HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#3141 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 26. 15:42

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 16:29

hm jag, ez a cikk amit linkeltél angolul löki a dolgot, nekem meg magyar vistám van, vagy azt írja hogy start menü és írjam be "indexing options" és enter. ezt minek fordították? vagy egy menüpontot keressek, eskü ilyen nem látok ;)

vezérlőpult - rendszer karbantartás - indexelési beállítások
... emlékeim szerint...
én mindenhonnan pipa kiszed, oszt jó!
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#3142 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 15:48

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 16:29

hm jag, ez a cikk amit linkeltél angolul löki a dolgot, nekem meg magyar vistám van, vagy azt írja hogy start menü és írjam be "indexing options" és enter. ezt minek fordították? vagy egy menüpontot keressek, eskü ilyen nem látok ;)

Bár NiceDay már leírta a megoldást én is megtaláltam, de attól még szerintem érdekelhet ez a cikk!

http://winportal.net/?mod=print&id=718
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#3143 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 16:04

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 16:48

Bár NiceDay már leírta a megoldást én is megtaláltam, de attól még szerintem érdekelhet ez a cikk!

http://winportal.net/?mod=print&id=718

:up:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#3144 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 09:04

2 nap után azt kell, hogy mondjam egész jó ez a Pista, de csak azért mert az Update-ek között le lehetett szedni hozzá Texas Hold 'em pókert :D
Az indexelőt végül visszakapcsolatam, mert nem az okozta a kávédaráló effektust, hanem a SuperFetch. Nah azt viszont kiöltem, igaz így tényleg érezhetően lassabban indulnak a progik, persze nem drasztikusan lassabban, de nemcsak a konstans vinyóhörgés szűnt meg, de a gép is gyorsabb lett. Elég erőszakosan fut ez a szolgáltatás, nem úgy mint az indexelő. Kiléptem egy komolyabb programból és olyan hörgésbe kezdett a merevlemez majdnem sokkot kaptam, és csak néha 1-2 percre volt kuss. Utána megint rákezdett. Xp alatt azért a Fetch-előt nem érzékeltem, bár lehet ez sokkal hatékonyabb. De ilyen áron nem kell egyelőre. Még filmnézés közben is hallottam, totál idegesítő volt, néha 10ed másodpercre a filmet is megakasztotta...

Szerkesztette: Rodrigez07 2007. 09. 27. 09:04 -kor

#3145 Felhasználó inaktív   firemage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 12:18

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 8:04

2 nap után azt kell, hogy mondjam egész jó ez a Pista, de csak azért mert az Update-ek között le lehetett szedni hozzá Texas Hold 'em pókert :D

És azt meg hol, merre, hogyan?  :think:  :cool:

#3146 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 12:19

Idézet: firemage - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 13:18

na ezt én is megcsekkolom!
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#3147 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 13:50

Ultimate Extras
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#3148 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 13:56

Az Automatic Update-nél ráböktem, hogy mutassa milyen elérhető frissítések vannak és a letölthető nyelvi packok fölötti résznél volt ez a játék. Uhh egyvalamit elfelejtettem megemlíteni ez ANGOL Vista, mert a cégek akiknek dolgozunk zömmel külföldiek és nagyon kis %-ban használnak magyar oprendszert ezért nekem is olyannal kell bíbelődnöm. Meglehet ez csak angol verzióhoz érhető el?  :think:

de mire ezt összekörmöltem FlowM@N megírta a tutit :) Ezt nem is tudtam, hogy ilyen kasztrendszer van, Pókert csak Ultimate-hez :D

Szerkesztette: Rodrigez07 2007. 09. 27. 13:58 -kor

#3149 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 15:19

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 10:04

[sok-sok szöveg]SuperFetch.[sok-sok szöveg] Még filmnézés közben is hallottam, totál idegesítő volt, néha 10ed másodpercre a filmet is megakasztotta...

