HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#441 Felhasználó inaktív   rendiboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 10. 16:53

Sziasztok!

A haverom feltette a gépére a Vista-t, ami ment neki normálisan, majd másnap bekapcsolta és a fura dolog történt nála, egyetlen egy olyan oldalra sem tud felmenni, aminek a domain neve microsoft, és a windows live messnegerre sem tud felcsatlakozni.

Én vírusra gyanakszom, de hátha valaki okosabb nálam, ezért aki tud kérem segítsen abban, hogy mit lehetne ez ellen tenni?

Válaszotokat előre is köszönöm!
Kártyafüggetlen mobilok a legjobb áron: http://www.gsmstudio.hu

#442 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 10. 17:10

Idézet: Signal - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 9:00

Most nehogy azt hidd, hogy sértettség motivál, alapvetően én is Winen nyomulok, de azért megjegyezném, amelyik vason bénázik az egyik oprendszer, azon esetleg a másik is megbicsaklik. Így lesz néha egy oprendszerből a legjobb hardverteszt program, gondolok itt például elsőként a RAM-ra.

Nem ok nélkül mondom ezt, az XP is pont ugyanígy dobálja ki a memóriából a programokat, hogy nyoma sem marad (amikor nemrégiben épp egy RAM problémával kísérleteztem).

Amúgy tudhatnád, hogy ez érzékeny téma, hosszúra nyúló offtopik hullámot indíthat bármely fórumon, szóval nem árt alaposan meggondolni, miket ír az ember.

Jaja, ez szerintem is valami hardver (pl. ram időzítés) problémára vezethető vissza.
$ screen bash

#443 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 19:36

Még mindig problémák övezik az NVIDIA Vistára írt meghajtóprogramjait:
http://www.hwt.hu/hirek/hir/NVIDIA_VISTA_M...oprogramok.html

A The Inquier egy humoros megoldást talált ki a problémára: A  Microsoft kiadhatna egy patch-et, amely ha az NVIDIA meghajtója okozza a hibát, akkor zöldhalállal áll le a rendszer, a könnyebb azonosítás végett. A zöldhalál kevésbé lenne zavaró, illetve a színe miatt még nyugtatóbban is hatna, mint a kékhalál.

#444 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 19:52

Idézet: pp9 - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 20:36

A  Microsoft kiadhatna egy patch-et, amely ha az NVIDIA meghajtója okozza a hibát, akkor zöldhalállal áll le a rendszer, a könnyebb azonosítás végett. A zöldhalál kevésbé lenne zavaró, illetve a színe miatt még nyugtatóbban is hatna, mint a kékhalál.

8)  :nevet2:  :nevet2:
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#445 Felhasználó inaktív   frisco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 20:45

Idézet: Somansky - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 10:43

Sziasztok!

Lehet volt már hasonló problémája valakinek, de a keresövel nem találtam rá.

1. Photoshop Cs2 (magyar) telepiésével van gonndom.
Telepitö elindul kitöltök mindent, kiválasztom hová tegye...100% ig el is jut, majd a végén hirtelen elkezdni leszedni. Mi lehet a gond? Vagy nem is müködk vistán?

2. Logitech Messenger webcam. Irja támogatja a vista mégsem ismeri fel a drivere alapján.

3. A4tech Office 8K wireless optikai egér. Itt is hasonlo a helyzet mint a webcamnál.

Kérlek segitsetek!

Köszi!

PhotoShopra megoldás (idézet egy másik fórumból):

Beletelt jó félórámba mire rájöttem, így most leírom hátha jól jön valakinek.

Adobe Photoshop CS2 9.0 HUN telepítése (az angol állítólag gond nélkül felmegy, ez nem...)
1. Próbáld meg telepíteni és csodálkozz hogy a végén szó nélkül letörli amit csinált és kilép.
2: Kezd el a telepíést, de a taskmanager legyen előtérben és figyled hogy mikor épp 0 mp-hez ér a visszaszámláló és az állapotsorban a "Termék regisztrálása" épp eltűnik (nem jön helyette új szöveg, üres lesz, ekkor kezi törölni magát...) akkor lődd ki az msiexec.exe folyamatot.
3: Indítsd el a félig telepített photoshopot és vedd tudomásul hogy lefagy így félig telepített állapotban.
4: Indítsd el a telepítőt ismét, majd vedd tudomásul hogy nem települ fel, azt kéri előbb töröld le a korábbi verziót.
5: Tedd meg amit kér: Mappástól töröld a Programfiles/Adobe mappából a photosopot
6: Indítsd el a telepítőt és örülj, mert ezóttal már felmegy.

