HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#2521 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 15. 22:19

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 22:12

jah, hogy a felhasznaloi nevnel, akkor vezerlopult, felhasznalokezeles, és ott at tudod azt irni.

Igen, ez így jó, de a Documents and Settings alatt ilyenkor ugye megmarad a kövtár a régi usernévvel, sokakat ez (is) megzavar... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2522 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 22:19

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 22:12

jah, hogy a felhasznaloi nevnel, akkor vezerlopult, felhasznalokezeles, és ott at tudod azt irni.

vagy megjobb, ez biztos mukodik, vezerlopult felugyeleti eszkozok, szamitogepkezeles, helyi felhasználok, felhasználok, duplaklatty a useren, aztán ott a teljes név
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2523 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 22:20

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 22:19

Igen, ez így jó, de a Documents and Settings alatt ilyenkor ugye megmarad a kövtár a régi usernévvel, sokakat ez (is) megzavar... :)

de most akkor konkretan mi a problema? a windowsba van rosszul irva a nev (amit telepiteskor kell megadni) vagy a felhasznalo neve rosz?
mindkettore le lett irva a megoldas, tobb is.

#2524 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 22:25

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 22:20

de most akkor konkretan mi a problema? a windowsba van rosszul irva a nev (amit telepiteskor kell megadni) vagy a felhasznalo neve rosz?
mindkettore le lett irva a megoldas, tobb is.

Szerintem mindkettő rosszul lett megadva...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2525 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 23:08

Idézet: -=IcEmAn=- - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 23:16

telepítéskor kiválaszottam h a szokásos c partícióra húzza fel az oprendszert, de kiírta h szüksége lesz egy + partícióra a másik vinyón...

Talán a szokásos: törölve lett a rendszerpartíció, majd ismét létrehozva. Csak sajnos kiterjesztett/logikai meghajtó keletkezett, amit nem lehet aktívként megjelölni, vagyis bootolhatatlan.

Valójában teljesen értelmetlen dolog törölni a partíciót, elég lenne formázni. Bár egyesek azzal védekeznek, hogy a telepítő nem adta a formázás lehetőségét, ezért kellett törölni. De az lehetett warez/átalakított CD is (winnt.sif hatása).

Futtatás: diskmgmt.msc

Zöld keret jelzi a kiterjesztett partíciót.

#2526 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 23:57

a windows mikor lesz végre képes logikai particiorol indulni?

#2527 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 00:10

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 23:57

a linuxhoz hasonlóan, egy megfelelő boot managerrel (pl xosl) bármikor, nem tudom mire jó ez a felesleges éccakai anyázás... :)

#2528 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 07:21

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 0:10

a linuxhoz hasonlóan, egy megfelelő boot managerrel (pl xosl) bármikor, nem tudom mire jó ez a felesleges éccakai anyázás... :)

De hát most is ez történt... a "megfelelő" bootmanager ott van azon a 8 gigás partíción, a WinXP meg egy extended partíción...  s mint mondod, a Linux is így csinálja...  :respect:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2529 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 09:58

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 0:57

MS oprendszerek az x86 IBM PC-szabvány betartásával, szabvány MBR-indítókódot és az ezáltal indított aktív partíciót használva bootolnak. A kerneltöltő program (Ntldr) az aktív partíción helyezkedik el. Mivel ott kell lennie, másképp nem működne a számítógép. (Vistánál bootmgr, illetve 64 bites rendszer más téma.)

A kernelindító Linux megfelelője a LiLo/GRUB. A Windows úgy tudna logikai meghajtón elindulni, ha létezne olyan Ntldr, amely az MBR-kód módosítása útján működne. Azonban a MS mindig ragaszkodott ilyen szempontból a PC szabvány betartásához. Az MBR-kód szabványosra történő felülírása sem a LiLo eltakarítását szolgálja, hanem inkább a vírusmentességet, biztonságot.

Bár így is indul a Windows logikai meghajtón, csak az Ntldr számára egy külön bootpartíció szükséges, mivel MBR-be nem lehet behegeszteni.

Az Ntldr-hez hasonlóan a Linux kernelindító program is telepíthető aktív partícióra, ebben az esetben megmaradhat a változatlan MBR formátum. Így is van lehetőség más partíciók/rendszerek indítására. Legfeljebb egy kezdő számára nem annyira magától értetődő, mit kell tenni, mivel jár stb.

A LiLo/Grub telepítésének másik módja, vagyis gyakorlatilag a szabvány MBR-kód "elrontása" kényszer szülte megoldás, hogy bárki, kezdők is könnyen feltehessék a Windows mellé a Linuxot, utólag.

Szerkesztette: Signal 2008. 02. 16. 10:08 -kor

#2530 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 10:19

Nos akkor leirom: Vista volt, azt a beszállítótól kapott lemezzel downgradelve lett. Egy vidéken dolgozó kollega neve lett megadva, mert elméletileg ezt ő kapta volna. Informatikusok, akik ezt csinálták (6 géppel) visszaküldték a központi raktárba. A raktárba csak ugy találomra a 6 embernek gyáriszám szerint kiosztották a gépeket (persze senki nem a saját nevével ellátottat kapta  :omg: ) Minden kolléga aláírta, h az adott gyáriszámmal ellátott gépet átvette. (sajnos innentől már nincs lehetőség cserére. Egymásközt, meg háááát. Nem szívesen adnám az általam aláírt gépet egy ismeretlen kollégának)