Abszolút nem flémjelleggel kérdezem: Ez komoly, biztos, hogy az volt?
2007-ben egy Microfos által készített operációs rendszertől még mindig nem várható el, hogy egy (mai CPU-nak) olyan rutinfeladat, mint egy filmnézés, zavartalanul futhasson egy háttérszolgáltatástól? :omg: :omg:
Akkor abban ugye ne is reménykedjek (attól kérdezem, aki már találkozott Vistan-n ilyennel), hogy egy hibás floppy-lemez, vagy CD már nem akasztja meg az egész operációs rendszert?
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#3150 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 15:26

Idézet: brd - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 16:19

2007-ben egy Microfos által készített operációs rendszertől még mindig nem várható el, hogy egy (mai CPU-nak) olyan rutinfeladat, mint egy filmnézés, zavartalanul futhasson egy háttérszolgáltatástól? :omg: :omg:
Akkor abban ugye ne is reménykedjek (attól kérdezem, aki már találkozott Vistan-n ilyennel), hogy egy hibás floppy-lemez, vagy CD már nem akasztja meg az egész operációs rendszert?

Hibás CD ugyanúgy megakasztja.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#3151 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 16:04

Idézet: brd - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 16:19

Biztos, mert ki-be kapcsolatam tesztelésképp persze mindíg újraindítottam utána a gépet, hogy véletlenül se foghassam másra. Nem egy csúcsgépem van, amin most fenn ül a Vista az egy nForce4-es lap 2x512 ddr-el egy 3800+ -os Athlon64 társaságában. a vinyó egy Samsung 160-as Sata. A videókártya meg egy 7900GS szal az Aerot viszi mint a parancsolat. Azon kapott egy 30 gigás partíciót. Foghatnám a kevés memóriára, de látom, hogy nem az a baj, mert abból van elég szabad, vagy 500mb. egyszerűen arról van szó ha visszakapcsolom a Szolgáltatások között a SuperFetch-et rögtön elkezd ténykedni. Először az Indexing-re gyanakodtam, de mikor Laragirl83 tegnap írta, hogy azt már kikapcsolta akkor gondoltam én is otto kipróbálom mit eredményez, nem gondoltam volna, hogy ez oldja meg a "problémát". Találkoztam már beragadt floppy-val meg Cd-vel, de itt se ez se az. Floppy drive nincs Dvd íróban nincs semmi. Régen ilyen akadást a win98 alatt láttam utoljára. Az meg hogy a filmnézés nálam megakad nem kell leakadni, mert HD buzi vagyok és nálam a filmnézés általában 1280*720-as filmeket takar h.264-es kódolásban.

Tényleg egyéb észrevétel. Ugyanazokat a Codeceket használom mint Xp alatt, de érezhetően a procira rótt terhelés nagyobb mint Xp esetében. Hál istennek meg tudtam oldani, hogy Xp is maradjon a gépen, bár így dupla telepítgetés volt. Kipróbáltam az Utolsó Szamurájjal /1280x720 asszem, h.264/ és Xp alatt a processzor terheltsége kisebb volt vagy 10-15%-al. Ja és van egy nagy szívfájdalmam is, a Media Player Classicban lejátszott filmek akadnak, de még a ratyi 512x288-as Xvid-ek is, a Media player 11-ben meg kifogástalanul mennek. Az akadást nem úgy értem hogy belassul a film vagy megáll néha, hanem gyors képváltásoknál pl. akció, vagy a kamera gyorsan körbefordul a kép alsó negyede elcsúszik a felsőtől, mint mikor egy lassú régi TFT-n rángatsz gyorsan ablakokat. Pont ott ahova a vobsub a feliratot pozicionálja. Vett már észre valaki hasonlót? Gondolom sokan használtok MPC-t. Nem használok Codec Packot sem. Egy Koepi Xvid 1.1.3, Lazy man MKW codec, CoreAVC a h.264-es filmekhez, Ac3 1.45, meg egy DivX 6.3 minden fölös hülyeségétől mentesen csak a Codec. Így nekem mindí minden ment zsírul Xp alatt. Vista alatt is csak MPC-vel van baj de bármilyen kódolású filmmel. Van esetleg valakinek ötlete?

