Idézet: BIGfoot - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 21:55
A régi 200GBos Samu vinyóm azt mondta hogy többet nem akar windows-t betölteni, ígyhát kénytelen voltam egy új vinyót venni. 320GBos Samsung lett az áldozat, a 200as-t a gumifelfüggesztésből kivettem és mind a két HDD-t egymás alá beraktam a normál HDD felfogató helyekre. Így most olyan hangot adnak ki amikor olvasnak/írnak mintha reszelővel kezdenék meg a ház valamelyik pontját gyaszálni.
Most kellene nekem valami frankó HDD keret ami hűt is és a rezgéseket is csillapítja.
Szemezgettem Pietrosz Bolhapiacon árult Scythe QuietDrive-jával, de abba csak egy vinyó megy és db-ja annak a vinyótartónak 10eFt tehát összesen 20eFt lenne a két vinyóra a hűtés, ami azért nem a legjobb dolog.
Kérdés: emberi áron van-e gyári megoldás erre a problémára, vagy muszáj leszek beleölni annyi pénzt ilyen HDD keretekbe?
Sokat küzdöttem már merevlemezek csendesítésével és hűtésével, már egy rakás keretet kipróbáltam, de a házbarkácsnál egyik se volt jobb. Legfeljebb szebb, de zárt házban ablak nélkül ez a kutyát se érdekli.
A régi Antec 3000B házamban az egész keretet kiszereltem és 90°-kal elfordítva (tehát így a vinyók élükre vannak állítva) szivacsokkal tömtem körbe. Előtte ugye egy 12cm-es vanti volt, szóval a hűtése is oké, a szivacsok miatt pedig nem rezonált be a ház, mint előtte.
Tulképp ezt csináltam meg a mostani Chieftec midiházamban is. Két HDD-t két kis lemezdarabbal összefogattam. A házban levő vincsihelyekben pedig csináltam egy gumis átkötést (gatyagumi). A két összefogott vinyó köré mehettek a szivacsok, rá a gumira és kész. Nincs rezgés, seekhang is kevesebb, a hűtés pedig a gyári ventihelyre rakott 9cm-es ventivel megoldva.
Szerkesztette: BigBear 2007. 03. 25. 08:45 -kor