows 9x/Me, Windows NT 4.0, Windows 2000, Windows XP, Server 2003, and 64-bit versions of Windows for x64 and IA64 processors, and Windows Vista.

1,5megás és szabadon letölthető, a procexp.exe-t kell futtatni.
Még digitális aláírása is van  :D

Szerkesztette: pp9 2007. 04. 08. 19:14 -kor

#427 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 04. 08. 22:18

http://winportal.net/?id=887

Vistaból Aerohoz hasonlítva a Glass-t.
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...90#entry4876915

#428 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 06:05

Idézet: subidu - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 18:41

Sziasztok!
nem tudom a feladatkezelőt a régi formában megjeleníteni. Vista Home Basicot használok.
Csak a felhasználói fül jelenik meg a feladatkezelőben. A programok, ill. a teljesítmény fül nem.
Tudna valaki segíteni?

Duplakatt valahova az ablakon belül, mondjuk alsó felénél, ahol nincs szöveg.
Nem az állapotsorra és effélékre.

#429 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 09:09

Tegnap leszedtem egy reg pöcsöt a Movie Makerhez, hogy meg tudja nyittani a dvr-ms fájlokat is.
Természetesen Pistával nem megy :mad:

Ami még jobb: SEMMILYEN XP MCE-s szoftver nem indul el, amivel a dvr-ms-ből lehetne akármi mást csinálni. Gondolok itt ezekre:

- DVR2WMV
- DVRMSToolbox
- dCut
- AutoDVRConvert (mondjuk ez még soha nem indult el)
...

Kinek van valami ötlete? Az is elég lenne, ha ki tudnám szedni az MPEG2-t, azzal már lehet bűvészkedni.

#430 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 09:25

Én dvrmsconverter-t használok. Ez egy héj, DVRMSToolbox-t és Mplayert használ a konvertáláshoz, tökéletesen megy Vista alatt.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#431 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 16:44

Próbálom :respect:
Valami történik, mert mindkét magot 80%-ra leterheli.

Kár hogy WMV-be nem lehet :(

Más.
Vettem egy második monitort TV-nek, és szuper jó, odatolom a Media Centert, és megy jól. De ha kiteszem teljes képernyőre, akkor ellopja a kurzort, mindent, és "kizárólagos" 3D módba vált, ami azt jelenti, hogy csak Alt-tabbal tudok kimenni, ekkor elkezd villogni a kép amíg visszavált "normál" 3D-be, és tudok az 1. monitoron bűvészkedni.
Ha visszamegyek a 2. monitorra, és akár csak egyet is kattintok, azonnal visszavált "kizárólagos" módba, és megint ellopja a kurzort (megint villogva). Lehet ezt valahogy egyszerűsíteni, vagy ilyen a Windows és kész?
Ez mondjuk XP alatt is így volt, de akkor nem izgattam magam rajta.

#432 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 17:14

Ez nálam is így van, ezért nincs is kirakva fullba, csak kihúzom az ablak széléig amíg lehet.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#433 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 20:23

nem aktiváltam a vistát időben, és már nem indul el.
lehetséges még kezdeni ezzel valamit, pl meghackelni másik win alól, vagy rakjam újra?
ok, tudom nem hacker fórum, egy igen/nem is jó válasz nekem.

linuxot meg használjon az, akinek nem folyik ki a szeme az overfucked kontraszttól, amit sehogy sem lehet állítani ezekben, a betűk gyakori olvashatatlanságáról (élsimítani sem sikerül mindig, illetve előszeretettel használja a nagyjából 2-es betűméretet) nem is beszélve, az ékezetek helyet groteszk karakterek pedig csak hab a tortán. most egy ilyen live szar alól írok, de a hdd-re telepítettek is ugyanilyenek mind...
ja és aki elhiszi azt, hogy a linux gyorsabb, vagy nem fagynak ki az alkalmazások az nagyon téved, 3x lépett ki az opera amíg ezt ideírtam, úgy zárta be az ablakot, hogy nyoma sem maradt, pedig csak az egeret mozdítottam meg. nem meglepő, 8 éve is csinálta már ugyanezt bármelyik disztrib.. :s