Előre is köszi a válaszokat

#3152 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 19:23

Nálam semmilyen, általad felsorolt probléma nem jelentkezik. Úgy értem, nem akad, az MPC tökéletesen fut, satöbbi. Gondolom konfigfüggő, és mivel tud normálisan is működni, valószínűleg nálad lesz valami.

BTW a Superfetch-et nem érzem lassító jellegűnek (bár ezt már párszor leírtam).

Megkockáztatom, hogy a 2-magos processzor számít ennyit.

Szerk.: nálam codecből mindösszesen egy DivX (legújabb) van fent.

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2007. 09. 27. 19:24 -kor

#3153 Felhasználó inaktív   firemage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 19:54

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 12:50

Ultimate Extras

Ne, Business nem jó? :) Nem lehet valahogy belehegeszteni?  :cool:

#3154 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 19:58

Idézet: firemage - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 20:54

Ne, Business nem jó? :) Nem lehet valahogy belehegeszteni?  :cool:

Nem lehet, pont ez az egyik extra az Ultimate változatba, hogy lesznek vannak olyan cuccok amik csak azon érhetők el.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3155 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 28. 00:16

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 20:23

Nálam semmilyen, általad felsorolt probléma nem jelentkezik. Úgy értem, nem akad, az MPC tökéletesen fut, satöbbi. Gondolom konfigfüggő, és mivel tud normálisan is működni, valószínűleg nálad lesz valami.

BTW a Superfetch-et nem érzem lassító jellegűnek (bár ezt már párszor leírtam).

Megkockáztatom, hogy a 2-magos processzor számít ennyit.

Szerk.: nálam codecből mindösszesen egy DivX (legújabb) van fent.

Meglehet, hogy a dual core ennyire számít, ugy nekem csak egy egymagos 3800+ -om van...
Bár attól hogy egy mag vagy két mag attól még Fetchelésnél a vinyó ugyanúgy munkára van fogva, végtére is valahonnan fel kell olvasni az adatokat.

#3156 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 28. 05:38

na most kíváncsiságból visszakapcsoltam Superfetch-t (Előtöltés a magyar fordítás igaz?), mennyi idő kell neki, hogy felszívja magát? úgy értem előszőr megnézi mik azok a programok amiket gyakran használok és utána betölti őket?

#3157 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 28. 06:41

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. szept. 28., péntek - 6:38

na most kíváncsiságból visszakapcsoltam Superfetch-t (Előtöltés a magyar fordítás igaz?), mennyi idő kell neki, hogy felszívja magát? úgy értem előszőr megnézi mik azok a programok amiket gyakran használok és utána betölti őket?

Nem egy-két nap. Folyamatos a dolog, tehát egyre jobb lesz, 1-2 hét után kb. eléri a kellő hatásfokot.

#3158 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 28. 10:02

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. szept. 28., péntek - 7:41

Nem egy-két nap. Folyamatos a dolog, tehát egyre jobb lesz, 1-2 hét után kb. eléri a kellő hatásfokot.

jah ha ez egy ilyen lassú érésű dolog akkor melehet visszakapcsolom én is, csak kibírom azt a 1-2 hetet :)

#3159 Felhasználó inaktív   firemage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 28. 12:40

Idézet: bon - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 18:58

Nem lehet, pont ez az egyik extra az Ultimate változatba, hogy lesznek vannak olyan cuccok amik csak azon érhetők el.

Gondolom majd idővel megjelenik majd valami segédprogram, ami ezt (fél)hivatalosan lehetővé teszi. Bár ahogy olvastam annyira nincsenek elkényeztetve az Ultimate vásárlók.

#3160 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 28. 14:47

Idézet: firemage - Dátum: 2007. szept. 28., péntek - 12:40

Gondolom majd idővel megjelenik majd valami segédprogram, ami ezt (fél)hivatalosan lehetővé teszi. Bár ahogy olvastam annyira nincsenek elkényeztetve az Ultimate vásárlók.

A magyar MUI február óta kézen áll, várja a bevetést.  :omg:

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.