Tápkérdés... IV. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről
Elküldve: 2008. 01. 29. 21:24
nem lehet, hogy azért halt meg, mert nem jó minőségű alkatrészekkel van összerakva?
normális tápot kell venni. és abból elég lesz egy 350-es is.
a kollegának pedig egy zalman 360-ast ajánlok, kb 15 ezerből megvehető, és nagyon-nagyon halk.
és tuti elég lesz a rendszeréhez.
Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2
Elküldve: 2008. 01. 29. 22:52
Idézet: gemini - Dátum: 2008. jan. 29., kedd - 21:24
nem lehet, hogy azért halt meg, mert nem jó minőségű alkatrészekkel van összerakva?
normális tápot kell venni. és abból elég lesz egy 350-es is.
a kollegának pedig egy zalman 360-ast ajánlok, kb 15 ezerből megvehető, és nagyon-nagyon halk.
és tuti elég lesz a rendszeréhez.
Nem halt meg, csak az adott konfighoz nem volt elég. Ha nem jó miőségű, akkor miért is istenítik annyira?
Mert a Codegen-Mercury-JNC-Vargánétól messze jobb.
Ha bedől, legalább a konfig megússza.
Valamivel korábban írtam egy tápösszehasonlítást. Ott is az elvileg gyengébb, de minőségi táp teszi a dolgát, a gagyi "erősebb" megfekszik.
Kb. ugyanazt hajtogatjuk. Ismerőseimet alig tudom meggyőzni, hogy 15-nél olcsóbb tápra rá se nézzen, ha a gyerek is játszani akar egy mai játékkal.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2008. 01. 29. 23:03
Idézet: csozsi - Dátum: 2008. jan. 29., kedd - 23:52
Valamivel korábban írtam egy tápösszehasonlítást. Ott is az elvileg gyengébb, de minőségi táp teszi a dolgát, a gagyi "erősebb" megfekszik.
Kb. ugyanazt hajtogatjuk. Ismerőseimet alig tudom meggyőzni, hogy 15-nél olcsóbb tápra rá se nézzen, ha a gyerek is játszani akar egy mai játékkal.
Szerintem a többség nem akar 15k-ért vagy többért tápot venni. A legtöbb mai konfig fogyasztásához elég egy FSP 350 PNF (6-7k) is. Az más kérdés ha valaki extra halk és/vagy moduláris tápot akar és arra költ 15k-t vagy többet.
Elküldve: 2008. 01. 30. 08:25
Idézet: csozsi - Dátum: 2008. jan. 29., kedd - 22:52
Najó, de könyörgöm, általánosítunk egy esetből? Az a 450-es CT lehetett a régebbi, ATX1.3-as modell, ami bizony meg fog feküdni, ha az 5V nincs kellően leterhelve, mert nem arra készült, hogy csak a 12V-os ága legyen tökig nyomva. Ha újabb modell is, lehet benne kiszáradó kondi, ami még a 30 ezres táokban is tömeges dolog 1-2 év után, meg egy sor egyéb egyedi baja lehet.
15k alatt is vannak igencsak fasza tápok, amik egy irodai gépnél sokkal többet is elhajtanak hosszú évekig, legfeljebb nem krómszínű, nem olyan nagyon halk, nincs rajta harosnya, meg ferritgyűrű ,nem világít, nem sz*p le..
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2008. 01. 30. 08:52
Passzív vízhűtés lépésenként, képekben
Elküldve: 2008. 01. 30. 09:57
Nem túl rég saját szememmel tapasztalhattam meg az isteni delej kicsapódását az egyik gépből... Történt ugyanis, hogy be akarom kapcsolni az egyik "gépcsodát" (erre még visszatérek), power gomb megnyomására kisebb pukkanás, s a gépház résein/nyílásain tart felém egy pillanatra a fehér fény, majd száll föl a füst. Hát hadd ne mondjam, hogy mennyire bexartam, hogy a fényt látom az alagút végén...
