HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#681 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 09. 09:56

Idézet: TiWiNE - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 10:51

Itt olvasgattam, es nagyon sok embernek csinalja, meg olyanokat is mondanak, hogy ha nem huzza a ramot akkor jol mukodik, vagy downclock olta a gpu-t, masok szerint siman HW hiba.
http://forums.nvidia...showtopic=25381

7900GS em van.
xp teljesen jol muxik.

Szerintem nv driver hiba, nekem csak simán mákom van valahogy...
Vagy az agp driver, vagy vagy vagy, ezer féle dolog okozhatja.

#682 Felhasználó inaktív   TiWiNE 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 10:02

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 9:56

...
Vagy az agp driver...

Marmint PCIE nem?

Mind1, asszem leszedem, majd visszarakom, ha mukodokepes lesz.

#683 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 10:06

Idézet: TiWiNE - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 11:02

Marmint PCIE nem?

Mind1, asszem leszedem, majd visszarakom, ha mukodokepes lesz.

Nem, AGP. 6600GT.

#684 Felhasználó inaktív   TiWiNE 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 10:27

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 10:06

Nem, AGP. 6600GT.

Marmint, hogy neked AGP-s 6600 GT van es azzal megy jol?

#685 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 10:31

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 17:53

pld.
Rendszergazdai jogkörrel felruházott felhasználóként vagy a rendszerben és így netezel, levelezel, stb. aztán egyszer csak ottan terem egy kártevő és rá szeretne kapaszkodni a böngésződre, leveleződre, stb. de hiába mert az UAC miatt a rendszergazdai joggal futtatott böngésző, levelező, stb. valójában korlátozva van.
Továbbá az UAC egy speciális virtualizációs környezetet biztosít a program files könyvtárra meg a regisztrációs adatbázisra és ha egy olyan program melynek nem kellene piszkálnia ezeket mégis piszkálja akkor is csak a virtuális környezetben piszkálódik mert a valós területhez nem engedi hozzáférni az UAC.
stb. stb. stb.

Szóval ha kikapcsolod az UAC-t akkor ugyanúgy potenciális veszélyforrás lesz a rendszergazdai jogkörrel futtatott böngésző, levelező, stb. mint az XP alatt és ugyanúgy pillanatok alatt megfertőzhető mert ha az alkalmazásod teljes hozzáféréssel fut a rendszeren akkor a rákapaszkodó kártevő is megkapja a rendszergazdai jogot és így teljesen uralhatja a rendszert.

Dióhéjban ennyi. Remélem érthető, hogy miért nem javasolt kikapcsolni az UAC-t.  :)

Szerk:

Pont az a legnagyobb hiba, hogy admin joggal van használva a rendszer. Ha esetleg nem tudnád a rendszergazdai jogkörrel felruházott felhasználó által futtatott programok is rendszergazdai jogkört kapnak ami önmagában nem lenne gond de ott van az internet meg a férgek, vírusok, trójai, stb. kártevők melyek pont ezt használják ki mivel csak akkor tudnak a rendszerben kárt okozni ha az az alkalmazás amire rákapaszkodnak rendszergazdai joggal fut. Ha a futó alkalmazásnak csak korlátozott hozzáférése van a rendszerhez akkor a rákapaszkodó kártevő sem lesz képes kárt okozni.

És tette ezt azért, hogy Te nyugodtan böngéssz a neten, levelezz, msnezz, stb.  :D

Ez mind szep es jo es teljesen meg vagyok gyozve csak az a baj ha be van kapcsolva nem tudok a program files-ban semmit sem csinalni ugyebar ott neha "kell" csinalni dolgokat. Na de legyunk jo fiuk es ne csinaljun. akkor meg pl nem masznak fel programok amik mindenfele varazsszavakat mormolnak felmaszas helyett mostmar azokkal sincs gond.
Megaztan tobb evig hasznaltam az xp-t netes ceges halozattal+elyi halozattal router+modem tuzfal +xp tuzfal+defender+spybot+avast meg nem volt semmi bajom. azert ezeken minden keresztul kene maszni azoknak a csunya kartevoknek hogy tudjanak csinalni valamit ,nem? meg persze  esszel kel nyomkodni ha megis felugrik valami ablak vagy kerdeznek furcsakat a furcsa sitokon.Persze nem vagyok windows szaki.
Tehat atlag usernek ok aki evente felrak egy programot es a vista alapdolgai hasznalja de aki barmi mast akar csinalni annak megneheziti az eletet legalabbis addig amig minden alkalmazas nem frissul. Pl az Adobe szinte egyetlen termeket sem tamogatja vista alatt, azert ez eleg ciki. Egyebkent premierem van es abban nincs az az UAC szabalyozas vagy mi.

