HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#1521 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 19. 06:26

Idézet: Ryo13 - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 0:16

Sziasztok! Creative Sound Blaster Live! hangkártya drivert talált vki, ami rendesen is működik és szól minden 5.1-ben és működik a mikrofon is?? Fontos lenne, nekem nem sikerült találnom drivert.  :(

Hm, hát mindent azért nem lehet... :D  Én annó a gyári cd-jéről tettem fel a drivert, sztereót, azt a Vista felülírta a WU-s driverrel, az 5.1, de nem szól, úhhogy biztos van megoldás, csak el van rejtve.
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1522 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 06:29

Idézet: Ryo13 - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 0:16

Sziasztok! Creative Sound Blaster Live! hangkártya drivert talált vki, ami rendesen is működik és szól minden 5.1-ben és működik a mikrofon is?? Fontos lenne, nekem nem sikerült találnom drivert.  :(

Pontos típusa nem ártana.

Szerk.: Mondjuk ami öregebb mint a Live-24bit, az már "End of Servicelife" a Creative-nál, magyarán szólva hatalmas támogatásra nem kell számítani.  :rolleyes:

Szerkesztette: sutyi^ 2007. 06. 19. 06:31 -kor

"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#1523 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 19. 08:19

Hello mindenki!
Ket apro kerdesem lenne (gondolom, annal nehezebb megoldani oket). Egyik sem veszes, csak idegesito:

1) Ugyebar van a Gadgets ablak a jobb szelen, ahova naptarat meg idojarast meg minden apro szirsz4rt ki lehet tenni, hogy keznel legyen. Gondom csak az, hogy ha rakattintok a Talcan az Asztal ikonra (vagy nyomok egy WINDWOS+D kombinaciot) elohozza az asztalt csak eppen a Gadgets ablakot mar nem. Azt tudom, hogy az ora melletti ikonra kattintva elojon, de nem lehetne ezt valahogy alapertelmezette vagy automatikussa tenni? Mert azert jelenitem meg az asztalt legtobbszor, hogy ikonokat hasznaljak onnan es/vagy rapillantsak a Gadgets-cuccaimra. Igy viszont eleg korulmenyes.

2) Ez mar erdekesebb, minden gepinditaskor (vagy ujrainditaskor) nem jon be azonnal a Vista, hanem egy un. Windows Boot Manager fogad, ahol valaszthatok a Vista es valami elozo verzios Windows kozott (elotte XP volt a gepemen, de formaztam a C:-t szoval nem kellene tudnia rola). Termeszetesen ha ramegyek az elozo verziosra, akkor nem tortenik semmi, csak elsotetul a kepernyo. Nem lehet valahogy eltuntetni ezt a hulye boot menut? Arra is gondoltam, hogy az alaplapom featurje lehet vagy kapcsolatban allhat vele, de Windows XP-vel ezelott soha nem csinalt ilyet.

Koszonom a valaszokat elore is!
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#1524 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 08:49

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 9:19

Hello mindenki!
Ket apro kerdesem lenne (gondolom, annal nehezebb megoldani oket). Egyik sem veszes, csak idegesito:

1) Ugyebar van a Gadgets ablak a jobb szelen, ahova naptarat meg idojarast meg minden apro szirsz4rt ki lehet tenni, hogy keznel legyen. Gondom csak az, hogy ha rakattintok a Talcan az Asztal ikonra (vagy nyomok egy WINDWOS+D kombinaciot) elohozza az asztalt csak eppen a Gadgets ablakot mar nem. Azt tudom, hogy az ora melletti ikonra kattintva elojon, de nem lehetne ezt valahogy alapertelmezette vagy automatikussa tenni? Mert azert jelenitem meg az asztalt legtobbszor, hogy ikonokat hasznaljak onnan es/vagy rapillantsak a Gadgets-cuccaimra. Igy viszont eleg korulmenyes.

2) Ez mar erdekesebb, minden gepinditaskor (vagy ujrainditaskor) nem jon be azonnal a Vista, hanem egy un. Windows Boot Manager fogad, ahol valaszthatok a Vista es valami elozo verzios Windows kozott (elotte XP volt a gepemen, de formaztam a C:-t szoval nem kellene tudnia rola). Termeszetesen ha ramegyek az elozo verziosra, akkor nem tortenik semmi, csak elsotetul a kepernyo. Nem lehet valahogy eltuntetni ezt a hulye boot menut? Arra is gondoltam, hogy az alaplapom featurje lehet vagy kapcsolatban allhat vele, de Windows XP-vel ezelott soha nem csinalt ilyet.

Koszonom a valaszokat elore is!

1. Always on Top a te barátod.  :Đ  -  Szerk2.: Vagy valami rajzszög, pin opciót keress.

Szerk.: 2. BCD Editor, vagy VistaBoot Pro. Ezzel meg tudod oldani.

Szerkesztette: sutyi^ 2007. 06. 19. 08:51 -kor

"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#1525 Felhasználó inaktív   Ryo13 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 19. 09:50

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 6:29

Pontos típusa nem ártana.

