HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#751 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 18. 08:15

Idézet: potyo - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 21:00

Mindenesetre kapcsold ki az automatikus újraindítást, hátha mutat valami információt a kékhalálnál...

Azt hol tudnám megtenni?? Biosba?? Milyen néven van? Mondjuk annyira nem értek hozzá... :rolleyes:

#752 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 09:39

Idézet: djviktorio - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 9:15

Azt hol tudnám megtenni?? Biosba?? Milyen néven van? Mondjuk annyira nem értek hozzá... :rolleyes:

Windowsban van, a bolcsek megmondjak majd merre mert fejbol nemtom de asszem sajátgép jobbklikk tulajdonságok, speciális (my c., props, advanced) hibajelentés (error reporting)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#753 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 09:49

rendszer

Csatolt fájl:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#754 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 12:16

Köszi, ez meglett, nagynehezen ki tudtam kapcsolni.. Bár innen átírányított egy másik helyre, valami szolgáltatásokhoz, riasztáshoz. Elég nehéz volt megtalálni, mert percenként újraindult a gép... A "kékhalálnál" ezt írja ki, amikor befagy:
"A rendszer problémát talált és a Windows a számítógép károsodásának megelőzésének érdekében leállt.

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AERA"
stb.stb.stb.. felsorolja a lehetőségeket, hogyha mit tehetek, ha először látom ezt a képernyőt aztán:

"Technikai információ:
××× STOP: 0x00000050 (0xF7705FC8, 0X00000008, 0XF7705FC8, 0X00000000)"

Nemtudom segít-e valamit ez.... :think:

#755 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 13:06

http://www.google.com/search?num=100&hl=en...ng_en%7Clang_hu
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#756 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 14:51

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 14:06

Ok...Köszi! Ezt vágtam, csak az a baj, hogy nemtudok semmit se csinálni, mert normál módban kapásból újraindul...vagy megáll.. csökkentett módban meg 1 perc alatt nem tudok semmit se csinálni...

#757 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 16:49

Próbálj meg egy chkdsk /f -et lefuttatni az operációs rendszer particóján (HDD-jén). Elvileg újraindítás közben
végre kell hajtania.
Hátha segít.
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

#758 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 18:31

Van valakinek ötlet hogy mi a franctól lehet az hogy a defraggerek egyszer csak mozdíthatatlannak jeleznek olyan fájlokat is ami nem? Nemrég raktam újra a win-t tegnap még jó volt. csak egy nagy zöld fájl volt (a lapozófájl). Most meg... Nem csinálta msemmi különöset egy spybot scannelés volt, meg talán egy kékhalál a VLC miatt ( de az lehet hogy korábban volt).

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  d.PNG (0byte)
    Letöltések:: 13

#759 Felhasználó inaktív   Hater 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 15:51

valaki megtudná mondani, hogy egy másik XP-s gép vinyójáról ami NTFS, az én gépembe áttéve miért nem tudok az én gépemre adatokat (képek) átmásolni?

nincs saját használatúvá téve (ő gépében ellenőríztem, kiis van szürkítve a lehetőség)
írásvédettnek van jelezve, de ha az ő gépében leveszem róla, akkoris rajta marad, még az ő gépében visszakerül rá pár másodperc múlva..

ismerősöm gépe és a képeket lekéne mentenem, mert rendszer újrahúzás lesz..
a 40gb-os vinyója nincs megosztva sajnos
- HatER -
Zájc, nú págágyí!

#760 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 23:30

Idézet: djviktorio - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 14:51

Ok...Köszi! Ezt vágtam, csak az a baj, hogy nemtudok semmit se csinálni, mert normál módban kapásból újraindul...vagy megáll.. csökkentett módban meg 1 perc alatt nem tudok semmit se csinálni...

A csökkentett módban az 1 percet úgy érted, hogy elkezd most is visszafelé számolni 60-tól? Mert ilyenkor gyorsan nyomsz egy start menü/futtatást, s beírod: shutdown -a (enter)

S eztán tádámm, szétnézhetsz, mi garázdálkodik.
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#761 Felhasználó inaktív   Repacska 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 20. 07:17

Sziasztok!

Egy olyan kérdésben kérném a segítségetek, hogy van egy alap XP-m c: meghajtón, de hála egy másik személynek rákerült egy másik xp is egy másik winyóra. Bootoláskor most az elején választhatok melyik xp-t töltse be. Ha simán a másik winyót formázom, akkor be fogja tudni alapból tölteni az alap régi windowst, vagy valahol be kell állítani hogy újra csak azt keresse? Segítségetek előre is köszönöm.

#762 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 06. 20. 13:23

rdekes probléma merült fel.

Tegnap több mint egy év után frissen lett telepítve a 32 bites XP, a kisebbik gépre. A két gép, egy Routerhez csatlakozik. Ha pár percig nem nyúlok a géphez, akkor a kisebbik gép, nem hozza be az oldalakt, csak mondjuk 3 négy refreshre, és az ADSL modem ADSL ACT ledje sem villog, a másik gépnél rendesen megy a net, azon 64 bites XP van. Piszmogtam kicsit a hálózat beállítással, szerintem ott kell állítani valamit.

