Idézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 06. 27. 08:22
Ebben tökéletesen egyetértünk, de mutassál nekem egy átlagfelhasználót akinek otthon a konyhában van oszcilloszkóp, változtatható műterhelés, meg ESR mérő! Csak egy módszert ajánlottam, amivel kockázatmentesen ki tudja a tápot próbálni. Én is tudom hogy egy tápteszter (pláne ha ledes), csak annyit mutat hogy a táp egyáltalán tud-e köszönni. Ha be sem indul vele, akkor annyi...
Amúgy gratula, jól beindultál! Véget ért a szabadság?
Najó, de ha jónak hazudja, közben terhelésre megindul az 5V, vagy lekókad a vezérlés, akkor ki a hibás? Vagy csak simán instabil rajta a gép, mert annyira zajos. Aztán egyszeri ember csak azt látja, hogy dejsz a tápteszter jónak mondta, tuti nem hibás. A rosszabb az, hogy sok szerviz is bízik ebben és használja. A terheléses mérés, rövid idejű terhelési csúcsokkal meg beleférne egy ilyen kis dobozba, és nem lenne oly sokkal bonyolultabb. 100W pár ms ideig (ez elég a tápfesz beállására terhelés alatt, és a mérésre is, a keletkező hőt 1-2W-os ellenállás/ kisteljesítményű FET is megbírja), elosztva ágakra, esetleg variálva (külön kapcsolva, időzítve), pár soros program, és akkurátusabb, használható eredményt ad, megtartva a kicsi doboz egyszerűségét.
Nyaralás volt, ja, de rövid volt. Sose leszek már a régi, illetve de, ha végre annyit fogok keresni, amennyit dolgozok