#686 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 10:35

Idézet: TiWiNE - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 11:27

Marmint, hogy neked AGP-s 6600 GT van es azzal megy jol?

Ja. 158.18 WHQL van most fent.

Az egyedüli nyűgöm vele, hogy teljesítményben eléggé elmarad az XP-től.

Állítólag fel lehet rakni a 80-as szériából pár drivert Vista alá, XPSP2 compatibility módban indítva az installert (csak 2-3 ilyen van, ami megy is Vista alatt). Ezekkel ugyan nincs Aero, de legalább ugyanolyan jók mint XP alatt.
Egyre inkább hajlok afelé, hogy kipróbáljam... CSS-ben a 99 helyett 60fps max picit borzasztó már.

#687 Felhasználó inaktív   TiWiNE 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 10:41

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 10:35

Állítólag fel lehet rakni a 80-as szériából pár drivert Vista alá, XPSP2 compatibility módban indítva az installert (csak 2-3 ilyen van, ami megy is Vista alatt). Ezekkel ugyan nincs Aero, de legalább ugyanolyan jók mint XP alatt.
Egyre inkább hajlok afelé, hogy kipróbáljam... CSS-ben a 99 helyett 60fps max picit borzasztó már.

Ha nem kapcsolom be az Aero-t, akkor semmi hiba nincs.
Jatekot meg nem is mertem elinditani annak tudataban, hogy lassabbak.

Az normalis, hogyha megis bekapcsolom az aerot, akkor porog 100% on a gyari venti?, (gondolom atkapcsol 3d modba)

#688 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 12:43

Nekem 7600 van, Vista és Aero alatt is CSAK akkor pörög jobban a venti, ha filmet bézek, vagy játszok.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#689 Felhasználó inaktív   alex1989 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 13:37

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 10:35

ezzel kapcsiban majd írjál privit, hogy mire jutottál..
Főleg ez az egyik ok, ami miatt nem akarom felrakni Vistat, mert a 40%-os teljesítménycsökkenés lép fel...

#690 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 13:42

Idézet: qqcs - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 11:31

Ez mind szep es jo es teljesen meg vagyok gyozve csak az a baj ha be van kapcsolva nem tudok a program files-ban semmit sem csinalni ugyebar ott neha "kell" csinalni dolgokat. Na de legyunk jo fiuk es ne csinaljun. akkor meg pl nem masznak fel programok ...........

Hy!

Felraksz egy ingyenes TotalCommandert és azt az rendszergazdaként indítod (jobb egér "Futtatás rendszergazdaként") és utána csinálhatod a Program Filesban amit "csinálnod kell"....

#691 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 14:06

Idézet: alex1989 - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 14:37

ezzel kapcsiban majd írjál privit, hogy mire jutottál..
Főleg ez az egyik ok, ami miatt nem akarom felrakni Vistat, mert a 40%-os teljesítménycsökkenés lép fel...

Én is arra várok, hogy más kipróbálja :D

#692 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 16:14

Idézet: mcsjunior - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 12:42

Hy!

Felraksz egy ingyenes TotalCommandert és azt az rendszergazdaként indítod (jobb egér "Futtatás rendszergazdaként") és utána csinálhatod a Program Filesban amit "csinálnod kell"....

tudom hogy van sok reszmegoldas de atfogo csak a kikapcsolas amig nem vistasitanak mindent.
ezzel meg mindig nem oldodott meg a nem installalodo programok.

Lehet amator a kerdes de minek az aerohoz 3D. Ha en Aero temat valasztok akkor max atlatszoak lesznek az ablakkeretek,es vagy mast jelent az aero bekapcsolas es mast is latnom kene?

#693 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 18:18

Idézet: qqcs - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 17:14

Lehet amator a kerdes de minek az aerohoz 3D. Ha en Aero temat valasztok akkor max atlatszoak lesznek az ablakkeretek,es vagy mast jelent az aero bekapcsolas es mast is latnom kene?

Nem 3D-kel az Aero-hoz hanem korszerű videó kártya, mivel a grafikus felületet Vista alatt már a videó kártya számolja ki és nem a gép procija. Ja és Ha 3D-s dolgot is látni szeretnél akkor nyomd le a win+tab gombot.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#694 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 11:46

Sziasztok!

Egy gondom van; nem megy a beépített töredezettségmentesítés Vista alatt. Miután feltelepítettem többször is ment, végezte a dolgát, de nem engedtem neki, hogy ütemezetten működjön. Feltelepültek a frissítések is, és nem megy. Szerintem valamelyik frissítés okozhatja a galibát, mivel amikor indítani akarom, UAC rákérdez, mondom oké, és semmi. Érdekes viszont, ha online Windows Live OneCare eszközzel átnézetem és bizonyos százalék fölötti a töredezettség, akkor a OneCare töredezettségmentesíti. Home Premium, de ismerősnek Ultimate alatt is ugyanez a gond. Valakinek valami tipp, vagy esetleg másnak is van ilyen gondja?

