HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... IV. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#3381 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 12. 01:51

mercury a legrosszabb táp,codegen is normálisabb annál főleg az ujabb 12es széria.Mercury belvilága arrol volt híres hűtőfelületnek beraktak pár lemezt és megtámogatták egy nagyobb fordulatú üvöltő ventivel ezt ellensúlyozandó.Okos megoldás volt néha annyira égtek a félvezetők hogy a táp plélemez dobozára odaégett a körvonaluk. :respect:  :D
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3382 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 12. 12. 11:57

Idézet: djculture - Dátum: 2009. dec. 12., szombat - 1:51

mercury a legrosszabb táp,codegen is normálisabb annál főleg az ujabb 12es széria.Mercury belvilága arrol volt híres hűtőfelületnek beraktak pár lemezt és megtámogatták egy nagyobb fordulatú üvöltő ventivel ezt ellensúlyozandó.Okos megoldás volt néha annyira égtek a félvezetők hogy a táp plélemez dobozára odaégett a körvonaluk. :respect:  :D

Teljes mértékben egyetértek veled djculture én is találkoztam ilyenekkel meg egy csomó alkatrészt kihagynak belőlük ép olyanok az Aline gyártmányúak is azokból is hiányzik sok mindenki.
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#3383 Felhasználó inaktív   varada12 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 13. 15:26

Üdv! Mi a véleményetek a Deer tápokról? Már lassan 2 éve megvan egy 400W os darab, de még nem volt vele problémám. Az lenne a kérdésem hogy elviselné a jelenlegi konfigom mellé egy új vidikártyát?

Config:
2Gb DDR2-800 GoodRam
Intel Core2Duo E4500 (2,2Ghz)
ASRock ConRoeXFire-eSATA2
és vidikártya, ami miatt (és későbbi bővitésekért) csere lesz:
NVIDIA GTS250 1024Mb 256bit DDR3

Nos, ha mégis új erőművet kell vennem, mit válasszak? Olyan táp kéne aminek jó az ár/érték aránya. 500W körül gondolkodok és olcsónak is kéne lennie. Olyan 13k-t szánnék rá.

Kösz a válaszokat: varada

#3384 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 22:54

13-ig van belépő szintű enermax (cyclops 405w) vagy corsair (cx400)
én ezeket venném.
most építettem egy gépet, 400-as fsp van benne gigabyte-nak matricázva, szintén jó választás.
pénztárca, és elérhetőség függő
a gts250 egyiket sem fogja igazán megizzasztani
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#3385 Felhasználó inaktív   Mtbsrác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 18:02

Ismét egy gyöngyszem  :Đ  : (saját kép)

Kép
Kép

És ez a bensőség  :D Modell tipusára nemsikerült rájönnöm.

#3386 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 18:54

Idézet: Mtbsrác - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 19:02

Kép
Kép

Netzteil Colors It azaz Gaba a gyártója ,valamikor akyga néven is volt itthon kapható.Volt nekem is :D

Szerkesztette: djculture 2009. 12. 14. 18:57 -kor

Hádédész..

#3387 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 19:29

Idézet: Mtbsrác - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 19:02

Kép
Kép

Hát nem semmi, nem túlozták el az biztos. :Đ
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#3388 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 20:11

Van egy gép, amiben Asus A7V333 alaplap van, IDE meghajtókkal, mi mással.
Új tápegységet vennék bele, az ATX 2.0-s tápok kompatibilisak az efféle régi alaplapokkal?
Másrészt a "4 pines csatlakozó : 1 db " jelenti azt, hogy egy db. IDE HDD-t tudok rádugni, de már a DVD meghajtót cseszhetem, ugye? Vegyek használtan tápot, amin még vannak a régi fajta csatlakozók?  :confused:
Köszi előre is

#3389 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 21:43

Idézet: NAron - Dátum: 2009. dec. 15., kedd - 21:11

Új tápegységet vennék bele, az ATX 2.0-s tápok kompatibilisak az efféle régi alaplapokkal?
Másrészt a "4 pines csatlakozó : 1 db " jelenti azt, hogy egy db. IDE HDD-t tudok rádugni, de már a DVD meghajtót cseszhetem, ugye? Vegyek használtan tápot, amin még vannak a régi fajta csatlakozók?  :confused:
Köszi előre is

4 pines csati a 12v os plusz csati a lapra..Minden mai tápon is van sima ata molex csati általába 4db.
pl:# Tápcsatlakozó: 20+4
# Power csatlakozó: 4db  (molex)
# S-ATA konnektor: 2db
# PCI-E adapter: 1db
# FDD táp csatlakozó: 2db
# 4 pines csatlakozó: 1db

Szerkesztette: djculture 2009. 12. 15. 21:43 -kor

Hádédész..