Szerk.: Mondjuk ami öregebb mint a Live-24bit, az már "End of Servicelife" a Creative-nál, magyarán szólva hatalmas támogatásra nem kell számítani.  :rolleyes:

A típusa: Creative SB Live! 5.1 (SB0060). Kxprojectes driverrel probálkoztam már, vhol olvastam, hogy annak vinnie kéne, de nem ment az 5.1 vele.  :(  Köszi a válaszokat!
Konfig: Asus M2N, AMD A64 X2 4000+, XFX Ati Radeon 5670 1 GB, 2×1 GB Kingmax 800 MHz RAM, Samsung 500 GB SATA II, Codegen 350 W táp, Video7 17" TFT

#1526 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 10:02

Idézet: Ryo13 - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 10:50

A típusa: Creative SB Live! 5.1 (SB0060). Kxprojectes driverrel probálkoztam már, vhol olvastam, hogy annak vinnie kéne, de nem ment az 5.1 vele.  :(  Köszi a válaszokat!

End of Servicelife kategória a kártyád, nincs Vista-s driver és nem is lesz hozzá. (legalábbis hivatalosan) Ha a windows update vagy a Kx proeject-el nem egy 5.1-be akkor kártya csere javaslott.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1527 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 10:33

Idézet: Ryo13 - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 10:50

Pedig kX-el mennie kell, max ki kell sakkoznod, hogy melyik kimeneten melyik csatornát adja le. A kX kezelőfelülete nem túl barátságos ilyen szempontból, de meg lehet csinálni. Más lehetőséged tényleg nemnagyon van.

#1528 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 11:10

Koszonom Sutyi^, megoldottad a bootolasos problemamat, a VistaBootPRO 3.2 segitett!  :up:
Bar most is kiirja az a 'GRLDR resetting boot drive' sz4rsagot, de legalabb magatol tovabblep. Ezzel mar egyutt tudok elni  :) .
A Sidebar (Gadgets) viszont megoldhatatlannak tunik  :( . Az OK, hogy ramegyek az Always On Top-ra, de akkor meg mindenhol azt latom, lecsapja az ablakok jobb (vagy bal) oldalat. Nekem csak az kellene, hogy a Desktop-on lassam, de MINDIG, akkor is, ha ramegyek a Show Desktop vagy a Switch Between Windows ikonra a Talcan. Mert igy ugyebar hasznalhatatlan  :confused: . Legalabb egy gyorsbillentyuje lenne, mint a Show Desktop-nak pl (Windows+D).
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#1529 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 11:34

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 12:10

Koszonom Sutyi^, megoldottad a bootolasos problemamat, a VistaBootPRO 3.2 segitett!  :up:
Bar most is kiirja az a 'GRLDR resetting boot drive' sz4rsagot, de legalabb magatol tovabblep. Ezzel mar egyutt tudok elni  :) .
A Sidebar (Gadgets) viszont megoldhatatlannak tunik  :( . Az OK, hogy ramegyek az Always On Top-ra, de akkor meg mindenhol azt latom, lecsapja az ablakok jobb (vagy bal) oldalat. Nekem csak az kellene, hogy a Desktop-on lassam, de MINDIG, akkor is, ha ramegyek a Show Desktop vagy a Switch Between Windows ikonra a Talcan. Mert igy ugyebar hasznalhatatlan  :confused: . Legalabb egy gyorsbillentyuje lenne, mint a Show Desktop-nak pl (Windows+D).

Ez a google mikre nem képes, egészen hihetetlen.

WIN +SPACEBAR
Bring all gadgets to the front and select Sidebar

WIN +G
Cycle through Sidebar gadgets

#1530 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 12:45

Nem rossz, nem rossz, koszi. En meg egy olyat talaltam, hogy WINDOWS+M  :up:

#1531 Felhasználó inaktív   Ryo13 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 19. 13:32

És az mitől lehet, hogy adott 2 Vistás gép, az 1ik P4 Prescott 3 GHz  Ati Radeon 9800 Pro, a másik P4 2,4 GHz Ati Radeon 9700 Pro. Routerrel meg van osztva a net. És időközönként kifagy a gép és elsötétül a monitor, semmivel sem lehet visszavarázsolni a képet, csak reset. Mind2 gépen a legújabb Vistás catalyst van. Vmi ötlet??
Konfig: Asus M2N, AMD A64 X2 4000+, XFX Ati Radeon 5670 1 GB, 2×1 GB Kingmax 800 MHz RAM, Samsung 500 GB SATA II, Codegen 350 W táp, Video7 17" TFT

#1532 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 13:51

Nagyon jók ezek a gombok! :-)
Én közben az indexelési problémámmal felhívtam az MS ügyfélszolgálatot, ahol olyan recsegős volt a vonal, mintha a Kaukázuson túl lennének. Azt mondták az indexelés Office probléma, ők nem tudják, hogyan lehet beállítani. :confused:  :confused:
Semmi tipp?