Szerk.: közben prancssorból sikeres töredezettségmentesítést hajtottam végra, de a GUI még mindig nem indul.

Szerkesztette: critical_source 2007. 05. 10. 12:39 -kor

#695 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 10. 17:02

Na mit mondtam pár hónappal ezelőtt, hogy a Vista jó ürügy a hardvergyártóknak, hogy a lankadó forgalmat feldobják? Hogy a régi hardvertől váljunk meg és vegyünk egy újat?

Itt a bizonyíték!!!

A HP be is vallja a driver oldalán, hogy aki Vistára akar váltani... Olvassátok csak ezt a megjegyzést az egyik scanner driverhez, felhívnám a figyelmet a második bekezdésre:

Idézet

This is the minimum driver required for basic WIA functionality. This driver enables scanning with the Windows Photo Gallery on Windows Vista or the Scanner and Camera Wizard on Windows XP. Scanning can also be done with a variety of 3rd party scanner enabled applications.

You might find that some features are no longer available when using this basic driver. We are sorry to inform you that a full feature driver for Windows Vista or Windows XP Professional x64 Edition will not be available for your HP product in the future. You can upgrade to an HP product that is fully compatible with Windows Vista or Windows XP Professional x64 Edition if additional features are necessary.

Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#696 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 10. 17:05

Na mit mondtam pár hónappal ezelőtt, hogy a Vista jó ürügy a hardvergyártóknak, hogy a lankadó forgalmat feldobják? Hogy a régi hardvertől váljunk meg és vegyünk egy újat?

Itt a bizonyíték!!!

A HP be is vallja a driver oldalán, hogy aki Vistára akar váltani... Olvassátok csak ezt a megjegyzést az egyik scanner driverhez (diafeltét meg smafu, mi?), felhívnám a figyelmet a második bekezdésre:

Idézet

This is the minimum driver required for basic WIA functionality. This driver enables scanning with the Windows Photo Gallery on Windows Vista or the Scanner and Camera Wizard on Windows XP. Scanning can also be done with a variety of 3rd party scanner enabled applications.

You might find that some features are no longer available when using this basic driver. We are sorry to inform you that a full feature driver for Windows Vista or Windows XP Professional x64 Edition will not be available for your HP product in the future. You can upgrade to an HP product that is fully compatible with Windows Vista or Windows XP Professional x64 Edition if additional features are necessary.

#697 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 10. 17:10

Itt a bizonyíték!!!

A HP be is vallja a driver oldalán, hogy aki Vistára akar váltani... Olvassátok csak ezt a megjegyzést az egyik scanner driverhez (diafeltét meg smafu, mi?), felhívnám a figyelmet a második bekezdésre:

Idézet

#698 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 17:16

Itt a bizonyíték!!!

Idézet

#699 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 17:26

Megjott az MS/Acer-tol az Upgrade Vista DVD-m (32 bit). Ket lemez erkezett, a Win Vista DVD es az Acer-nek a driver lemeze, amelyik az osszes laptopomhoz kello Vista drivert tartalmazza. Ez utobbit mar megkuldettem kulon az Acer-el regebben, tehat most mar el vagyok latva rendesen szoftverekkel is hozza.
Az Acer laptopom BIOS-aban pedig szerencsere at tudtam allitani, hogy vegyen el RAM-ot az ATi Radeon Xpress 1100-tol, igy a VRAM-ot levettem 256MB-rol 64MB-ra. A rendszer RAM pedig igy sokkalta tobb lett, es gyorsabb is az XP. Szerintetek igy mar erdemes felnyomni ra a Vista-t, vagy meg igy sem nagyon?

#700 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 17:44

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2007. máj. 10., csütörtök - 18:26

Megjott az MS/Acer-tol az Upgrade Vista DVD-m (32 bit). Ket lemez erkezett, a Win Vista DVD es az Acer-nek a driver lemeze, amelyik az osszes laptopomhoz kello Vista drivert tartalmazza. Ez utobbit mar megkuldettem kulon az Acer-el regebben, tehat most mar el vagyok latva rendesen szoftverekkel is hozza.
Az Acer laptopom BIOS-aban pedig szerencsere at tudtam allitani, hogy vegyen el RAM-ot az ATi Radeon Xpress 1100-tol, igy a VRAM-ot levettem 256MB-rol 64MB-ra. A rendszer RAM pedig igy sokkalta tobb lett, es gyorsabb is az XP. Szerintetek igy mar erdemes felnyomni ra a Vista-t, vagy meg igy sem nagyon?

+512 MB kell bele szerintem, akkor nem lesz gond a Vistával.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.