#3390 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 12. 16. 09:33

Idézet: NAron - Dátum: 2009. dec. 15., kedd - 20:11

Köszi előre is

Ne izgulj az én p4-s478-as foglalatú alaplapom is egy újabb típusú és Lc-power 650W-s atx tápon megy rálehet csatlakoztatni nyugodtan nem lesz semmi baja a gépednek mert ezek felülről lefelé kompatibilisek.
Én ez a p4 kb 1,5 éve használja ezt és néha igencsak megterhelem szegényt.

Szerkesztette: adax01 2009. 12. 16. 09:36 -kor

A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#3391 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 16. 16:30

Enermax Introduces PRO87+ and MODU87+ PSUs with Dynamic Hybrid Transformer Topology

Kép
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#3392 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 19. 11:43

Idézet: djculture - Dátum: 2009. dec. 12., szombat - 1:51

mercury a legrosszabb táp[..]Okos megoldás volt néha annyira égtek a félvezetők hogy a táp plélemez dobozára odaégett a körvonaluk. :respect:  :D

Az "csodálatos".  :omg: Köszönöm az info-t, inkább nem vásárolok ilyen tápot.

Sőt, most egyáltalán semmilyen tápot nem vásárolok. Igazából már régi, csaknem 8 éves a DTK tápom, 2 éve Didyman felfrissítette a paneljén a forrasztásokat, és erősebbre cserélte a kondenzátorokat.

Azért gondolkodtam a cserében, mert a tápban lévő 8 cm-es ventilátor csapágyas lett. Erősen zörög, csörög...
Gondoltam, ha már egy jó minőségű tápventilátor árának két-háromszorosáért kaphatok egy új tápot (M-Tech), akkor inkább az egészet lecserélem.

Így viszont inkább egy Coolink ventilátort vásároltam, s arra cserélem le a zörgő ventilátort. A táp marad. :)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#3393 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 19. 11:50

Idézet: varada12 - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 15:26

Nos, ha mégis új erőművet kell vennem, mit válasszak? Olyan táp kéne aminek jó az ár/érték aránya. 500W körül gondolkodok és olcsónak is kéne lennie.

Valóban szükséges ilyen erejű tápegység?  :think:

Didyman írta itt kb. 2-3 éve, hogy a legerősebb, dual VGA-val szerelt konfirgurációt is tökéletesen üzemeltet egy jó minőségű 300 Watt-os tápegység.
(Ha jól emlékszem a Prohardver egy akkori tesztje is ezt igazolta. Egy "brutál" konfig max. fogyasztása 186 Watt volt intenzív használat közben.)

Ez a "Watt mizéria" inkább csak a gyártók érdekeit szolgálja, nem?

#3394 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 29. 22:40

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. dec. 19., szombat - 11:43

Így viszont inkább egy Coolink ventilátort vásároltam, s arra cserélem le a zörgő ventilátort. A táp marad. :)

Gondoltam, beszámolok a fejleményekről...

A ventilátort kicseréltem; éppen az utolsó pillanatban. A csere előtti napokban már furcsa módon nem zörgött. Aztán egyszer csak jellegzetes, égett gépolajos, műanyag szag terjengett a lakásban.

Nem sokkal ezt követően a MBM riasztott, hogy a processzorom felforrósodott. Hát kiderült, hogy megállt a zörgős ventilátor. Azonnal lekapcsoltam a gépet, s kicseréltem a Coolink ventilátorra.

Megvizsgáltam a tápot, nem láttam égett vezetéket, vagy kondit... az a kellemetlen szag, amit éreztünk, a ventilátortból jött. Ujjal is alig lehet forgatni, annyira szorul.
Egyébként ez a gyári venti egy elég jó csúszócsapágyas ventilátor volt; eddig bírta.

Remélem, a táp tényleg nem sérült meg ennyitől, s az új Coolink venti is elég lesz neki. (Ez az új ventilátor érezhetően gyengébben szívja ki a táp házából a meleg levegőt. Kézzel éppen hogy csak érezni lehet hátul a légmozgást.)

Mit gondoltok? A táp rendben van, s az új, halkabb (ám gyengébb) 8 cm-es ventilátor is kellő mértékben szívja el a táp belsejéből a meleg levegőt? :think:

#3395 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 23:56

Nem sokkal ezt követően a MBM riasztott, hogy a processzorom felforrósodott. Hát kiderült, hogy megállt a zörgős ventilátor. Azonnal lekapcsoltam a gépet, s kicseréltem a Coolink ventilátorra.

Ezt nem értem, a tápban behalt a venti, de ettől hogyan forrósodott fel a cpu?

Vagy a táp venti egyben házszellőztető ventilátor is :omg: ? Ez esetben ajánlok 2db ventit, egyet előre egyet meg hátra (elől szív, hátul fúj).

Szerkesztette: Trebron09 2009. 12. 29. 23:59 -kor

.-= Vasak =-.

#3396 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 08:23

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 23:40

(Ez az új ventilátor érezhetően gyengébben szívja ki a táp házából a meleg levegőt. Kézzel éppen hogy csak érezni lehet hátul a légmozgást.)