#1533 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 18:23

Ok, teljesen egyértelművé vált számomra, hogy az összes fagyásom, kékhalálom a Vista-dvdn adott, "Provided by NVIDIA Corporation", 2006 októberi dátumú Nforce driver miatt történt.

Tegnapelőtt is már feltűnt, hogy fájlműveleteknél fagyok mindig le, és, hogy megszűnt a hiba, amikor frissítettem a drivert a 2007 januárira.

Nos, tegnap újratelepítettem. Az első dolgom az volt, hogy felküzdjem az NVIDIA Ethernet-drivert és a sata controller-drivert..

Csak harmadszorra sikerült a hálókártyát telepítenem, mert kétszer lefagyott telepítés közben (nem a telepítő, hanem az oprendszer. pl mindenféle exe-k érvénytelen memóriacímekre hivatkoztak, meg amit csak akartok).. Azért harmadszorra felment. Gyorsan újraindítottam, nehogy lefagyjak mégegyszer és elvesszen a sikeresen feltett driverem.

Aztán feltettem az NVIDIA driver többi komponensét is (SMbus izék és Mediashield, ez utóbbiban van a sata controllerhez a frissített driver). Restart, és megszűnt az összes lefagyásom, kékhalálom, stb.

Szóval az NVIDIA mondjon le, hogy egy ekkora rakás fos drivert ad a Microsoftnak, hogy tegye rá a Vista DVD-re.
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1534 Felhasználó inaktív   128bit 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 18:27

Természetes a driver frissitést kell mindig eröltetni én is gyakran keresgélek miota megoldodottak a lefagyásaim egy uj driveral!
Ki érti ezt?

#1535 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 19:10

Ez oké, hogy az ember azt mondja, hogy mindig a legfrissebb drivereket tegyük fel. De az már gáz, ha a gyári windows lemezen lévő driverek hibásak, és instabilitást okoznak. És ez nem feltétlenül a Microsoft hibája.

Ellenben az ő termékét szidják. A Windows DVD-ken lévő drivertől sosem vártuk el a teljes funkcionalitást, hogy legyen ultragyors, stb. De legyen stabil. Mert hogy a manóba telepítem fel a drivert, ha már a frissített driver telepítése közben lefagyok többször? :)

Sőt, egy ilyen hiba még a telepítési folyamatot is meghiúsíthatja, hiszen a telepítés vége felé már a driverek be vannak töltve. Ez megmagyarázza, hogy miért fagyott le a telepítőm négyből két esetben, amennyiben az upgradet Windows XP alól indítottam (nem, nem a windows xp alól futó rész fagyott le, hanem az, amikor már fent van teljesen a vista, csak "completing installation".. szóval ezt is az okozta)..

Irritáló és bosszantó.
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1536 Felhasználó inaktív   128bit 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 22:05

Igy van és ez van !
Sokan ezért nem rakják fel a vistát mert halják hogy szar vagy kiprobálták és télleg szar és addig nem jutnak ell ,h driverfrissités hanem vissza xp re!
Csak mi tudjuk ,h a Vista kegyetlenul stabil oprendszer! :eek:  :juggle:
De télleg tok jo...
Ki érti ezt?

#1537 Felhasználó inaktív   Natti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 20. 11:31

Idézet: auster - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 14:51

Azt mondták az indexelés Office probléma, ők nem tudják, hogyan lehet beállítani. :confused:  :confused:
Semmi tipp?

Office 2007-ben beállítások menü -> beállítás fül -> keresés sor

Szerkesztette: Natti 2007. 06. 20. 11:33 -kor

#1538 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 20. 11:42

Idézet: 128bit - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 23:05

Csak mi tudjuk ,h a Vista kegyetlenul stabil oprendszer! :eek:  :juggle:
De télleg tok jo...

Mennyit fizetnek neked a reklámért? :p
Ja ez is ilyen reklám lesz már:Ime kedves nézőink adott két gép,az egyikre xp-t a másikra vistát telepítettünk.A xp-s gép percek alatt lefagyott mert nem szerette ha működés közbe ki és be dugdostuk a kártyákat,avistás gép bezzeg mivel be se kapcsoltuk nem fagyott le.Kedves nézőink ugye milyen stabil a vista.Vegyen vistát őn is ,ha 2 percen belül hív akkor megajándékozzuk egy kalapáccsal meg egy miotorosfűrésszel/a fűrészhez a motor nem tartozék/.Hívjon most! :Đ

Szerkesztette: djculture 2007. 06. 20. 11:48 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1539 Felhasználó inaktív   128bit 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 20. 14:13

Bazz lekéstem a 2 percet!!! :D
Nem reklámozom én csak a tényeket mondom !Az én gépem gyémánt stabil!
Okosan összeválogatva a drivereket, direkt ugy vettem az alkatrészeket amihihez tudtam hogy van jo driver :Đ
Ki érti ezt?

#1540 Felhasználó inaktív   128bit 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 20. 14:16

:)

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  020.jpg (0byte)
    Letöltések:: 12

Ki érti ezt?

Téma megosztása: