HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#761 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 17. 09:05

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 7:55

Nagy különbség nincs köztük, max annyit érdemes szem előtt tartani, hogy a Home Basic az már nagyon le van butítva.
Egy home premium pl mindent tud már.
Így van.

Idézet

az Ultimate is csak néhány parasztvakítással (meg feleslegesen futó service-vel) tud többet.
NEM így van! Tartalmazza a Business képességeit is, ami nem "parasztvakításra" van kihegyezve!!!
Aki nem tud ezzel mit kezdeni, nyilván ne ezt használja.

#762 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 09:07

Idézet: pp9 - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 10:05

Így van.
NEM így van! Tartalmazza a Business képességeit is, ami nem "parasztvakításra" van kihegyezve!!!
Aki nem tud ezzel mit kezdeni, nyilván ne ezt használja.

Ja, van benne full system backup. Hurrá. Ezzel végre tudja ugyanazt, amit a ghost 20 éve... Vagy a dreamscene-től kéne hanyattesni?

#763 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 09:26

https://www.hwsw.hu/hirek/33007/microsoft_w...alt_verzio.html
Vista Ultimate
Remote Desktop és vállalati hálózati szolgáltatások
BitLocker - titkosítás
UNIX-alkalmazások futtatása
Virtual PC Express

Akit érdekel találhat részletesebb funkciólistákat...

#764 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 10:00

Idézet: pp9 - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 10:26

https://www.hwsw.hu/hirek/33007/microsoft_w...alt_verzio.html
Vista Ultimate
Remote Desktop és vállalati hálózati szolgáltatások
BitLocker - titkosítás
UNIX-alkalmazások futtatása
Virtual PC Express

Akit érdekel találhat részletesebb funkciólistákat...

Otthoni felhasználónak mégis minek kellene Virtual PC, UNIX alkalmazás, bitlocker, meg remote desktop?
Az emberek 95%-ának otthonra halál felesleges mind...

#765 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 10:05

Latom vannak itt azert akik ertenek a vistahoz, ezert tisztelettel kernem oket hogy vilagositsanak fol hogy nagyon jo hogy nekem vegre vistam van csak meg nem sikerult aterezni a jelentoseget. :(
Lasd elozo hozzaszolast + Adobe Photoshop elements vista frissitessel nem tud avit importalni (xp- tudta), Premiere elements fagy, premiree pro azt mondja 3Gb memoriara hogy keves a memoria ezert ovatosan dolgozzak es 2 perc mulva elszall (xpn 1 gigaval ment mint a villam), Archicad ben egy alkalmazas kb fele olyan gyors mint egy Pentium 4 2.4 Ghz 1 Gigabytos gepen, Halozat tudost kellet hivni hogy egy 2 gep  droton 1 gep wirelessen halozat mukodokepes legyen(xpekkel drotbedugasbol allt), Internet eelrt ceges halozat is 2 oraba kerult hogy elerjem, nyomtatni meg mindig nem tudok rajta. Vista MCE EPGhez napokat kellet buveszkedni, stb.
en nem ertek apihoz meg a felet ertem annak amirol diskuraltok feljebb en csak hasznalni szeretnek nehany programot amit xp hasznaltam es nem tudok akkor minek oruljek a fene nagy biztonsagnak,meg a tobbi ujitasnakstb. A gep Athlon 64x2 4600+ 3G memoria fujitsu gyari konfig, ja es a nvidia driver a felet sem tudja amit az xp driver tudott azt is bugosan, pl minden bekapcsolaskor nyomni kell autot a monitoron mert nem jegyzi meg a frekvenziat vagy mit.

Szerkesztette: qqcs 2007. 05. 17. 10:08 -kor

#766 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 10:07

Idézet

Otthoni felhasználónak mégis minek kellene Virtual PC, UNIX alkalmazás, bitlocker, meg remote desktop?

Nem állítottam, hogy otthonra ez kell, de hogy mindez parasztvakítás lenne, azt te se gondoltad komolyan  :D  :D  :D
Én ezt pontosítottam.

Szerkesztette: pp9 2007. 05. 17. 10:08 -kor

#767 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 10:12

Idézet: qqcs - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 11:05

Latom vannak itt azert akik ertenek a vistahoz, ezert tisztelettel kernem oket hogy vilagositsanak fol hogy nagyon jo hogy nekem vegre vistam van csak meg nem sikerult aterezni a jelentoseget. :(
Lasd elozo hozzaszolast + Adobe Photoshop elements vista frissitessel nem tud avit importalni (xp- tudta), Premiere elements fagy, premiree pro azt mondja 3Gb memoriara hogy keves a memoria ezert ovatosan dolgozzak es 2 perc mulva elszall (xpn 1 gigaval ment mint a villam), Archicad ben egy alkalmazas kb fele olyan gyors mint egy Pentium 4 2.4 Ghz 1 Gigabytos gepen, Halozat tudost kellet hivni hogy egy 2 gep  droton 1 gep wirelessen halozat mukodokepes legyen(xpekkel drotbedugasbol allt), Internet eelrt ceges halozat is 2 oraba kerult hogy elerjem, nyomtatni meg mindig nem tudok rajta. Vista MCE EPGhez napokat kellet buveszkedni, stb.
en nem ertek apihoz meg a felet ertem annak amirol diskuraltok feljebb en csak hasznalni szeretnek nehany programot amit xp hasznaltam es nem tudok akkor minek oruljek a fene nagy biztonsagnak,meg a tobbi ujitasnakstb. A gep Athlon 64x2 4600+ 3G memoria fujitsu gyari konfig, ja es a nvidia driver a felet sem tudja amit az xp driver tudott azt is bugosan, pl minden bekapcsolaskor nyomni kell autot a monitoron mert nem jegyzi meg a frekvenziat vagy mit.

Hát pedig ez a Vista Experience :)
Élmény - ha egyszer végre úgy megy valami mint XP-n.

#768 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 10:21

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 11:00

Az otthoni felhasználóknak nem igazán van szükségük az Ultimate-re mert azt amiben ez többet tud amúgy sem tudják kihasználni. Esetleg fejlesztőknek talán.
Az Ultimate céges környezetre van kitalálva főleg Windows hálózatokra (Windows 2003 Server ill. a majdan megjelenő Longhorn). Hálózat kezelésben igazándiból majd a Longhorn Server megjelenésével tudja produkálni azt ami valójában újdonság hiszen pld. a hálózati izoláció tudomásom szerint csak Longhor Server-es hálózatnál működik.
Szóval otthonra csak felesleges pénzkidobás.

#769 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 10:47

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 11:21

Az otthoni felhasználóknak nem igazán van szükségük az Ultimate-re mert azt amiben ez többet tud amúgy sem tudják kihasználni. Esetleg fejlesztőknek talán.
Az Ultimate céges környezetre van kitalálva főleg Windows hálózatokra (Windows 2003 Server ill. a majdan megjelenő Longhorn). Hálózat kezelésben igazándiból majd a Longhorn Server megjelenésével tudja produkálni azt ami valójában újdonság hiszen pld. a hálózati izoláció tudomásom szerint csak Longhor Server-es hálózatnál működik.
Szóval otthonra csak felesleges pénzkidobás.

Erre próbáltam én is kilyukadni :)

#770 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 11:06

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 11:47

Erre próbáltam én is kilyukadni :)

Idézet

az Ultimate is csak néhány parasztvakítással (meg feleslegesen futó service-vel) tud többet.

Otthoni átlag felhasználónak lehet, hogy parasztvakítás meg felesleges service-ek de az informatikai szakembernek, fejlesztőnek nem az.  :D

#771 Felhasználó inaktív   Kutas1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 17. 11:51

Üdv Vistások!