szerk: rájöttem, az egérgörgőzésre lép ki leginkább, hát igen. 2007-et írunk, még görgetni sem szabad linuxon... elég szánalmas, hogy fölöttem pár posttal egy politikában és kompjútervilágban csudára jártas macskajancsi ezt a rendszert erőltetné a sok nálam is birkábbra mindenféle EU-s dolgokra hivatkozva.. figyi komám, nézz már körül, a sok sulinetes linuxos laptopról is mindenki vakarta lefelé a linuxot a vérbe, legalábbis az én ismeretségi körömben 100%-os az arány hehe. iskoláról is tudok, ahol a sulinettől kapott géppark egy gépe sem tartalmaz _már_ linuxot, de eredeti winre sem futotta...

Szerkesztette: deuce 2007. 04. 09. 20:33 -kor

#434 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 06:39

Idézet: subidu - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 19:41

Sziasztok!

Nekem az lenne a gondom, hogy nem tudom a feladatkezelőt a régi formában megjeleníteni.
Ms Vista Home Basicot használok. Csak a felhasználói fül jelenik meg a feladatkezelőben.
A programok, ill. a teljesítmény fül nem.
Tudna valaki segíteni?

Fönt, jobb oldalt a nyilakkal oldalazz el balra. :cool:  Én is beszoptam... :rolleyes:
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#435 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 08:01

Idézet: deuce - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 20:23

nem aktiváltam a vistát időben, és már nem indul el.
lehetséges még kezdeni ezzel valamit, pl meghackelni másik win alól, vagy rakjam újra?
ok, tudom nem hacker fórum, egy igen/nem is jó válasz nekem.

linuxot meg használjon az, akinek nem folyik ki a szeme az overfucked kontraszttól, amit sehogy sem lehet állítani ezekben, a betűk gyakori olvashatatlanságáról (élsimítani sem sikerül mindig, illetve előszeretettel használja a nagyjából 2-es betűméretet) nem is beszélve, az ékezetek helyet groteszk karakterek pedig csak hab a tortán. most egy ilyen live szar alól írok, de a hdd-re telepítettek is ugyanilyenek mind...

Aha, most jól megmondtad, látszik, hogy nagyon képben vagy linux téren. Nem tudom mivel próbálkoztál, de megsúgom, hogy manapság -így 2007-ben, meg már pár éve- egy disztróval sincsenek ilyen problémák, mint amiket írtál.

Idézet

ja és aki elhiszi azt, hogy a linux gyorsabb, vagy nem fagynak ki az alkalmazások az nagyon téved, 3x lépett ki az opera amíg ezt ideírtam, úgy zárta be az ablakot, hogy nyoma sem maradt, pedig csak az egeret mozdítottam meg. nem meglepő, 8 éve is csinálta már ugyanezt bármelyik disztrib.. :s szerk: rájöttem, az egérgörgőzésre lép ki leginkább, hát igen. 2007-et írunk, még görgetni sem szabad linuxon...

Igen, okos vagy, linux alatt még az egér sem működik. Meg az opera is, meg minden program percenként fagy. Sokan így dolgozok egész nap, percenként újraindítanak mindent... Konkrétan hány disztróval volt legalább néhány órás felhasználói tapasztalatod az elmúlt pár évben? Ja, hogy eggyel se...

Idézet

elég szánalmas, hogy fölöttem pár posttal egy politikában és kompjútervilágban csudára jártas macskajancsi ezt a rendszert erőltetné a sok nálam is birkábbra mindenféle EU-s dolgokra hivatkozva.. figyi komám, nézz már körül,

"Komám", az a szánalmas, hogy olyasmiről mondasz véleményt, amihez zéró közöd van. Ha lett volna az elmúlt pár évben a gépedre telepítve akár csak 1 népszerűbb linux disztró is, vagy csak láttál volna másnál ilyet, akkor most röhögnél a saját postodon.

Idézet

..a sok sulinetes linuxos laptopról is mindenki vakarta lefelé a linuxot a vérbe, legalábbis az én ismeretségi körömben 100%-os az arány hehe. iskoláról is tudok, ahol a sulinettől kapott géppark egy gépe sem tartalmaz _már_ linuxot, de eredeti winre sem futotta...