#763 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 06. 20. 13:35

egyébként a net megszokott sebességgel megy

Kép

#764 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 20. 18:39

Idézet: mzso - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 19:31

Van valakinek ötlet hogy mi a franctól lehet az hogy a defraggerek egyszer csak mozdíthatatlannak jeleznek olyan fájlokat is ami nem? Nemrég raktam újra a win-t tegnap még jó volt. csak egy nagy zöld fájl volt (a lapozófájl). Most meg... Nem csinálta msemmi különöset egy spybot scannelés volt, meg talán egy kékhalál a VLC miatt ( de az lehet hogy korábban volt).

Ez milyen rendszer? Win 98?
Ajánlom az O&O Defrag Pro-t LINK
Van 10 es verzió is, de azt még nem próbáltam, viszont ez  tökéletesen megfelel a célnak.
Itt a zárolt fájlok kockáira (bordó) rákattintva megnézheted, hogy épp mely fájlokról is van szó.

#765 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 20. 19:46

Idézet: garferi - Dátum: 2007. jún. 20., szerda - 19:39

Ez milyen rendszer? Win 98?
Ajánlom az O&O Defrag Pro-t LINK
Van 10 es verzió is, de azt még nem próbáltam, viszont ez  tökéletesen megfelel a célnak.
Itt a zárolt fájlok kockáira (bordó) rákattintva megnézheted, hogy épp mely fájlokról is van szó.

XP-m van. Az O&O volt fenn winreinstall előtt. asszem annál is úgynúgy voltak ilyenek.

#766 Felhasználó inaktív   looosin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 07:19

Sziasztok!!

Meg tudjátok mondani mitől van az, hogy egy idő után akárhány gépet is használtam, előjön egy olyan boot-olási probléma, hogy az "Üdvözöljük" képernyőnél, majd az asztal (ikonok nélkül) képernyőnél áll egy 10-20mp-et a gép...
Nincs agyontelepítve a gép, pár játék, az op. rendszer külön partíción van, és minden partíciót töredezettségmentesítettem... mi a megoldás????

#767 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 08:57

Idézet: looosin - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 8:19

Sziasztok!!

Meg tudjátok mondani mitől van az, hogy egy idő után akárhány gépet is használtam, előjön egy olyan boot-olási probléma, hogy az "Üdvözöljük" képernyőnél, majd az asztal (ikonok nélkül) képernyőnél áll egy 10-20mp-et a gép...
Nincs agyontelepítve a gép, pár játék, az op. rendszer külön partíción van, és minden partíciót töredezettségmentesítettem... mi a megoldás????

Ha letiltott hálókártyával nem csinálja, akkor csak a klasszikus PPPoE jelenség.

#768 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 09:06

Idézet: Repacska - Dátum: 2007. jún. 20., szerda - 8:17

Sziasztok!

Egy olyan kérdésben kérném a segítségetek, hogy van egy alap XP-m c: meghajtón, de hála egy másik személynek rákerült egy másik xp is egy másik winyóra. Bootoláskor most az elején választhatok melyik xp-t töltse be. Ha simán a másik winyót formázom, akkor be fogja tudni alapból tölteni az alap régi windowst, vagy valahol be kell állítani hogy újra csak azt keresse? Segítségetek előre is köszönöm.

Ha egyéb kavarás nem volt, a C: meghajtón találod az ntldr, boot.ini fájlokat, a másik vinyó pedig formázható.

Bootmenü ettől még marad, de csak addig, amíg a boot.ini-ből ki nem törlöd az (elvileg) utolsó sort.

Vagy Win. bill+Pause, Speciális fül, indítás, vagy msconfig, szóval van pár lehetőség.

#769 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 09:10

Idézet: Hater - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 16:51

valaki megtudná mondani, hogy egy másik XP-s gép vinyójáról ami NTFS, az én gépembe áttéve miért nem tudok az én gépemre adatokat (képek) átmásolni?

nincs saját használatúvá téve (ő gépében ellenőríztem, kiis van szürkítve a lehetőség)
írásvédettnek van jelezve, de ha az ő gépében leveszem róla, akkoris rajta marad, még az ő gépében visszakerül rá pár másodperc múlva..

ismerősöm gépe és a képeket lekéne mentenem, mert rendszer újrahúzás lesz..
a 40gb-os vinyója nincs megosztva sajnos

Hozzáférés megtagadva -- találgatnom kell, mivel hibaüzenetet (ha volt) elfelejtetted ideírni:

http://support.micro...om/?kbid=308421 

Írásvédettség a másolást nem befolyásolja, ilyen alapon egy CD-ről sem tudnál fájlokat másolni, mivel az is írásvédett.

Szerkesztette: Signal 2007. 06. 21. 09:19 -kor

#770 Felhasználó inaktív   looosin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 14:02

Idézet: Signal - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 10:06

Ha egyéb kavarás nem volt, a C: meghajtón találod az ntldr, boot.ini fájlokat, a másik vinyó pedig formázható.

Bootmenü ettől még marad, de csak addig, amíg a boot.ini-ből ki nem törlöd az (elvileg) utolsó sort.

Vagy Win. bill+Pause, Speciális fül, indítás, vagy msconfig, szóval van pár lehetőség.

Egy kicsit kínai volt amit írtál, legalábbis számomra... :rolleyes:

a boot.ini file tartalma a következő:

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer

Nem mertem semmit sem kitörölni... az ntldr pedig egy nagyobb file ahhoz végképp nem értek, hogy azzal mit kezdhetnék!

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.