HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#1221 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 03. 20:25

Idézet: Renwick - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 20:19

Azért mert nem megy a tuningolt gépeden rendesen? ...

es ebben is nagy igazsag van :)
macbook air 2014

#1222 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 21:27

Alapon sem megy rendesen.

#1223 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 21:29

Idézet: Renwick - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 21:19

Azért mert nem megy a tuningolt gépeden rendesen? Vagy mert a Creative nem hajlandó jól működő vistás drivert írni az elavult hardveréhez? Mert nem adnak ki hozzá javítópakkot öt hónappal a megjelenése után?  :omg:

Ráadásul mindezt hat óra (!) tapasztalata alapján? :D :p

Ugyanmár öregem, ennél azért többet vártam tőled. :pokeas:

üdv

R.

Amúgy igen, ez mind oka annak, hogy nem vagyok elégedett.
Sokra becsültél ezek szerint. ;)

#1224 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 21:40

Azért vettem Core2Duo rendszert, mert piszokul időtállónak tűnt. Nagy tuningpotenciál, alap órajelhez képest, és nyilván sokkal nagyobb számítási teljesítmény. 2005-ben 10.000,- Ft-ért vettem az Audigy2-met; hadd ne én legyek a szar alak, amiért elvárnám, hogy egy ilyen -amúgy szerintem teljesen elég kell hogy legyen féle- cucc működjön a 30ezerért megvett operációs rendszeremmel. Még ha így is lenne, hogy paraszt, szar cuccod van, nem foglalkozunk vele... de nem, mert mind gyártói oldalról, mind a májkrémszoft oldaláról foglalkoznak vele. Innentől ki a szánalmas? Én? :p Hadd legyen már egy hangkártyám, hardveres stereo-t tudjon.

Ugyan már öregem, nem ezt vártam a Vista-tól. 5 hónap után nem adnak ki javító csomagot? Ugye ennyi hiba után tényleg fejbecsapja :omg: magát az ember? :)

Akad. Körülményes.

6 óra? Igen. Azóta több, és lesz is még türelmem. Nem fogom kapásból törölni és teljesen totyogóssá fikázni, tudod, én nem warezt töltöttem le, hanem a fizetésem egy jelentős részét szántam rá - és kicsit csalódtam. Talán lesz jobb is.

#1225 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 21:45

Omega én szóltam sőt szerintem megvásárlás előtt többen lebeszéltünk volna erröl míg nem jön csomó javítás driverek stb addig ez az egész oprendszer egy szép szívás nem más...Mondjuk egy valamire jobb mint az xp és az a netezés erősen fertőzött oldalakon járkálva se hallt meg az oprendszer...

Szerkesztette: djculture 2007. 06. 03. 21:50 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1226 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 21:47

Leszedtem a nvidia.com-ról a 158.24es drivert (?), nem tudom ez mennyire új, elvileg nem nagyon (???), de mégis gyorsabbnak érzem vele jelentősen a rendszert talán??
Nem sokat próbálgattam, de mintha mw kicsit jobban menne, és ie7 közben 50% A Prociterheltség húzgálás közben :D
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#1227 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 21:53

A gyors fel-le huzogatás közbeni magas processzor-terhelés a "Smooth scrolling" (finom görgetés) engedélyezése miatt van. Szerintem. Ugyan Vista alatt nem próbáltam, de a FireFox-szal simán csinálok 100 % CPU-t (legalábbis az egyik magon) XP alól is, ha a finom görgetést bekapcsolom és úgy huzigálom.
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1228 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 23:58

Idézet: Renwick - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 20:19

Vagy mert a Creative nem hajlandó jól működő vistás drivert írni az elavult hardveréhez?