#446 Felhasználó inaktív   subidu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 21:06

Idézet: bigsee - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 7:39

Fönt, jobb oldalt a nyilakkal oldalazz el balra. :cool:  Én is beszoptam... :rolleyes:

Ok. Köszi. Megtaláltam. Ez nagyon szívás.
AMD64 939 3000+ Venice , MSI K8N NEO4 PLATINUM, Leadteak 6600GT EXTREME 128Mb, 1024Mb Twinmos Twister CL2 KIT, 160GB Maxtor SATA 8MB, 120GB Maxtor PATA 8MB, 250GB Samsung SATA 8MB, AG NEOVO 19" TFT, Chieftek 360W, Thermaltake VA1000RWA Lanmoto.

#447 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 21:47

Sziasztok! Vista Ultimate magyar Windowst használok és feltűnt, hogy amint magára hagyom a gépet pár percre, egyből elkezdi dolgoztatni a winyót és amint az egeret megmozgatom, abbahagyja. Mit csinál ez? Van ennek valami haszna? Ki lehet ezt kapcsolni?

#448 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 22:29

Idézet: JFS83 - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 22:47

Sziasztok! Vista Ultimate magyar Windowst használok és feltűnt, hogy amint magára hagyom a gépet pár percre, egyből elkezdi dolgoztatni a winyót és amint az egeret megmozgatom, abbahagyja. Mit csinál ez? Van ennek valami haszna? Ki lehet ezt kapcsolni?

Indexeli a fájlokat, kikapcsolható, a meghajtó tulajdonságoknál.
Linux For Human Beings

#449 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 22:42

Köszi Zozo®, még annyi kérdésem lenne, hogy ezt az indexelést nem hagyja abba egyszer? OK, hogy vannak új fáljok mindig, de nem annyira sok, hogy állandóan csinálni kéne...  :confused:

#450 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 07:36

Az indexelésen kívül még rengeteg szolgáltatás fut a háttérben, egy részük nyaggatja a hdd-t, pl. az automatikus lemeztöredezettségmentesítő is dolgozik időnként.

Egyesek vincsi-gyilkosnak becézik a Vistát.
Jó volna tudni erről valami konkrétabbat, hogy mennyive rövidíti meg az életüket.

#451 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 08:49

Lehet, hogy ez  vincsi gyilkos kifejezés nem is túlzás... emlékszem annak idején, még a Win95-ös korszakban, amelyik gépen csak 16 MB RAM volt és állandóan swap fájllal dolgozott, elég hamar kezdtek a winyóján gyűlni a bad sectorok. Gyanítom, hogy ezeknek sem tesz jót, hogy a Vista önkényesen dolgoztatja a háttérben.  :reklamacio: Jó lenne, ha legalább opcionálissá tennék ezeket és valami olyan helyre, ahol könnyedén ki lehet kapcsolni a számomra nem annyira fontos háttérben végzett winyógyilkoló munkákat!

#452 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 09:11

Idézet: JFS83 - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 9:49

Lehet, hogy ez  vincsi gyilkos kifejezés nem is túlzás... emlékszem annak idején, még a Win95-ös korszakban, amelyik gépen csak 16 MB RAM volt és állandóan swap fájllal dolgozott, elég hamar kezdtek a winyóján gyűlni a bad sectorok. Gyanítom, hogy ezeknek sem tesz jót, hogy a Vista önkényesen dolgoztatja a háttérben.  :reklamacio: Jó lenne, ha legalább opcionálissá tennék ezeket és valami olyan helyre, ahol könnyedén ki lehet kapcsolni a számomra nem annyira fontos háttérben végzett winyógyilkoló munkákat!

Ugyammá, dolgozzon az a vinyó egy kicsit, főleg hogy nem is használod, és esetleg még valami haszna is van. Legalább addig legyen használva rendesen amig 1 év mulva le nem cseréled egy 3* akkorára... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#453 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 09:44

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 9:11

Ugyammá, dolgozzon az a vinyó egy kicsit, főleg hogy nem is használod, és esetleg még valami haszna is van. Legalább addig legyen használva rendesen amig 1 év mulva le nem cseréled egy 3* akkorára... :)

Véééégül is  :) úgyse 4-5 évre veszek winyót, akinek eladom, annak meg úgy megy tönkre, ahogy akar  :D max anyám csuklik 1-2x  :Đ

#454 Felhasználó inaktív   Somansky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 09:51

Idézet: frisco - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 20:45

PhotoShopra megoldás (idézet egy másik fórumból):

Beletelt jó félórámba mire rájöttem, így most leírom hátha jól jön valakinek.