Miután megkaptam a gépet, láttam ezt, majd:
- egyből átírtam a kolléga (legyen pl. Béla)  felhasználói nevét a sajátomra, de még mindig Béla van a dokumentum and settings-ben.
- átirtam a nevem a registry-ben ahogy elöbb irták alapján ( HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\RegisteredOwner)
- a keyfinder-t is próbáltam, de az ua-t csináltam mint én a regisztryben.
- ezek után ha Feladatkezelőben Folyamatok fül alatt még mindig a Béla neve van, mint az adott programnév felhasználója  :reklamacio:

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 23:19

vagy megjobb, ez biztos mukodik, vezerlopult felugyeleti eszkozok, szamitogepkezeles, helyi felhasználok, felhasználok, duplaklatty a useren, aztán ott a teljes név

ezt is megnéztem, itt se megy. azaz a név alatt maradt a "Béla" és mellette a teljes név alatt meg az én nevem  :rolleyes:  valahogy igy:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#2531 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 10:23

Idézet: Signal - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 0:08

...Bár egyesek azzal védekeznek, hogy a telepítő nem adta a formázás lehetőségét, ezért kellett törölni...

A teljes kép érdekében kitérnék még egy dologra. Megint mások azzal védekeznek, hogy a formázás ellenére, újratelepítés után viszontlátnak bizonyos beállításokat az új oprendszerben. Ezért inkább törlik még a partíciót is, mert így tényleg minden eltűnik, az a biztos... Titokzatos, lemezre mentett információkra is gyanakodnak némelyek.

Azonban a kellemetlenséget valójában az okozza, hogy a telepítőprogram a vinyón meglévő oprendszerből memóriába ment egyes registry beállításokat, formázás közben is megőrzi, majd alkalmazza az új rendszerben. De ez könnyen elkerülhető, ha format után resetet nyomunk és újraindítjuk a telepítőt.

#2532 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 10:29

Idézet: gene - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 11:19

...egyből átírtam a kolléga (legyen pl. Béla)  felhasználói nevét a sajátomra, de még mindig Béla van a dokumentum and settings-ben...

Az nem is fog átneveződni. Gondolom, inkább új felhasználót kellene létrehozni, a régit meg törölni, ha ennek nincs valami egyéb akadálya.

#2533 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 10:51

Idézet: Signal - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 11:29

Az nem is fog átneveződni. Gondolom, inkább új felhasználót kellene létrehozni, a régit meg törölni, ha ennek nincs valami egyéb akadálya.

nem gondoltam volna, h ez működne, de megpróbáltam és működik  :respect:

thx mindenkinek, aki segíteni próbált  :respect:

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#2534 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 11:07

Idézet: gene - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 10:51

Fentebb ezt már keten is javasoltuk, ugye nem gondoltad hogy a vesztedet akarjuk? :)

#2535 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 11:16

Idézet: gene - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 11:51

Talán az tűnhet furának, hogy egyik felhasználó létrehozza a másikat, majd a másik törli az egyiket, de rendszergazdaként ez nem probléma.

Viszont be lehet lépni Rendszergazda néven is (beépített fiók, login képernyőn alapból rejtett). Ilyenkor az első belépés során jön létre a Doc&Settings\Rendszergazda könyvtár.

Ezt egyébként bárki megteheti, így hozzáférhet a gép tartalmához -- amíg nincs jelszavazva a beépített Rendszergazda fiók.

Szerkesztette: Signal 2008. 02. 16. 11:19 -kor

#2536 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 11:20

Sziasztok!
Most telepitettem újra a rendszert és akadt egy olyan gondom, hogy miközben hálózatról másolok egy fájlt a gépre (közben megy zene, böngészés, msn ha ez számít) és egyszer csak dob egy kékhalált, valami rdbss.sys fájl-ra hivatkozva  :confused:
Valaki tapasztalt már hasonló jelenséget??
Külföldi fórumokat olasva sokan találkoznak a problémával, de megoldást nem találtam  :(
Windows XP SP2 integrated 2008.01

Szerkesztette: Ati_ 2008. 02. 16. 11:22 -kor

#2537 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 13:41

Idézet: Ati_ - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 11:20

...

Sikerült megoldani a problémát.
A fájl, amire hivatkozott -rdbss.sys- valószinű hogy valami hálózati driver egyik összetevője.
Ez okozta a  problémát.
A microsoft oldaláról letölthető egy patch, ami orvosolja.
WindowsXP-KB896427-v3-x86-HUN
Leírtam, hogy nekem mi segített hátha valakinek előjön a hiba. ;)
Üdv.

Szerkesztette: Ati_ 2008. 02. 16. 13:41 -kor

#2538 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 14:47

adott két xp-s gép (desktop-laptop) mind2-n xp prof. fut. lehetséges az, h usb kábelen csináljak köztük (ideiglenes) hálózatot fájl átvitel céljából? Ha igen kábelen kívül mi kell még hozzá.

#2539 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 14:58

Idézet: gene - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 14:47

adott két xp-s gép (desktop-laptop) mind2-n xp prof. fut. lehetséges az, h usb kábelen csináljak köztük (ideiglenes) hálózatot fájl átvitel céljából? Ha igen kábelen kívül mi kell még hozzá.

Az USB nem olyan, mint az RS234 /soros port/ egy aktív fordító kell hozzá. Ha van, akkor legegyszerűbb printerporton (gyorsabb) vagy a soroson kapcsolódni. Ha ilyenek nincsenek a laptopon, akkor olcsóbb az asztalihoz venni egy rádiós USB fejet, és adhoc módon összekapcsolódni. Megfontolandó esetleg egy rádiós router, egy késöbbi hálózathoz. Esetleg megpróbálható mindkét gépre feldugni infra csatlakozást (nyűgi).

Szerkesztette: Gyula2222 2008. 02. 16. 15:00 -kor

#2540 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 15:20

Gondolom ethernet mindkettőben van, akkor elég egy kéccázforintos crosslink UTP kábel is...

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.