Szerinted mi elavult egy Audigyn??? Eddig pontosan a hangkártya volt az a kategória ami kvázi soha nem avult el. Nekem például csak Live 5.1-em van, és nem vagyok hajlandó lecserélni. De van valahol egy 7 éves ősrégi 16 bites Liveom is amit Xp alapból felismer. Igen, ha nem lenne szükség 2 csatornánál többre, akkor még mindig azt használnám.

bon: Téged meg sajnállak, ha csak a Vista miatt váltottál X-Fi-re....
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#1229 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 05:07

Idézet: dash - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 0:58

Szerinted mi elavult egy Audigyn??? Eddig pontosan a hangkártya volt az a kategória ami kvázi soha nem avult el. Nekem például csak Live 5.1-em van, és nem vagyok hajlandó lecserélni. De van valahol egy 7 éves ősrégi 16 bites Liveom is amit Xp alapból felismer. Igen, ha nem lenne szükség 2 csatornánál többre, akkor még mindig azt használnám.

VESA-s?:)
Per Aspera Ad Astra

#1230 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 06:00

Idézet: Omega - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 22:40

Ugyan már öregem, nem ezt vártam a Vista-tól. 5 hónap után nem adnak ki javító csomagot? Ugye ennyi hiba után tényleg fejbecsapja :omg: magát az ember? :)

Akad. Körülményes.

6 óra? Igen. Azóta több, és lesz is még türelmem. Nem fogom kapásból törölni és teljesen totyogóssá fikázni, tudod, én nem warezt töltöttem le, hanem a fizetésem egy jelentős részét szántam rá - és kicsit csalódtam. Talán lesz jobb is.

Ez mind szép és jó, de megspórolhattál volna 30 ezer forintot ha egy kicsit utánaolvasol a dolgoknak. :) Senki sem titkolja(sőt...) hogy jelenleg nem különösebben érdemes XPről váltani. Megjegyzem, 2001ben ugyanilyen bugos volt az XP  :)  5 hónappal a megjelenés után is. Megtudtad volna pl, hogy akinek Audigy-je van, az szopni fog. Sokat. Ami elsősorbna mondjuk nem az MS hibája. De azt elárulom hogy hónapokig akinek NV-je volt max pasziánszra használhatta a Vistát, olyan gány volt mindegyik NV driver.

Én Vistát használok már hónapok óta, megelégedéssel, de igazából csak három dolog miatt használom ezt s nem az XP-t: 1. minden hw/sw amit használok 100%ig Vista kompatibilis    2. kiváncsíság
3. összeomlott az XP-m  :p

Szerkesztette: -Turbo- 2007. 06. 04. 06:01 -kor

JóSebesség

#1231 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 06:15

Idézet: dash - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 0:58

Miért ne váltottam rá, pénzem megvolt rá, sokkal szebben szol mint az Audigy 2-öm. A hardver is többet tud.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1232 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 07:05

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 7:00

Ez mind szép és jó, de megspórolhattál volna 30 ezer forintot ha egy kicsit utánaolvasol a dolgoknak. :) Senki sem titkolja(sőt...) hogy jelenleg nem különösebben érdemes XPről váltani. Megjegyzem, 2001ben ugyanilyen bugos volt az XP  :)  5 hónappal a megjelenés után is. Megtudtad volna pl, hogy akinek Audigy-je van, az szopni fog. Sokat. Ami elsősorbna mondjuk nem az MS hibája. De azt elárulom hogy hónapokig akinek NV-je volt max pasziánszra használhatta a Vistát, olyan gány volt mindegyik NV driver.

Én Vistát használok már hónapok óta, megelégedéssel, de igazából csak három dolog miatt használom ezt s nem az XP-t: 1. minden hw/sw amit használok 100%ig Vista kompatibilis    2. kiváncsíság
3. összeomlott az XP-m  :p

