Idézet: Trebron09 - Dátum: 2010. jan. 15., péntek - 10:04
Ha egy kondenzátor megadja magát, akkor a tetején sárgás-kristályos anyag folyik ki, ill. felpúposodik.
Kedves Gyula ér Trebron!
Köszönöm a válaszaitokat! A helyzet az, hogy én sem vagyok szakértő. Egy számítógépet összeszerelek-szétszedek, ha kell, de a forrasztás, bütykölés, miegymás, már nem az én világom.
Anno, amikor didyman ezt a tápomat kicsit feljavította (kondicserék, új forrasztások), akkor előtte megkérdezte tőlem, hogy van-e púpos kondi a tápomban.
Nemleges válaszomat követően el kezdte mutogatni, hogy "nézd, ez is fel van púposodva, ez is, ez is..."...
Szóval az én szemem nem elég gyakorlott ehhez. Annyit persze most is meg tudtam állapítani, hogy az izgő-mozgó, lötyögő kondi nem jó dolog.
Az viszont biztos, hogy gyanús a merevlemezem múlt heti meghibásodása, s az azzal nagyjából egy időben jelentkező képkockásodási probléma:

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.
http://www.kepfeltoltes.hu
S a múlt héten is, és a tegnap (és még ma reggel is) jelentkező kockásodás megszűnt a gépem teljes áramtalanításával, s a tápcsatlakozások megmozgatásával.
Ezért gondolom úgy, hogy a tápom megérett a cserére.
Elfogadok én ezzel ellentétes véleményt is, ha valaki tud valami biztosat (tudom, ez relatív fogalom) mondani fentiekkel kapcsolatban.
Már teljesen el vagyok keseredve, mert erre a gépre sokat nem akarok már költeni (ha új táp kell bele, az még belefér), mert majd teljesen új konfigurációt akarok vásárolni, aztán ezt pedig odaadom használatra a családnak (persze csak akkor, ha majd megint jól működik).
Szóval ezzel a géppel azt már nem akarom eljátszani, hogy most "csak" egy új táp, új alaplap, új proci és RAM... ez a gép már így lesz "nyugdíjazva", házastól, tápostól, belső alkatrészestől, mindenestől.
De előbb ismét stabilan működő állapotba kell hozni. Ha ehhez tápot kell cserélnem, azt megteszem.