A gépcsodára visszatérve: oldallemez leszed, s látom, hogy valami Dana (!!!) 300W-os tápegység hajtotta (a pehelysúly versenyzőit gyarapítja a kicsike)... Asrock alaplap, Sempron 3200+. Kérdem a tulajt, hogy ezt a tápot ő maga gondolta megvenni? Mert akkor nagyon szép választás volt... De elvileg "egyben" vette a gépet, nem ért ő az ilyesmihez, s már egy éves elmúlt a csoda.
Ránézésre az alaplapon nem történt kondipukkanás, semmi nyoma. Gondoltam elkezdtem tesztelgetni az alkatrészeket, hátha nem történt nagy baj. Természetesen nem a tápra gondoltam, az egyből a kukában végezte... :Đ Másik gépbe RAM, vinyó meg ODD átszerel, gyorsteszt, működnek (Memtest kétszer végigment, vinyó meg odd ír és olvas). Gondoltam ez már jó jel, meg kellene nézni az alaplapot meg procit is (ja, procin sem láttam szürkülést/feketedést, vagy égésre utaló nyomot, de ezt nem tudom, hogy milyen formában jelenne meg, észrevenném-e egyáltalán). Tehát kerítettem kölcsönbe egy 400W-os DTK-t, lássuk mi a helyzet. Remegő kézzel power gomb megnyom, a zöld és piros ledek egy másodpercre felvillannak, majd elalszanak. Még a procin a hűtőventi sem mozdul meg... Ja, még a billentyűzeten a 3 led felvillan, és ennyi. Na mondom, itt alaplap vásár lesz... De még a pénzkidobás előtt eszembe jutott, hogy van még itt egy "alkatrész", ami az áramhoz köthető. Hosszabbító/elosztó! Ugyanabba dugtam a DTK-t is a próbánál, mint ami a fenti eksönnél is használatban volt. A fali konnektorba kötve a gépet csodák csodája, és elindul! Van nagy öröm és bódottág...
A DTK 400-as jelenleg az alaplap biosa szerint ezt produkálja:
Vcore: 1,440 - 1,456V
3,3: 3,344V
5: 5,208V
12: 12,144V
Jó ez így, vagy utal valamilyen betegségre akár táp, akár más alkatrész irányába? Ez a DTK már régebbi darab, de még sosem volt használva, a típusa: PTP-4007P.
Mondjatok valami okosat!
A halott Jedi a jó Jedi! (Sith közmondás)
Elküldve: 2008. 01. 30. 16:02
Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2008. jan. 30., szerda - 8:52
S-es vagy M-es?
az M-es moduláris, és az egy picit hangosabb is a tezsteket olvasva.
Misi_D: csak annyit, amit stol is mondana: szoftveres mérés nem mérés
Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2
Elküldve: 2008. 01. 30. 16:50
Idézet: gemini - Dátum: 2008. jan. 30., szerda - 16:02
az M-es moduláris, és az egy picit hangosabb is a tezsteket olvasva.
Misi_D: csak annyit, amit stol is mondana: szoftveres mérés nem mérés
ss-500ht
Passzív vízhűtés lépésenként, képekben
Elküldve: 2008. 02. 02. 09:26
Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. jan. 30., szerda - 9:57
Nem túl rég saját szememmel tapasztalhattam meg az isteni delej kicsapódását az egyik gépből... Történt ugyanis, hogy be akarom kapcsolni az egyik "gépcsodát" (erre még visszatérek), power gomb megnyomására kisebb pukkanás, s a gépház résein/nyílásain tart felém egy pillanatra a fehér fény, majd száll föl a füst. Hát hadd ne mondjam, hogy mennyire bexartam, hogy a fényt látom az alagút végén...
A gépcsodára visszatérve: oldallemez leszed, s látom, hogy valami Dana (!!!) 300W-os tápegység hajtotta (a pehelysúly versenyzőit gyarapítja a kicsike)... Asrock alaplap, Sempron 3200+. Kérdem a tulajt, hogy ezt a tápot ő maga gondolta megvenni? Mert akkor nagyon szép választás volt... De elvileg "egyben" vette a gépet, nem ért ő az ilyesmihez, s már egy éves elmúlt a csoda.