Superfecht lehet valamilyen módon configolni? Jó mókának tűnik csak kéne kicsit finomítani rajta nem ártana ha meg lehetne mondani miket semmiképp se fetcheljen, valamint, hogy hagyjon mindig szabadon egy kis memót. Vagy leányálom?

#772 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 12:33

Na akkor egy kis gyakorlati segitseget is szeretnek kerni.
Az avi/premiere/thumbnail problema valami vista hulyeseg ugyanis quick time moviet tudok nyitni de avit nem akar mjpeg akar divix. Thumbnailt csinal de marha lassan. a media player divixre fagy mjpegre "stopped working".
Szoval a sok tudomannyal legalabb segitsetek hogy hol tudok utananezni mitol van ez a problema mert google nem talatam semmit.

#773 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 12:41

Idézet: Kutas1 - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 11:51

Üdv Vistások!

Superfecht lehet valamilyen módon configolni? Jó mókának tűnik csak kéne kicsit finomítani rajta
nem ártana ha meg lehetne mondani miket semmiképp se fetcheljen, valamint, hogy hagyjon mindig szabadon egy kis memót. Vagy leányálom?

Jó ötlet!
Sokaknak nem tetszik a vista mem. kezelése, de hogy esetleg állítanának rajta, addig nem jutottak el.
Max ki/be kapcsolják a Superfecht.
Nyilván tárolja valahol az infókat, amiket a felhasználói szokásokat figyelve begyűjtött.
Kicsit macerás, de hozz létre több felhasználót. 1ik mindig csak játszik, másik mindig csak office-ozik, stb...
Megtanulja és ezeket tölti be - elvileg.

A méretét talán, valahol errefelé...
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management

És viccen kívül: írj az ms-nek, hogy jó lenne ilyen opció.

#774 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 12:41

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 17:58

Lehet, ha megjelenik :)

Akkor egyébként a Windows Update-ről lehet majd leszedni (Hungarian MUI), a már megjelentek (kínai, koreai, stb) darabja 200mb körül vanik.

Hol?! Mindenütt szétnéztem, az update-n is körülbarangoltam. Sehol egyetlenegy fránya hun mui csomagot nem találtam. :mad: :grrr: Felháborító hogy pont csak a magyart kihagyták időben.  :down:
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#775 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 12:47

Idézet

Lehet, ha megjelenik

:D

#776 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 13:22

Sziasztok,

Most vettem észre hogy néha be-be szaggat, pattog a hang media palyernél és winampnál is ha zenét hallgatok. A winampban realtime -ra van állítva a prioritás.

Vista Business-t használok, a hangkártyám a Audigy 2 ZS a legfrisebb driver van fön. A proci egy 3800+ -os X2, nem hiszem hogy ez lenne a szűk keresztmetszet, memória 2GB.

Valakinek valami ötlet?
Thx

Zsolt

#777 Felhasználó inaktív   Natti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 13:33

Idézet: Szolti - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 14:22

Sziasztok,

Vista Business-t használok, a hangkártyám a Audigy 2 ZS a legfrisebb driver van fön. A proci egy 3800+ -os X2, nem hiszem hogy ez lenne a szűk keresztmetszet, memória 2GB.

Valakinek valami ötlet?
Thx

Zsolt

Alaplap chipset driver rendben?

#778 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 13:37

Idézet: Natti - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 13:33

Alaplap chipset driver rendben?

:think:  látod ez egy jó kérdés :)
nem telepítettem semmi ilyesmit, hagytam mindent azon amit a Vista fölrakott,
keresek drivert és megpróbálom

köszi

#779 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 14:02

Felraktam a vistát a 2000+ athlon xp-s gépre 512mb ram mellé és gyönyörűen fut azon is. Többet kaptam 3dmark 2001ben mint xpvel...
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#780 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 14:32

melyik vista?

Szerkesztette: pp9 2007. 05. 17. 14:35 -kor

Téma megosztása:

• (178 Oldal)