Adobe Photoshop CS2 9.0 HUN telepítése (az angol állítólag gond nélkül felmegy, ez nem...)
1. Próbáld meg telepíteni és csodálkozz hogy a végén szó nélkül letörli amit csinált és kilép.
2: Kezd el a telepíést, de a taskmanager legyen előtérben és figyled hogy mikor épp 0 mp-hez ér a visszaszámláló és az állapotsorban a "Termék regisztrálása" épp eltűnik (nem jön helyette új szöveg, üres lesz, ekkor kezi törölni magát...) akkor lődd ki az msiexec.exe folyamatot.
3: Indítsd el a félig telepített photoshopot és vedd tudomásul hogy lefagy így félig telepített állapotban.
4: Indítsd el a telepítőt ismét, majd vedd tudomásul hogy nem települ fel, azt kéri előbb töröld le a korábbi verziót.
5: Tedd meg amit kér: Mappástól töröld a Programfiles/Adobe mappából a photosopot
6: Indítsd el a telepítőt és örülj, mert ezóttal már felmegy.

Köszike, megprobálom akkor otthon! Szoval az angollal lehet nincs gond?
hm...
CS3 is angol,. lehet átkéne térnem rá? :)))

A fránya  A4tech Office 8K egerem még midnig nem jo. Lehet mert 64bites a rensszerem és a driver X86 ra van irva? Igy nem tudom a lapozo gombokat hazsnálni, pedig olyan kényelmes ugy.
A logitech camera hogy nem megy nem nagy gond, de hát idegesitö akkor is.
| Gigabyte P35C-DS3R | Intel C2D (E6550) 2,33Ghz 1333Mhz FSB | 2x1Gb PQI 800Mhz Ram | MSI Nvidia Geforce 8600 GTS-EZ 256MB | 80GB Samsung IDE + 320GB WD SATAII | Pioneer DVR-212 SATAII DVDRW | CoolerMaster Century 534 ház | COOLINK CP5012P 500W PPFC Táp | Samsung 226BW TFT | Genius Home Th 5.1 | APC BE500-GR | MS Windows Vista Ultimate X64 HUN |

#455 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 11:34

nem lehet ezt az egész indexelés-vinyótekergetés dolgot egy az egyben kiirtani ebből a Vistából? esküszöm életemben semmit nem kerestem még a vinyón, nem is tetszettek ezek a desktop search-ös dolgok soha, nekem erre nincs szükségem, ne tekergesse az én vinyómat senki. valami megoldás?
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#456 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 12:09

Indexelést simán kikapcsolható.
Szolgáltatások kikapcsolása témában okosságok találhatók az előző fejezet vége felé. (Vista IV, 100. oldaltól valahol.)

Szabcsi, én inkább megnyugtató válaszokat reméltem. :rolleyes:
"Nem baj, ha zörögeti, nem árt annyira a hdd-nek." Meg ilyeneket. Szeretném minimum 3 évig használni (legalább amíg a gari tart) . 
Szvsz nem vagyok egyedül ezzel a vágyammal. (Mellékesen hűtöm is, hogy jól érezze magát. :) )

#457 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 12:49

Idézet: pp9 - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 13:09

Szabcsi, én inkább megnyugtató válaszokat reméltem. :rolleyes:
"Nem baj, ha zörögeti, nem árt annyira a hdd-nek." Meg ilyeneket. Szeretném minimum 3 évig használni (legalább amíg a gari tart) . 
Szvsz nem vagyok egyedül ezzel a vágyammal. (Mellékesen hűtöm is, hogy jól érezze magát. :) )

Hát az a biztos ha be sem kapcsolod, akkor tuti nincs elhasználódás. A fenti háttérben futó optimalizálás/indexelés meg nem hinném hogy 5%-nál jobban megrövidítené bármely HDD élettartamát, egy vacak tápegység viszont jóval. Amúgy én már nem tervezek semmit fél évnél hosszabb távra,  a környezetemben alig van olyan vinyó ami nem gariidő alatt cserélődött le, és landolt valamelyik családtagnál ... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#458 Felhasználó inaktív   Aty007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 19:49

http://www.hardwareo...?p=news&y=12790
http://www.winportal.net/?id=893

Szerkesztette: Aty007 2007. 04. 12. 19:50 -kor

#459 Felhasználó inaktív   Balin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 20:08

Hali Minden Vistásnak !!

Lenne egy kérdésem. Vista Ultimate-et használok. Nem találom azt a lehetőséget - persze ha egyáltalán van ilyen a vistában - hogy, "számítógép keresése". Már két napja keresem hogy hol van de nem találom.
Köszi minden segítséget.....

Balin

#460 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 07:36

Idézet: Aty007 - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 19:49

DÖBBENETES.
Még ha a Vista 100%-os lenne, akkor se lenne szabad megfosztani az embereket a választási lehetőségtől.
És miért jó ez az MS-nek? Ők zsebelik be a bevételt, akár XP-t, akár Vistát vásárolnak.
(Ezek szerint világszerte kerülnek döntési helyzetbe élettől elrugaszkodott, sík-hülye topmanagerek.)

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.