Ez egy másik történet, é nem arról szól, hogy a linux jó vagy nem.
-ZsOlTi-

#436 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 08:40

deuce!
Az oldal tetején arról írtam, hogy MS office helyett OOo = OpenOffice.org irodai csomagot kellene használni, mivel ingyenes. Más pontosan értette.
te, ha picit is képben volnál, tudnád, hogy nem csak linuxra, de windowsra és macre is létezik.
Ennyit a hozzáértésedről... Egyéb tulajdonságaid elemzését csak magas óradíjjal vállalom.  :Đ

#437 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 04. 10. 09:52

#438 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 10:00

Idézet: deuce - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 21:23

...ja és aki elhiszi azt, hogy a linux gyorsabb, vagy nem fagynak ki az alkalmazások az nagyon téved, 3x lépett ki az opera amíg ezt ideírtam, úgy zárta be az ablakot, hogy nyoma sem maradt, pedig csak az egeret mozdítottam meg. nem meglepő, 8 éve is csinálta már ugyanezt bármelyik disztrib.. :s ...

Most nehogy azt hidd, hogy sértettség motivál, alapvetően én is Winen nyomulok, de azért megjegyezném, amelyik vason bénázik az egyik oprendszer, azon esetleg a másik is megbicsaklik. Így lesz néha egy oprendszerből a legjobb hardverteszt program, gondolok itt például elsőként a RAM-ra.

Nem ok nélkül mondom ezt, az XP is pont ugyanígy dobálja ki a memóriából a programokat, hogy nyoma sem marad (amikor nemrégiben épp egy RAM problémával kísérleteztem).

Amúgy tudhatnád, hogy ez érzékeny téma, hosszúra nyúló offtopik hullámot indíthat bármely fórumon, szóval nem árt alaposan meggondolni, miket ír az ember.

#439 Felhasználó inaktív   Somansky 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 10. 10:43

Sziasztok!

Lehet volt már hasonló problémája valakinek, de a keresövel nem találtam rá.

1. Photoshop Cs2 (magyar) telepiésével van gonndom.
Telepitö elindul kitöltök mindent, kiválasztom hová tegye...100% ig el is jut, majd a végén hirtelen elkezdni leszedni. Mi lehet a gond? Vagy nem is müködk vistán?

2. Logitech Messenger webcam. Irja támogatja a vista mégsem ismeri fel a drivere alapján.

3. A4tech Office 8K wireless optikai egér. Itt is hasonlo a helyzet mint a webcamnál.

Kérlek segitsetek!

Köszi!
| Gigabyte P35C-DS3R | Intel C2D (E6550) 2,33Ghz 1333Mhz FSB | 2x1Gb PQI 800Mhz Ram | MSI Nvidia Geforce 8600 GTS-EZ 256MB | 80GB Samsung IDE + 320GB WD SATAII | Pioneer DVR-212 SATAII DVDRW | CoolerMaster Century 534 ház | COOLINK CP5012P 500W PPFC Táp | Samsung 226BW TFT | Genius Home Th 5.1 | APC BE500-GR | MS Windows Vista Ultimate X64 HUN |

#440 Felhasználó inaktív   Aty007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 11:21

Idézet: Somansky - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 10:43

Sziasztok!

Lehet volt már hasonló problémája valakinek, de a keresövel nem találtam rá.

1. Photoshop Cs2 (magyar) telepiésével van gonndom.
Telepitö elindul kitöltök mindent, kiválasztom hová tegye...100% ig el is jut, majd a végén hirtelen elkezdni leszedni. Mi lehet a gond? Vagy nem is müködk vistán?

2. Logitech Messenger webcam. Irja támogatja a vista mégsem ismeri fel a drivere alapján.

3. A4tech Office 8K wireless optikai egér. Itt is hasonlo a helyzet mint a webcamnál.

Kérlek segitsetek!

Köszi!

2. Nekem szintén ilyen kamerám van és a hozzá adott gyári cd-n lévő XP-s drivert simán megeszi. Viszont a Logitech oldaláról letöltött frissebbet  már nem :think:

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.