Tekintsünk el az Audigy2-től, amiről valóban nem olvastam, ezek szerint mégsem jártam utánna alaposan. Viszont több helyütt olvastam, hogy most már rendben vannak az NV driverek. 8800-am miatt váltottam, no meg a kíváncsiság, és nálam is bejátszik a 3-as pont (gány volt az XP-m, azt már nem akartam újrarakni).
Az alaplapi hanggal is ugyanúgy van valami féle akadás, tehát többrétű lesz a dolog. Tuningtól akad a gép (de érdekes módon sikerült már használnom úgy is, hogy AU2 + tuning és nem volt akadás), azaz lassú a böngésző és torz a hang ha szól valami zene és szkrollozok közben. Az Audigy2 valóban kiakad. Az alaplapi hang ha nincs tuning, megfelelő, viszont CMR Dirt jó FPS értékek közepette durván beakad. Ezt XP alatt nem tette. Test Drive Unlimited viszont szebben megy nálam, mint XP alatt. Az nem is akad (csak a szokásos XP alatt is tapasztalható milliseces megtorpanások, amire majd jön a patch).
Tehát egyelőre ott tartok, hogy valami gány van, lehet hogy közös a dolgok forrása, csak nem jövök rá az összefüggésére.
Az viszont tuti, hogy a feladatütemező rossz. Amit először, elsőre válaszoltam Neked (kérdezted, hogy ugyan mi gyorsabb, én meg írtam hogy minden), rájöttem, hogy csak látszat. Amikor bezár valamit az ember, az csak eltűnik a képernyőről és akkor bontja le az oprendszer, ha van rá kapacitás... vagy hogy mondjam. Feladatkezelőben frankón látszik!
Aztán, ha valamilyen erőforrás igényes alkalmazásból Alt-tabozok és nem tudok visszamenni, feladatkezelőből bezárom. Onnantól meggajdul a rendszer. De ezt le is írtam az előzőekben. CTRL-Alt-Del és bezárogatások tömkelegével egy idő után helyreáll a rend.
Szóval itt tartok most. Vegyesek az érzéseim. Néha dobnám az egészet a kukába...
Mindenképpen maradni fog, küzdök vele, majd egyszer csak jó lesz.

#1233 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 07:20

június közepétől magyar nylevű Vista campus csomagban, csak még azt nem tudom home basic vagy home premium lesz benne... ha az utóbbi akkor királyság van, ha ez előbbi akkor sux :D
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1234 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 08:24

Akkor a tuningnak lőttek. :Đ

#1235 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 10:10

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 5:07

VESA-s?:)

PCI-os. Egész pontosan 1998-as gyártmány, Sound Blaster Live! CT4670 EMU10K1 chippel.
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#1236 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 10:17

Idézet: Omega - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 9:24

Akkor a tuningnak lőttek. :Đ

nállad az a vicc hogy csomó régi procinál /amd xp,p4 ../nekem jobban megy a tuning vista alatt,azaz jobban lehet húzni a procit...Ezt tapasztaltam eddig a core 2  gépemre viszont nekem is alergiás...
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1237 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 11:03

Idézet: djculture - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 11:17

nállad az a vicc hogy csomó régi procinál /amd xp,p4 ../nekem jobban megy a tuning vista alatt,azaz jobban lehet húzni a procit...Ezt tapasztaltam eddig a core 2  gépemre viszont nekem is alergiás...

Végre valaki... És az a poén, hogy nem a fesz hiányzik...

#1238 Felhasználó inaktív   d3roe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 12:23

Olvasgatva a topikot, tényleg kiváncsivá tesz, vajon az én gépemen mit müvelne, hiszen annyira egyediek és különbözőek a problémák.

De akárhogy gondolkozom rajta, nem találok okot, minek rakjam fel, milyen pluszt tud adni (azonkivül, hogy trendifaszagyereknek érezhetem magam).

#1239 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 12:33

- szuper jó a Media Centere
- sokkal gyorsabb 2gb memóriával mint az XP
- trendi :)

#1240 Felhasználó inaktív   d3roe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 12:38

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 13:33

- sokkal gyorsabb 2gb memóriával mint az XP

Pont 2GB van, de ijesztő, hogy 500-600MB ramot eszik.

Szerkesztette: d3roe 2007. 06. 04. 12:38 -kor

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.