Ránézésre az alaplapon nem történt kondipukkanás, semmi nyoma. Gondoltam elkezdtem tesztelgetni az alkatrészeket, hátha nem történt nagy baj. Természetesen nem a tápra gondoltam, az egyből a kukában végezte... :Đ Másik gépbe RAM, vinyó meg ODD átszerel, gyorsteszt, működnek (Memtest kétszer végigment, vinyó meg odd ír és olvas). Gondoltam ez már jó jel, meg kellene nézni az alaplapot meg procit is (ja, procin sem láttam szürkülést/feketedést, vagy égésre utaló nyomot, de ezt nem tudom, hogy milyen formában jelenne meg, észrevenném-e egyáltalán). Tehát kerítettem kölcsönbe egy 400W-os DTK-t, lássuk mi a helyzet. Remegő kézzel power gomb megnyom, a zöld és piros ledek egy másodpercre felvillannak, majd elalszanak. Még a procin a hűtőventi sem mozdul meg... Ja, még a billentyűzeten a 3 led felvillan, és ennyi. Na mondom, itt alaplap vásár lesz... De még a pénzkidobás előtt eszembe jutott, hogy van még itt egy "alkatrész", ami az áramhoz köthető. Hosszabbító/elosztó! Ugyanabba dugtam a DTK-t is a próbánál, mint ami a fenti eksönnél is használatban volt. A fali konnektorba kötve a gépet csodák csodája, és elindul! Van nagy öröm és bódottág...
A DTK 400-as jelenleg az alaplap biosa szerint ezt produkálja:
Vcore: 1,440 - 1,456V
3,3: 3,344V
5: 5,208V
12: 12,144V
Jó ez így, vagy utal valamilyen betegségre akár táp, akár más alkatrész irányába? Ez a DTK már régebbi darab, de még sosem volt használva, a típusa: PTP-4007P.
Mondjatok valami okosat!
A dana csodának nincs védelme. Ha jó helyen durran, az jellemzően nem vált ki nagy anomáliákat a túloldalon.
A monitor 230-ról megy, nem a táp által produkált feszekről, azt nem érinti ilyen esemény. Az első indítás lehet a DTK védelme miatt hiúsult meg (a gép 5V-on alig terhel).
A kondik púposodása az alaplapon semennyire sem függ össze a táppal és nagyon-nagyon ritka, hogy tápbumm durrant kondit itt, eddigre rendszerint felnyílik pár félvezető is.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2008. 02. 03. 00:40
Idézet: Csokis - Dátum: 2008. jan. 29., kedd - 14:10
Tényleg halk!
Üdv:
Elküldve: 2008. 02. 04. 20:21
van valakinek tapasztalata a GlacialPower (GlacialTech) tápokkal?
Tápcsere van nálam kilátásban, és ahonnan választani lehet, ott a Chieftec-en kívül még ez lenne, ami általam is ismert márka. Az adott kiskerben nincs FSP, a Corsair-t én drágállom, Chieftec-et pedig nem akarok ( most az van, döglődik gar. időn belül, ezért cserélném le ).
Előre is köszönöm a segítséget.
Nincs ez elb*szva, csak másra lesz majd jó..
Elküldve: 2008. 02. 04. 21:09
Idézet: wep - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 19:21
Tápcsere van nálam kilátásban, és ahonnan választani lehet, ott a Chieftec-en kívül még ez lenne, ami általam is ismert márka. Az adott kiskerben nincs FSP, a Corsair-t én drágállom, Chieftec-et pedig nem akarok ( most az van, döglődik gar. időn belül, ezért cserélném le ).
Tudtommal megbízható tápokat gyártanak, de majd a szakik elmondják, hogy tényleg így van-e.
Elküldve: 2008. 02. 05. 12:02
Nalam is tortent egy erdekes.