Mit gondoltok? A táp rendben van, s az új, halkabb (ám gyengébb) 8 cm-es ventilátor is kellő mértékben szívja el a táp belsejéből a meleg levegőt? :think:

Olyat vegyél oda ami oda való, nagyobb terheléskor az egész szét fog melegedni ha nincs normális hűtés még a fémház is felfog forrósodni.Persze ez majd nyáron fog előjönni a jó kis kánikulába.
Hádédész..

#3397 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 08:51

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 23:56

Ezt nem értem, a tápban behalt a venti, de ettől hogyan forrósodott fel a cpu?

Úgy, hogy a tápban található fém hűtőbordák tűzforróak lettek, s mivel a tápventilátor (ami kifelé szívta a tápból a felmelegedett levegőt) leállt, a táp háza, a táp házán lévő rések egyre melegebb levegőt adtak át a számítógépház belsejének.

A processzor a pozícióját tekintve szinte közvetlenül a táp alatt van, így annál jelentkezett először a melegedés.

A házban természetesen van 2 db 8 cm-es szellőztető ventilátor a kezdetek óta. (Jelenleg 2 db Glacialtech Silent Blade már 1-2 éve.)

A ház elején szívja befelé a levegőt, a táp alatti pedig a ház hátulján fújja kifelé. A kábelek szépen kötegelve vannak, a ház (szemből nézve) jobb belső oldalán futnak, így gyakorlatilag akadálytalan a ház "keresztül szellőztetése".
(Viszonylagos rendszerességgel a portól is megszabadítom a ház belsejét, különösen a ventilátorokat és hűtőbordákat, így ezzel is nyerek pár Celsius fokot a hűtés hatékonyságának érdekében.)

A processzor "felforrósodása" alatt egyébként 65°C-ot tessék érteni! Ennyire állítottam be az MBM érzékelőjének riasztását. Pont azért, hogy ne az utolsó utáni pillanatban vegyem észre, ha baj van.

Egyéb esetekben ilyenkor terhelés alatt 47-48°C körül van a CPU hőmérséklet, a nagy nyári melegben pedig 54-55°C.

Szerkesztette: Piftuka 2009. 12. 30. 08:52 -kor

#3398 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 30. 09:00

Idézet: djculture - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 8:23

Olyat vegyél oda ami oda való, nagyobb terheléskor az egész szét fog melegedni ha nincs normális hűtés még a fémház is felfog forrósodni.Persze ez majd nyáron fog előjönni a jó kis kánikulába.

Olyat vásároltam.

Ez egy 8 cm-es "Coolink Blue Fan SWIF Basic Edition" ventilátor, s direkt tápventilátornak vettem. Azt mondta az eladó, hogy egy megbízható, csendes típus, a feladatra tökéletes lesz.

Egyébként a tegnapihoz annyit, hogy elfelejtettem a lényeget.
A DTK tápom fordulatszám szabályozós, azaz a melegedés és a teljesítmény függvényében pörgeti a ventilátort.

Miután szétkaptam, megpucoltam a házat (amiben közben minden teljesen lehűlt), beszereltem az új ventit, majd újraindítottam a rendszert nyilván nem maximumon forgott a ventilátor. Aztán több órás intenzív használatot követően már felpörgött, s kb. olyan mennyiségű levegőt szállít kifelé a tápból, mint a régi. Annyi a különbség, hogy ez érezhetően halkabb ventilátor, mint a "gyári" volt.

Annyi kérdésem van... a régi venti két pólusú csatival rendelkezett (fekete és piros kábel), ezen viszont három pólus van (fekete, piros és sárga kábel). Nyilván a (szintén két pólusú "apa") csatlakozóra úgy dugtam rá, hogy a piros és fekete kábel legyen "használatban".

Ez nem okoz problémát, ugye?

#3399 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 13:39

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 10:00

Miután szétkaptam, megpucoltam a házat (amiben közben minden teljesen lehűlt), beszereltem az új ventit, majd újraindítottam a rendszert nyilván nem maximumon forgott a ventilátor. Aztán több órás intenzív használatot követően már felpörgött, s kb. olyan mennyiségű levegőt szállít kifelé a tápból, mint a régi. Annyi a különbség, hogy ez érezhetően halkabb ventilátor, mint a "gyári" volt.

Annyi kérdésem van... a régi venti két pólusú csatival rendelkezett (fekete és piros kábel), ezen viszont három pólus van (fekete, piros és sárga kábel). Nyilván a (szintén két pólusú "apa") csatlakozóra úgy dugtam rá, hogy a piros és fekete kábel legyen "használatban".

Ez nem okoz problémát, ugye?

Nem, a sárga vezeték csak a fordulatot méri.
.-= Vasak =-.

#3400 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 30. 18:56

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 13:39

Nem, a sárga vezeték csak a fordulatot méri.

Köszönöm, a megerősítést!  ;)

Téma megosztása:

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172