Vettem egy olcso tulfesz vedos elosztot (http://www.ebuyer.com/product/130412).
Van ket computer. mikor az egyiket bedugtam a masik computer leallt(abba a pillanatban mikor bedugtam). mint kesobb kiderult az alaplap elszallt. Megneztem es harom kondi vagy ahhoz hasonlo targy van parhuzamosan bele kotve.lenne par kerdes:
1. Elkepzelheto hogy ez a csoda generalta a tulfeszt???
2. Mar lassan anyiert lehet szunetmentes kapni mint egy dragabb tulfesz vedos eloszto es ha jol tudom a szunetmentes tulfesz ellen is ved?
3 kicsit mas tema. 250es tap van egy gepbe Q6600 proci 320+500Gb winyo, 8600gt video kartya,4Gb memoria, tv tuner kartya. ebbe belemegy meg egy tv tuner siman vagy mar rafer egy uj tap?
Elküldve: 2008. 02. 05. 16:52
Idézet: qqcs - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 12:02
Nalam is tortent egy erdekes.
Vettem egy olcso tulfesz vedos elosztot (http://www.ebuyer.com/product/130412).
Van ket computer. mikor az egyiket bedugtam a masik computer leallt(abba a pillanatban mikor bedugtam). mint kesobb kiderult az alaplap elszallt. Megneztem es harom kondi vagy ahhoz hasonlo targy van parhuzamosan bele kotve.lenne par kerdes:
1. Elkepzelheto hogy ez a csoda generalta a tulfeszt???
2. Mar lassan anyiert lehet szunetmentes kapni mint egy dragabb tulfesz vedos eloszto es ha jol tudom a szunetmentes tulfesz ellen is ved?
3 kicsit mas tema. 250es tap van egy gepbe Q6600 proci 320+500Gb winyo, 8600gt video kartya,4Gb memoria, tv tuner kartya. ebbe belemegy meg egy tv tuner siman vagy mar rafer egy uj tap?
Ez anál bonyolultabb dolog mint hogy kijelentsük, az elosztó okozott bajt. A 3 kondinak tűnő dolog varisztor, ha semmi további dolog nincsen benne, akkor körülbelül kizárt, hogy azok ilyet okozzanak durranás/biztosítékleütés nélkül. Az olcsó szünetmentesben lévő védelmeket nem akarom nagyon ecsetelni, legyen elég annyi, hogy ezek szünetmentes tápegységek, többet ne várj tőlük, ezt is elég nehezen teljesítik olykor :Đ . A 250-es táp miféle, 12V-on mennyit tud? Egyébként egy tunerkártya pár Watt-ja az 5V-os ágról nem valószínű, hogy pont nem fog beleférni.
Elküldve: 2008. 02. 05. 17:18
Idézet: didyman - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 16:52
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451
Elküldve: 2008. 02. 05. 17:44
Idézet: wep - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 20:21
GalcialPower ügyben esetleg valakinek még lenne észrevétele?
Itt találtam róla egy tesztet, eszerint nem annyira rossz vétel. Szeretném megkérni valamelyik hozzáértőbb fórumtársat, szakértse meg a belsejét. A többi lehetőség Mercury, Codegen, SuperFlover, HKC, PowerLogic, LcPower meg hasonlók
Szerkesztette: wep 2008. 02. 05. 17:45 -kor
Nincs ez elb*szva, csak másra lesz majd jó..
Elküldve: 2008. 02. 05. 22:18
Elküldve: 2008. 02. 06. 14:07
Csatija stimmel lga775-ös lapokra?
Előre is köszi!
Update: Most olvastam hogy minőségre ok, csak kicsit hangos. Csatlakozóival mi a helyzet?
Szerkesztette: Csiresz 2008. 02. 06. 14:09 -kor
Elküldve: 2008. 02. 06. 18:02
Max ha nem 24 tűs akkor rákókányolom
Elküldve: 2008. 02. 06. 21:16

Súgó
A téma zárva.